Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Η ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ β΄μέρος.





Εκτός όμως από το γάλα, στον καθεδρικό Ναό του Άαχεν της Γερμανίας υπάρχει το φόρεμα που φορούσε η Παναγία όταν γέννησε τον Χριστό!
Στην ίδια εκκλησία υπάρχουν και τα σπάργανα του Χριστού! (φωτογραφία κάτω)


Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία του Άαχεν αρνείται να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των ιερών υφασμάτινων λειψάνων που κατέχει. Επιβεβαιώνει μόνον ότι υπήρχαν εκεί από αιώνες και τιμώνταν ως αυθεντικά, επιβεβαιώνει δηλαδή μονάχα την 'ιστορική' τους αυθεντικότητα, αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν μαρτυρίες για αυτά πριν από τις αρχές του 13ου αιώνα. Αρνείται επίσης την εξέτασή τους με ραδιοχρονολόγηση με τη χρήση του ραδιενεργού άνθρακα-14, όπως έγινε για την ιερά σινδόνη του Τορίνου, αλλά επέτρεψε παρόλα αυτά την εξέτασή τους από ειδικούς σε υφάσματα, οι οποίοι βεβαίωσαν ότι πρόκειται για υφάσματα ανατολικής προέλευσης των πρώτων μ. Χ. αιώνων.
Προφανώς δεν θέλουν να αποδειχθεί ότι έγινε το 1988, με την σινδόνη του Τορίνου για την οποία τρεις ανεξάρτητες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της Αριζόνας και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ελβετίας αντίστοιχα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δημιούργημα που χρονολογείται την περίοδο 1290-1390. 



Βέβαια  και άλλη εσθήτα της Παναγίας βρίσκεται στο Κρατικό Μουσείο της πόλεως Zugdidi στην Γεωργία και κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίου την μεταφέρουν για προσκύνημα στην Vlakerna Saint Mary Icon Church .  Κομμάτι από αυτήν έχει δοθεί  στην Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς Έβρου.


Τέλος σε ένα εξαιρετικό αριστούργημα της Ρωμανικής  αργυροχρυσοχοΐας και τέχνης την Σταυροθήκη του Stavelot  που βρίσκεται στην Βιβλιοθήκη και Μουσείο Morgan της Νέας Υόρκης περιέχονται μικρό τεμάχιο Τίμιου Ξύλου, τεμάχιο από φόρεμα της Παναγίας και ίσως λίθος από τον Πανάγιο τάφο.


Άλλo κομμάτι από μαφόριο της Παναγίας ( είναι λεπτό πέπλο που καλύπτει το κεφάλι ή τους ώμους) βρίσκεται στην υψηλής τέχνης σταυροθήκη του Limburg  που  βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της πόλης Limburg an der Lahn. Ήταν μέρος του βυζαντινού αυτοκρατορικού θησαυρού το οποίο λεηλατήθηκε το 1204 από τους σταυροφόρους της 4ης σταυροφορίας. Περιέχει βέβαια το απαραίτητο τίμιο ξύλο και της Παναγιάς τα μάτια από λατρευτικά αντικείμενα:τα σπάργανα, το λέντιον, τον ακάνθινο στέφανο, τα πορφυρόν ιμάτιον, την σινδόνην, τον σπόγγον, το μαφόριον της Θεοτόκου, τη ζώνη της Θεοτόκου από τα Χαλκοπράτεια, τη ζώνη της Θεοτόκου από τη Ζήλα και μαλλιά από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο!


Την μεγαλύτερη όμως λατρευτική επιτυχία από την γκαρνταρόμπα της Παναγίας έχουν οι ζώνες της.
Σε αυτό έγραφα για την επικερδή περιφορά της Ζώνης του Βατοπεδίου από τον Ηγούμενο της Εφραίμ, ο οποίος τότε είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του Βατοπεδίου, είχε προφυλακιστεί μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2011 για αυτήν την υπόθεση, για να αθωωθεί τελικά από τον Άρειο Πάγο τον Μάρτιο 2017.


Γκραν σουξέ είχε η περιφορά της ζώνης  και σε 14 πόλεις της Ρωσίας στην οποία την προσκύνησαν όχι μόνον ο Πούτιν αλλά και Γ.Γ του Κ.Κ. Ρωσίας Γεννάδιος  Ζουγκάνωφ στον Καθεδρικό του Σωτήρος Χριστού, που είχαν ανατινάξει στο παρελθόν, οι Μπολσεβίκοι!



Παρά τις κατηγορίες και την προφυλάκιση του ο Εφραίμ συνέχισε να περιφέρει την Ζώνη κατά τακτά διαστήματα σε διάφορες πόλεις όπως τον Ιούνιο 2014 στην Βέροια η και σε Νοσοκομεία.





Εκτός όμως της περιφοράς της υπάρχει και η βιομηχανία θαυματουργών παρεμβάσεων της. Διαβάζουμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της  21/9/2008
Εφραίμ: «Ηρθε μια κυρία και μου λέει εγώ για 15 χρόνια δεν έκανα παιδιά, οι γιατροί με απογοήτευσαν, τότε κάποιος γνωστός μου πήγε στο Βατοπέδι και του έδωσαν οι πατέρες μίαν κορδέλαν που ήταν ευλογημένη στην Αγίαν Ζώνην. Την έβαλα, μου λέει, και τώρα γέννησα το πρώτο μου παιδί. Με πλησιάζει κάποια άλλη μετά. Εγώ δεν είχα παιδιά, μου λέει, και πήρα την ευλογημένη κορδέλα της Αγίας Ζώνης κι έκανα παιδί. Με πλησιάζει τρίτη κοπέλα και μου λέει εγώ πονούσα πολύ στη μέση μου και μου φέρανε αυτήν την κορδέλα και την έβαλα επάνω μου και τώρα είμαι μια χαρά». [Ευτυχώς δεν έγινε λάθος στο θαύμα να κάνει κι αυτή παιδί ενώ είχε λουμπάγκο!].
Και όπως διαβάζω εδώ: επίσης καρκινοπαθείς και άλλοι ασθενείς θεραπεύονται από ανίατες αρρώστιες. (Τύφλα νάχουν τα αντικαρκινικά Νοσοκομεία!)



Ελάχιστοι από τους ιεράρχες είχαν τότε, αλλά και τώρα, βγει δημοσίως να καταγγείλουν όλη αυτή την εκμετάλλευση της πίστης του λαού, όπως είχε καταγγείλει ο τότε ο  μητροπολίτης Εδέσσης Χρυσόστομος (Ελευθεροτυπία 07/09/2008 ) Κατασκευάζουν και τα θαύματα,…Υπάρχει έτοιμο εκείνη τη στιγμή και ένα κανάλι, για να απαθανατίσει το γεγονός και έτσι μεταβάλλεται η πίστη μας σε όπιο του λαού».
Ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει όταν περιφέρονται κειμήλια σε ναούς αυτή είναι μια οικονομική επιχείρηση, οι άνθρωποι αυτοί αποβλέπουν μόνο στην συλλογή χρημάτων δηλ η διοίκηση του ναού, εδώ έχουμε μια εν λευκώ αργυρολογία και χρηστεμπορία απαράδεκτη......
Δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε πανέρια ούτε καλάθια ούτε επίτροποι… 


Ο εκλιπών ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Σάββας Αγουρίδης είπε στην ίδια εκπομπή:   Η περιφορά των κειμηλίων γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, μαγικά αντικείμενα συναντάμε σε όλες τις ειδωλολατρικές θρησκείες όποιος ανακατεύεται με αυτά να γραφτεί σε συλλόγους απόκρυφης μαγείας και τσαρλατανισμού.



Ο τότε ο  μητροπολίτης Εδέσσης Χρυσόστομος από παλιότερα ήταν σαφής και κατήγγειλε χωρίς να μασάει τα λόγια του όλα τα παραπάνω:
(ΕΘΝΟΣ: 31-5-95): Οι ναοί μεταβάλλονται πραγματικά σε οίκους εμπορίου, όπου τα όσια και τα ιερά προσφέρονται ως εμπορεύματα. Γι' αυτό ο γνήσια πιστός λαός αντιδρά με τις λέξεις: Χριστέμποροι, θεομπαίχτες, αγυρτεία, λειψανολατρεία, αγιογδύτες κ.λ.π." "... εντεταλμένοι κατασκευάζουν και μερικά θαύματα, ιάσεις και θεραπείες για να είναι η παραπλάνηση, η εκμετάλλευση και η απάτη του απλοϊκού λαού πλήρης και ολοκληρωμένη"
"Σκέπτεται κανείς τι θα έκαμνε ο Χριστός αν επισκεπτόταν ένα τέτοιο ναό; Όχι μαστίγιο και φραγγέλιο, αλλά ατομική βόμβα θα χρησιμοποιούσε για να ανατινάξει και συντρίψει τους πάντας και τα πάντα" (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 27-5-95). 
Πάντως και μετά την αθώωση του το 2017 ο Εφραίμ απτόητος συνέχισε την περιφορά της ζώνης στην Νέα Ιωνία με όλα τα σχετικά ταρατατζούμ και με την συμμετοχή του τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Κουρουπλή συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού!


Δυστυχώς όμως ο Εφραίμ δεν έχει κατοχυρώσει το κοπυράιτ της ζώνης και έτσι τον ίδιο χρόνο  ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!
Στην φωτογραφία ο Μαλάθεος Βαρνάβας, Επίσκοπος Χόμς και Χάμα, με την Συρορθόδοξη Αγία Ζώνη.


Αυτή είναι στην Συρία, δεν είναι ένα μόνο κομμάτι σαν αυτή του Βατοπεδίου, αλλά  σύμφωνα με την σχετική περιγραφή έχει 74εκ μήκος, 5εκ πλάτος και 3εκ πάχος, έχει ελαφρώς μπεζ χρώμα, και είναι  κατασκευασμένη από μαλλί και μετάξι και εξωτερικά με χρυσό νήμα.
Γράφοντας το παραπάνω ποστ  ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα και 3η ζώνη της Παναγίας!



Αυτή βρίσκεται στον Καθεδρικό ναό του Prato στην Ιταλία και είναι μακρύτερη από την προηγούμενη γιατί είναι 87 εκ μήκος. Στην φωτογραφία  ο Επίσκοπος Γκαστόνε του Πράτο με την Ρωμαιοκαθολική Αγία Ζώνη.
Ο αναζητών όμως ανευρίσκει!
Έτσι πρόσφατα βρήκα και 4η ζώνη της Παναγίας !



Αυτή ανήκει στον  εκκλησιαστικό θησαυρό του Onze-Lieve-Vrouwebasiliek στο Μάαστριχτ και από το 1286 την τιμούσαν ως τμήμα της ζώνης της Παναγίας που φορούσε κατά τη διάρκεια της γέννησης του Χριστού!
Αυτή έχει μήκος 55,5 cm και πλάτος 2,5 cm και αποτελείται από πέντε στρώματα υφάσματος, το δεύτερο και το τέταρτο των οποίων είναι πανομοιότυπα. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου στρώματος είναι ένας κώδωνας περγαμηνής από περίπου το 1450-1500. Πιθανώς η μεσαία λωρίδα άχρωμων λινών, η οποία έχει πλάτος μόνο 1,5 cm, είναι το αρχικό λείψανο. 
Και επειδή τα θαύματα δεν σταματούν, μπορεί στο μέλλον να βρεθεί και 5η, 6η και 7η ζώνη της Παναγίας και αν δεν με έχει καλέσει κοντά της για να με συγχαρεί που ασχολήθηκα με το γάλα και την γκαρνταρόμπα της, θα τις προσθέσω εδώ.


Το Προηγούμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου