Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ TURKAEGIAN



 


Μπορεί να μας προκαλούν  θυμηδία ανάμικτη με εύλογη ανησυχία οι ανιστόρητες, αστήρικτες και συνεχείς απειλές του Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά, στις οποίες όμως συμφωνούν όλα τα κόμματα που τον αντιπολιτεύονται .
Η έξαρση του τουρκικού εθνικισμού, υποκινούμενη για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, δεν βασίζεται ούτε σε διεθνείς ή διμερείς συνθήκες, ή στο διεθνές Δίκαιο, αλλά μόνο στο θυμικό των Τούρκων που έχουν το αίσθημα ότι η ιστορία τους έχει αδικήσει με την απώλεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
 Κάτι αντίστοιχο είχαμε ζήσει όμως και στην χώρα μας με την προβολή του -Η Μακεδονία είναι Ελληνική- μέχρι να αποδεχτούμε τελικά το αυτονόητο, πως  εκτός από εμάς και η νυν Βόρειος Μακεδονία, σύμμαχος πλέον στο ΝΑΤΟ και στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και μέρος της Βουλγαρίας, ανήκουν στον γεωγραφικό όρο Μακεδονία. Απλά τώρα πλέον έχει δικαιωθεί ο πατήρ Μητσοτάκης που είχε πει πως σε 10 χρόνια, τελικά αποδείχτηκε σε λιγότερα, θα έχουμε ξεχάσει το όνομα Μακεδονία.
 Δικαιώθηκε όμως και ο Τσίπρας, που πίστευε πως έτσι θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση του, αλλά  και πιεσμένος από τους εταίρους, συμφώνησε τελικά με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας στην επίλυση ενός άνευ ουσιαστικού λόγου χρονίζοντος προβλήματος.
Κάποια ανάλογη έξαρση εθνικισμού όμως έχει αρχίσει να δημιουργείται πάλι εδώ μετά το Turkaegian Coast Happiness καθώς στο θυμικό πολλών Ελλήνων το Αιγαίο είναι μόνο ελληνικό!
Παραβλέπουν πως και η Τουρκία έχει χιλιόμετρα εκτεταμένης ακτογραμμής στο Αιγαίο, με ξενοδοχειακές τουριστικές εγκαταστάσεις, εξαιρετικές μαρίνες, πλήθος από κότερα κτλ
 Αντί λοιπόν για τις ανοησίες περί ΕΔΕ και ερευνών για ευθύνες, υπάρχει μια πολύ καλύτερη λύση.
Η δημιουργία του Greecaegian Coast and Island Happiness με προβολή των πανέμορφων νησιών μας, με εικόνες από την Μύκονο, την Σαντορίνη, την Μονεμβασιά , το Καστελόριζο κτλ και τότε το τουριστικό αποτέλεσμα θα δείξει έμπρακτα ποια πλευρά του Αιγαίου είναι ομορφότερη!  
Βλέποντας τα παρακάτω τυχαία επιλεγμένα βίντεο από χιλιάδες άλλα αντίστοιχα που υπάρχουν στο Youtube, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο υπολείπονται οι πραγματικά όμορφες Τουρκικές παραλίες, άλλωστε στην ίδια θάλασσα βρίσκονται, με τις χιλιάδες παραλίες που διαθέτουν τα ελληνικά νησιά αλλά και η δική μας τεράστια ακτογραμμή του Αιγαίου.

 




Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.


1 σχόλιο:

  1. Μερικά ενδιαφέροντα σημεία από το άρθρο της Βασιλικής Σιούτη «Turkaegean», πολιτικός καιροσκοπισμός και φαιδρότητες
    https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/turkaegean-politikos-kairoskopismos-kai-faidrotites

    Αν όμως υπήρχε και πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτό, όπως βλέπουν κάποιοι, τότε γιατί στο σποτ να μη μιλάνε για (όλο το) Αιγαίο, αντί για το «ΤουρκοΑιγαίο»; Χρησιμοποιώντας τον όρο «Turkaegean» αναγνωρίζουν de facto τη διαφοροποίηση του από το Αιγαίο. Καλύτερο από ό,τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από το καθεστώς Ερντογάν και γι’ αυτό πιθανόν να μην ασχολήθηκε κανένας πολιτικός με το θέμα.
    Ωστόσο η Τουρκία έχει κι αυτή ένα μικρό τμήμα στο Αιγαίο, τα γνωστά τρία μίλια. Το ότι τα αποκαλεί «TurkAegean» και όχι σκέτο Aegean, μάλλον θετικό ακούγεται, παρά αρνητικό.
    ,,,,,
    Χρησιμοποιώντας τον όρο «Turkaegean» αναγνωρίζουν de facto τη διαφοροποίηση του από το Αιγαίο. Καλύτερο από ό,τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από το καθεστώς Ερντογάν και γι’ αυτό πιθανόν να μην ασχολήθηκε κανένας πολιτικός με το θέμα.
    …..
    Πρώτα από όλα είναι πολύ δύσκολο τα τουρκικά παράλια να συναγωνιστούν τη φήμη των ελληνικών νησιών και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με την ικανότητα των Ελλήνων στο μάρκετινγκ, αλλά με το μοναδικό κάλλος των ελληνικών νησιών. Αντικειμενικά δηλαδή, είναι εξαιρετικά δύσκολο ο δυτικός τουρίστας να ακούει Αιγαίο και να σκέφτεται τα τουρκικά παράλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή