Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΣΕΞ; ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!



 Το καλό με τις εκθέσεις βιβλίου είναι ότι με μια ματιά μπορείς να δεις ένα πλήθος από βιβλία που πολλά από αυτά δεν θα είχες πάρει αλλιώς χαμπάρι  πως έχουν κυκλοφορήσει.
Έτσι στην τελευταία έκθεση βιβλίου στο πεδίο του Άρεως έφυγα με μια ασήκωτη ντάνα με βιβλία, που αρκετά δεν έχω καν προλάβει να τα διαβάσω.
Πρόσφατα όμως  διάβασα ένα από αυτά, το απολαυστικό βιβλίο του ιταλού  Τζόμπε Κοβάτα με τον τίτλο της σημερινής ανάρτησης.
Το βιβλίο ΣΕΞ; ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! (Sesso? Fai da te!), με σχέδια του Ντέιβιντ Βεκάτο κυκλοφόρησε το 1997 από την ΑΣΤΑΡΤΗ.
 Όταν κυκλοφόρησε στην Ιταλία την πρώτη εβδομάδα της έκδοσης του το 1996 πούλησε 230.000 αντίτυπα και για μήνες ήταν στην πρώτη θέση των μπέστ σέλερ φτάνοντας τελικά στο 1.000.000 πωλήσεις.
Ο Τζόμπε Κοβάτα γνωστός και ως Covatta Gianmaria ( 1956 -) είναι ιταλός κωμικός ,ηθοποιός και συγγραφέας. 
Το πρώτο βιβλίο του Κοβάτα, το 1991,ήταν Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ (ΑΣΤΑΡΤΗ) (Parola di Giobbe)  και το είχε γράψει σε ναπολιτάνικη διάλεκτο με αποτέλεσμα να χρειαστεί  να μεταφραστεί στα ιταλικά ! Μέχρι το 1995 είχε κάνει 31 εκδόσεις και στο μέλλον θα σας μεταφέρω και από αυτό μερικά απολαυστικά αποσπάσματα.
Δεν ξέρω ιταλικά, αλλά διαβάζοντας τα βιβλία του Κοβάτα φαντάζομαι πως οι μεταφραστές του θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην μετάφραση από τους ιδιωματισμούς, τις παρηχήσεις, τα υπονοούμενα που απευθύνονται σε ιταλικό κοινό και τα απολύτως αμετάφραστα λογοπαίγνια.
(πως πχ μπορείς να μεταφράσεις χωρίς επεξηγήσεις το λογοπαίγνιο του  Τζίμη Πανούση :η ΔΗΜΑΡ είναι ΔΕΙΜΑΡ (Δεν ΕΙΜαστε ΑΡιστερά); 
Υπάρχουν στα Ελληνικά μεταφρασμένα και άλλα 2 βιβλία του :
ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟ..ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ- ΑΣΤΑΡΤΗ 2000 (Pancreas - Trapianto del libro Cuore, Firenze, Salani, 1993) και
ΠΝΙΞΟΝ,ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ -ΑΣΤΑΡΤΗ 2000 (Dio li fa e poi li accoppa-1999) και στα ιταλικά άλλα δύο :
L’incontinente bianco- 2002 και Corsi e ricorsi ma non arrivai-2005
 Σας μεταφέρω μερικές χαρακτηριστικές ατάκες του από το βιβλίο:

Πραγματικά ένας πρώτος ανθρώπινος κλάδος μετανάστευσε προς την Σουηδία και την Νορβηγία κι έφαγε η μούρη του τόσο χιόνι , που πήρε το όνομά λευκός άνθρωπος, ενώ ένας δεύτερος έβαλε πλώρη για την Αφρική και κάηκε τόσο από τον ήλιο, που οι επιστήμονες τον χαρακτήρισαν μαύρο άνθρωπο. Ο Κίτρινος άνθρωπος, αυτός που χλόμιασε από το κακό του επειδή έμεινε πίσω, εμφανίστηκε λίγο αργότερα.

Μιλώντας για τις γυναίκες χαρακτηρίζει ως αισιόδοξες ανασφαλείς αυτές που προσπαθούν να πείσουν τον άντρα για την χαρισματική τους κατάσταση με φράσεις του τύπου:» δεν έχω παχύνει πολύ ε; Η κυτταρίτιδα μου κοντεύει να εξαφανιστεί τελείως ε; δείχνοντας ένα κομμάτι μπούτι που διαφοροποιείται από ένα αφράτο κρουασάν μόνο και μόνο επειδή το κρουασάν δεν φοράει ζαρτιέρες. Θέλει πάση θυσία να κάνει τη δοκιμή του κατοστάρικου για να ελέγξει αν το στήθος της είναι ακόμα στητό: βάζει το κατοστάρικο κάτω από το στήθος της για να δει αν πέφτει η αν κρατιέται, όταν είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι τα βυζιά της έχουν κρεμάσει τόσο, που κρύβουν κοτζάμ εκατομμύριο καθώς και 800.000 σε ομόλογα του δημοσίου- και που έπειτα πρέπει να πας στην τράπεζα και να δηλώσεις την εξαφάνισή τους.

Διότι αν σου σηκωθεί όταν είσαι μικρός, το γιορτάζει όλη η οικογένεια και όλοι θέλουν να δουν. Αν σου σηκωθεί όταν είσαι μεγάλος και θέλεις να το δείξεις σε κάποιον, είσαι ένα γουρούνι.

Η ώρα της σεξουαλικής αγωγής, διαφορετικά από την ώρα των θρησκευτικών, που είναι προαιρετική, θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, γιατί είτε μουσουλμάνος είσαι, είτε καθολικός είτε άθεος ή ανιμιστής, το Ειτζ το κολλάς ούτως ή άλλως.

Όταν είμασταν εμείς παιδιά, δεν υπήρχαν τα πορνό περιοδικά: τα περιοδικά ήταν πολύ πιο λογοκριμένα και το άκρον άωτον του ερωτισμού ήταν κάτι ταλαίπωρες με βρεγμένα μπλουζάκια που διακόπταν την καριέρα της πορνοστάρ στα 23 τους χρόνια λόγω ρευματισμών.

Φανταζόμασταν την κόλαση σαν ένα μέρος γεμάτο καλούς ανθρώπους, αλλά με κάτι πρησμένες και κόκκινες τσουτσούνες, που τις έπαιζαν από το πρωί ως το βράδυ, ενώ τον παράδεισο γεμάτο κουλούς εγκληματίες.

Ας αρχίσουμε από το στόμα. Για να περιγράψω αυτό το μέρος του σώματος, θα χρησιμοποιήσω μια περιεκτική διατύπωση του μεγάλου ποιητή Φερλινγκέτι: το στόμα καπνίζει, το στόμα τρώει, το στόμα ξερνά, το στόμα φτύνει. Καλύτερα το μουνί.

Ένα άλλο μέλος του ανθρώπινου σώματος με υψηλό βαθμό ερωτικής έλξης είναι οι γλουτοί, τουτέστιν τα ημισφαίρια που μεμονωμένα δεν λένε και πολλά, αλλά σε ζευγάρι σχηματίζουν ένα κώλο. Κι αν είναι καλοσχηματισμένοι, σαν να τους έχει γλύψει κάποιος γλύπτης, μιλάμε για γλυπτούς γλουτούς. Ορισμένοι εσφαλμένα υποθέτουν πως ανάμεσα στους γλουτούς βρίσκεται η έδρα. Όμως έδρα βρίσκουμε μόνο στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Δεν καταλαβαίνω. Προφανώς πρόκειται για σχολεία και πανεπιστήμια του κώλου. Εγώ θα προτιμούσα το όνομα πρωκτός. Συγγενεύει όμως με τη λέξη σπρωκτός, και επειδή σπρωκτός πρωκτός είναι πράγμα επικίνδυνο, ας δεχθώ το όνομα, έδρα.

Ναπολιτάνικο ποίημα
Τι ΄ν΄η ζωή; Δύο βυζιά,
χερούκλωμα στα μπούτια,
κι άμα δεν θέλεις να ζείς πιά,
κόψε τα μπαλαμούτια.

Κάτω από το τσουτσούνι, βρίσκουμε τους όρχεις, που είναι δύο και έχουν σχήμα στρογγυλό όπως τα μεμέ των γυναικών, μόνο που σε αυτά δεν προσθέτουμε σιλικόνη για να τα φουσκώσουμε.

Πριν από την εφεύρεση των τάμπαξ οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν τις σερβιέτες, προϊόντα που το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν να διαφημίζονται από την τηλεόραση την ώρα του βραδινού φαγητού.

Τις σερβιέτες τις χαρακτηρίζουν μεγάλα αυτοκόλλητα που εφαρμόζουν σαν οξυγονοκόλληση. Προσέξτε να βάλετε το αυτοκόλλητο από τη μεριά της κιλότας και όχι από την άλλη, διαφορετικά πρέπει να πάτε στο εθνικό ίδρυμα ερευνών για να σας  βγάλουν τη σερβιέτα. Τελευταία έχουν και πτερύγια, άρα πρέπει να τις κρατάτε σε ειδικά κλουβιά, αλλιώς θα κάνουν φτερά.

 Στην εγκυμοσύνη
η μαμά είναι απελπισμένη, γιατί ο γυναικολόγος της απαγορεύει να κάνει μοτοκρός και αλεξιπτωτισμό, σπορ που δεν τα έχει δει ούτε στην τηλεόραση, οπότε το ρίχνει στο φαΐ και κατεβάζει τον άμπακο.. Τον μπαμπά τον πιάνει λόξιγκας κάθε νύχτα και τη μαμά την πιάνουν  οι ορέξεις: να καρυδώσει τον μπαμπά.

Τοκετός
η μαμά πήγε στο νοσοκομείο με ταξί, ενώ τον μπαμπά, στο έλεος του πανικού, τον πηγαίνουν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Η μαμά ξεχνάει όλες τις αναπνευστικές ασκήσεις που έκανε επί ένα εξάμηνο πληρώνοντας 740.000 λιρέτες τον μήνα, και αρχίζει να ιδρώνει και να ουρλιάζει. Ο μπαμπάς αρχίζει να ιδρώνει και να ουρλιάζει και να ξερνάει, ώσπου λιποθυμάει.

Εμμηνόπαυση
Πρώτον:, η γυναίκα δεν είναι πια γόνιμη και άρα μπορεί να κάνει όσο σεξ τραβάει η ψυχή της. Δεύτερον:, η γυναίκα δεν βρίσκει πια κανέναν διατεθειμένο να της κάνει όσο σεξ τραβάει η ψυχή της, δεν πα΄να κατέβει και ο θεός ο ίδιος.
Πραγματικά, όσο παράξενο και αν φανεί, οποιοδήποτε είδος είναι εις θέσιν να αναπαραχθεί, ακόμα και τα χειρότερα, διαφορετικά θα ήταν ανεξήγητη η ύπαρξη των ηγετών της άκρας δεξιάς.
Πρώτες συναντήσεις.
Δεν σου ζητάω να πλαγιάσεις μαζί μου, περιμένω να γεννηθεί πρώτα ο έρωτας ανάμεσα μας. Όμως η ακριβής μετάφραση είναι: σε παρακαλώ, πιάσ΄το μου, είμαι διατεθειμένος να σου δώσω και λεφτά.

Και ύστερα από χρόνια και χρόνια ερευνών γύρω από μπανέλες, στέκες και σουτιέν τριών τετάρτων, καταλήξαμε στο μυθικό Γουόντερμπρα, που καταφέρνει να σπρώξει στο μπροστινό μέρος του σώματος, κομμάτια δέρμα που τα ΄χει ψαρέψει ακόμα και πίσω από τα αυτιά. Συμβουλή μας είναι να μην το λύσετε ποτέ, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, όλα θα επιστρέψουν ως διά μαγείας στη θέση τους, όπως γίνεται στα φλιπεράκια, η απογοήτευση θα είναι τεράστια.

Οι μεσογειακές γυναίκες, ωσαύτως, είναι από τις πιο μαλλιαρές, ιδίως οι Τουρκάλες Αγκύρας και οι Ελληνίδες μερινός, που κατάγονται από τη λίμνη Τριχωνίδα.

Μερικές γυναίκες ξυρίζουν γουλί ολόκληρο το πιπί, που μπορεί να είναι χαριτωμένο για μερικές ημέρες, αλλά όταν οι τρίχες αρχίζουν να ξαναφυτρώνουν, έχουμε δράματα: ολόκληρη η περιοχή μετατρέπεται σε άρτι θερισμένο καλαμποκοχώραφο και το πιπί έρχεται έτσι και προστατεύεται από αγκαθωτό  σύρμα σαν χαράκωμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου: άπαρτο τελείως.

Μια από τις πολυχρησιμοποιούμενες τεχνικές είναι πάντως η χαλάουα, που χρησιμοποιείται από το 1380 και την επινόησε η Ιερά Εξέταση.

Να θυμάστε επιπλέον ότι, ενώ μια γυναίκα με εσώρουχα κάνει το κομμάτι της, ο άντρας με σώβρακο, φανέλα και κάλτσες δεν βλέπεται με τίποτα. Αν, δε, η φανέλα είναι χωμένη μέσα στο σώβρακο και βγαίνει, από τα μπούτια, είναι ακόμα χειρότερα.

Φερμουάρ
πρόκειται για ένα όργανο βασανισμού προικισμένο με μυριάδες δοντάκια, που του έχουν επινοήσει για να μαγκώνεις το τσουτσούνι σου τις πιο ακατάλληλες στιγμές, κατά προτίμηση σε πολυσύχναστους χώρους,π.χ. στην τουαλέτα του εστιατορίου.

Σοδομία.
Ένα ζήτημα που προκαλεί θυμηδία αλλά και τσούξιμο. Αυτή η πρακτική παίρνει το όνομά της από την πόλη Σόδομα, τόπο όπου ήταν επικίνδυνο ακόμη και να σκύψεις από το παράθυρο, γιατί δεν μπορούσες να έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν, ούτε καν στην οικογένειά σου. Και εκεί πράγματι επινόησαν το ρητό « έχω κοτζάμ οικογένεια πίσω μου»

Τι είναι όμως η ομοφυλόφιλη γυναίκα, δηλαδή η λεσβία; μια μερακλού που, σαν και εμένα, αγαπάει τις γυναίκες. Ένας άνδρας τα περνάει καλά με μια λεσβία, γιατί μπορεί να μιλήσει για το αγαπημένο του θέμα: τις γυναίκες. Μια ποδοσφαιρόφιλη λεσβία θα ήταν το άκρον άωτον.

Φουσκωτά είδη.
Φουσκωτές προβατίνες για μοναχικούς βοσκούς. παπαδάκια για τρομπάρισμα για  ντροπαλούς καρδινάλιους, και ούτω καθεξής.

Φερ΄ειπείν, μπαίνετε σε ένα σεξ σοπ και ζητάτε με άνεση: καλημέρα σας, θα ήθελα ένα φουσκωτό κώλο. Ξέρετε, είμαι νοσοκόμος και πρέπει να εξασκηθώ πώς να ρίχνω ενέσεις...

Χαρέμι είναι ένα μέρος όπου δεκάδες και δεκάδες γυναίκες περιμένουν μόνον εσένα, δεν βαρυγκωμούν ποτέ και σου δίνουν συνέχεια δίκιο.

Οι πιο κοινή και τρομερή από τις παθήσεις αυτές είναι ο πονοκέφαλος: παμπάλαια και παγκόσμια διαταραχή χαρακτηριστική των γυναικών που, όταν την έχουν, είτε είναι αληθινή είτε επίπλαστη, δεν σου δείχνουν το λιλί τους ούτε από μακριά, δεν πα΄ να κόψεις και τις φλέβες σου.

 Ο Σιγισμούνδος Φρόιντ ήταν επίσης ο πρώτος που διέγνωσε το φθόνο του πέους. Εμβάθυνε στο ζήτημα , μελετώντας τις αντιδράσεις ορισμένων λευκών που πήγαν για πρώτη φορά στην Αφρική και είδαν ξεβράκωτους νέγρους. Τους έπιασε μαύρη κατάθλιψη και παρηγορήθηκαν λέγοντας: δεν είναι οι διαστάσεις που μετράνε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιείς. Μόλις έμαθαν ότι και οι νέγροι το χρησιμοποιούσαν θαυμάσια, τους ξανάπιασε κατάθλιψη.
Αντιθέτως, ο πατέρας της ψυχανάλυσης δεν  μελέτησε ποτέ ένα άλλο βασικό σύμπλεγμα, δηλαδή τον φθόνο του αιδοίου: παθολογικό σύνδρομο λίαν διαδεδομένο από το οποίο πάσχω και εγώ προσωπικά. Διότι έχω ένα φίλο που η γυναίκα του είναι φοβερό αιδοίο, και τον φθονώ πολύ.
 Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι από το βιβλίο αλλά  θεώρησα πως σχετίζεται απόλυτα με την παραπάνω παράγραφο και με το πνεύμα του βιβλίου του Κοβάτα.
Μου είχε έρθει με e-mail έχοντας σαν λεζάντα το κλασσικό:
Που πας ρε Καραμήτρο!

13 σχόλια:

  1. Όλα καλά ..... στο τέλος την φωτογραφία τι την ήθελες; ΠΕΡΙΤΉ ΉΤΑΝ.......;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρος πως αν την είχε ο Κοβάτα θα την είχε βάλει στο βιβλίο του!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ένα σοβαρό ιστολόγιο σαν το παρόν ασχολείται μόνο με καλά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας!

      Διαγραφή
  3. Πέθανα στα γέλια με αυτο που διάβασα, φαντάζομαι το υπόλοιπο βιβλίο, θα σε εμπιστευτώ και θα το πάρω.

    Την φωτογραφία στο τέλος, μου την είχαν στείλει κι εμένα, αλα με συνεφάκι στον λευκό να λέει, αυτο που μετράει είναι η ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ , πρέπει να μελετηθεί άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι όταν διαπιστώνω πως με διαβάζουν όλοι οι φιλοαναγνώστες!

      Διαγραφή
  5. Στην δεύτερη εικόνα του ψυχολογικού τεστ, επέλεξα το (β) μία οικονομική κουζίνα. Είναι σοβαρό γιατρέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιλογή της οικονομικής κουζίνας σημαίνει ταυτόχρονη απόρριψη των άλλων δύο επιλογών που είναι η καναδέζικη σκηνή και το καλάμι για ψάρεμα.
      Και τα δύο αυτά δημιουργούν την φαντασιακή εικόνα ενός ατόμου που έχει κατασκηνώσει παραθαλασσίως με αποκλειστικό σκοπό το ψάρεμα.
      Προφανώς λοιπόν βασιζόμενος σε καθαρά φροϊδική ανάλυση διαπιστώνω βαρύτατη διαταραχή της ψυχοσεξουαλικοσυναισθηματικής προσωπικότητας σου οφειλόμενη προφανώς σε κάποιο τραύμα της νεανικής σου ηλικίας όταν κάποιος σου είπε την φράση:
      -Δεν πηδάς που δεν πηδάς δεν πας καλύτερα για ψάρεμα!
      Και για όσους δεν γνωρίζουν την σχετική ανάλυση του Φρόιντ τους παραπέμπω στο σχετικό κείμενο

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά του λένε που πας βρέ Καραμήτρο;
      Όταν είσαι Ευρο-πέος περνάς τις γκόμενες μπροστά από τέτοιους νέγρους; :)

      Διαγραφή