Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ!




Όταν ακούω την λέξη πατριωτισμός θυμάμαι τον ορισμό που έδωσε γι΄αυτόν ο Τζώρτζ Μπέρναντ Σο:
Πατριωτισμός είναι η πεποίθηση κάποιου ότι επειδή γεννήθηκε σε μια χώρα είναι αυτονόητο πως αυτή η χώρα είναι υπέρτερη των άλλων.
Πατριωτική Ένωση Πολιτών αυτοαποκαλούνται όλοι αυτοί που αντιτίθενται στο να παρακολουθήσουν μαθήματα στο !ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και μάλιστα σε ΑΛΛΕΣ διδακτικές ώρες από το υπόλοιπο σχολείο 9 (ΕΝΝΙΑ) προσφυγόπουλα 9-12 ετών!


Όλα αυτά σε ένα Δήμο που αναπτύχθηκε χάρις στην εγκατάσταση σε αυτόν προσφύγων από τον Πόντο και τον Καύκασο το 1922!
Με τα επεισόδια δε που έκαναν και με τα κεφάλια που άνοιξαν σε αυτά, επιβεβαίωσαν και τον άλλο ορισμό του πατριωτισμού που έδωσε ο Μπέρτραντ Ράσελ:
Πατριωτισμός είναι η προθυμία κάποιου να σκοτώσει και να σκοτωθεί δι΄ασήμαντον αφορμην!
Το θλιβερό σε αυτή την ιστορία δεν είναι ότι βρέθηκαν μερικοί ανεγκέφαλοι  φασίστες που φοβήθηκαν ότι τα 9 παιδάκια μεταναστών θα μολύνουν τα δικά μας αν καθίσουν στα ίδια θρανία, αλλά ότι  έφτασαν μάλιστα και να αλυσοδεθούν στα κάγκελα του σχολείου!


Το απαράδεκτο είναι ότι  και ο  σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ωραικάστρου όχι μόνο αντέδρασε στην απόφαση για τα μαθήματα των προσφυγόπουλων, αλλά σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση του μεταξύ άλλων εξήγγειλε:
  Τριήμερη αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματά τους, από την επόμενη ημέρα έναρξης λειτουργίας του Δ.Υ.Ε.Π. στο σχολείο μας…
Είμαι σίγουρος πως όλοι αυτοί οι γονείς δεν διαφέρουν από όσους ζουν γύρω μας και συναναστρεφόμαστε καθημερινά.
Σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε μια γενικότερη κατάπτωση και αδράνεια, αποτέλεσμα της οικονομικής καχεξίας από την οικονομική κρίση, η αντίδραση αυτή, με τον εμφανή παραλογισμό της, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι ένα μέρος των πολιτών της, το πιο απαίδευτο, ελκύεται από τον φασισμό.
Βεβαίως και συμφωνώ με το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Ωραικάστρου, που τονίζει:
Τα γεγονότα αυτά στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των Δημοτών μας, τη Δημοτική μας Αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος».


Όταν όμως γονείς στον σύλλογο γονέων ενός Δημοτικού σχολείου φτάνουν να αποτελούν την πλειοψηφία και να εκδίδουν την παραπάνω ανακοίνωση, το μήνυμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που θα μεταδώσουν στα παιδιά τους, αλλά και στα παιδιά όσων γονέων παθητικά τους ακολουθούν, είναι εγκληματικά τραγικό.
Αυτά τα παιδιά θα είναι σε λίγα χρόνια το φυτώριο των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.


Είναι παρήγορο  πάντως ότι η πλειοψηφία  των γονέων έστειλε τα παιδιά της στο σχολείο, ο εισαγγελέας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έγιναν και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και σωματικές βλάβες, απλές και επικίνδυνες και οι σύλλογοι διδασκόντων όλων των σχολείων του Ωραιοκάστρου συμπαραστάθηκαν στους διδάσκοντες του Σχολείου, που απέδειξαν με την περήφανη και σωστή στάση τους ότι δεν μπορεί κανένας ρατσιστής να τους εκφοβίσει.
Μαζί με αυτούς και το ΔΣ του συλλόγου Δ/Ν υπαίθρου Θεσσαλονίκης που επισήμανε  τα αυτονόητα:
Οφείλουμε σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό και αξιακό μας κώδικα να προσφέρουμε εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.
Ειδικά στα προσφυγόπουλα, τα μικρά παιδιά που έρχονται από εμπόλεμες και ταραγμένες περιοχές, έχουμε την υποχρέωση να διδάξουμε τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες της αγάπης του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αλληλεγγύης Για να τους κάνουμε κοινωνούς του υψηλού επιπέδου πολιτισμού και της δημοκρατίας μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου