Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ





Σάλο έχει προκαλέσει η επιλογή της Μυρσίνης Λοϊζου ως υποψήφιας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στο παρελθόν είχε γράψει στο Twitter το ανατριχιαστικό: τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη ! άσχετα αν, όπως ισχυρίζεται, γιατί έχει σβήσει τον λογαριασμό της, αργότερα ζήτησε συγγνώμη.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες, αντιστοίχου ευφυΐας αναρτήσεις της, που απετέλεσαν φαίνεται αποφασιστικό κριτήριο για την επιλογή της να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή.




Δεν είναι όμως η μόνη που έχει εκφράσει συμπάθεια στον χώρο της τρομοκρατίας.
Πριν ένα χρόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας δεν είπε το αμίμητο: τι ενδιαφέρει σήμερα έναν 17 χρόνο ποιόν σκότωσε ο Κουφοντίνας;


Άλλωστε σε έξοδο του Κουφοντίνα στην υποδοχή του μαζί με τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν ήταν και ο καταδικασμένος για ληστεία  υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας γιός του Προέδρου της Βουλής ;
Ο Βούτσης δε δεν ήταν αυτός που διέταξε, μετά το ντού που είχαν κάνει οι του Ρουβίκωνα στην Βουλή και τους συνέλαβαν, το περιπολικό που τους πήγαινε στην ΓΑΔΑ να τους φέρει πίσω στην Βουλή;


Ο δε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δεν είχε πει ότι: οι οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδανικό υπέρ του ανθρώπου;
Στα ιδανικά δε υπέρ των ανθρώπων φαίνεται πως συγκαταλέγονται και οι βόμβες μολότοφ, γι΄αυτό και ο Τσίπρας αναρωτήθηκε:  Και τι κακό έχουν οι μολότοφ και όταν ο Τζαβάρας του είπε: «Τι κακό; Καίνε κόσμο», ο Τσίπρας επιστράτευσε το χιούμορ του για να του απαντήσει: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν».


Μετά από αυτήν την σοφή απάντηση ήταν αναπόφευκτο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος έχει πει το αμίμητο: ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους, αερίων ενώ οι ισλαμιστές όχι(!!), να αποφανθεί :δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ!  
Είναι γνωστό σε όλους πως οι νεκροί της Μαρφίν αυτοπυρπολήθηκαν!


Λογική λοιπόν είναι η πρόταση στον νέο Ποινικό Κώδικα,  που μετατρέπει τις βόμβες μολότοφ από κακούργημα σε πλημμέλημα,  αλλά επίσης προβλέπει και ατιμωρησία αν παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρχές.
Δηλαδή άμα κρατάς μια μολότοφ και βλέπεις ότι είναι πιθανό να σε συλλάβουν οι αστυνομικοί τους την δίνεις λέγοντας :δεν θα την πέταγα, ερχόμουνα να την παραδώσω!
Η έννοια της παρανομίας είναι σχετική στους συριζαϊκούς εγκεφάλους.
Ο πνευματικός ογκόλιθος που προανέφερα, Γιώργος  Κυρίτσης, όταν είχαν συλλάβει τους Σακκά και Σεϊσίδη  είχε γράψει « Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη»
Εκτός από τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που  στην δίκη της 17Ν κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επισκέφτηκε τον Δημήτρη Κουφοντίνα στην φυλακή.



 Θα έλεγε κανείς πως οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους παλαιούς τρομοκράτες και με όσους σήμερα κινούνται στο διάχυτο πολτό των αναρχοαυτόνομων, μπαχαλάκηδων, Ρουβίκωνα και Επαναστατικών Πυρήνων έχουν τις ρίζες τους από τις ιδεολογικές κατευθύνσεις που έδωσαν μετά την μεταπολίτευση, οι τέως αντιστασιακές οργανώσεις όπως πχ  το Κίνημα 20ης Οκτώβρη. Η οργάνωση αυτή σε προφητικό κείμενο της, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Αντί»  στις 19 Οκτώβριου  1974 (τεύχος 4) γράφει μεταξύ άλλων:
Για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του ελληνικού κινήματος στην αριστερά υπάρχουν δυο καθαρά διαφοροποιημένοι χώροι. Της «παραδοσιακής αριστεράς» και της αυτοαποκαλούμενης (γιατί μένει να αποδειχθεί) επαναστατικής. Για να διαφυλάξει τη νομιμότητά της η «παραδοσιακή αριστερά» , με την τακτική της «φρόνησης» και της «μη πρόκλησης» θα εξελιχθεί σε φρουρό και θεματοφύλακα της αστικής νομιμότητας. Θα χρησιμοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις όχι για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων του λαού και για την παραπέρα συσπείρωση και ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος στο πλαίσιο μιας επαναστατικής διαδικασίας αλλά για καθαρά πολιτικούς στόχους που εξυπηρετούν τοις κοινοβουλευτικές επιδιώξεις….
Δηλαδή θα έχουμε  μια κατάσταση, που θα χαρακτηρίζεται από δεξιά κορυφή και αριστερή βάση , με αποτέλεσμα η κορυφή να δρα ανασταλτικά στους διεκδικητικούς αγώνες της βάσης.
Άλλα και στην επαναστατική αριστερά, σ΄αυτή την φάση, παρά τη σωστή τακτική σύγκρουσης που απορρέει από την ξεκάθαρη τοποθέτησή της απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων υπάρχουν πολλές ανασταλτικές λειτουργίες. Υποκειμενικές και αντικειμενικές αδυναμίες εμποδίζουν προς το παρόν την έκφραση και δράση αυτού του χώρου, απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσει στο μαζικό κίνημα.
Δεν σας θυμίζουν άραγε τα παραπάνω την πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου