Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ





Διαβάζοντας στις εφημερίδες και βλέποντας στην τηλεόραση τον χαμό που γίνεται με την τέως πλέον, πρώτη κυρία της Γαλλίας που χρονικά στην καρδιά του Ολάντ ήταν δεύτερη, αλλά την οποία ήδη την έχει αντικαταστήσει  με μια τρίτη, που ακόμα όμως δεν εμφανίζεται σαν πρώτη, μου ξαναήρθε στο μυαλό μια παλιά μου απορία αν  όσοι  ασχολούνται με την πολιτική έχουν μια ερωτική ζωή πιο έντονη από τον μέσο όρο των απλών ανθρώπων ή επειδή είναι άτομα που η ιδιωτική τους ζωή προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αυτή  προβάλλεται ιδιαίτερα .



Πάντως κάποιος που δεν θα τον χαρακτήριζε κανείς και σαν ιδιαίτερα γοητευτικό άνδρα, όπως τον Ολάντ, κατάφερε να σχετιστεί , μέχρι στιγμής, με τρεις αξιόλογες και όμορφες γυναίκες.
Υπάρχει δε η φήμη ότι η σημερινή υποψήφια δήμαρχος Αν Χιντάλγκο και τότε στενή συνεργάτιδά του, θα έφερνε στον κόσμο το παιδί τους, την ίδια περίοδο που η επίσημη σύντροφός του Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί!


Αλλά ενώ ο Ολάντ κατάφερε  και με τις 3 γυναίκες που συνδέθηκε   να αποφύγει τον γάμο, ο δεξιός πολιτικός αντίπαλος του Σαρκοζί, θιασώτης του δόγματος Πατρίς- Θρησκεία-Οικογένεια παντρεύτηκε και τις 3 !
Βέβαια και αυτός φρόντισε χωρίζοντας την δεύτερη σύζυγο, που ήταν πρώην μοντέλο, να την αντικαταστήσει με την πανθομολογουμένως πανέμορφη  Κάρλα στην γοητεία της οποίας δεν είχε μπορέσει να αντισταθεί ούτε και ο  Μικ Τζάγκερ στο παρελθόν.
Όπως δε έγραψε σε βιβλίο η τέως σύζυγος  μετά το χωρισμό τους και μέχρι να γνωρίσει την Κάρλα, «περνούσε τις νύχτες του με την δημοσιογράφο και πολιτική αναλύτρια Ανν Φουλντά».


Αλλά ακόμα και εκείνος ο βλοσυρός Μιτεράν είχε αποκτήσει μια εξώγαμη κόρη από την μόνιμη ερωμένη του χωρίς βέβαια να αφήσει παραπονεμένες την Αννι Ζιραντό, την  Εντίθ Κρεσόν, που την έκανε και πρωθυπουργό, αλλά και την Νταλιντά και την Φρανσουάζ Σαγκάν!


Ο Βαλερύ Ζισκάρ Ντε Στέν μπορεί να ήταν παντρεμένος από το 1952 με την Ανν Αϊμόν, η οποία όμως δεν έμενε μαζί του στο προεδρικό μέγαρο για προφανείς λόγους.
Με ιδιαίτερη αδυναμία στις ηθοποιούς, όπως η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός Μαρλέν Ζομπέρ με την οποία το 1984 ενώ βρισκόταν στο διπλανό κάθισμα του αυτοκινήτου του κατάφερε να το στουκάρει  πάνω σ ένα φορτηγό με γάλατα, συνέχισε με την γνωστή φωτογράφο Μαρί Λορ Ντε Ντεκέρ, χωρίς να αφήσει παραπονεμένη την Σύλβα Κριστέλ, την γνωστή "Εμμανουέλα", και τέλος την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την οποία έγραψε μάλιστα και ένα ερωτικό μυθιστόρημα, ενώ φημολογείται ακόμα πως δεν του γλύτωσε ούτε η σύζυγος του Μποκάσα!


Όμως και ο Ζακ Σιράκ, εν γνώσει προφανώς της συζύγου του Μπερναντέτ, είχε πλήθος από ερωμένες, ορισμένες μάλιστα υπουργούς του και ήταν γνωστός ως ο « ο εραστής του πενταλέπτου, συμπεριλαμβανομένου και του... ντους!».
Ο δεξιός δε Σιράκ δεν είχε  κανένα πρόβλημα κάποτε το ίδιο διάστημα να έχει την ίδια ερωμένη με τον σοσιαλιστή Μιτεράν!
Οι πρόεδροι της Γαλλίας πάντως έχουν διακριθεί   στις εξωσυζυγικές σχέσεις ήδη από την εποχή  του Félix Faure  που πέθανε την ώρα που η ερωμένη του φρόντιζε με το έμπειρο στόμα της να τον ανακουφίσει σωματικά  ώστε να ξεχάσει για λίγο τις  ευθύνες και τα βάρη που είχε επωμισθεί από την διακυβέρνησης της χώρας. (Σχετικά με τον αδόκητο αυτό θάνατο στο ποστ μου ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ )
Ευτυχώς που η αντίστοιχη ιστορία με τον Κλίντον δεν είχε τέτοιο τραγικό τέλος ενώ τώρα πια είναι πλέον πασίγνωστες και οι εξωσυζυγικές επιδόσεις του μακαρίτη Κένεντι που δεν άφηνε παραπονεμένη ούτε θηλυκιά γάτα. Είχε, μάλιστα, εκμυστηρευθεί στο Βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ Μακμίλλαν  ότι «αν μείνω τρείς μέρες χωρίς να κάνω έρωτα με πιάνει το κεφάλι μου»


Είχε δε ιδιαίτερη προτίμηση στις ηθοποιούς με γνωστότερες τις  Ντήντριχ, Μέρυλιν Μονρόε, Λι Ρέμικ, Νόρμα Σιρέρ και την Άντζυ Ντίκινσον  η οποία έχει δηλώσει πως πέρασε μαζί του  «τα 20 καλύτερα δευτερόλεπτα της ζωής της»!



Αυτός όμως που τους έχει ξεπεράσει όλους είναι ο γνωστός για τα μπούγκα μπούγκα πάρτυ που διοργάνωνε Μπερλουσκόνι και  βέβαια και ο ατυχήσας για την γαλλική προεδρία Στρός Κάν αποτελεί κλασικό παράδειγμα του όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω.
Όμως και η ελληνική πολιτική ζωή έχει να επιδείξει αντίστοιχες καταστάσεις με το φωτεινό παράδειγμα του Ανδρέα και το πλήθος των γυναικών που πέρασαν από την ζωή του έχοντας αποκτήσει και  εξώγαμη κόρη στην Σουηδία.



Ο δε πατέρας του, ο γέρος της Δημοκρατίας, ήταν και αυτός λάτρης του ωραίου φύλου και φημολογείται  πως όταν του ανήγγειλαν τον θάνατο του Σοφοκλή Βενιζέλου είχε στα γόνατα του ευειδή νεαράν.
Όμως και η νεότερη γενιά ακολουθεί το αγλαές παράδειγμα των παλαιοτέρων πολιτικών.


Έτσι και ο γιος της Ντόρας Κώστας Μπακογιάννης έχει αποκτήσει εξώγαμο και μάλιστα χωρίς να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του κόμματος.
Από ότι φαίνεται πάντως η σεξουαλικότητα των πολιτικών δεν εξαρτάται από την ιδεολογία τους, γιατί ακόμα και στα κομουνιστικά καθεστώτα υπάρχουν αντίστοιχες ιστορίες ,μόνο που εδώ λόγω των αυταρχικών καθεστώτων οι ιστορίες αυτές γίνονται γνωστές συνήθως μετά τον θάνατο του ηγέτη.


Ο Μάο Τσε Τουνγκ επαναλάμβανε τακτικά στις ομιλίες και τα γραφτά του ότι «η γυναίκα είναι το μισό του ουρανού και πρέπει να το κατακτήσουμε». (Ο Τσίπρας που συχνά παλιότερα χρησιμοποιούσε τσιτάτα του αυτό δεν το έχει χρησιμοποιήσει ! )
 Όταν η Χε Ζιζέν (η δεύτερη από τις τρεις συζύγους του) τσάκωσε τον άνδρα της να τσιλημπουρδίζει με μια ηθοποιό δευτέρας διαλογής, στράφηκε προς το μέρος του και του είπε μια παροιμιώδη φράση που έμεινε στην ιστορία :«Γιε γουρουνιού, αυγό χελώνας, άχρηστε, που δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο από το πώς θα γαμήσεις αυτή την τσούλα...»!
Πάντως ο Μάο έφτιαξε μέσα στο Κοινοβούλιο του Λαού ένα υπερπολυτελές συγκρότημα αφιερωμένο στη σεξουαλική του ζωή και στις δεκάδες ερωμένες του. Όλες παρθένες από 18 έως 22 ετών που θαύμαζαν τον πρόεδρο σαν ημίθεο. Όπως υποστήριζε κι ο ίδιος ο γιατρός του που του έδινε διεγερτικά, «δεν υπήρχε ποτέ αρκετός χώρος στο τεράστιο κρεβάτι του Μάο με τις 4, 5, 6 γυναίκες για να χωρέσει όλο τον καλό κόσμο».


Ο Στάλιν στην εξορία, στη Σιβηρία πριν από την επανάσταση, συζούσε επί καιρό με μια 13 χρονη χωριάτισσα με την οποία απέκτησε και ένα νόθο παιδί .
Όταν το 1932 αυτοκτόνησε η δεύτερη γυναίκα του Ναντέζντα Αλιλούγεβα, η οποία ήταν 16 χρονών όταν την γνώρισε, έγινε  μετρέσα του η «Γκένια» σύζυγος του αδελφού της Πάβελ μέχρι το 1938, ενώ αυτός  πεθαίνει μυστηριωδώς, με φημολογούμενη  την δηλητηρίαση από τον Στάλιν,  αφού προηγουμένως  έχουν συλληφθεί  όλοι οι στενοί συνεργάτες του.
Η Γκένια συλλαμβάνεται και αυτή στα τέλη του 1947 και αποφυλακίζεται το 1954 ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Στάλιν.
Στα γεράματα ο Στάλιν παρηγοριόταν με την οικονόμο του, την εύσαρκη και σιωπηρή Βαλεντίνα.
Συμπερασματικά  διαβάζοντας όλες αυτές τις ιστορίες πάντα θα μένουμε με την απορία αν η εξουσία επιδρά σε όσους βρίσκονται στην εξουσία σαν  ένα αφροδισιακό, με αποτέλεσμα να  μπλέκουν σε ερωτικές ιστορίες αδιαφορώντας αν αυτές μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα στην καριέρα τους, ή είναι αποτέλεσμα του φαινόμενου Κούλιτζ λόγω του ότι οι πολιτικοί καθώς αναγκαστικά σχετίζονται λόγω θέσεως με πολύ κόσμο έχουν και την δυνατότητα να γνωρίζουν πολλές και ενδιαφέρουσες γυναίκες στην ζωή τους.
Από την άλλη πλευρά είναι δύσκολο να διαπιστώσεις αν και οι γυναίκες αυτές ελκύονται από την εξουσία ή απλά όσοι καταφέρνουν να βρεθούν σε αυτές τις θέσεις διαθέτουν και κάποια ιδιαίτερη γοητεία στην προσωπική επαφή μαζί τους η οποία, πολλές φορές, δεν είναι αντιληπτή από όλους εμάς τους απέξω.


6 σχόλια:

  1. Στα ψηλά πατωματα Σόδομα και Γόμορα :)))

    .

    http://www.youtube.com/watch?v=-wYfPfJshSM

    Καλό μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ και στα πιο χαμηλά υπάρχουν αντίστοιχες καταστάσεις και όχι μόνο τώρα...
      Παιδί ήμουνα και θυμάμαι τον θείο ενός φίλου μου να έχει ένα φαρδύ κρεββάτι στο σπίτι του στο οποίο κοιμόταν με την σύζυγο αλλά και με την αδελφή της!
      Άσε δε ένα στενό συγγενή μου που εκτός από την σύζυγο και την μόνιμη ερωμένη του, απέκτησε και μια ακόμα ερωμένη παντρεμένη μάλιστα και κατάφερνε να τις έχει και τις 3 πάντα ευχαριστημένες!

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται πως τα κριτήρια του πόσο γοητευτικός είναι ένας άνδρας είναι διαφορετικά μεταξύ των γυναικών και των ανδρών.
    Αλέξανδρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ελληνες βασιλεις Γεωργιος Α και ο γιος του Κωνσταντινος ειχαν αρκετες ερωμενες μαλιστα ο κωνσταντινος διατηρουσε αλληλογραφια που προσφατα εγινε και βιβλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ο Κωνσταντίνος Α΄ είχε ερωτική σχέση με την κόμισσα Πάολα φον Οστχάιμ και οι 100 ερωτικές επιστολές που της είχε στείλει βρίσκονται στο Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου των Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο και πρόσφατα μεταφράστηκαν στα ελληνικά από την Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου και κυκλοφόρησαν από τον Λιβάνη.

      Διαγραφή