Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Η "ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ" ΓΙΑ ΤΑ "ΕΙΔΙΚΑ" ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ





Με την συνέπεια που ως γνωστόν τον διακρίνει, ο Τσίπρας έχει πετύχει να μην αφήσει καμιά από τις κατά καιρούς δηλώσεις του που να μην την ανατρέψει, όπως πχ  αυτή στο παραπάνω βίντεο
Και όπως λέει και ο ίδιος σε αυτό, η πρόσληψη των μετακλητών υπάλληλων από αυτόν δεν θα γίνεται όπως στο παρελθόν, αλλά με την  νέα αντίληψη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις.


Ήδη η νέα αυτή αντίληψη διαπιστώθηκε με τους διορισμούς του πρόεδρου της νεολαίας του κόμματος Ιάσωνα Σχινά – Παπαδόπουλου, του αδελφού του, (που είχε μείνει 2 μήνες στο κρεβάτι από την κούραση μετά από την  κατάληψη της ΑΣΟΕΕ), της φίλης του και της μάνας του, που τον Δεκέμβρη του 2008 έτρεχε στα κρατητήρια να βγάζει κόσμο (που προφανώς διαμαρτυρόμενος ειρηνικά έριχνε και καμιά μολότοφ και έκαιγε την Αθήνα).
Πάντως τον δικαστή του ΕΑΜ, προπάππο του Σχινά, δεν τον διόρισαν γιατί είχε προλάβει  να τον προσλάβει  ο Στάλιν σε αμετάκλητη θέση κοντά του!
Επίσης τον πατέρα του δεν χρειάστηκε να τον διορίσει ο Τσίπρας και αυτόν μετακλητό υπάλληλο γιατί ήδη έχει εξασφαλίσει, ως γνήσιος προλετάριος, την συντήρηση της Mercedes του εργαζόμενος στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο


Όμως δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις αγωνιστές προγόνους για να διοριστείς μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Τσίπρα.
Αρκεί να έχεις αποτύχει ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, εφ΄όσον βέβαια διαθέτεις και τα αντίστοιχα προσόντα ,όπως πχ να έχεις  εργαστεί σαν βοηθός λογιστή, να είσαι  μέλος του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων  και να έχεις συμμετάσχει  στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, όπως ο Νίκος Τρουλάκης.





Μπορεί επίσης να έχεις διακριθεί στην συγγραφή τιτιβισμάτων στα οποία να εκφράζεις τον θαυμασμό σου στα κάλλη της Μενεγάκη, έστω και ανορθόγραφα, αναγκάζοντας  τον Γιώργο  Παπαχρήστο να γράφει:
..ότι  ο εν λόγω κύριος είναι αγράμματος (αυτό μπορώ να το πω μετά βεβαιότητος διαβάζοντας τις αναρτήσεις του..) Και επειδή δηλώνει και αδιόριστος εκπαιδευτικός, θεωρώ απολύτως επιτυχές το γεγονός ότι παρέμεινε σερβιτόρος και δεν ανέλαβε καμιά τάξη να διδάξει παιδάκια του κόσμου.


Πρόκειται για τον Νίκο Καρανίκα απόφοιτο τουριστικών επιχειρήσεων από τα ΤΕΙ Λάρισας, κολλητό του Τσίπρα, με εργασιακή εμπειρία σερβιτόρου που μπήκε στη θέση Ειδικού Συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού με την αμοιβή 2.027 ευρώ το μήνα, κάνοντας την καρδιά του πέτρα θυσιαζόμενος για το κόμμα , μιας και έχει γράψει πως η καριέρα είναι χολέρα !
Εκτός  όμως από την ορθογραφία ο Καρανίκας διακρίνεται και για την σαφήνεια των γραπτών του όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει παρακάτω.





Έχοντας επίσης και καλλιτεχνικές  ευαισθησίες έχει χαρακτηρίσει την επίθεση των τρομοκρατών στους δίδυμους πύργους ως "έργο τέχνης"! 
Ίσως γι΄αυτό θα πρέπει να του ανατεθούν οι επαφές της κυβέρνησης με τους Αμερικανούς στους οποίους θα μπορέσει να τους εξηγήσει καλύτερα τις πρωτότυπες και ρηξικέλευθες απόψεις του περί "έργων τέχνης".
Αλλά ενδιαφέρουσες είναι και οι απόψεις του για την στράτευση μιας και είναι γνωστός αρνητής στράτευσης.  όπως  έγραφε το Left.gr για τον Καρανίκα:
«Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας. Δεν είχα βρει κανέναν απολύτως λόγος να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Έναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Έναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι; Αν ζούσα σε μια χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, σε μια πολιτεία οργανωμένη με σωστή και γερή παιδεία και υγεία, που δεν περιόριζε τα δημόσια αγαθά, τότε ναι θα υπηρετούσα ευχαρίστως», δήλωσε στο parousiazw.gr ο Νίκος Καρανίκας.
Σύμφωνα με τον κ.Καρανίκα, το χαρτί για την παρουσία του στον στρατό ήρθε σε μια πολύ γόνιμη περίοδο για τον ίδιο, καθώς μόλις είχε τελειώσει τις σπουδές του στο τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων κι είχε πολλά σχέδια για το μέλλον τα οποία θα του τα περιόριζε η θητεία του στον στρατό, ενώ υποστηρίζει ότι η κοινωνική οργάνωση είναι πιο ουσιαστική από τη θητεία του ενός  έτους στον στρατό.
«Ξαφνικά εκεί που είσαι σ’ έναν πολύ ενεργητικό χρόνο για τη ζωή σου, έρχονται και σου λένε σταμάτα τα όλα.  Δεν γίνεται αυτό. Εξάλλου δεν συμφωνώ και με το δόγμα του στρατού που είναι η άμυνα. Για εμένα η ουσιαστική άμυνα είναι η κοινωνική μέριμνα και οργάνωση. Σε περιόδους πολέμου ή γενικά σε περιόδους κρίσιμες για μια πολιτεία,  αυτό που προσφέρει είναι η κοινωνική οργάνωση με την κατάλληλη παιδεία, υγεία και τον πολιτισμό της. Ο στρατός, αντίθετα, δεν βοηθάει την κοινωνία»
Μετά από όσα έχουμε δει έως τώρα από αυτή την κυβέρνηση το μόνο που μας μένει να δούμε είναι τον Τσίπρα συνοδευόμενο από το νέο του απόκτημα , μαζί με τον Καμμένο να επιθεωρούν ένα τιμητικό άγημα στρατού το οποίο θα τους παρουσιάζει όπλα!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 4-3-2016
Στο απολαυστικό άρθρο της Μενεγάκη είσαι θεά η Λίλα Σταμπούλογλου γράφει για την δραστηριότητα του  σούργελου των social media, όπως χαρακτηρίζει τον Ειδικό Σύμβουλο του Τσίπρα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 5-3-2016
Ένα σχετικό άρθρο του Σάκη Μουμτζή είναι  Η Πολιτιστική Επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ 
Επειδή το άρθρο έχει διαγραφεί από εκεί που παρπέμπει το λινκ, το παραθέτω ολόικληρο στα σχόλια.




ΠΡΟΣΘΗΚΗ 27-8-2016
Επειδή ο Καρανίκας δεν προλαβαίνει την πολλή δουλειά στον στρατηγικό σχεδιασμό προσέλαβαν και δεύτερο σύμβουλο αναλόγων προσόντων τον Τάσο Πολιτίδη, ήδη γνωστό ως Καρανίκας 2!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 16-9-2016
Επιτέλους η τέχνη στην Βουλή!
 Η "νέα αντίληψη", κατά Τσίπρα,  στις προσλήψεις  οδήγησε και τον πρόεδρο της Βουλής να διορίσει ως μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του ένα γιο  φίλου του, τον διακεκριμένο τραγουδιστή πολιτιστικών κέντρων, όπως τα χαρακτήριζε ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Γιώργο Ζάμπα!
Σχετικά με τον διορισμό εδώ ενώ στο βίντεο υπάρχει η μεγάλη του επιτυχία, Πιάσε τον λεβιέ!


8 σχόλια:

  1. Σχετικα με ΔΥ, ΔΕΚΟ-τζηδες, ΟΤΑ-τζηδες, μετακλητους,….
    Οπαιαδηποτε χρονικη περιοδο ανακαλω απο την μνημη μου θα βρω κατι αναλογο :

    «Ακροαριστερους» αρχιτεκτονες 10-ετων σπουδων στην Φλωρεντια διορισμενους/παρκαρισμενους στην ΟΑ απο τον Αλέξανδρο Παπαδόγγονα

    «Ακροαριστερους» αρχιτεκτονες 7-ετων σπουδων στην Ρωμη διορισμενους σε ΤΥ Τραπεζων απο τους δικοικητες τους

    Τριτεκνες σαρανταρες στην εφορια διορισμενες απο τον Μενιο να καθαριζουν φασολακια (οντως)
    …………………………………………………………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ σε αυτά, απλά η "νέα αντίληψη" αποδεικνύεται και αυτή ένας ακόμα μύθος

      Διαγραφή
  2. Ο Τσίπρας δεν έπρεπε να πάρει τον Καρανίκα να σηκώνει τα τηλέφωνα στο πρωθυπουργικό γραφείο. Εξάλλου, άνθρωποι που κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία στις φυλακές Αυλώνα και ταλαιπωρούνται με δικαστήρια επί 17 χρόνια ως αντιρρησίες συνείδησης, είναι πλέον ντεμοντέ.

    Τον Παπαχρήστο έπρεπε να προσλάβει ο Τσίπρας. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά γιατί ο Σημίτης έχει φύγει και η ΕΡΤ δεν σκοπεύει να του πληρώσει για δεύτερο σήριαλ - και αν κλείσουν και τα "Νέα", κινδυνεύει ο άνθρωπος να μείνει μονάχα με τις αργομισθίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλά, για να σηκώνει τα τηλέφωνα τον προσέλαβε;
      Δεν τον προσέλαβε στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού όπως γράφει το ΦΕΚ;
      Μήπως σου θυμίζει με τα 2.027 ευρώ τον μήνα καλοπληρωμένη αργομισθία σαν αυτές που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν;
      Μήπως δε, όπως ο ίδιος λέει, έγινε αρνητής στράτευσης γιατί είχε πολλά σχέδια για το μέλλον τα οποία θα του τα περιόριζε η θητεία του στον στρατό, και όπως πάλι ο ίδιος λέει, Ξαφνικά εκεί που είσαι σ’ έναν πολύ ενεργητικό χρόνο για τη ζωή σου, έρχονται και σου λένε σταμάτα τα όλα.Δεν γίνεται αυτό προτίμησε να κάτσει 5 μήνες στις στρατιωτικές φυλακές (Αύγουστο έως τον Δεκέμβρη του 1996) αντί να υπηρετήσει όπως όλα τα υπόλοιπα κορόϊδα πχ όπως εγώ 29 μήνες;

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, ακόμα και η ΚΝΕ που δεν είχε ποτέ σχέσεις φιλίας με τη νεολαία του ΣΥΝ, είχε στηρίξει τον Καρανίκα δημόσια με ανακοινώσεις της.

      Όταν ο Καρανίκας έμπαινε στη φυλακή, δεν ήξερε το πόσο θα κάτσει - πολύ απλά διότι δεν υπήρχε θεσμοθετημένη εναλλακτική θητεία. Και όταν ζήτησε να υπηρετήσει εναλλακτική θητεία μετά την αποφυλάκισή του, ο στρατός του το αρνήθηκε, λέγοντας πως γι' αυτό μετράει η φυλάκισή του. Ακόμα και πριν τρία χρόνια αντιμετώπιζε δικαστήριο για τον ίδιο λόγο.

      Γι' αυτό και η από πλευράς σου παρουσίαση του Καρανίκα ως ενός "καταφερτζή" σε αντιδιαστολή με σένα, στηριγμένη σε επιλεκτικές παραθέσεις αναρτήσεων από το γνωστό τρωκτικό του ΔΟΛ, θεωρώ πως υπήρξε άστοχη.






      Διαγραφή
    3. Το να θέλεις να είσαι αρνητής στράτευσης γιατί έχεις πολλά σχεδία για το μέλλον ή γιατί είσαι σ’ έναν πολύ ενεργητικό χρόνο για τη ζωή σου, όπως ο έλεγε ο Καρανίκας ή γιατί είσαι Ιεχωβάς, είτε γιατί είσαι ο Μαζιώτης, είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου με τις γνωστές συνέπειες.
      Παρά όμως την διακυβέρνηση της χώρας για πάνω από ένα χρόνοι από τον υποστηρικτή των αρνητών στράτευσης ΣΥΡΙΖΑ, η νομοθεσία γι΄ αυτούς δεν έχει αλλάξει οπότε δεν πιστεύω ότι η επιλογή Καρανίκα έγινε για να προβληθεί στους νέους ως υπόδειγμα προς μίμηση.
      Αν είναι δε ο Καρανίκας "καταφερτζής" ή όχι ουδόλως με ενδιαφέρει.
      Αντίθετα αυτό που με ενδιαφέρει και με αυτό ασχολούμαι, είναι η πλήρης αντίθεση των προεκλογικών λόγων του Τσίπρα και της σημερινής πραγματικότητας όταν ένας, διαπιστωμένα αγράμματος θαυμαστής της Μενεγάκη βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό.
      Τέλος δεν είδα ούτε μια διάψευση σε όσα έχω δημοσιεύσει.

      Διαγραφή
  3. Η Πολιτιστική Επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ
    Εδώ και καιρό ζούμε μία κατάσταση που έχει χαρακτηριστικά Πολιτιστικής Επανάστασης, η γελοιότητα της οποίας βέβαια, είναι ευθέως ανάλογη της γελοιότητας του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ως γνωστόν στην Κίνα τον Ιούνιο του 1966 ο Μάο παρότρυνε τους νέους ηλικίας 14-24 ετών, να αλλάξουν ολοκληρωτικά τα πολιτιστικά πρότυπα της χώρας τους , ανατρέποντας κατεστημένες ιδέες, αξίες, συμπεριφορές, μα πάνω απ΄όλα αλλάζοντας τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Σε αυτήν την εξόρμηση, τα πρώτα θύματα ήταν οι διανοούμενοι, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι καλλιτέχνες. Με το σύνθημα πως οι αγρότες έμαθαν στα χωράφια την ζωή, κλήθηκαν να διδάξουν στα πανεπιστήμια και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στάλθηκαν στους αγρούς για να « εκπαιδευθούν». Για να «αγροτοποιηθούν» , κατά την σχετική έκφραση. Οι διοπτροφόροι και οι έχοντες χέρια χωρίς ρόζους, εθεωρούντο άτομα ύποπτα και ο επόμενος σταθμός τους ήταν τα εργοστάσια για να αποκτήσουν προλεταριακή συνείδηση. Κατ΄αυτόν τον τρόπο έβρισκε εφαρμογή και το δόγμα του μαρξισμού για την άρση της διάκρισης μεταξύ χειρωνακτικής και πνευματικής εργασίας. Στο διάστημα της Πολιτιστικής Επανάστασης ( 1966-76), χιλιάδες αρχαία μνημεία, βιβλία, έργα τέχνης κλπ, καταστράφηκαν. Τα θύματα αυτής της περιόδου από τους ερυθροφρουρούς, είναι δεκάδες χιλιάδες.
    Στα καθ΄ ημάς, γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαθιδρύσει ένα νέο σύστημα αξιών, φορείς του οποίου είναι στελέχη του που διακρίνονται για την αντισυμβατική συμπεριφορά τους, τις εξωτικές ιδέες τους, που αγγίζουν τα όρια του γραφικού-γελοίου, κι έναν δήθεν πρωτόγονο αυθορμητισμό, που χαρακτηρίζει τις προσωπικότητες τους.
    Συγχρόνως αυτά, τα ανύπαρκτων ικανοτήτων και ειδικεύσεων άτομα, ιδεολογικοποιώντας αυτήν την κατάσταση τους, προσπαθούν να αποδομήσουν τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες διαπαιδαγωγήθηκαν γενιές Ελλήνων, συνεπικουρούμενα και από το λουμπεναριό της αριστερής διανόησης. Με την χλεύη, την ειρωνεία και με μίαν έκδηλη επιθετικότητα, επιζητούν να καταστήσουν τις πεποιθήσεις τους, κυρίαρχες στην ελληνική κοινωνία. Και είναι αλήθεια πως το έχουν πετύχει σε συγκεκριμένους κοινωνικούς χώρους. Η απογοήτευση που προκαλεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση σε χιλιάδες νεαρά κυρίως άτομα, σε συνδυασμό με την πλήρη κυριαρχία της αριστεράς στον χώρο των ιδεών, καθιστά το τόλμημα της αλλαγής των συνειδήσεων και των συμπεριφορών, ιδιαίτερα προκλητικό.
    Για να προλάβω τυχόν ενστάσεις, θέτω δύο ερωτήματα υπό μορφήν αντιλόγου.
    1. Δεν δικαιούται μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση – και μάλιστα δις- να προσπαθήσει να επιβάλλει τις δικές αντιλήψεις, αξίες και αρχές; Φυσικά και το δικαιούται. Ομως, και όσοι διαφωνούν έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ασκήσουν δριμεία και επιθετική κριτική για να αποτρέψουν αυτήν την προσπάθεια.
    2. Το να είναι κάποιος πχ αντιρρησίας συνείδησης, σε μία ανοικτή και φιλελεύθερη κοινωνία, είναι μεμπτό; Μεμπτό δεν είναι, αλλά δεν είναι και θεμιτό. Δεν είναι μειονέκτημα, αλλά δεν μπορεί να μετατραπεί και σε πλεονέκτημα. Σε υπόδειγμα συμπεριφοράς. Η κοινωνική ιδιαιτερότητα και ο εξαιρετισμός, δεν μπορούν να αποτελέσουν εφόδια στην πορεία της ζωής, γιατί αυτό τελικά αποβαίνει σε βάρος των πολλών που έχουν προσαρμόσει την καθημερινότητα τους στους κοινωνικούς κανόνες.
    Άλλωστε η επίκληση της ανοικτής κοινωνίας είναι άκρως υποκριτική, όταν γίνεται από αυτούς που αποδέχονται την Θάνου και τον Παππά, τον Καμμένο και τον Σκουρλέτη. Η ανοικτή κοινωνία είναι μία ολιστική έννοια, χωρίς γκρίζες περιοχές, χωρίς απαγορευμένες ζώνες. Μία κοινωνία ή είναι ανοικτή και φιλελεύθερη ή δεν είναι.
    Τελειώνοντας, θα ήθελα πικρόχολα να επισημάνω, πως ο Καρανίκας και οι όμοιοι του, αν ήταν τότε στην Κίνα, θα υφίσταντο και αυτοί την δοκιμασία της αναμόρφωσης της προσωπικότητας τους στους αχανείς ορυζώνες, αν δε βρισκόταν στην μεγάλη Σοβιετία, θα σάπιζαν σε κανένα κάτεργο ή ψυχιατρείο, καταδικασμένοι για χουλιγκανισμό και αντικοινωνική συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή