Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΠΡΙΝ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΕΙΧΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ




Θα θυμάστε τον σάλο που είχε προκαλέσει πριν 2 μήνες η εικόνα άνδρα, πιθανότατα συνδικαλιστή, ο οποίος πατά με το πόδι του, με περίσσιο θράσος, παίζοντας αμέριμνος μάλιστα με το κομπολόι του, πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έξω από τη Βουλή, για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Το γεγονός μάλιστα είχε οδηγήσει και τον πρόσφατα διαγραφέντα από τους ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών να του ζητά να εντοπιστεί ποιος είναι
Βέβαια η ΕΤΕ/ΔΕΗ επισημαίνει ότι αυτή η αισχρή φωτογραφία, δεν έχει καμία σχέση με υπάλληλο του Ομίλου ΔΕΗ, ούτε με κάποιο συνδικαλιστικό στέλεχος της.
Βέβαια σήμερα που μια κάμερα βρίσκεται παντού, στο παρακάτω βίντεο είναι προφανές ότι ο συνδικαλιστής όχι μόνο μετέχει στην πορεία προς τη Βουλή, αλλά είναι και στην κορυφή της διαδήλωσης, ακριβώς πίσω από το κεντρικό πανό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και δίπλα ακριβώς από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.


Εδώ φαίνεται και σε άλλο βίντεο.

Εκτός όμως από τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ και στο παρελθόν το μνημείο το είχε πατήσει την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά και άλλος ένας, αυτός με γνωστή ταυτότητα γιατί ήταν ο Κυβερνητικός Επίτροπος της Εθνικής Οργανώσεως Νεολαίας (ΕΟΝ) του Μεταξά.

                         (Η φωτογραφία από το λεύκωμα «4η Αυγούστου 1936-1938»)

Ο Κυβερνητικός Επίτροπος ήταν ο τρίτος στην ιεραρχία μετά τον Γενικό Αρχηγό και τον Γενικό Επιθεωρητή.
Κυβερνητικός Επίτροπος ήταν ο Αλέξανδρος   Κανελλόπουλος ακροδεξιός νομικός και πολιτικός επιστήμων, βιομήχανος Χημικών προϊόντων, Γεννήθηκε το 1913 και πέθανε το 1983 στην Αθήνα.



Αντιγράφω μερικά στοιχεία από εδώ:
Στη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδος από τις δυνάμεις του Άξονα, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά και ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ανωνύμου Διεθνούς Εταιρίας Μεταλλείων και Εμπορίας Μεταλλευμάτων». Ο Κανελλόπουλος στις 18 Φεβρουαρίου 1949, αφού συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, «αφιχθείς εξ Ελβετίας» δύο ημέρες πριν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, πρόστιμο 5 δις δραχμές και 1 χρόνο εκτόπιση, όμως εξαγόρασε την ποινή του. Η καταδίκη του αφορούσε συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπόρων συναλλάγματος. Στις 11 Νοεμβρίου 1949 η εφημερίδα «Ελευθερία», αποκάλυψε πως «...ο [γνωστός βιομήχανος] Αλέκος Κανελλόπουλος μετέσχε του λαθρεμπορίου», την εποχή που ο Κανελλόπουλος δραστηριοποιείται ως μέτοχος της «Ανωνύμου Εταιρίας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων».
Μεταπολεμικά διατέλεσε γραμματέας στην «Ελληνική Λέσχη Περιηγήσεων και Αυτοκινήτου» [«Ε.Λ.Π.Α.»] και συμμετείχε συχνά σε αγώνες ταχύτητος αυτοκινήτων.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 23-6-2018
Λεπτομερή στοιχεία για την υπόθεση της λαθρεμπορίας εδώ.
Σε έπαυλη της οικογενείας του Κανελλόπουλου  δύο χιλιόμετρα από την παραλία της Βάρκιζας και λίγο έξω από τη Βάρη (κτήμα «Πέτρου Κανελλόπουλου»), υπεγράφη και η συμφωνία της Βάρκιζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου