Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007
ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Με τα αποτελέσματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής θα μπορούσε κανείς να καταλήξει σε μερικά πρόχειρα συμπεράσματα.
1-Μια ανίκανη κυβέρνηση και μια εξίσου ανίκανη αντιπολίτευση κατάφεραν τελικά να μην νικηθεί ο δικομματισμός ,αλλά απλά να μειωθεί λίγο και να παραμείνει πάνω από το 80%
2-Μπορεί όμως να κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές αλλά και τα δύο μεγάλα κόμματα μείωσαν το ποσοστό τους παρά την συνήθη μετατόπιση ψηφοφόρων από το ένα στο άλλο κόμμα.
3-Οι επιμονή των μικρών κομμάτων που από την μία θέλουν απλή αναλογική αλλά από την άλλη διακηρύσσουν ότι δεν θα συνεργαστούν με κανένα οδήγησαν ένα μέρος του λαού που δεν επιθυμεί να υπάρξει πολιτική αστάθεια ή νέες εκλογές στο να δώσουν στην ΝΔ την δυνατότητα για αυτοδύναμη κυβέρνηση.
4-Τα μικρά κόμματα κέρδισαν ποσοστά και η βουλή έγινε 5κομματική προφανώς σε ένα βαθμό από την ψήφο διαμαρτυρίας που κατευθύνθηκε σε αυτά.
Δυστυχώς σε ένα βαθμό αυτή η ψήφος κατευθύνθηκε και στο ΛΑΟΣ που κατάφερε να αποκτήσει ποσοστό πάνω από το ποσοστό που είχε πάρει ο Συνασπισμός στις προηγούμενες εκλογές.!
5-Στις περιοχές με τις πυρκαγιές έχασαν και τα δύο μεγάλα κόμματα και από ότι φαίνεται περισσότερο το ΠΑΣΟΚ !
6-Η αποχή αυξήθηκε με αποτέλεσμα να επηρεάσει θετικά το ποσοστό κυρίως του πρώτου κόμματος.
7-Η μπλογκόσφαιρα ,όπως ήταν αναμενόμενο ήταν στο μεγαλύτερο της μέρος εκτός της Ελληνικής πραγματικότητας η οποία παραμένει λίγο πολύ συντηρητική.
Αυτό φαίνεται από το ότι ΝΔ και ΛΑΟΣ διατήρησαν και σε αυτές τις εκλογές το 47-48% του λαού που παραμένει προσκολλημένο σε δεξιές θέσεις.
Και εις άλλα λοιπόν με υγείαν!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
17 Σεπτεμβριου 2007:
ΑπάντησηΔιαγραφήνα μην ξεχασω τι σημαινει δεξια
:(
Οφείλω να ομολογήσω καλέ μου, πως εξίσου απογοητευμένη αισθάνομαι κι εγώ :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου τη δίνει πολύ το "3" & το "δυστυχώς" του "4" εγώ θα το έγραφα ΔΥΣΤΥΧΩς...
Παρόλα αυτά Καλημέρα.
* Πικραμένη Πρόγνωση: με το κόλλημα που έχει αυτός ο λαός, να δεις που στο μέλλον θα μας κυβερνά το άλλο "μεγάλο" όνομα (αυτό που αρχίζει από "Β") & τότε θα μας περιμένουν μεγάλα δεινά...
Ούφ, πάω για ύπνο & κάτι μου λέει πως απόψε θα έχω εφιάλτες!
ξανά μανά τα ίδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν το ξέραμε?
σαν παιδιά απογοητευόμαστε.
σαν μεγάλοι τα λουζόμαστε.
καλή εβδομάδα
τουλάχιστον τέλειωσε το πανηγύρι τους.
χ
Θα ήθελα να προσθέσω δύο ακόμα παρατηρήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή-Για πρώτη φορά τα κόμματα που πέρασαν το 3% έβγαλαν συνολικά 46 βουλευτές και έχουν την αναλογικότερη εκπροσώπιση από κάθε άλλη φορά.
-Τα δύο κόμματα εξουσίας έχασαν 5,93% και αντίστοιχα τα 3 μικρά πήραν το 5,62%΄.
Και μία ανεπιβεβαίωτη είδηση.
Ο κ Τσοχατζόπουλος που δεν εξελέγει αυτή τη φορά αναχώρησε για το Παρίσι και θα πάει στο ξενοδοχείο που έκανε την γαμήλια δεξίωση(το ίδιο που είχε πάει να ξεκουραστεί και ο Χριστόδουλος)για να ηρεμήσει και να ξεπλύνει την θλίψη του και το μαύρο που έφαγε από τους ψηφοφόρους του.
brunnito-
Δυστυχώς δεν θα την ξεχάσεις,άσε που θα έχεις να ακούς τον υιό Πλεύρη,τον Αδωνη κτλ να κάνουν αντιπολίτευση από τα δεξιά!
ηλιαχτίδα-
Αυτά έχει η δημοκρατία.
Αφου έτσι ήθελαν να ψηφίσουν 7.300.000 Ελληνες αποδέχεσαι σου αρέσει η δεν αρέσει το αποτέλεσμα και φροντίζεις οι δικές σου θέσεις και απόψεις να αποκτήσουν την πλειοψηφία στο μέλλον.
Τάδε εφη ( Σαρρή) ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός
ΑπάντησηΔιαγραφήπου από χθες πανηγυρίζει ( ανάθεμα κι αν ξέρει το γιατί!)
Άντε και καλά κρασιά.
Κουραγιο σε όλους. Εμειναν μονο 3 χρονια και 364 μερες ακομα, μεχρι να συμπληρωθει η τετραετια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαντως αυτο που δεν καταλαβαινω είναι πώς γινεται να διαβαζουμε τοσα πολλα στην μπλογκοσφαιρα απο ανθρωπους (νέους σε ηλικία) που δηλωνουν δυσαρεστημενοι και το αποτελεσμα των εκλογών να είναι λιγο πολυ το ίδιο. Πάντως οι αλλαγες γίνονται πολυ αργα. Μην περιμενουμε να δούμε στην πράξη αυτα που συμβαίνουν στο "Περι φωτίσεως" του Σαραμαγκου.
Ούτε εμενα ικανοποιεί η παρουσία του ΛΑΟΣ στη βουλη, αλλα αν θελουμε να είμαστε δημοκρατες δεν μπορει να αρνουμαστε το δικαιωμα αντιπροσωπευσης στο κομματι του λαου που καλύπτεται απο ένα τετοια κόμμα. Θλιβερο αλλα...
Το αλάνθαστο κριτήριο του Κυρίαρχου Λαού θριάμβευσε πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλλίτερο μεταπολιτευτικό βάζο θα στολίσουν κατ΄ εντολή του τα ίδια λουλούδια, (κάπου θα βρεθεί χώρος και για το εξωτικό άνθος Byron !)και οι υπόλοιποι θριαμβευτές μαζί με τους χαμένους θα χτυπάνε την πόρτα του κωφού
(πάλι κατ΄ εντολήν του) αλλά με 12 ΒΟΛΕΥΤΕΣ παραπάνω προς μεγίστη διάρροια της Φατμέ.
Κατά τα άλλα πληροφόρησε τον Άγγλο κηπουρό σου της 9ης τρέχοντος ότι
'plugs in any size available in Bairaktaris area '
Ο συνφαλακρός γείτων παρά τω εξοχικό.
Πάντως ο Βενιζέλος ήδη έχει ανάψει τα κάρβουνα στο BBQ. Και επειδή είναι ζήτημα χρόνου να φάει αμάσητο τον ΓΑΠ, θα έχει ενδιαφέρον με όλους αυτούς απέναντι και με 152 βουλευτές τι θα κάνει ο «θεσμικός».
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην πω το άλλο που έλεγα τον έναν «χοντρό» και μας προκύπτει άλλος πιο χοντρός!!! :)))))
Η μεγαλομανία, η εσωστρέφεια, ο ατομικισμός, η κουτοπονηριά μας θα μας κρατάνε δέσμιους των κομματικών συμφερόντων και του συλλογικού μας μπάχαλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον Έλληνα η Αριστερά είναι μια ευχάριστη κουβέντα κατά τη διάρκεια του καφέ, όταν τον πνίγει η αγανάκτηση από τα χάλια που έχει προκαλέσει ο ίδιος!
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή :)
1) Δε νομίζω ότι προκάλεσαν έκπληξη τ'αποτελέσματα, πέραν της μεγάλης ψαλίδας ανάμεσα στους δύο.
ΑπάντησηΔιαγραφή2) Ως προς την 5κομματική, δεδομένου ότι οι περισσότεροι και την ψυθίριζαν και την ήθελαν, άλλο πέμπτο κόμμα πλην του Καρατζαφέρη δεν υπήρχε. Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος που έμεινε χαμηλά, διότι τον φοβόμουν και για πιο ψηλά υπό συνθήκες. Οπότε έκπληξη καμία.
3) Στο χέρι της αριστεράς είναι να μην αποδειχθεί καιροσκόπος και να διατηρήσει (αλλά και αυξήσει) τα ποσοστά της. Μην ξεχνάμε ότι συνολικά έχει ξαναχτυπήσει τέτοιο ποσοστό (ως εναιαίος Συνασπισμός), οπότ εαθροιστικά, ουδεμία έκπληξη.
4) Οι δυο μεγάλοι έπεσαν αλλά όχι πρωτόγνωρα. Και το 2000 αθροιστικά στο ίδιο ποσοστό ήταν ως εκ τούτου κανένας δικομματισμός δεν χτυπήθηκε. Άρα ουδεμία έκπληξη.
5) Η έκπληξη ήταν μάλλον η πολύπλοκη μετακίνηση ψηφοφόρων από όλους προς όλους. Ψιλοκουφή αντίδραση.
6) Ανησυχητική η αύξηση της αποχής. Λες και όσοι απείχαν θα κυβερνξθούν υπό άλλες προϋποθέσεις.
7) Η ΝΔ ουσιαστικά έχασε μόνο όσους την είχαν ψηφίσει το 2004 για να μην ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ (μιλάω για απόλυτους αριθμούς).
8) Η ψήφος προς τ'αριστερά δεν αποτελεί στροφή όπως τεχνηέντως παραμυθιάζουν μερικοί, αλλά ταλαντεύεται ανάμεσα στην διαμαρτυρία και τ'ότι κάποιοι όντως πείσθηκαν. ΑΝ τα κόμματα της αριστεράς ήταν πιο πειστικά και η εισροή θα ήταν μεγαλύτερη και η αποχή μικρότερη.
Είτε κέρδιζε με 45% είτε με 40%, από τη στιγμή που έβγαλε αυτοδυναμία, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τη φιλοσοφία του πλειοψηφικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ τι στιγμή που δεν θα γίνει ποτέ κόμμα εξουσίας.
Οι ιδέες και τα οράματα είναι ωραία αλλά ακόμα πιο ωραία όταν μετουσιώνονται σε πράξη.
Για μας τους παλιότερους ο λόγος του Αλαβάνου ηχεί σαν κακόφωνος αντιπολιτευτικός Ανδρέας του 1977.
Και όλοι θυμόμαστε ΠΟΛΎ ζωντανά τι την έκανε την έρμη την Ελλάδα ο μακαρίτης όταν κέρδισε τις εκλογές.
Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από πισωγύρισμα.
Μακαρι ο¨"κυριαρχος" λαος να ειχε το μισο μυαλο απ'αυτο που προσφερετε εδω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλε fidelio (αν επιτρεπετε το φιλε), θα διαφωνησω ελαφρα ως προς την αναγκαιοτητα της παρουσιας του ΛΑΟΣ στη βουλη.
Θα ηθελα να θυμησω την ανοχη του γερμανικου λαου του μεσοπολεμου στους μονομανεις ασχημους καλικαντζαρους του NSDAP και πως κατεληξε αυτο.
Ελπιζω οτι η ελληνικη κοινωνια εχει μεγαλυτερες αντοχες και οχι ανοχες απο αυτες της γερμανιας του μεσοπολεμου. Βεβαια τα χθεσινα αποτελεσματα δεν μου αφηνουν και πολλα περιθωρια αισιοδοξιας ως προς την κριση του.
Εν κατακλειδη και για να μην κουραζω, προτιμω το αυγο του φιδιου, να το κανω ομελετα νωρις ;)
Αν γίνουμε σαν τους Γερμανούς του μεσοπολέμου τότε κανένας Καρατζαφέρης δεν μας ευθύνεται. Άξιοι της μοίρας μας θα είμαστε. Μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους επιτέλους. Πρέπει κάποτε να παραδεχθούμε ότι φταίμε κι εμείς οι ίδιοιο. ΈΛΕΟΣ πια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτοδυναμία με 152 βουλευτές δεν αφήνει και μεγάλα περιθώρια για μαγκιές, οπότε θεωρώ ότι αφού βγήκε που βγήκε αυτοδύναμη, τουλάχιστον καλύτερα που είναι με 152. Θα υπάρχει ζόρισμα από την αντιπολίτευση. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως δεν είναι μόνο σοβαρή διακυβέρνηση, με νοιάζει ιδιαίτερα και η σοβαρή αντιπολίτευση και το τονίζω,διότι με κάποια διάφορα που είδα κι από χθες κιόλας έχω λόγους ν'ανησυχώ σοβαρά και για το πρώτο και για το δεύτερο...
Οι δικές μου παρατηρήσεις ήταν λίγο...πολλές για να χωρέσουν και τις έβαλα εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνουμε πάντως στα βασικά σημεία αν και ομολογουμένως οι εκλογές αυτές είχαν τελικά πολύ...ζουμί.
maya-
ΑπάντησηΔιαγραφήTo πανηγύρι τελείωσε τώρα έρχεται η ώρα της πληρωμής.
kapetanios-
Ποιός μπορεί να πανηγυρίζει όταν δεν έχει βγεί η Σαρρή;
fidelio-
Οπως έχω γράψει η μπλογκόσφαιρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του Ελληνικού πολιτισμού.
Οσο για το δικαίωμα όλων να έχουν την εκπροσώπιση τους άσχετα από το αν μας αρέσει η όχι,το έχω και αυτό αναλύσει σε προηγούμενο ποστ.
συνφαλακρέ γείτονα θ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς χάσαμε μερικά λουλούδια όπως την Μαριέττα παρά την διαφήμιση που της έκανα, η τον Ακη
που θα πάει να πνίξει την θλίψη του στο Παρίσι στο ξενοδοχείο που έκανε την γαμήλια δεξιώση του (εκεί που έμεινε ταπεινά και ο Χριστόδουλος)
Αποκτήσαμε όμως νέα μπουμπούκια όπως ο υιός Πλεύρης,ο Βορίδης ή ο Άδωνις.
chris-
Μάλλον θα έχουμε τελικά μονομαχία χοντρών και μου θυμίζει το ανέκδοτο που λέει ότι όταν τσακώνονται οι ιπποπόταμοι στο βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια.
η ψυχή μου το ξέρει-
Η αριστερά είναι σαν τις γκόμενες που βλέπουμε στο Playboy και μετά γυρίζουμε και βλέπουμε την γυναίκα μας!
hades-
Συμφωνώ με αυτά που γράφεις μόνο που δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία σχεση μεταξύ ΛΑΟΣ και Γερμανίας του μεσοπολέμου.
βαστιλληκός-
Είναι άλλο η αυτοδυναμία με 160-5 από αυτοδυναμία με 152.
Μην ξεχνάς τον Μητσοτάκη.
ανώνυμος-
Οπως έγραψα και στον fidelio δεν είναι αν μας αρέσει η όχι η παρουσία του ΛΑΟΣ στη βουλή.
Προφανώς και δεν μας αρέσει και ούτε το θεωρεί κανείς αναγκαιότητα αλλά και αυτός ό κόσμος έχει δικαίωμα να έχει την εκπροσώπιση του.
Αν θέλεις προσωπικά προτιμώ να είναι ένα τέτοιο κόμμα στην βουλή μόνο του με την συζητήσιμη σοβαρότητα που μπορεί να έχει με τους αλαλούμ υποψήφιους του,παρά να κρύβονται σε ένα μεγάλο κόμμα όπως η ΝΔ.
zaphod-
Σου άφησα σχόλιο στο μπλογκ σου.
Παιδιά, το ΛΑΟΣ οφείλει και πρέπει να βρίσκεται στη Βουλή για τον εξής πολύ απλό λόγο. Μια τεράστια (επαναλαμβάνω, τεράστια) μερίδα των νεο-γραικών, ταυτίζεται απόλυτα και με τις απόψεις και με την αισθητική του Καρατζαφέρη και των συν αυτώ. Και δεδομένου ότι ποτέ ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι άδικο, το ΛΑΟΣ πρέπει όχι μόνο να μπει άλλα και να αυξήσει τα ποσοστά του στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτοί είμαστε! Ίσως εσύ κι εγώ να απέχουμε έτη φωτός από αυτή τη νοοτροπία και τη σκέψη, αλλά ο καθρέφτης της υγείας ή της παράνοιάς μας, η Βουλή, οφείλει να είναι καθρέφτης για να βλέπουμε τη συλλογική μας ψύχωση όπως ακριβώς είναι και να μην κρυβόμαστε από αυτή, νομίζοντας ότι είμαστε μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία που ξεχειλίζει ωριμότητα, φιλολαϊκά, αντιαμερικανικά και αντιρατσιστικά ιδεώδη. Όχι! Όπως πολύ σωστά παρατήρησε κι ο συνάδελφος αθεόφοβος, είναι καλύτερο να βλέπεις όλους αυτούς ξεκάθαρα και χωρίς μάσκες, από το να τους έχεις να υφέρπουν κάτω από το μανδύα και τη νομιμοποίηση ενός "μεγάλου" (τρομάρα του) κόμματος. Το πρώτο βήμα προς όποια θεραπεία είναι η αυτοεξέταση. Κι αν δε σε βλέπεις, πως θα σε εξετάσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασικά αν θυμάμαι καλά τα ακροδεξιά στοιχεία στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 1%. Από το 1 (άντε ας το κάνω 2%) μέχρι το 3,8% ο κόσμος του είναι κυριολεκτικά "εμπριμέ". Πρώτον αυτόν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεύτερον, να υπενθυμίσω ότι στο παρελθόν έχει μπει στη Βουλή η ΔΗΑΝΑ (ολόκληρου Στεφανόπουλου, έτσι;) (που διαλύθηκε), η Πολιτική Άνοιξη (που διαλύθηκε), το ΔΙΚΚΗ (που διαλύθηκε), ενώ ως φωτοβολίδα υπήρξε κι ο Αβραμόπουλος που συγκέντρωνε κάτι τελείως κουλά (και τεράστια) ποσοστά σε δημοσκοπήσεις (και διαλύθηκε). Στη Βουλή μπήκε με το κόμμα του έως κι ο Παπαθεμελήε (δεν εξετάζω το πως μπήκε) (και οσονούπω διαλύεται λογικά, μετά από τέτοια θεαματική επίδοση).
Η διαφορά όλων αυτών με τον Καρατζαφέρη βέβαια είναι ότι ο Γιωργάκης είναι πολύ περισσότερο λαϊκιστής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε φοβάται τη μοίρα των νέων και μικρών κομμάτων αλλά μην ξεχνάμε το εξής βασικότατο: δεν μπορεί όλοι πια να λοιδωρούμε την αθάνατη ελληνική νοοτροπία που δεν λέει να ξεκολλήσει με τίποτε από τους 2 μεγάλους, αλλά την ίδια στιγμή να φοβόμαστε ότι θα γιγαντωθεί τόσο πολύ ο Καρατζαφέρης. Φάσκουμε και αντιφάσκουμε κι ας αποφασίσουμε επιτέλους: τα μεγάλα κόμματα μπορούν ή δεν μπορούν να χάσουν τους ψηφοφόρους τους;
Ναι, ας είμαστε σε εγρήγορση, ναι, ας έχουμε το νου μας, αλλά μην τον παρουσιάζουμε πια και ως το θηρίο της αποκάλυψης. Σίγουρα μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του, αλλά ως ένα συγκεκριμένο σημείο.
Κι ας σταματήσουμε να είμαστε όπου φυσάει ο άνεμος.
Το Λιχτενστάιν πολύ δύσκολα μπορεί να κάνει στρατιωτική επέμβαση στην Ευρώπη. Στην καλύτερη περίπτωση να γίνει Λουξεμβούργο...
Μας ξαφνιάζει που η Ελλάδα έχει παραμείνει όλα αυτά τα χρόνια πιστή στο δόγμα Πατρίς-Θρησκεία-οικογένεια? Γιατί? Όλοι (ή σχεδόν όλοι) κομματικοί αρχηγοί και παρατρεχάμενοι φροντίζουν πάντα να τα έχουν καλά με την εκκλησία και να μη θίξουν τα κεκτημένα της αστυνομίας και του στρατού...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας ξαφνιάζει που η blogoσφαιρα είναι εκτός κλίματος? γιατί? Λιγότερο από το 20 % των Ελλήνων έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο και αυτό το 20 % ανήκει (σύμφωνα με τις στατιστικές) στο (λεγόμενο) ανώτερο και ανώτατο μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο...
Τι αλήθεια περιμέναμε άλλο?
Μας ξαφνιάζει η ετυμηγορία ενός λαού που έχει αφεθεί αμόρφωτος, απαίδευτος και ενδεής (κυριολεκτικά και μεταφορικά)μπροστά στο μέλλον του? Ή μήπως απλώς θέλουμε να τονίσουμε τη διαφοροποίησή μας από αυτή την ετυμηγορία και (σαν τις μανταμοΣουσούδες) αποτινάσουμε από πάνω μας την "κατηγορία" ότι αποτελούμε μέρος (αναπόσπαστο) αυτού του λαού?
Πες τα ρε meniek!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ρίξεις μια απλή ματιά στα αυτοκίνητα που συναντάς στο δρόμο και στο 99,9% βλέπεις κρεμασμένους σταυρούς και χριστοπαναγίες,
όταν βλέπεις ανώτατους πολιτικούς άρχοντες να ευλογούνται από παπάδες και λαγούς και πετραχήλια,
όταν οι ελληναράδες των 3 κι 60 στηρίζουν τυφλά και φανατικά τη δεξιά και το νεοφιλελευθερισμό,
όταν οι ίδιοι αυτοί ή οι συγγενείς τους μετανάστευαν για 3 κι 60 στις άκρες του κόσμου και οι ντόπιοι τους συμπεριφέρονταν σαν να ήταν σκουλήκια, έρχονται τώρα και σου λένε για τους κωλομετανάστες που ήρθανε να φάνε το ψωμάκι του κόσμου...
ε, τι να πεις γι αυτό το λαό;
Καρατζαφέρης και πάλι Καρατζαφέρης.
Θα το ξαναγράψω.
Ειλικρίνεια παιδιά!
Ειλικρίνεια!
ευσταθιοσ-
ΑπάντησηΔιαγραφήhadek-
meniek-
Για το ΛΑΟΣ έχω γράψει ήδη την γνώμη μου.
Κυρίως οι ψηφοφόροι της προέρχονται από την ΝΔ αλλά υπάρχει και ένα μέρος προφανώς αυριανιστών.
Είναι σφάλμα να πιστεύει κανείς ότι η ακροδεξιά είναι μόνο 1-2%
Ηδη η χουντική Εθνική Παράταξη είχε πάρει 7% και στην συνέχεια απορροφήθηκε από την ΝΔ.
Δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσοστό της αυτοβαθμολόγησης των ψηφοφόρων της ΝΔ στην κλίμακα 1-10 μεταξύ αριστεράς(1) και δεξιάς (10) αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν προς το 8-10.
Ο σκληρός και μόνιμος πυρήνας της δεξιάς είναι περίπου 33% και είναι αντίστοιχος με το ποσοστό που ψήφισε υπέρ της βασιλείας μετά από μια χούντα και την καταστροφή στην Κύπρο.
Όσο γιατί καταφεύγουν στο παπαδαριό οι πολιτικοί είναι πολύ απλό.
Δέστε πόσοι πήγαν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα ,μαζί με όλους και ο Κωστάκης με τον Γκαντέμη,του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες.
Εδώ μετά άπό όλα τα σκάνδαλα που έγιναν στην εκκλησία η δημοτικότητα του Χριστόδουλου απλά μειώθηκε στο 60!
έγραψα εχθές πως η φωτογραφία τα λέει όλα. Πειραγμένο ή μη το συννεφάκι, "γράφει" όλη την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάθηκε το σχόλιό μου.....καλό σας μεσημέρι
Λοιπόν σε αντίθεση με το κρατούν ρεύμα (σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά)πιστεύω ότι ο δικομματισμός συμφέρει στον τόπο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και παραδέχομαι ότι οι περισσότεροι πολίτες που τίθενται υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων συνεργασίας έχουν ευγενή κίνητρα πιστεύω ότι πίσω από την πολεμική των Μ.Μ.Ε. κατά του δικομματισμού κρύβεται η πολιτική των γνωστών "νταβατζήδων" να πάρουν αυτοί στα χέρια τους την κουτάλα..
θυμηθείτε το ρεζιλίκι που τράβηξε ο Α. Παπανδρέου όταν τα έβαλε μαζύ τους.
Με πολυκομματικές Κυβερνήσεις θα διορίζονταν στο Δημόσιο και οι υπόλοιποι Έλληνες, θα πληρώναμε δύο φορές την αξία για κάθε χιλιόμετρο δρόμου κλπ κλπ. Θυμηθείτε την Κυβέρνηση Ζολώτα. Ενώ είχε απαγορευθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο να δεχθεί ο ΟΤΕ την πρόταση Κόκκαλη για την προμήθεια του αιώνα ο ΟΤΕ με εξωθεσμική κοινή απόφαση των τριών αρχηγών (Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Φλωράκη, που δεν ήσαν μέλη της Κυβερνήσεως) υπέγραψε την σχετική σύμβαση..
Τώρα όλα μας στοιχίζουν φθηνότερα.. Όταν πληρώνεται προμήθεια πληρώνεται μία μόνον στο εκάστοτε Κυβερνητικό κόμμα..
zouzouna-
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστό το σχόλιο σου για το σύννεφο.
Δεν ξέρω αν είναι φτιαγμένη η φωτογραφία γιατί έτσι την βρήκα.
χρήστος βαρδάκας-
Πρωτότυπη αυτή η άποψη για τον δικομματισμό αλλά όχι έξω από την Ελληνική πραγματικότητα!
Για να μην υπάρχει πάντως δικομματισμός θα έπρεπε να εφαρμοστεί η απλή αναλογική.
Όμως τα προβλήματα από αυτήν τα έχω αναπτύξει σε ένα σχόλιο που έγραψα στο τελευταίο ποστ του cyrusgeo.
To μεταφέρω αυτούσιο.
Το ισχύον εκλογικό σύστημα είναι από τα αναλογικώτερα που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα.
Σε σχέση με το παρελθόν σήμερα τα μικρά κόμματα χρησιμοποίησαν πανω από το 80% των ψήφων τους στην εκλογή βουλευτών και γι΄αυτό και εξέλεξαν αυτό τον αριθμό το καθένα.
Από την άλλη μεριά όλοι δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με κανένα για να γίνει κυβέρνηση.
Οπότε μπορεί να φανταστεί κανείς την εφαρμογή της απλής αναλογικής στους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων στην Ελλάδα τι αποτέλεσμα θα είχε.
Ηδη σε αυτές τις εκλογές η αριστερά κατέβηκε σε 9 κόμματα και γκρουπούσκουλα πλήρως αλληλομισούμενα μεταξύ τους.
Σε μία εκλογή με απλή αναλογική ένα κόμμα που θα είχε 49% των ψήφων και ας πούμε 148 βουλευτές θα έπρεπε να υποστεί πιθανώς τον εκβιασμό ενός κομματίδιου του 2-3% για να αποκτήσει πλειοψηφία.
Η ας θυμηθούμε τις αθλιότητες με τον Κατσίκη.
Από την άλλη αποσχίσεις μικρών ομάδων από μιά κυβέρνηση με μικρή αυτοδυναμία οδηγεί σε νέες εκλογές.
Ας θυμηθούμε τον Σαμαρά.
Δυστυχώς οι Ελληνες σε όλη την ιστορία τους έχουν διακριθεί για τον ατομικισμό τους και όχι για την ικανότητα συνεργασίας.