Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΥΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΜΕΝΩΝ ΚΩΛΩΝ !





Ο στίχος αυτός του Σαββόπουλου μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό ακούγοντας τις χθεσινές ειδήσεις.
Η πρώτη είδηση ήταν για τους σε αγαστή σύμπνοια 16 βουλευτές της ΝΔ με τους 2 γνωστούς ομοφοβικούς βουλευτές, αφ΄ενός της ΑΝΕΛ Κατσίκη και αφ΄ετέρου με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νικολόπουλο, κατάθεση στην Βουλή ερώτησης για το Τάμα του Έθνους.

Όλοι αυτοί δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να γλύφουν την πανίσχυρη εκκλησία η οποία ήδη από το 2012 μέσω του Μεσογαίας είχε ξαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο προτείνοντας, όπως γράφω σχετικά στο ποστ μου Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, πως:
 Τώρα που πεινάμε, τώρα να κτίσουμε τον ναό του Τάματός μας!
Αντίστοιχη ερώτηση είχε υποβάλει στην Βουλή το 2013 και η Χρυσή Αυγή που κατά τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο θα μπορούσε να αναδειχθεί σε γλυκειά ελπίδα!
Είναι ευτύχημα βέβαια ότι υπήρξε άμεση παρέμβαση του Μητσοτάκη και η ερώτηση αποσύρθηκε αλλά το ερώτημα παραμένει. Με αυτούς τους βουλευτές περιμένει να κυβερνήσει την χώρα αύριο;
Καήκαμε!

Το αδίστακτο πανίσχυρο και οπισθοδρομικό ιερατείο με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιβληθεί της πολιτικής ηγεσίας και η για πρώτη φορά αριστερά στην εξουσία απλά φάνηκε τελείως αδύναμη στο να αντισταθεί. (Φίλης, Άγιο Φως, Αγία Βαρβάρα κτλ)
Η φιλοπρόοδος εκκλησία μας ίσως αυτή την φορά να μην ασχολήθηκε έντονα με το θέμα γιατί την ΔΙΣ απασχολεί η  έλευση του «σκηνώματος» της Αγίας Ελένης την άνοιξη από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην άφιξη της οποίας έχουν προσκληθεί βασιλείς και αρχηγοί κρατών χωρίς την τελική έγκριση της Ιεράς Συνόδου.


Βέβαια συνοδικός Μητροπολίτης σχολιάζοντας το γεγονός ανέφερε ότι «είναι άλλο να λέμε σκήνωμα και άλλο απλά τεμάχια ιερών λειψάνων, δεν πρέπει να παίζουμε με τέτοια πράγματα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ενδελεχής συζήτηση και να ενημερωθεί λεπτομερώς η Σύνοδος επί του θέματος, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.»
Για να γνωρίζουν δε οι πιστοί τι θα προσκυνήσουν θα μας έρθει τμήμα της κάρας (ινιακό οστούν, βρεγματικό οστούν, οφθαλμικές κόγχες, ρινικά οστά, θραύσματα), και το μεγαλύτερο τμήμα του υπολοίπου σώματος.
Το πρόβλημα με την κοκκαλολατρεία είναι ότι πολλές εκκλησίες ερίζουν για την γνησιότητα των άγιων κοκάλων που διαθέτουν και εδώ μπορείτε να πληροφορηθείτε για το που βρίσκονται αυτά.
Δυστυχώς παρά το ότι ήδη από το 1806 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ προσπαθούσε να ανοίξει τα μάτια των Ελλήνων, πριν 200 τόσα χρόνια, εξηγώντας ότι η περιφορά των δήθεν αγίων και κατά τον Μεσογαίας ευωδιαστών λειψάνων, γίνεται καθαρά για κερδοσκοπικούς λόγους.
Ο τρόπος δε για μαζέψουν χρήματα . ..είναι άξιος γέλωτος ενταυτώ και δακρύων. Αυτοί έχουν εν κιβωτίδιον γεμάτον από ανθρώπινα κόκκαλα και κρανία ακέραια, τα οποία ασημώνοσι, και έπειτα ονοματίζουσιν, άλλα μεν του Αγίου Χαραλάμπους και άλλα του Αγίου Γρηγορίου. Έν ένί λόγω, δεν αφήνουν άγιον, χωρίς να έχουν μέρος από τα κόκκαλα του.
Μπορείς δε να μην σκεφτείς τον άλλο στίχο του Σαββόπουλου που λέει:

Δεν υπάρχει ελπίς
στην Ελλάδα ζεις.
 όταν πας σε μία δημόσια υπηρεσία και βλέπεις την παρακάτω ενημέρωση στην πόρτα της;

Υποτίθεται επίσης, σύμφωνα με τις προεκλογικές υποσχέσεις και παπαρολογίες της, ότι η πρώτη φορά αριστερά θα έβαζε σε τάξη το μπάχαλο με τους  ρουσφετολογικούς διορισμούς στο Δημόσιο που είχαν διακριθεί οι προηγούμενοι.
Μάταια η ελπίς!
Αρχικά λοιπόν η Γεροβασίλη πληροφορείται που υπάρχουν κενές θέσεις.
Στην συνέχεια καθορίζει ποιοι μπορούν να διοριστούν σε αυτές που να είναι συγγενείς πυρόπληκτων.
Εδώ πλέον μπαίνουν και οι φωτογραφίες αυτών που θα διοριστούν!
Πρέπει να είναι  πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου ή  και ΤΕ  πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πατρών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κοινωνικού λειτουργού στον Νομό Αττικής!
Για να μην γίνει βέβαια και καμιά στραβή προέβλεψε να μην γίνουν προκηρύξεις, μετατάξεις κτλ στις υπάρχουσες κενές θέσεις!




Όμως τα ρουσφέτια δεν έχουν τελειωμό.
Χαρακτηριστικά το Σύνταγμα απαγορεύει τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Μια όμως Ευρωπαϊκή οδηγία λέει πως αν αυτό παραβιαστεί και παραταθεί ο χρόνος της σύμβασης τότε πρέπει να μονιμοποιηθούν. Οπότε το ρουσφέτι ήταν έτοιμο!
Οι δήμαρχοι παρέτειναν τις συμβάσεις και οι συμβασιούχοι προσέφευγαν στην δικαιοσύνη και αφού εξαντλούσαν τα ένδικα μέσα φτάνοντας στον Άρειο Πάγο τελικά μονιμοποιούνταν.
Για να μην ταλαιπωρούνται όμως οι άνθρωποι με πολύχρονες  διαδικασίες η κυβέρνηση την παραμονή των Χριστουγέννων πέρασε μια τροπολογία ότι δεν χρειάζεται να εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα!
Οπότε χωρίς ταλαιπωρία ο συμβασιούχος μονιμοποιείται εύκολα ώστε να αποδείξει την ευγνωμοσύνη του στις επόμενες εκλογές στο κόμμα που τον φρόντισε.
Μεγάλε Παυλόπουλε! Ζεις εσύ μας οδηγείς!
Οπότε δεν μας μένει παρά να τραγουδήσουμε στο  τέλος


Σκαλιστές σκιές
μακρυχέρηδες
με το φως σπασμένο
κρατικοποιημένο, 
αχ, οι Έλληνες !


2 σχόλια: