Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ




Ξαπλώστρες η μια δίπλα στην άλλη για να ξαπλώσουν οι επιφανείς κώλοι στην παραλία των celebrities και να γίνει και αντίστοιχος σχολιασμός.
.
.
Η βδομάδα που περάσαμε στην Μύκονο ήταν από τις ωραιότερες αυτού του χρόνου.
Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην καλή παρέα που είχαμε, αλλά και σε όλα όσα μας προσέφερε το ίδιο το νησί.
Σχετικά λοιπόν με την Μύκονο επικρατούν διάφοροι ευρέως διαδεδομένοι μύθοι .

ΜΥΘΟΣ 1ος ΠΛΗΘΗ ΚΟΣΜΟΥ
Υπάρχει γενικά η εντύπωση ότι τον Αύγουστο επικρατεί το αδιαχώρητο εκεί ,ιδίως στην παραλία του λιμανιού.
Όμως εκτός από τις λίγες μέρες που δεν υπάρχουν τα δυνατά και συχνά μελτέμια που επικρατούν τον Αύγουστο, τις περισσότερες μέρες η κίνηση εκεί είναι η ίδια που υπάρχει σε όλα τα νησιά στα κεντρικά τους σημεία. Ο ισχυρός δε αέρας της Μυκόνου παλιότερα ,πριν να βάλουν τα μαγαζιά τα διαφανή πλαστικά παραπετάσματα, χαρακτηριζόταν ως καρεκλάτος ή τραπεζάτος ανάλογα με το τι θα παρέσυρε!
Ο κόσμος μοιράζεται σε όλη την Χώρα της Μυκόνου που και στα πιο απίθανα δρομάκια έχει διεσπαρμένα ταβερνάκια και μπαράκια και παντός είδους καταστήματα.
Η Μύκονος επίσης είναι από τα νησιά που έχει πλήθος από παραλίες, πάνω από 25, όποτε εκτός από ορισμένα μέρη που σαν κοπάδι από ζωντανά μαζεύονται οι celebrities των πρωϊνάδικων και των μεσημεριανών εκπομπών έχει κανείς την δυνατότητα να απολαύσει την θάλασσα χωρίς όμως να μπορεί να σχολιάσει αν η τάδε τηλεοπτική περσόνα πάχυνε ή έκανε λίφτιγκ !

Κυριακή 18-8-08 ώρα 13:30 Φούλ σαιζόν σε παραλία που είναι ακόμα σχεδόν παρθένα και σχεδόν άδεια .(Αμ δε που θα σας γράψω ποια είναι!)
Κοντά μας έκατσε ένα συμπαθέστατο ζευγάρι Αμερικανού παντρεμένου με Ελληνοαμερικανίδα που αγάπησαν το νησί ,παντρεύτηκαν εκεί και μένουν πάνω από δύο μήνες κάθε χρόνο στην Μύκονο.
Πρίν να ανοίξουν το I-pod που είχαν μαζί τους ,μας ρώτησαν πρώτα αν μας ενοχλεί η μουσική και διάλεξαν μετά και μουσική της αρεσκείας μας !Χάρις στην απλότητα και την αμεσότητα της επικοινωνίας μαζί τους , πράγμα που δεν διακρίνει δυστυχώς τους Έλληνες, κουβεντίασαμε αρκετή ώρα μαζί τους και ενθουσιάστηκαν όταν τους είπαμε για την εκδήλωση στην Δήλο και ήρθαν μαζί μας.


...................Σάββατο-Άλλη παραλία
.
ΜΥΘΟΣ 2ος ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Στην Μύκονο υπάρχουν αρκετά ακριβά και πολυτελή μαγαζιά και καλώς υπάρχουν, αν μας ενδιαφέρει να προσελκύσουμε υψηλής οικονομικής στάθμης τουρίστες.
Αντίστοιχα όμως υπάρχουν και μαγαζιά για όλα τα βαλάντια.
Αυτό δε που είναι σημαντικό είναι ότι οι καταστηματάρχες έχουν αποκτήσει από χρόνια τουριστική συνείδηση και είναι πρόθυμοι να σου δώσουν κάθε πληροφορία που θα ζητήσεις.
Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι όλες τις μέρες φάγαμε εξαιρετικά ,μακριά από τα στα πεταλάδικα πολυτελείας, αλλά σε διάφορες ταβέρνες σε διαφορετικά μέρη του νησιού, σε εξαιρετικά καλαίσθητους χώρους, πληρώνοντας λίγο πολύ σε τιμές ίδιες με της Αθήνας ,με σωστό σέρβις και μερικές φορές με ιδιαίτερα πρωτότυπες συνταγές ιδίως στις σαλάτες.(Η κ. Αθεόφοβου έγραφε σε χαρτάκια τις διάφορες συνθέσεις για να τις φτιάξει στο μέλλον. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ενώ εγώ είμαι ο πρώτος κριτής των παρασκευασμάτων της δέχεται μόνο την επιδοκιμασία μου ενώ αν δεν μου αρέσει κάτι με κατακεραυνώνει λέγοντας μου :είσαι άσχετος! )

ΜΥΘΟΣ 3ος ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
Υπάρχουν μερικοί μικρόνοες που θεωρούν ότι το νησί είναι γεμάτο από ομοφυλόφιλους.
Η Μύκονος είναι από τα νησιά που έχουν αναπτύξει τουρισμό πάρα πολλά χρόνια και ως εκ τούτου από χρόνια δεν την απασχολεί ο σεξουαλικός προσανατολισμός των επισκεπτών της.
Στην πραγματικότητα δεν βλέπεις περισσότερους ομοφυλόφιλους από ότι στα άλλα νησιά.
Μόνο μια φορά στο παρελθόν είχε έρθει για λίγες ώρες ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που είχε αποκλειστικά ομοφυλόφιλα ζευγάρια οπότε η παραλία πλημμύρισε από αυτά όπως είχε γίνει και στα προηγούμενα νησιά που είχε πιάσει.
Βέβαια πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους έχουν συνήθως εκείνοι που δεν είναι πολύ σίγουροι με τον ανδρισμό τους.
Όλοι οι άλλοι ακολουθούν την ρήση του βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1989 Καμίλο Χοσέ Θέλα που είπε:Η ομοφυλοφιλία είναι ένα πρόβλημα που δεν με ενδιαφέρει. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Περιορίζομαι απλώς να μην στρέφω τα οπίσθια μου!
Με παρέπεμψαν δε σε ένα βίντεο στο You Tube που ένας ανόητος αφού παρουσιάσει φωτογραφίες από την Πέτρα της Ιορδανίας στα ξεκούδουνα στο τέλος θεωρεί πούστηδες και πουτάνες όσους πάνε στην Μύκονο!
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και χωρίς όρια το εύρος της βλακείας.
Φαίνεται ότι δεν του έχει πει κανείς ότι είναι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να φαίνεσαι βλάκας, παρά να το ανοίγεις και να διώχνεις κάθε υποψία!
Το παρήγορο πάντως είναι ότι η μαγεία της Πέτρας κατάφερε να συγκινήσει ακόμα και ένα βλάκα. Οι αναμνήσεις που έχω από μια ολόκληρη μέρα που γύρισα την Πέτρα από την αρχή μέχρι το τέλος είναι από τις ισχυρότερες που έρχονται στην μνήμη μου. Είχα βέβαια και την τύχη να μου δώσει ένας συνάδελφος από την Ιορδανία την διδακτορική διατριβή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης του αρχιτέκτονα Nawwaf Qusus με θέμα :Πέτρα Η Ναβαταϊκή πρωτεύουσα της Ιορδανικής Ερήμου οπότε όταν την επισκέφτηκα ήμουνα πλήρως ενημερωμένος.

ΜΥΘΟΣ 4ος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ
Αλλά ας ξαναγυρίσω στην Μύκονο και σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που είχαμε την τύχη και ευτυχία να παρακολουθήσουμε.
Την Κυριακή βρεθήκαμε μετά το ηλιοβασίλεμα, με το καραβάκι στην Δήλο κοντά 500 άνθρωποι και μόλις φάνηκε το ολόγιομο φεγγάρι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί η Ιλεάνα Κρουτσέρου Άρπα, ο Παναγιώτης Δράκος φλάουτο και ο Απόλλων Γραμματικόπουλος Βιολί κατάφεραν να συνεπάρουν με την μουσική των Ibert, Debussy,Gluck, Massenet και Doppler ένα κοινό που ήδη είχε μαγευτεί από τον ιερό χώρο που βρισκόταν και που τον φώτιζε ένα κυρίαρχο φεγγάρι.
Εκτός προγράμματος δε με την μοναδική φωνή του ο Γιάννης Βόγλης ενδιαμέσως διάβαζε ποιήματα του Ελύτη, του Καβάφη, του Ρίτσου και του Βέλτσου.
Με το πλάι του ματιού μου έβλεπα την κ.Αθέοφοβου να έχει δακρύσει, όπως και εγώ από την ευφορία που μας διακατείχε και τους δύο από την μαγεία του χώρου και της μουσικής.
Το αξιοσημείωτο δε είναι ότι σε υπαίθριο χώρο για πρώτη φορά δεν ακούστηκε ούτε ένα κινητό να κτυπάει είχαν δε σωπάσει ακόμα και τα τζιτζίκια εντυπωσιασμένα από το πρωτόγνωρο για αυτά ακρόαμα.
Πηγαίνοντας στην Δήλο με το ηλιοβασίλεμα.
Η εκδήλωση στην Δήλο. Το φεγγάρι έχει ανέβει στον ουρανό.




17 σχόλια:

  1. Σε κάθε τόπο υπάρχουν και οι μύθοι. Ειδικά εκεί που ακούω για πολύ κόσμο και για τρελά γλέντια, ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν μέρη που θα βρω την ησυχία μου. Μέρη που ακόμα τα κανάλια δεν ξέρουν ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Φαίνεται ότι δεν του έχει πει κανείς ότι είναι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να φαίνεσαι βλάκας, παρά να το ανοίγεις και να διώχνεις κάθε υποψία!
    Το παρήγορο πάντως είναι ότι η μαγεία της Πέτρας κατάφερε να συγκινήσει ακόμα και ένα βλάκα."
    !!

    ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΜΟΥ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΥΛΑΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΗΔΑΝΕ ΜΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωστε ετσι ε?

    μουμπλε μουμπλε...

    ξαναρχομαι σε λιγακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε αυτή η αποδόμηση και σκέφτομαι να επισκεφτώ τη Μύκονο σύντομα!

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δείμος-
    Τα κανάλια δείχνουν ότι πιο κραυγαλέο υπάρχει κάπου και πρόκειται να εντυπωσιάσει τον κόσμο.
    Έτσι έγινε και φέτος με την δολοφονία του παιδιού από τον μπράβο στην Μύκονο.
    Όπως γράφει πολύ σωστά και ο Κ.Βίδος στο ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ :

    θα μπορούσε να έχει γίνει κάπου αλλού,σε καποια άλλη περιοχή της Ελλάδας.Οι μπράβοι δεν είναι αποκλειστικά μυκονιάτικο φαινόμενο.Δεν είναι μελτέμι καλοκαιρινό που ξεσπά στην συγκεκριμένη περιοχή,αλλά τσουνάμι (αλητείας και βίας)που απλώνεται σε όλη την χώρα.

    Πόσοι όμως μέχρι στιγμής έχουν αντισταθεί στο να τους ελέγχει στην πόρτα ο κάθε λεχρίτης για να μπούν σε ένα κέντρο και έφυγαν;

    zepos-
    :))

    ανώνυμος-
    Πάντα πρόθυμος να γνωρίσω νέα μέρη ιδίως παρθένα (μιας και για παρθένες μάλλον αδύνατο το βλέπω!)

    exophalmi-
    Περιμένω εναγωνίως!

    doctor-
    Συνήθως έτσι γίνεται.
    Διαβάζεις κάτι για ένα μέρος και ερεθίζεται η φαντασία σου για να πας.
    Θυμάμαι ακόμα ένα άρθρο του Στάντη Αποστολίδη που πρωτοδιάβασα για την Πέτρα πριν από χρόνια.
    Από εκείνη την στιγμή μου κόλλησε η επιθυμία να την δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξαναρθα!

    αποφασισα να μη ξαναβρισω το νησι με τα χειροτερα γιατι εγω το κακομοιρο καλογριακι ειχα τη χειροτερη των εντυπωσεων σχηματισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..δεν εχω παει μυκονο..και για να ειμαι ειλικρινης, υπαρχουν πολλα αλλα μερη που θα ηθελα πρωτα να δω.. Ειναι καλο ομως που είδες την αλλη όψη του νησιου, που ασφαλως κ θα υπαρχει! Καλως σε βρικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αθεόφοβε μου,
    με την απαράμιλλη γραφή σου με ταξίδεψες πάλι.
    Τι ωραία να απολάμβανα κι εγώ την Πανσέληνο στη Δήλο, αντί να τρέχω στην Ακρόπολη με χιλιάδες άλλους!!
    Όταν ήμουν στη Ν.Υ. το 2000 μου κάτι ομοφυλόφιλοι δίνανε στο δρόμο φυλλάδια για διεθνή συνάντηση το επόμενο καλοκαίρι στη Μύκονο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε παλικάρι μου όλα καλά κι άγια,όμως... εκτός κι αν έχουν αλλάξει δραστικά τα πράματα στα τελευταία 5 χρόνια - τόσα έχω να πάω Μύκονο, παλιότερα όμως πήγαινα πολύ τακτικά, έχω μια φίλη Μυκονιάτισσα και με φιλοξενούσε, και συμφωνώ μαζί σου τα υπόλοιπα που λες - στη Μύκονο συγκεντρώνονται περισσότεροι ομοφυλόφιλοι (άνδρες κυρίως, αλλά και γυναίκες) από όσο στα άλλα νησιά. Όπως και στη Λέσβο (στην Ερεσσό βασικά) συγκεντρώνονται περισσότερες ομοφυλόφιλες γυναίκες - εν είδη προσκυνήματος υποθέτω, ή από περιέργεια, τρέχα γύρευε τώρα - πάντως συγκεντρώνονται, είναι γεγονός, τις έχω δει.

    Εμένα το ίδιο μου κάνει το φρονεί σεξουαλικά ο καθείς. Δεν με απασχολεί, παρά μόνο στην περίπτωση που ενδιαφέρομαι να έχω σεξουαλικές σχέσεις μαζί του. Μου φαίνεται πανηλίθιο να προσδιορίζουμε τους ανθρώπους με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

    Αλλά πώς να το κάνουμε βρε παιδί; Η Μύκονος μαζεύει πολλούς γκέι. Όχι ότι τρέχει τίποτα, ούτε ενοχλείται κανείς από αυτό, πλην όσων έχουν κόλημμα στον εγκέφαλο. Ότι μαζεύονται όμως γκέι στη Μύκονο, μαζεύονται, μη λέμε ότι δεν μαζέυονται! Έχω δει ένα σωρό γκέι στο δρόμο, έχω γνωρίσει ένα σωρό γκέι φίλους της φίλης μου, έχω πάει σε σόου με τραβεστί, έχει κόσμο και κόσμο!

    Εκτός πραγματικά κι αν έχουν έρθει τα πράματα τα πάνω κάτω τα τελευταία πέντε χρόνια! Βρε μήπως να ρίξω ένα τηλεφωνάκι στη φίλη μου να το διευκρινίσω το ζήτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. exophalmi-
    roadartist-
    Προφανώς ο καθένας μας σε ένα μέρος προσέχει αυτά που του κινούν το ενδιαφέρον και πηγαίνει και σε μέρη που πηγαίνουν στα γούστα του.

    meropi-
    αόρατη μελάνη-
    Οι εμφανείς ομοφυλόφιλοι που είδα στην Μύκονο να κυκλοφορούν δεν ήταν σε αριθμό τέτοιο που να χαρακτηρίζουν τον κόσμο που ήταν εκεί.
    Βέβαια δεν βρέθηκα σε στέκια τους στα διάφορα μπαράκια ούτε έκανα μπαρότσαρκα αργά την νύχτα.
    Θα έλεγα ότι πιό εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός από κοριτσοπαρέες που ήσαν μόνες τους και ξέμπαρκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αθεοφοβε

    για τη Μύκονο δεν ξέρω γιατι δεν έχω πάει.

    θεωρώ όμως ότι ο καθένας παίρνει από τον κάθε τόπο αυτό που του ταιριάζει.

    στο βιντεάκι που σε παρέπεμψε άνανδρα και ανωνυμα κάποιος που προφανώς όπου και να πάει θα δει την ίδια βρωμικη εικόνα του εαυτού του, μέσα στην υπερβολή του θα ήθελα να ερμηνεύσω και την πίκρα για ένα νησί που έχει πολλά να προσφέρει αλλά οι πολλοί το γνωρίζουν ως μέρος για gay.

    το σεξ το βρίσκεις παντού και εύκολα στις μέρες μας, ακόμα κι αν δεν έχεις πατήσει το πόδι σου στη μύκονο.
    αυτό που είναι δυσεύρετο είναι η πνευματικοτητα και για να την βρείς πρέπει να ξέρεις όχι μόνο πού αλλά και πως να κοιτάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. athinovio-
    αυτό που είναι δυσεύρετο είναι η πνευματικοτητα και για να την βρείς πρέπει να ξέρεις όχι μόνο πού αλλά και πως να κοιτάξεις.

    Με τρείς γραμμές είπες μια μεγάλη αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά οι δημοσιογράφοι το έχουν ξεσκίσει. Ειδικά στα κωλοκάναλα ου άλλον τα παίρνουν για να κάνουν και διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όπως ακριβώς τα λες είναι Αθεόφοβέ μου, σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. Μήπως στη Ρόδο που ζω εγώ, λίγους βλέπουμε καθημερινά; Τα δε βράδυα (στις μπαρότσαρκες) γίνεται 'Ο ΧΑΜΟΣ"... Μέχρι & οδός γεμάτη με gay bars υπάρχει, στο δε Φαληράκι αν πας βράδυ δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις πάνω σε τραβεστί που ...ξεσαλώνουν! Άρα;

    Το θέμα είναι πως εσύ πήγες χωρίς προκατάληψη & πέρασες όμορφα! Όσο για την υπέροχη εκδήλωση στη Δήλο, τί να πω; Για άλλη μια φορά σε ζηλεύω! Μου θύμισες πώς ένιωσα πριν 3 χρόνια σε μια συναυλία της Πασπαλά στη Μεσαιωνική Τάφρο...!!!!! Μακάρι να μπορούσαμε να ζούμε όλοι μας συχνότερα τέτοιες υπέροχες στιγμές!

    Να σου ευχηθώ τώρα Καλό Χειμώνα, ή στο επόμενο (άντε μεθεπόμενο) post σου θα μας ανακοινώνεις τον επόμενο προορισμό διακοπών σου;;;
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δείμος-
    Πάντα τα κανάλια ασχολούνται με τον μικρόκοσμο της Ελλάδας και πρέπει να γίνει κάτι σημαντικό σαν τα γεγονότα της Γεωργίας για να φτάσει να γίνει πρώτο θέμα.

    ηλιαχτίδα-
    Και σαφώς δεν χαρακτηρίζουν την Ρόδο αυτά τα μέρη.
    Άσε ακόμα θυμάμαι τι αιστάνθηκα όταν αντίκρυσα την μαγεία του τοπίου στον Μονόλιθο στην Ρόδο που είναι από τα αγνωστα αλλά και από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας.
    Η προηγούμενη μαγική εκδήλωση που έχω βρεθεί πρίν από χρόνια με φεγγάρι ήταν σε ένα αρχαίο μισοκαταστρεμένο θέατρο να τραγουδάει ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΌΦΩΝΟ γιατί δεν υπήρχε ηλεκτρικό και φώτα ,η Μαρίζα Κωχ.
    Σκέτη μαγεία από μία μοναδική φωνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από τη Μύκονο, με τις πανέμορφες άγνωστες παραλίες χωρίς κόσμο, με τα μαγικά πεντακάθαρα παγωμένα νερά, με τα όμορφα στέκια για κάθε γούστο, αυτό που περισσότερο με μάγεψε ήταν η αντικρινή Δήλος.

    Αγαπώ να τριγυρίζω στους αρχαιολογικούς χώρους και να φαντάζομαι πώς θα ήταν άλλοτε η ζωή εκεί. Μια ολόκληρη πολιτεία για να σεριανίσεις, με τους δρόμους, τα σοκάκια, τη λεωφόρο, τα σπίτια με τις αυλές, τα μωσαϊκά, τα πηγάδια, το ιερό του Κύνθου πάνω στο λόφο... θα μπορούσα να περάσω εκεί μέρες και μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή