Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ο ΣΥΝΕΠΗΣ κ. ΔΡΙΤΣΑΣ






















Όσοι παρακολουθούν αυτό το ιστολόγιο γνωρίζουν ότι δεν είναι ιδιαίτερα  φιλικό προς την αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Όσα όμως και αν έχω καταμαρτυρήσει στο παραπάνω συνονθύλευμα δεν μπορώ να μην αναφωνήσω όπως ο Αριστοτέλης το πάλαι ποτέ:
“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ' αλήθεια” 
Και η αλήθεια είναι ότι είναι απαράδεκτες οι άδικες επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ηρωικός υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας από πολλούς και ιδίως από τους γελοιογράφους μας, όπως είναι εμφανές και από τις παραπάνω δημοσιευμένες γελοιογραφίες.
Ο ατυχής σύζυγος της κ. Τασίας, ατυχής όχι βέβαια γιατί είναι σύζυγος μιας τόσο επιτυχημένης υπουργού στην λύση του μεταναστευτικού, αλλά για τις παντελώς άδικες και κακεντρεχείς κατηγορίες γι΄αυτόν για ασυνέπεια, στο τι έλεγε παλαιότερα για την ιδιωτικοποίηση και σε αυτά που πρόσφατα υπέγραψε.
Ο αγωνιστής υπουργός είναι απόλυτα συνεπής με την πολιτική του κόμματος του.
Με απόλυτη συνέπεια αυτό το κόμμα έκανε μετά την αναρρίχηση του στην κυβέρνηση ακριβώς τα ίδια με όσα προεκλογικά κατηγορούσε τους δωσίλογους, ταγματασφαλίτες, νενέκους κτλ που κυβερνούσαν μέχρι τότε την χώρα.
Ολόκληρο μάλιστα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν το έκανε πλήρες και ολοκληρωτικό ΝΑΙ;
Ως σώφρων δε πολιτικός, ο σταθερός στις απόψεις του κόμματος του υπουργός,πάντα είχε στο μυαλό του  την ρήση που λέει που πρέπει ένας άνδρας να προσέχει που βάζει την υπογραφή του μαζί με κάτι άλλο.
Εξήγησε δε με σαφήνεια στην Βουλή γιατί είναι συνεπής βάζοντας με προσοχή την υπογραφή στην σύμβαση με την Cosco :
 «πήγαμε στον λαό τον περασμένο Σεπτέμβριο και του είπαμε ότι χάσαμε. Ο λαός όμως μας έδωσε ξανά την ευκαιρία. Μας είπε: "Ναι. Εσείς πρέπει να συνεχίσετε". Γι' αυτό και είμαστε στις καρέκλες και όχι γιατί θέλουμε να παραμείνουμε υπουργοί».
Και αυτό που πρέπει να του αναγνωρίσει κανείς είναι ότι, ίσως και με την ηθική συμπαράσταση της κ. Τασίας, υπέγραψε σαν άντρας χωρίς ούτε ένα δάκρυ να θολώσει τα υπέροχα γαλανά ματάκια του.
Όχι σαν εκείνο τον Σπίρτζη  που μέχρι δημοτικά άσματα έχουν γραφτεί για το κλάμα που έριξε υπογράφοντας για το αεροδρόμιο!
Με την υπογραφή του Δρίτσα μπορεί τώρα πλέον απερίσπαστος και ο πρωθυπουργός μας να απολαύσει το ταξίδι του στην Κίνα.
Ελπίζω δε να μην επαληθευτεί εκείνος ο κακοήθης Γιώργος Παπαχρήστος που έγραψε:
Το ταξίδι στην Κίνα θεωρείται «καθιερωμένο» για κάθε Έλληνα πρωθυπουργό που ετοιμάζεται να... αποχωρήσει από την πρωθυπουργία! Το έχω δει να συμβαίνει και με τον Σημίτη, και με τον Καραμανλή τον δεύτερο και με άλλους. Όταν είναι να φύγει πρωθυπουργός από την εξουσία, κάνει και ένα ταξίδι στην Κίνα. Για (να αναζητήσει υποτίθεται) επενδυτές. Παίρνει και επιχειρηματίες μαζί του, αλλά δουλειές δεν γίνονται, γιατί οι Κινέζοι πουλάνε κυρίως. Και όταν αγοράζουν, αγοράζουν μόνο ό,τι βοηθάει τις πωλήσεις τους. Οπότε το ταξίδι έχει καθαρά ταξιδιωτικό χαρακτήρα. Λίγο Πεκίνο (Απαγορευμένη Πόλη, Πλατεία Τιενανμέν, καμιά βόλτα στο Σίλβερ Σίτι για «μαϊμούδες» και τα σχετικά), λίγο Σαγκάη, λίγο Σιαν για τον Πήλινο Στρατό, και επιστροφή.
Καλά να περάσουν οι άνθρωποι…
Σκέψου απλά τι καταστροφή θα ήταν για την χώρα να έχανε την εξουσία ο Τσίπρας. 
 Με χαμόγελο στο στόμα και αφού φιλιόταν πρώτα με τον Γιούνκερ  υπέγραφε ότι του έδιναν  οι θεσμοί χωρίς αντίστοιχα να ανοίξει ούτε ρουθούνι στην Ελλάδα.
Αν, ο μη γένοιτο, αναλάμβαναν στην θέση του ξανά οι πουλημένοι, οι δωσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες κτλ θα υπέγραφαν μεν ακριβώς τα ίδια, αλλά θα ξαναείχαν όμως  στους δρόμους τους γνήσιους και άδολους αντιμνημονιακούς αγωνιστές, πλην βεβαίως του τελευταίου αριστερού μνημονίου, να διαδηλώνουν ειρηνικά κάθε μέρα πετώντας και μερικές μολότοφ για να αποκτήσει χρώμα η διαδήλωση.
Και ο συνεπής αγωνιστής  Δρίτσας θα  αναγκαζόταν τότε  να αφήσει την βολή της υπουργικής καρέκλας και να ξαναβρίσκεται στους δρόμους σε πορείες διαμαρτυρίας για όσα έχει  ο ίδιος υπογράψει στο παρελθόν!
Το μόνο καλό σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ότι στα ενδιάμεσα από τις πορείες θα μπορούσε απερίσπαστος από υπουργικά καθήκοντα, να καθήσει μαζί με τον Καρανίκα να απολαύσουν την Μεναγάκη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου