Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ



Όταν υπάρχει φαντασία , για την προβολή των αιτημάτων σου κάνεις μια πρωτότυπη εκδήλωση και παίρνεις τον κόσμο με το μέρος σου αναγκάζοντας την εξουσία να σε ακούσει και πιθανόν να σου λύσει τα προβλήματα που έχεις.(από εδώ)

.

Η διάσημη παρισινή λεωφόρος Σανζ Ελιζέ μεταβλήθηκε σε οικολογικό παράδεισο για ένα διήμερο, χάρη στην αυθεντική πρωτοβουλία 600 γεωργών που εγκατέστησαν σε έκταση 1,2 χλμ. έναν γιγάντιο κήπο για «να ακουστεί η φωνή της γεωργίας».

Τα Ηλύσια Πεδία, από την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι την πλατεία Ομόνοιας, απαλλαγμένα από αυτοκίνητα, μεταβλήθηκαν σε εξοχικό τοπίο, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης γοητείας για την παρουσίαση της γεωργίας και των προβλημάτων του κλάδου στο πλατύ κοινό.

Οι γεωργοί μετέφεραν και εγκατέστησαν τη νύχτα του Σαββάτου ένα φυτεμένο χαλί με πάνω από 100 είδη καλλιεργειών, δέντρα, λουλούδια, σιτηρά, αμπελώνες, φρουτόδεντρα. Σε ειδικούς χώρους τοποθετήθηκαν ζώα, πρόβατα και βόδια. Στην πλατεία Rond Point σε πυραμίδα 7 μέτρων, εκτέθηκαν φρούτα και λαχανικά προς πώληση. Η όλη επιχείρηση βαφτίστηκε «Nature Capitale».

Η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την Κυριακή και χθες πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν και φωτογράφησαν το γιγάντιο χάπενινγκ.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί, που έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις των γεωργών, πραγματοποίησε επίσκεψη-έκπληξη με τη σύζυγό του Κάρλα στη γιγάντια φάρμα των Ηλυσίων Πεδίων. Αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με το κοινό και υποσχέθηκε στους οργανωτές ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την υποστήριξη του κλάδου. «Η επίσκεψη του προέδρου μάς ευχαριστεί, αλλά πρέπει να ακούσει τα αιτήματά μας», δήλωσαν οι γεωργοί.


Αντίθετα όταν δεν έχεις ίχνος από φαντασία κάνεις μια κλασσική πλέον νεοελληνική μαλακία και με μερικούς ακόμα "συναγωνιστές" πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκεις ,δηλαδή να στρέψεις εναντίον σου όλο τον κόσμο που χωρίς λόγο ταλαιπωρείς(από εδώ)

.

Την εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων απέκλεισαν συμβολικά οι κάτοικοι της Βασιλικής, διαμαρτυρόμενοι για τον «Καλλικράτη»

.

Κλειστό επ' αόριστον θα παραμείνει από σήμερα το λιμάνι της Κυλλήνης από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του ονόματος του νέου «καλλικρατικού» δήμου, από Δήμο Κυλλήνης σε Δήμο Ανδραβίδας...

.

Εκατοντάδες δημότες απέκλεισαν για μία ώρα το λιμάνι της Κυλλήνης προκαλώντας δυσφορία στους πολίτες που είχαν προορισμό τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

.

«Μπλόκο» στην Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος της Πούντας, έστησαν χθες το μεσημέρι (12.30 μ.μ. - 2.40 μ.μ.) απροειδοποίητα κάτοικοι και φορείς της Αν. Αιγιαλείας, αντιδρώντας στη συνένωση των Δήμων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού με το Αίγιο. Τα οχήματα σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς στην περιοχή είναι υπό εξέλιξη και τα έργα για τον νέο αυτοκινητόδρομο.

.

Σε δίωρο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ της Αμφίκλειας και της Τιθορέας προχώρησαν χθες το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής, μετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Αμφίκλειας ενάντια στον «Καλλικράτη». Λόγω των κινητοποιήσεων σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε τρία δρομολόγια του ΟΣΕ.


14 σχόλια:

  1. Aυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται οι Mάο Mάο με εγκέφαλο αγκινάρας.

    Όπερ έδει δείξαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Πυλαίας έκλεισε την περιφερειακή οδό και δημιουργήθηκε στην ώρα πρωινής αιχμής το απίστευτο μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα καραμπόλες 3 15 οχημάτων. Όχι απλά απουσιάζει η φαντασία, αλλά για το επικοινωνιακό μας παιχνίδι και την καρέκλα απειλείται και η σωματική ακεραιότητα, η ψυχική υγεία (γιατί όχι και πιθανές απολύσεις) και η περιουσία των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελαααα και συγχίζομαι. Τι συγκρίνεις? Ελληνάρες εδώ! γ@@ και δέρνουν (θαρρούν)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρεις, το κλείσιμο των δρόμων, είναι κάτι που ταλαιπωρεί τους οδηγούς, ικανοποιεί το αίσθημα της "αντίστασης" των διαδηλωτών και σπάνια επιφέρει λύση.

    Ανήκω σε εκείνους που έχουν κλείσει δρόμο... όχι με ευχαρίστηση, ούτε με ικανοποίηση, από άγνοια άλλου τρόπου, από θυμό.... ναι.

    Αν κερδίσαμε κάτι.... τη φάτσα του υπουργού και τα ψεύδη ....... και το ίδιο μάλλον θα συμβεί και την επομένη....

    Δυστυχώς τα δικά μας "παραγόμενα" δεν είναι για έκθεση στο δρόμο - θα ήταν μια λύση.

    Καλησπέρα Αθεόφοβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, δεν θυμάμαι άν το έχω ξαναπεί, αλλά νάτο πάλι:
    Που είναι η Ιταλική μαφία; Στο Μπρούκλιν
    Που είναι η Ρώσικη μαφία; Στο Μπράιτον Μπητς
    Που είναι η Ιρλανδική μαφία; Στο Κοινοβούλιο της Μασσαχουσέτης
    Που είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ μαφία; Δεν υπάρχει Ελληνική μαφία γιατί δεν μπορεί να βρεθεί ένας Έλληνας να κάνει ότι του πει άλλος Έλληνας!

    Και τώρα θα ενωθούνε Δήμοι και θα μπαίνουν οι του γειτονικού χωριού στις συναντήσεις τις δικές μας, και θα μοιραζόμαστε και ψήφους; Τσ-Τσ-Τσ!!!

    Οι διαδηλώσεις του Ελληνικού λαού μου θυμίζουν αυτούς τους κωμικούς εγγαστρίμυθους που τσακώνονται και αλλάζουν σφαλιάρες με την κούκλα που κρατάν στο δεξί τους χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αθεόφοβε ο καθένας φτάνει όπου μπορεί και αυτό είναι συνάρτηση της ευφυίας του και της δουλειάς του. Κάποιοι λοιπόν προβάλλουν τη δουλεια τους και την φαντασία τους που πηγάζει από την ευφυία τους. Κάποιοι άλλοι...μάλλον και οι άλλοι το ίδιο κανουν. Μόνο που δεν έχουν ούτε δουλειά ούτε και μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζω να δείξουμε σύντομα ότι και στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει φαντασία στην διαμαρτυρία!!

    Με "θέμα" ακριβώς αυτό που αναφέρεις, δλδ το κλείσιμο των δρόμων......

    Θα είσαι ο πρώτος φίλος (ιντερνετικός) που θα το μάθει, και ελπίζω, αν σε βρει σύμφωνο, στην υποστήριξή σου .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pølsemannen-
    Τουλάχιστον οι αγκινάρες είναι νόστιμες..

    δείμος του πολίτη-
    Τα θύματα της καραμπόλας σίγουρα θα έγιναν υποστηρικτές των αιτημάτων του δήμαρχου Πυλαίας!

    Ζουζούνα-
    Ελληνάρες με αντιστρόφως ανάλογο σε μέγεθος εγκέφαλο.

    Βάσσια-
    Μου θυμίζεις την παροιμία κτύπησε το σαμάρι για να ακούσει ο γάϊδαρος.

    thinks-
    Για μαφία μπορεί να μην μπορούν να ενωθούν οι Έλληνες αλλά σε πτηνοκέφαλες ενέργειες μπορούν.

    NdN-
    Και το τραγικό ειναι ότι και όπου έχουν δίκιο το χάνουν.

    glam-
    Μακάρι,όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι ενάντιος σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία όσο και αν δεν συμφωνώ με αυτήν.
    Όλοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρονται για ότι τους θίγει ή πιστεύουν ότι τους θίγει, και πάντα πίστευα ότι αν η διαμαρτυρία έχει φαντασία έχει τελικά και αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ποιός να οργανώσει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα φίλε Αθεόφοβε? Εκείνος ο Μπούτας ή τα παιδιά απο το μπλοκο της Αλαμάνας? Η ελληνική φαντασία πάει αλλού. Ξέρεις πόσα χρόνια κάθονται με τις επιδοτήσεις? Στη γενέτειρά μου που βγάζει το καλύτερο λάδι στην Ελλάδα, οι Αλβανοί κάνουν την παραγωγή, και οι Ιταλοί την αγοράζουν όλη. Οι δικοί μας είναι στα μπουζούκια. Στην αμερική, ένα μικρό μπουκαλάκι λάδι (ελληνικό), πουλιέται 12 δολλάρια (και βγαίνει απο μια ταμιζάνα είκοσι κιλών που στην Ελλάδα αγοράστηκε 70 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kύριε Αθεόφοβέ μου, έχω πικ νικ κι εγώ (ζήλεψα) και σε προσκαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άύριο λέει θα ερχόταν πάλι το κρουαζιερόπλοιο ZENITH στον Πειραιά. Λόγω όμως της γνωστής νεοελληνικής μαλακίας του ΠΑΜΕ, αποφάσισε να μην έρθει τελικά. Βρε μπας καιτους τρέφει η νεοελληνική μιζέρια?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε γμτ τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε στη χώρα της φαιδράς κλπ κλπ που πρώτη κλπ κλπ όταν οι άλλοι...;
    Γιατί το κλείσιμο των δρόμων, οι καταλήψεις των κουρελοΑΕΙ, τα πανό στην Ακρόπολη και οι ντουντούκες στους Ζενιθοτουρίστες είναι αγωνιστικές κινητοποιήσεις; Τι ακριβώς ρισκάρουν και τι υφιστανται οι περήφανοι αγωνιστές (συνήθως ΔΥ ή υπάλληλοι ΔΕΚΟ, χωρίς φόβο απόλυσης) υπό τα βλέματα των βαριεστημένων αστυνομικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Locus Publicus-
    Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο.

    Ζουζούνα-
    Μόλις πέρασα και ευχήθηκα για την 3ετια στο μπλο-γκάρισμα !

    Meropi-
    Ε, τι τους θέλουμε αυτούς τους τουρίστες,για να πάρουν κάτι τσολιαδάκια, όπωε είπε η αγωνίστρια Αλέκα.

    argosholos-
    Αυτή η κωμωδία που οι "αγωνιστές" κλείνουν τους δρόμους όποτε γουστάρουν και για ότι τους καπνίσει μόνο στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας υπάρχει με την αστυνομία να παρακολουθεί απαθής και αδρανής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν σχολιάζω τους ^%$$^&$ που αντιδράνε για το σχέδιο Καλλικράτης, ένας από τους λόγους που ο Σαρκοζί πήγε είναι επειδή οι Γάλλοι, όπως και οι Ελληνες άλλωστε, έχουν στα όπα-όπα τους αγρότες και είναι ο βασικός λόγος για το αίσχος της Κ.Α.Π.

    Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ότι οι Ελληνες αγροτοπατέρες κόβουν την Ελλάδα σε 100 κομμάτια για να πάρουν περισσότερα χρήματα, φυσικά(;) το κάνουν όταν δεν έχουν δουλειά στα αγοκτήματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή