Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥ



Από χθες βρίσκομαι στην λεβεντογέννα Κρήτη ,στο σπίτι που σας έχω περιγράψει στο παρελθόν.
Είχα σκοπό να συνεχίσω με το άκρως εύθυμον θέμα των αποκεφαλισμών μόλις φθάσω εδώ, αλλά σύμφωνα με τον νόμο του Μέρφυ άμα κάτι είναι να πάει στραβά θα πάει στραβά και θα σας εξηγήσω το γιατί.
Για πρώτη φορά πήραμε το ταχύ πλοίο για τα Χανιά.
Μέχρι τώρα κατέβαινα στην Κρήτη με το πλοίο των 9 το βράδυ και μετά από ένα λιτοδίαιτο δείπνο του σκασμού στην τραπεζαρία του πλοίου ,ρίχναμε με την κ. Αθεόφοβου ένα μεγαλειώδη ύπνο στην καμπίνα μας και φρέσκοι σαν πουλάκια είχαμε από τις 6 το πρωί όλη την μέρα στην διάθεση μας.
Δυστυχώς όμως το δρομολόγιο αυτό καταργήθηκε και έμειναν μόνο τα ταχύπλοα.
Το ταχύπλοο λοιπόν πλοίο που κάνει 6 ώρες το ταξίδι αντί για 9 , φεύγει στις 4 ½ το μεσημέρι και δεν διαθέτει παρά μόνο 4κλινες καμπίνες.
Οπότε είπα τις 6 ώρες θα τις περάσω ξαπλωμένος σε ένα καναπέ διαβάζοντας την εφημερίδα μου και το βιβλίο μου πίνοντας το καφεδάκι μου. Η κ. Αθεόφοβου γκρίνιαξε λίγο γιατί στο μυαλό της έχει συνδέσει την λέξη θάλασσα με την οριζόντια θέση του σώματος και έχει μηδενική ουδό στην παραμικρή ταλαιπωρία, αλλά είπε και αυτή 6 ώρες είναι μόνο, θα περάσουν, άλλωστε τα πλοία τέτοια εποχή είναι άδεια και υπάρχει ή ελπίς να μισοξαπλώσεις σε κανένα καναπέ.
Αφού φάγαμε περίπου πάνω από μια ώρα για να φτάσουμε στον Πειραιά, γιατί 3-4 το μεσημέρι όλη η Αθήνα και ο Πειραιάς βρίσκονται στους δρόμους, μπήκαμε στο πλοίο και περιχαρείς πήγαμε για να κάτσουμε.
Από εκεί αρχίζει το δράμα.
Το πλοίο ήταν γεμάτο όπως τον 15αυγουστο !
Ήταν ή πρώτη μέρα που ή άλλη εταιρεία είχε διακόψει τα δρομολόγια με αποτέλεσμα οι επιβάτες δύο πλοίων να είναι σε ένα. Τελικά βρήκαμε δύο θέσεις πούλμαν και κάτσαμε.
Μόλις έκατσα διαπίστωσα ότι τα καθίσματα αυτά είναι φτιαγμένα για παίκτες του μπάσκετ! Όσοι σαν και μένα είναι δεύτερο μπόι είναι καταδικασμένοι να κάθονται με τα πόδια κρεμασμένα στο κενό γιατί ούτε μπροστά έχει που να τα ακουμπήσεις.
Η κ. Αθεόφοβου μόλις έκατσε, πετάχτηκε αυτομάτως επάνω και μου έκανε μια βαρυσήμαντο δήλωση:Εγώ δεν μπορώ να την περάσω 6 ώρες εδώ, θα πιαστώ !
.Είπα μέσα μου, γιατί πάντα προσπαθώ να αποφύγω, πολλές φορές ανεπιτυχώς , τους δημοσίους διαπληκτισμούς-Χεστήκαμε- και της έριξα ένα ειρωνικό βλέμμα που έλεγε – μέσα στο χαμό που γίνεται βρες εσύ καλύτερα.
Όπως προείπα η κ. Αθεόφοβου θεωρεί αδιανόητο να υποβληθεί στην ελάχιστη ταλαιπωρία και για να το επιτύχει είναι ικανή να μετέλθει κάθε μέσο πιθανό και απίθανο επιδεικνύουσα μια καταπλήσουσα ενεργητικότητα και εφευρετικότητα σε αντίθεση με εμένα .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι μια φορά που πηγαίνοντας σε μία συναυλία στο Λυκαβηττό ένα περιπολικό δεν μας άφηνε να ανεβούμε με το αυτοκίνητο γιατί επάνω είχε γεμίσει το πάρκιγκ.
Ο Αθεόφοβος παρκάρισε σιχτηρίζοντας μετά από ώρα το αυτοκίνητο και ανέβηκε με τα πόδια όλη την ανηφόρα ενώ η κ. Αθεόφοβου λέγοντας διάφορες πονεμένες ιστορίες στους φιλέσπλαχνους αστυνομικούς του περιπολικού ,για την αδυναμία της να ανέβει την ανηφόρα ως πάσχουσα από πλήθος ασθενειών, ανέβηκε με αυτό επάνω όπου με περίμενε ξεκούραστη και άνετη έξω από το θέατρο.
Ήμουνα λοιπόν σίγουρος ότι θα πήγαινε να στηθεί σε μία ατελείωτη ουρά που υπήρχε στην reception του πλοίου μαζί με όλους αυτούς που ήθελαν καμπίνα και ήμουνα εξ ίσου σίγουρος ότι δεν θα έβρισκε με το λαϊκό προσκύνημα που γινόταν. Μετά από μισή ώρα απουσίας με πήρε στο κινητό να μου πει να μην ανησυχώ που αργεί γιατί είναι στην ουρά και μάλλον δεν υπάρχει τίποτα ,την διαβεβαίωσα ότι δεν ανησυχώ καθόλου και συνέχισα να διαβάζω την εφημερίδα μου στον άβολο θρόνο που αναγκαστικά καθόμουν.
Όμως μετά 10λεπτο εμφανίστηκε με θριαμβευτικό ύφος και μου είπε-έλα βρήκα κρεββάτια!
Ένας ευγενέστατος κύριος είχε μόνος του μια 4κλινη καμπίνα και καθώς τον άκουσε να λέει σε ένα φίλο του στην reception ότι δεν θα είχε πρόβλημα να ξαπλώσει και κάποιος άλλος σ΄ αυτήν άρπαξε την ευκαιρία και τελικά βρεθήκαμε οριζόντιοι και ευτυχείς να ισιώνουμε την πλατούλα μας σε ένα κρεββάτι. Επ΄ ευκαιρία έριξα και ένα δίωρο ύπνο και υπέθεσα ότι εκεί τελείωναν οι ταλαιπωρίες μας.
Όμως ο νόμος του Μέρφυ είναι αμείλικτος.
Μετά μια ώρα που μείναμε φυλακισμένοι στο επάνω γκαράζ μέχρι να καταφέρουμε να βγάλουμε το αυτοκίνητο, φτάσαμε κατά τις 12 ½ την νύχτα επιτέλους στο σπιτάκι μας για να διαπιστώσουμε ότι το ταβάνι της κουζίνας χωρίς καμία ντροπή από την παρουσία μας έσταζε στα κεφάλια μας και δρόσιζε διάφορους νεροσκώληκες στο πάτωμα που είχαν μπει μέσα από τον κήπο !
Τι είχε γίνει ; Απλά είχε βουλώσει με φύλλα το σιφώνιο της βεράντας ,που βλέπετε στην φωτογραφία και το δωμάτιο από πάνω είχε αποκτήσει εικόνα λιμνοθάλασσας.
Δυστυχώς δεν υπήρχε κανένα κανάλι κοντά για να διαμαρτυρηθώ, όπως οι συμπολίτες μας όταν πλημμυρίζουν τα σπίτια τους κτισμένα μέσα ή δίπλα σε ρέμα, για την ανεπάρκεια της πολιτείας που δεν έστειλε κανένα να καθαρίσει το σιφώνιο μου.
Ξυπνώντας το πρωί έμεινα με το ανάλογο εργαλείο στο χέρι όταν πήγα για κατούρημα ανάβοντας το φως της τουαλέτας .
Δεν υπήρχε ρεύμα!
Υπέθεσα ότι έχει διακοπή από την ΔΕΗ γιατί οι ασφάλειες δεν είχαν πέσει, αλλά όταν είδα ότι η γύρω περιοχή είχε, ο πολυμήχανος εγκέφαλος μου βρήκε την λύση. Ποτίζοντας το νερό τον τοίχο είχε φτάσει μέχρι τον πίνακα του ηλεκτρικού και είχε ρίξει τις ασφάλειες στο κουτί της ΔΕΗ .
Αφού έλυσα και αυτό το πρόβλημα είπα να ασχοληθώ λίγο με το ιντερνέτ.
Όμως το λαμπάκι του ADSL δεν άναβε και υπέθεσα ότι δεν λειτουργεί προσωρινά το σύστημα και έτσι προσπάθησα να μπώ με απλή σύνδεση. Εκεί αντί να ακούσω τα χαρακτηριστικά γουργουρητά πριν την σύνδεση ακούω κατάπληκτος μια φωνή να μου λέει ότι η γραμμή λειτουργεί μόνο για επείγουσες κλήσεις.
Είχαν κόψει το τηλέφωνο !
Ο λογαριασμός είχε παραπέσει και είχε πληρωθεί καθυστερημένα, αλλά ο ΟΤΕ δεν είχε κάνει την επανασύνδεση αφού δεν τον είχαμε ενοχλήσει εμείς.
Αφού λύθηκε και αυτό το πρόβλημα και το βράδυ απέκτησα και ADSL, αισθάνθηκα μία μεγάλη ανακούφιση γιατί τουλάχιστον το μόνο που δεν είχε κοπεί ήταν το νερό και έτσι μπορέσαμε να κάνουμε ένα μπάνιο!
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα σπίτι στην εξοχή να ξεκουράζεσαι σφουγκαρίζοντας, σκουπίζοντας, φτιάχνοντας τα ηλεκτρικά, τα καζανάκια που τρέχουν και απλώνοντας στον ήλιο όλα τα ρούχα που έχουν αποκτήσει μια πράσινη ομοιομορφία, όταν δε τα φτιάξεις όλα αυτά να τα μαζεύεις και να ξαναγυρνάς πίσω!
Για να μην με θεωρήσετε όμως γκρινιάρη τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια βιολογικής καλλιέργειας που έχουμε στο χωράφι και τα φροντίζει η φύση μόνη της ,είναι υπέροχα!

26 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως το έγραψες καλέ μου: αυτά που φροντίζει από μόνη της η φύση γίνονται υπέροχα!
    Όσο για το κουράγιο να κάνεις χιούμορ & μέσα σε όλες τις αντιξοότητες, έχω μείνει άφωνη... Μπράβο σου & να περάσετε πολύ-πολύ όμορφα τουλάχιστον τις υπόλοιπες διακοπές σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τέτοιο εξοχικό, όσα δεινά και να μας εξιστορείς, εμείς σε ζηλεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερ ακυριε αθεοφοβε!
    νομιζω οτι αφου λυθηκαν τα προβληματα, τα περισσοτερα μεσα σε μια ημερα, πρεπει να θεωρειτε εαυτον υπερτυχερον, περαν του νομου του μερφι!!!
    :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ηλιαχτίδα-
    Ευτυχώς ποτέ δεν χάνω το χιούμορ μου ιδίως για πράγματα που διορθώνονται. Η ζωή μας είναι σύντομη για να σκάμε για ασημαντότητες.

    διαγόρας-
    Το σπίτι αυτό είναι σε ένα μέρος που η ομορφιά που σε περιβάλλει σε κάνει να ξεχνάς τις ταλαιπωρίες που έχει όπως όλα τα κλειστά σπίτια άλλωστε.

    lifewhispers-
    Δεν με έχουν πτοήσει σοβαρότερα πράγματα ,ό νόμος του Μέρφι θα με πτοήσει; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε τυχερέ αθεόφοβε, ντροπή σου να γρινιάζεις!!
    Εξοχικάρα στο πιο ωραίο νησί του κόσμου και στενάζεις γιατι δεν έχεις adsl......
    καλή χρονια και στην κυρια αθεόφοβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παράλληλους βίους βλέπω αθεόφοβε. Από χτες που είμαι στα Χανιά τα ίδια αντιμετωπίζω στο διαμέρισμα!!!
    Να υποθέσω, Φονές?

    ΒΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ange-ta-
    Τώρα πια όλα εφτιαξαν και δεν γκρινιάζω!

    vasikos metoxos-
    Εχεις πέσει κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίγουρα θα χεις βάλει στο πρόγραμμα να αναδείξεις τις πέτρες μέσα από τον εξωτερικό σοβά.( βάφοντας τες με ένα καλό βερνίκι για να μην ποτίζουν υγρασία)
    Για το πατοσύφωνο της βεράντας, πέρα από το ότι πρέπει να είναι με ταρατσομόλυβο διαστάσεων τουλάχιστον 250χ250 ( με έξοδο Φ100) , δεν πρέπει να έχει σχάρα και πρέπει να βγαίνει σε "γλαστρούλα" η οποία θα συλλέγει το νερό και θα το κατεβάζει με μια σωλήνα κάτω ( οπότε θα έχεις εξασφαλιστεί και στην περίπτωση που βουλώσει ο σωλήνας της υδρορροής μιας και στην περίπτωση αυτή τα νερά αφού γεμίσουν τον σωλήνα θα υπερχειλίσουν από την εξωτερική γλαστρούλα χωρίς να πλημμυρήσουν τον εσωτερικό χώρο της βεράντας.
    Παρ όλα αυτά κάνουμε και δυο πολύ μικρές τρύπες υπερχείλισης στο προστατευτικό στηθαίο της βεράντας ( οι οποίες και δεν βουλώνουν ποτέ μιας απέχουν από το πάτωμα) 1 με 2 εκατοστά κάτω από το ύψος που βρίσκεται το κατωκάσι της πόρτας ( το οποίο και πρέπει να είναι τουλάχιστον 4-5 εκατοστά ψηλότερα από το επίπεδο της εξωτερικής βεράντας δημιουργώντας μια υψομετρική διαφορά των δύο επιπέδων του εσωτ και εξωτ χώρου)
    Αυτά ενδεχομένως φτάνουν για να τα βάλεις με τον πως τον λένε , μερφι
    Βλέπεις η λογική μιας κατασκευής ενός σπιτιού που αφήνεται στην μοίρα του αρκετούς μήνες τον χρόνο είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες που αφορούν κύριες κατοικίες.
    Στην Χαλκιδική έχω βαρεθεί να ακούω φίλους που ταλαιπωρούνται από λογής λογής προβλήματα τα οποία και δεν φαντάζονταν όταν αγόραζαν εξοχικό
    Καλημέρα εκεί στην Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "..Υπέθεσα ότι έχει διακοπή από την ΔΕΗ γιατί οι ασφάλειες δεν είχαν πέσει, αλλά όταν είδα ότι η γύρω περιοχή είχε, ο πολυμήχανος εγκέφαλος μου βρήκε την λύση. Ποτίζοντας το νερό τον τοίχο είχε φτάσει μέχρι τον πίνακα του ηλεκτρικού και είχε ρίξει τις ασφάλειες στο κουτί της ΔΕΗ.."
    Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου!
    Ποιες ασφάλειες είχαν ή δεν είχαν πέσει?
    Το σενάριο ότι από την υγρασία του τοίχου έγινε κάτι με το ρεύμα δεν μου αρέσει και πολύ
    Στην θέση σου θα το έψαχνα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kapetanios-
    Όσα γράφεις είναι σωστά και θα είχαν γίνει αν είμαστε εδώ όταν γινόταν η αναπαλαίωση η οποία ουσιαστικά έγινε τηλεφωνικά από την Αθήνα.
    Να σκεφτείς ότι από εκεί που είναι παρμένη η φωτογραφία υπάρχει ελεύθερη σκάλα προς τα κάτω που δεν θα υπήρχε πρόβλημα να τρέχει από κεί το νερό της βεράντας.
    Όμως ο πλακάς πήγε και έκανε την κλίση της βεράντας προς ένα σιφώνιο που είναι κάτω από το παράθυρο σαν και αυτά που βάζουν στα μπαλκονάκια των πολυκατοικιών.
    Στο άλλο μπαλκόνι που έχει τα φυτά είχε κάνει το ίδιο αλλά άνοιξα μια τρύπα τουλάχιστον 30 εκ διαμέτρου για να τρέχουν ελεύθερα τα νερά .
    Το ίδιο πρέπει να γίνει και στο άλλο μόνο που χρειάζεται ένα κομπρεσερ για να τρυπήσει κτισμένο πάγκο και τοίχο πάχους τουλάχιστον 1 μέτρου.
    Είχαν πέσει οι δύο διακόπτες με τις δύο φάσεις στο κουτί της ΔΕΗ.
    Για την ώρα τώρα πια που στεγνωσαν όλα δεν έχω πρόβλημα αλλά έχω και το νού μου.

    μανουσάκης-
    Είδες τι χουνέρια μας κάνει η πατρίδα σου Γιώργο μου;
    Αν και σύ είσαι σε περιοχή που δεν έχει τις βροχοπτώσεις του νομού Χανίων.
    Θυμάμαι ένα άλλο Γενάρη εδώ που δεν υπήρξε μέρα χωρίς να βρέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξοχικό με ADSL?

    Απαπαπα...
    Φύση, φύση αλλά οι ανέσεις, ανέσεις!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιλάμε αυτή γκαντεμιά ξεπερνά και το Μέρφυ πάντως. Δεν πειράζει, την άλλη φορά θα είναι όλα καλά (κοιτάμε αισιόδοξα για να αντικρούσουμε το Μέρφυ βασικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ με τον διαγόρα ως προς το εξοχικό. Ως προς τα του πλοίου τώρα: μου θύμισες το καλοκαιρινό πλοίο (superfast) από Ηγουμενίτσα για Ανκόνα και πίσω. Βλακωδώς δεν είχαμε κλείσει καμπίνα (αν και πάντα τις έβρισκα κλειστοφοβικές) αλλά μόνο κάτι απαράδεκτες θέσεις λεωφορείου κι έτσι αρχίσαμε να φλερτάρουμε τους καναπέδες. Όμως για να μη χαλάει το image του πλοίου υποθέτω, απαγορευόταν στο ολονύχτιο ταξίδι οι επιβάτες ακόμα και τις μικρές ώρες και το ξημέρωμα να ανεβάσουν τα πόδια τους στους καναπέδες. Μέλη του πληρώματος έκαναν ολονύχτιες περιπολίες και με μάτι γαρίδα μετρούσαν αν η φτέρνα του επιβάτη είχε ανέβει επάνω στο μαξιλάρι του καναπέ περισσότερο απ' όσο επιτρεπόταν, ώστε να θεωρηθεί 'ξαπλωμένος'. Με την κα (πολύ καλό το δικό σου 'Αθεόφοβου' εγώ δεν μπορώ να πω 'κα Γερασίμου' οπότε μένω στο 'κα') κάναμε το λάθος να καθίσουμε στον αναπαυτικότερο καναπέ του πλοίου απέναντι από τη ρεσεψιόν. Αλλά ο υπάλληλος της ρεσεψιόν δεν άφησε τα πόδια μας από τα μάτια του ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ. Βέβαια όταν σε παραδιπλανό καναπέ μια τουρίστρια (η οποία είχε προηγουμένως μετατρέψει τον καναπέ σε τραπέζι εστιατορίου) ανέβασε κανονικά τα πόδια της δεν της έκανε παρατήρηση ενώ έκανε στην κα μου όταν πριν την τουρίστρια είχε επιχειρήσει να κάνει το ίδιο. Έχω την αίσθηση ότι στα διεθνή κυρίως δρομολόγια οι Έλληνες επιβάτες αντιμετωπιζόμαστε ως β' κατηγορίας σε αντίθεση με τη δουλοπρέπεια του πληρώματος απέναντι σε όλους τους άλλους λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΥΓ: Πολύ μου άρεσε και το προηγούμενο ποστ για το σπίτι που δίνεις στο λινκ και ιδίως αποσπάσματα όπως αυτό: 'εγώ ανεβασμένος σε μια σκάλα να κρεμάω φώτα και κουρτινόξυλα ενώ όταν κατέβαινα από αυτήν συνέχιζα με την τοποθέτηση όλων των εξαρτημάτων στα μπάνια και με όλες τις δουλειές που ανήκουν στο εργατοτεχνικό προσωπικό που αντί να προσλάβει είχε φροντίσει να παντρευτεί η διακοσμήτρια.' :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. :-)
    Ο μοναχογιός μου είναι φοιτητής στην λεβεντογέννα , και έχω εμπειρία από χαμό και από ησυχία και ποτέ δεν παίρνω το "γρήγορο" σε αντίθεση με εκείνον που το παίρνει συχνά.
    Αν βρω και κανένα αεροπορικό εισιτήριο σε λογική τιμή (σπάνια) κάνω χρήση.
    :-)
    Αθεόφοβε, μετά τα στραβά, έρχεται και το ίσωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. chris-
    Είναι από τις μικρές πολυτέλειες που επιτρέπω στον εαυτό μου!

    δείμος-
    Όπως ο Βασίλης φωνάζει στις συναυλίες -Δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάπτη! έτσι και γώ αναφωνώ -δεν θα με πτοήσεις κουφάλα Μέρφυ!

    gerasimos-
    Για να σου αρέσει αυτό το απόσπασμα από το προηγούμενο ποστ καταλαβαίνω ότι έχεις και συ ανάλογες εμπειρίες!

    vassia-
    Αν δεν είχαμε ανάγκη να κατεβάσουμε αυτοκίνητο δεν θα έμπαινα με τίποτα σε πλοίο.
    Όταν λέω δε αυτοκίνητο εννοώ ότι εμφανίζει εικόνα μετακόμισης και με δυσκολία μπορείς να δείς πίσω από τον μεσαίο καθρέπτη.
    Ποτέ μου δεν κατάλαβα που βρίσκονται τόσα πράγματα για να τα κατεβάσουμε κάτω αλλά η σύζυγος με διαβεβαιώνει ότι είναι τα απολύτως αναγκαία κάθε φορά .
    Από ότι φαίνεται οι ανάγκες μας έχουν μία διάρκεια μέσα στον χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και μέχρι να ξεκουραστεί το ζεύγος Αθεόφοβου από το σφουγγάρισμα, το ξεβούλωμα, το πλύσιμο κλπ να το πάλι στην λεβεντογέννα Αθήνα. Τι τυπικό σκηνικό για όσους έχουν εξοχικό....Ευτυχώς εγώ δεν έχω....Πού τέτοια τύχη.
    Γεια σου αθεόφοβε μου. Είδα το μπλογκ σου ως προτεινόμενο στο Γεράσιμο και είπα να σε επισκεφθώ..
    Θα ξανάρθω γιατί έχεις χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αθεόφοβε φίλε μου ... ιντά παθες!!!

    Καλή χρονιά και από εδώ.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σιγά μη πτοηθεί ολόκληρος αθεόφοβος από ΔΕΗ, ΟΤΕ και μιά μικροπλημμυρούλα!
    Διάβασα την περιγραφή τού σπιτιού στο παλαιό άρθρο, όπου παραπέμπεις- φαίνεται να είναι ένας μικρός παράδεισος (αφού διαθέτει ώς και ADSL)! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. mania-
    Kαι εγώ θα ξαναπεράσω από το δικό σου γιά τον ίδιο λόγο.

    doctor-
    Πήγαμε στην αρχή να κουζουλαθούμε αλλά μετά σαν γνήσιος ντελικανής είπα ,διάλε τσαπολιμάρες τσι θα τα σιάξω και τάσιαξα!

    dodos-
    Βλέπω ότι το ADSL έχει κάνει εντύπωση αλλά στοιχίζει όσο πληρώνει ένα ζευγάρι μια φορά σε ένα κινηματογράφο τρώγοντας και ποπ κόρν και στο χωριό βέβαια δεν έχει κινηματογράφο όπότε μου έρχεται φθηνότερα από την Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι το θες Χριστιανέ μου το σπιτι στην εξοχή! θα πω΄εγώ, έτσι όπως μου ήρθε αυθορμήτως!
    Πέρασα καλά, διαβάζοντας, όμως μια χαρά ειμαστε στην Άθηνίτσα, στο κέντρο, με τους αλλοδαπούς μας, το στρίμωγμα στα τρόλλευ, το μποτιλιάρισμα στην Λ. Αλεξάνδρας! Α, γυρεύοντας πήγατε αγαπητέ μου...
    Οσο για την γλυκειά κυρία σας, "δικιά μου" είναι, να την βάλω στο club με τις "καλομαθημένες'. Μια απο τα ίδια (στον Λυκαβηττό, στο καράβι και αλλαχού) και παρατήρησα στο κείμενό σας, πως δεν την αναφέρατε ουτε μια στιγμή για το πως βοήθησε με την λιμνοθάλασσα....κλπ, θεωρώ πως σας κοιτούσε..... αχ, μ' αρέσει. να της πείτε τα χαιρετίσματά μου. Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαλάλι οι ταλαιπωρίες σας αν είναι να αποδίδουν τόσο ωραία σκωπτικά κείμενα οσο αυτό.
    Αφήστε που αρχισε η σιελόροια για τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. zouzouna-
    H βοήθεια στο μάζεμα της λιμνοθάλασσας ήταν να μου δώσει τον κουβά με το σφουγγαρόπανο και βεβαίως να έρθει μόλις τελείωσα να επιθεωρήσει αν τα έχω μαζέψει καλά.
    Κατά περίεργο τρόπο όπου υπάρχει βρωμοδουλειά την πονάει η μέση της !
    Πάντως μετά από τόσα χρόνια έχουμε βρεί τις ισορροπίες μας.
    Θα κάνουμε πχ τραπέζι στο σπίτι;
    Θα ψωνίσει,θα μελετήσει τι θα φτιάξει,θα της ξεκόψω βέβαια διάφορες προτάσεις για κρέας με δαμάσκηνα ή πορτοκάλια και τέτοιες πρωτοτυπίες,θα φάει ατελείωτες ώρες για στόλισμα,θα απλωθούν και θα ξαναδιπλωθούν απειρα τραπεζομάνδηλα,θα τρίψει τα ασημικά, θα μου βγάλει τι θα φορέσω,θα σερβίρει και όταν φύγει ο κόσμος θα πέσει ξερή στο κρεββάτι.Εγώ θα μαζέψω τα πράγματα,θα βάλω το πλυντήριο των πιάτων και μόλις πλυθούν θα αναλάβει να ξαναμπούν στη θέση τους.
    Δυστυχώς ο ιδεοψυχαναγκασμός μου στην εκμετάλλευση κάθε χώρου όταν πήραμε το πρώτο πλυντήριο πιάτων με οδήγησε να κάνω επίδειξη πως μπαίνουν σωστά τα πιάτα και τα άλλα συμπράγκαλα της κουζίνας σε αυτό με αποτέλεσμα να καθιερωθώ ως ειδικός!

    sqyrelogic-
    Πράγματι τον Γενάρη είναι εδώ πλέον τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια σκέτη γλύκα!
    Μια από τις ευχάριστες ασχολίες μου είναι να πηγαίνω με το καλαθάκι μου σαν την Κοκκινοσκουφίτσα να τα κόβω από τα δέντρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Την ίδια περιπέτεια είχα υποστεί και εγώ προ 35 ετών στο σπίτι μου όμως στην Αθήνα..Το διαμέρισμα έχει πολύ μεγάλη βεράντα με πολλά φυτά.
    Την νύχτα άγρια νεροποντή.
    Το πρωί ξυπνώντας πάτησα στο υπνοδωμάτιό μου σε μερικά εκατοστά νερό.. Χαμός..Φύλλα είχαν βουλώσει τα φρεάτια των αποχετεύσεων στην βεράντα..
    Το ζήτημα το έλυσα αποτελεσματικώς ως εξής:
    Ζήτησα από τον υδραυλικό και άνοιξε μεγάλες τρύπες (στις οποίες τοποθετήθηκαν σωλήνες)περιμετρικά ανά 4-5μ στο τοιχίο της βεράντας σε ύψος 2-3 και όχι βεβαίως στο δάπεδο για να μην φεύγουν όλα τα νερά στον δρόμο. Έτσι ώστε, λαμβανομένης υπ' όψιν της κλίσεως του δαπέδου της βεράντας και του μάρμαρου που ήταν στο κάτω μέρος στις μπαλκονόπορτες, όταν υπάρχει υπερεκχείλιση το νερό φεύγει από τις σωλήνες στον δρόμο.
    Το γράφω ως ιδέα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο στο σπίτι σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και εγώ έχω σκοπό να το κάνω αυτό αλλά όπως είπα και πιο πάνω πρέπει να φέρω κομπρεσέρ γιατι εκεί έχει ο τοίχος πάχος περίπου 1 μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή