Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ κ.ΜΠΑΖΙΑΝΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ.




Διάβασα την συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού και μεταξύ άλλων είπε, για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε, ότι εκείνοι έσκυβαν το κεφάλι χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, πρόθυμοι σε όλες τις εντολές» και «έχουν χρεωθεί για πάντα την αναξιοπρέπεια της υποταγής τους»
Η κ Μπαζιάνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ενός σημαντικού τμήματος του Ελληνικού λαού που τις αυταπάτες του τις έχει αναγάγει σε πραγματικότητα. Άλλωστε  το ίδιο έχει κάνει  και ο σύντροφος της ο οποίος ανερυθρίαστα έχει  πει: Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες όχι ότι δεν τηρήσαμε την εντολή και είπαμε ψέματα


Αντιγράφω λοιπόν από εδώ μερικές από τις αυταπάτες  που έχει πει.
Ελπίζω πως δεν θα βρεθεί κανένας κακοήθης να ισχυριστεί πως όσα έλεγε ήταν ενσυνείδητα και ξεδιάντροπα ψέματα για να υποκλέψει την ψήφο των αφελών που τον πίστεψαν.


ΠΟΙΟΣ
§  Φώναζε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια;
§  Θα καταργούσε όλα τα μνημονιακά «με έναν νόμο και ένα άρθρο»;
§  Θα πήγαινε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και…
§  Θα επανέφερε τη 13η σύνταξη;
ΠΟΙΟΣ
§  Θα βαρούσε νταούλια για να χορεύουν οι αγορές και…
§  Θα καταργούσε την τρόικα. Και…
§  Θα είχε μια τ έ τ ο ι α πρόταση που κ α μ ί α Μέρκελ δεν θα μπορούσε να αρνηθεί;
ΠΟΙΟΣ
§  διαβεβαίωνε ότι θα παρακαλούν να μας δανείσουν και…
§  Φώναζε «go back κυρία Μέρκελ,  go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης»; και ποιος μετέτρεψε το…
§  Το ‘περήφανο’ «ΌΧΙ» σε «ΝΑΙ» σε όλα και εμείς….
§  Θα υπογράψουμε ότι θέλετε (αυτά στην… νομενκλατούρα) και φέρατε τα…
§  Capital control και ποιος…
§  Θα έδιωχνε το ΔΝΤ πριν γ λ ε ί ψ ε ι το ΔΝΤ;
ΠΟΙΟΣ
§  έχει εξαγγείλει καμιά εικοσαριά φορές το τέλος της λιτότητας; και ποιος…
§  έχει ανακοινώσει 150 φορές την ανάκαμψη και την ανάπτυξη που α κ ό μ η περιμένουμε; και ποιος…
§  πανηγύριζε για εκείνον τον γελοίο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών που θα έτρεφε 10.000 παιδάκια; και ποιος…
§  Δεσμεύτηκε να διώξει τους Κινέζους από τον Πειραιά και τους Γερμανούς από τα περιφερειακά αεροδρόμια;
§  Έλεγε ότι θα κλείσει την αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα κι ότι αποκλείεται να νομοθετήσει προληπτικά, ταυτόχρονα δε, π ο ι ο ς μας….
§  Μας έχει ταράξει στα πρόσθετα μέτρα και στη βαρύτερη φορολογία που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος;

Εκεί όμως που η κ. Μπαζιάνα δεν είχε καμιά αυταπάτη, ήταν για την ορθότητα του  Βουλγαράκειου  αποφθέγματος: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό
και έτσι από εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προήχθη τελικά σε καθηγήτρια Πανεπιστημίου.
Είναι δε προφανές  πως τάχιστα το 24ωρο διδακτικό της πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας,  απέκτησε διεθνή προβολή με αποτέλεσμα να κληθεί να  διδάξει ως επισκέπτης Καθηγητής και στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου!


Μπορεί μεν  στο παρελθόν η σύζυγος του πρωθυπουργού να αποκτούσε  διδακτορικό πριν να έχει πάρει το πτυχίο της αντίστοιχης σχολής, αφότου όμως την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε η Αριστερά, με ολίγη Ακροδεξιά, τέτοια φαινόμενα που οφείλονταν στην επάρατη επιδίωξη αριστείας δεν υπάρχουν, γιατί αυτή καταργήθηκε προ καιρού από τον Μπαλτά!  
Είναι γνωστό πως η Αριστερά στην Ελλάδα διακρίνεται για το ηθικό της πλεονέκτημα και θα ήταν συκοφαντία να ισχυρισθεί κανείς ότι η εξέλιξη αυτή, μιας από νεανικής ηλικίας  πιστής στην αριστερή ιδεολογία, οφείλεται σε οτιδήποτε άλλο πλην της προσωπικής της αξίας.



Γι΄αυτό είναι απαράδεκτη η δήλωση της πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην αγαπητής  συντρόφου του συζύγου  της κ Μπαζιάνα, ότι:
«‪Σήμερα έβαλαν να μιλήσει την πρώην ασυμβίβαστη αριστερή, που θα χώριζε τον Τσίπρα αν υπέγραφε μνημόνιο, που τώρα πηγαίνει σε δεξιώσεις με τουαλέτες και γίνεται καθηγήτρια στην... Κίνα. Κάπως πρέπει να ξεπληρώσει τις φωτογραφικές ρυθμίσεις με τις οποίες ο άντρας της τής χτίζει την καριέρα της».


5 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά γείτονα! Επιτέλους και μια ανάρτηση για την κυβέρνηση που δεν αφήνει περιθώρια για πολλά παράπονα απο εμας τους ... αθεράπευτα φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω να γράφεις με αυτο το ύφος όταν και άν μας κυβερνήσει ο κύριος Κυριάκος.....Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά επίσης!
      Όσο για το τι θα γράφω όταν βρίσκεται στην εξουσία ο Κυριάκος ή ο οποιοσδήποτε Κυριάκος μια μικρή γεύση θα πάρεις αν ανατρέξεις σε προηγούμενα γραπτά μου από το 2006 .
      Αλλά και στο παραπάνω κείμενο μπορείς να το διαπιστώσεις αν διαβάσεις όσα έχω γράψει για την σύζυγο του Κωστάκη.
      Απλά πάτα το λινκ που αναφέρεται στην σύζυγο του πρωθυπουργού που αποκτούσε διδακτορικό πριν να έχει πάρει το πτυχίο της αντίστοιχης σχολής,

      Διαγραφή
  2. εμ τι να πει η συμβία; θα πέσει να την πλακώσει το σπίτι. εμένα μου φάνηκε πως είναι τέχνασμα που ή θα εξασφαλίσει κι αυτό ανάμεσα σε άλλα το "μαύρισμα" του Σύριζα στις επόμενες εκλογές ή ένα καλό τσεκ για το πόσο σκιαγμένοι είναι οι πολίτες και πόσο χάφτουν ό,τι τους λένε. Εδώ το καλοκαίρι η ΕΡΤ, γιορτάζοντας την επέτειο της επαναλειτουργίας της, διατυμπάνιζε πως είναι το επαναστατικό κανάλι που παρόλες τις αντιξοότητες αυτή ως βράχος υποστήριξε το όχι ενάντια σε όλα τα μμε. αχ αχ αχ . και βαχ ξημερώνει Δευτέρα οσονούπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ηλίας Κανέλλης στα ΝΕΑ 9-1-2018 Τετρασέλιδο ή μονόστηλο;
    Απορώ με όσους διαμαρτύρονται για τις επικρίσεις προς την Μπέττυ Μπαζιάνα λόγω της γνωστής συνέντευξής της. Πώς είναι δυνατόν οι δημόσια διατυπωμένες θέσεις ενός προσώπου συνδυασμένου με την κυβερνητική εξουσία, αφού ζει με τον Πρωθυπουργό και, ταυτόχρονα, είναι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, να μη σχολιαστούν; Η δημόσια ζωή δεν είναι αποστειρωμένος κλίβανος.
    Ανάμεσα στις κριτικές που δέχθηκε η σύντροφος του Πρωθυπουργού, προφανώς, θα είναι και κάποιες κακεντρεχείς. Υπήρξαν και φωνές που την επέκριναν διότι «έδωσε απαντήσεις» - γι' αυτό διαμαρτύρεται η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου. Ωστόσο το θέμα δεν είναι ότι η κυρία Μπαζιάνα «έδωσε απαντήσεις», αλλά το περιεχόμενο αυτών των απαντήσεων. Αντικείμενο της δημόσιας κριτικής είναι πρωτίστως τα λόγια ενός δημόσιου προσώπου - καμιά φορά όμως και η εικόνα του που τα συνοδεύει.
    Η κυρία Μπαζιάνα, άλλωστε, είπε διάφορα αδιανόητα για όσους εμφορούνται από στοιχειώδη δημοκρατική κουλτούρα. Πώς είναι δυνατόν να μη σχολιαστεί αρνητικά η θέση της ότι, την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «οι δανειστές είχαν θέσεις άτεγκτες, ήταν σαν μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις "δεν αντέχουμε άλλο"»;
    Πώς είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητη η διατύπωση «η τρομοκρατία των ΜΜΕ, η πίεση του συστήματος για να υποκύψεις, να μην προσπαθήσεις καν να αρθρώσεις τη φωνή του λαού σου»; (Του λαού «σου»;)
    Πώς είναι δυνατόν να μη σχολιαστούν το λενινιστικό περί κυβέρνησης και εξουσίας (αν είχαν εξουσία, άραγε, θα έκαναν τις επικριτικές φωνές να σιωπήσουν και θα φυλάκιζαν, όπως ο Ερντογάν, τους κακούς δημοσιογράφους;), το στρεψόδικο περί συμβιβασμού με προοπτική στο δημοψήφισμα, η άρνηση της κριτικής με το «επιχείρημα» ότι «εκπορεύεται από αυτούς που πάντα ήταν υποτελείς και τάσσονταν με το συμφέρον του ισχυρού για να διαφυλάξουν το δικό τους συμφέρον»; Πώς να μη γίνει αντικείμενο σάτιρας η αυτοπεποίθηση ότι η κυρία Μπαζιάνα κατέχει (οικογενειακώς;) τις ορθές πολιτικές λύσεις, ενώ όλοι όσοι διαφωνούν μαζί της είναι εχθροί; Και πώς να περάσει απαρατήρητο ότι οι εικόνες που συνοδεύουν τη συνέντευξη μιας αυτόφωτης αριστερής χρειάζονται τη δεξιοτεχνία του πρωθυπουργικού φωτογράφου;
    Συμπέρασμα: η συνέντευξη της κυρίας Μπαζιάνα είναι ένα επηρμένο, ασήμαντο κείμενο ενός προσώπου για το οποίο το όποιο ενδιαφέρον απορρέει από τη θέση του πλάι στον Πρωθυπουργό. Διότι, διαφορετικά, ούτε μονόστηλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή