Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ



Πολλές φορές διαβάζουμε ένα ποστ χωρίς να διαβάζουμε όμως ,συνήθως από έλλειψη χρόνου ,και τα σχόλια που έχει προκαλέσει.
Για τον λόγο αυτό σας μεταφέρω εδώ μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση που είχα με τον Γιώργο Παπαδόπουλο-Τετράδη ,τον γνωστό Καιρό της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.
Με τον Τετράδη δεν γνωριζόμαστε προσωπικά ,μια φορά τον έχω δει από μακριά στην παρουσίαση του βιβλίου της Ψιλικατζούς, αλλά σαν αναγνώστης της εφημερίδας του έχω παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη του μέσα στον χρόνο.
Αντίστοιχα και αυτός έχει διαβάσει αρκετά από τα ποστ μου, από τον καιρό που προσχώρησε στην μπλογκόσφαιρα, αφήνοντας κατά καιρούς, ως καιρός ,σχόλια που μου επιβεβαίωσαν την αλληλοεκτίμηση που πιστεύω ότι υπάρχει μεταξύ μας.
Έτσι λοιπόν όταν διάβασα το άρθρο που είχε δημοσιεύσει στην Ε και στο μπλογκ του, σχετικά με τις εκδηλώσεις για τον θάνατο του Αλέξη, του έγραψα τα παρακάτω σχόλια και πήρα τις αντίστοιχες απαντήσεις.
Μαζί υπάρχουν και μερικά σχόλια άλλων σχετικά με αυτά που έχω γράψει .

αθεόφοβος
Δεν ξέρω ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος ενός Διευθυντή Έκδοσης σε μια εφημερίδα αλλά προφανώς θα πρέπει να είναι αρκετά αποφασιστικός στην όλη της πολιτική.
Πως λοιπόν συμβιβάζεται η ωριμότητα αυτού του κειμένου, που με καλύπτει πλήρως, με την χθεσινή κραυγαλέα ειδησεογραφία της εφημερίδας σου για τα σχετικά γεγονότα;
Βέβαια δεν περιμένω ότι δεν θα υπερασπιστείς τους ρεπόρτερς σας γιατί ήδη έχω διαπιστώσει πως ακόμα και όταν έχετε δημοσιεύσει κραυγαλέες ανακρίβειες, που διαψεύδονται με στοιχεία, τηρείτε σιγήν ιχθύος!
Χαρακτηριστικά γράφω εδώ:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ –ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
http://atheofobos2.blogspot.com/2009/11/blog-post_23.html

όπως επίσης εδώ:

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ http://atheofobos2.blogspot.com/2009_11_01_archive.html

Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως η κριτική αυτή είναι καλόπιστη ιδίως όταν προέρχεται από ένα αναγνώστη της εφημερίδας από το πρώτο της φύλλο!

o kairos
Σε ξερω για χρησιμο στοιχειο της κοινωνιας αθεοφοβε και συνηθως συνοδοιπορουμε.Θα διαβασω τις αναρτησεις που μου επισυναπτεις,γιατι δεν ξερω για τι μιλας.Αλλα,νομιζω,οτι θα συμφωνησεις πως αλλο πραγμα ειναι οι διαδηλωτες και αλλο οι καταστροφεις.Αλλο οι φοιτητες και οι ιδεολογοι - οποιοι ιδεολογοι - και αλλο οι μπαχαλακηδες.Επισης νομιζω οτι θα συμφωνησεις,οτι η αστυνομια,παρ ολο που ξερει εδω και χρονια με ονοματεπωνυμα τους δηθεν κουκουλοφορους και τους καταστροφεις εξαντλει την αυστηροτητα και την καταστολη στους διαδηλωτες και τους ιδεολογους,αφηνοντας εκ συστηματος στο απυροβλητο και στο ασυλληπτο και στο ακαταδιωκτο τους καταστροφεις και τους κουκουλοφορους.Προφανως της χρησιμευουν,γιατι δεν εξηγειται αλλιως.Επισης νομιζω οτι θα συμφωνησεις πως ειναι πολυ επικινδυνο για τη δημοκρατια να νομιμοποιει κανεις τις προληπτικες συλληψεις.Γιατι κανενας νομος δεν επιτρεπει να συλλαμβανεται κανεις αν δεν εχει κανει παρανομια.Η ποινικοποιηση της προθεσης - ακομα κι αν υπαρχει προθεση - δεν χρησιμοποιηθηκε ουτε απο τον Οργουςλ στο 1984.Πολυ περισσοτερο στην πραγματικοτητα.Οπως γραφω και στο ποστ μου,ειμαι οπαδος της εξημερωσης,οχι της εξαγριωσης.Ολα αυτα τα φαινομενα - βανδαλοι και αστυνομοκρατια - που ειναι φαινομενα μιας αρρωστης κοινωνιας,δεν αντιμετωπιζονται με την υπερασπιση κανενος απο τους δυο αυτους πολους.Αλλα,που να τη βρει τη λυση η βαθεια αντιδημοκρατικη μεση ελληνικη οικογενεια,που ειναι ο ιστος αυτης της κοινωνιας.

αθεόφοβος
Βασικά δεν διαφωνούμε σε πολλά από όσα γράφεις στην απάντηση σου. Αλλά πως μπορώ να μην μιλήσω για- κραυγαλέα ειδησεογραφία-όταν κάτω από τον τίτλο- Μεγαλειώδης απάντηση στην αστυνομοκρατία- διαβάζει κανείς:

να δουν την «αθηναϊκή τριλογία», τους τρεις ναούς της μάθησης (Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Βιβλιοθήκη) περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ. Για το καλό τους...

Δηλαδή προφανώς κατά τον ρεπόρτερ θα έπρεπε να μείνουν αφύλακτα για να ξαναδούμε ότι διαβάζουμε ακριβώς παρακάτω:

χωρίς να προλάβουν να απομακρύνουν τα εκατοντάδες μικρά κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου (97 οι ξηλωμένες μπροστά από την κεντρική πύλη) που χρησιμοποιήθηκαν στον προχθεσινό πετροπόλεμο,

αφού προηγουμένως διαβάσουμε για τις :

δεκάδες καθαρίστριες (συναδέλφισσες της Κωνσταντίνας Κούνεβα)

για να κάνουμε τον προφανή συνειρμό πως και αυτές είναι λίγο πολύ υποψήφιες για βιτριόλι!
Στην συνέχεια δε υπό τον τίτλο -Τα ΜΑΤ εναντίον δωδεκάχρονων!-οπότε αγανακτούμε πάραυτα για τους -μπάτσους ,γουρούνια, δολοφόνους -αλλά όμως διαβάζουμε:

Από την κάτω πλευρά, όπου και τα Προπύλαια, ξεκινούσαν ομάδες νεαρών πετώντας διάφορα αντικείμενα και φωνάζοντας στους αστυνομικούς. Οι ομάδες των ΜΑΤ έκαναν καθόδους και τα πιτσιρίκια έτρεχαν πίσω προς την πλευρά της πορείας. Μέσα στο κυνηγητό και τα μικρότερα παιδιά. Κοριτσάκια φωνάζουν τρομαγμένα. Πιάνουμε φράσεις στα ισπανικά, στα ιταλικά.

Γεμάτοι αγανάκτηση πλέον από το κυνήγι των αστυνομικών εναντίον των συνειδητοποιημένων πλήρως 12χρονων Ευρωπαίων πολιτών που ταξίδεψαν μέχρι την Ελλάδα, προφανώς με τα χρήματα από τον κουμπαρά τους, για να πετάξουν απλώς- διάφορα αντικείμενα (τι να ήταν άραγε αυτά;) στους αστυνομικούς ,που στην χώρα τους αντί να τους κυνηγήσουν θα άνοιγαν την θερμή τους αγκάλη για να τους αγκαλιάσουν με τρυφερότητα, διαβάζουμε με δάκρυα στα μάτια την συνέχεια:

Με το πάνω-κάτω στη Ρήγα Φεραίου, οι φόβοι αμβλύνονται, κάποιοι φτάνουν πιο κοντά βρίζοντας τους αστυνομικούς. Προσαγωγές και συλλήψεις. Οι μεγαλύτεροι επανέρχονται, σπάνε τα φανάρια στη διασταύρωση με την Ασκληπιού, βάζουν φωτιά σε σταθμαρχείο των μπλε λεωφορείων ΕΘΕΛ (από εκείνα που εξυπηρετούν την... πλουτοκρατία) και αποχωρούν.

Στο οπλοστάσιο θα προστεθούν από εδώ και μπρος, εκτός από τις πέτρες, τα μπουκάλια του νερού, τα νεράντζια και οι φτυσιές προς τους αστυνομικούς (επιβεβλημένες λόγω και των χημικών.

Οι πιο θερμόαιμοι βάζουν φωτιά σε κάδους και σωρούς σκουπιδιών. Μια ομάδα εφήβων, μαζί με γονείς, κυκλώνουν τη διμοιρία. Κάποιοι πετούν πέτρες. Οι αστυνομικοί δυσκολεύονται να ξεφύγουν. Ξανά δακρυγόνα και κρότου-λάμψης

Φεύγοντας από τη Βουλή, οι λιγοστές ακάλυπτες τζαμαρίες τραπεζών γνωρίζουν τις συνέπειες του θυμού κάποιων διαδηλωτών

Μετά από αυτό το ρεπορτάζ πλέον έχουμε μια πλήρη εικόνα μιας αστυνομοκρατίας των ΜΑΤ που κυνηγούν αθώα 12χρονα!
Έλεος!

o kairos
Ελα τωρα αθεοφοβε,εισαι εξυπνος ανθρωπος και δεν κανει να χανεις την προφανη ουσια.Η διαδηλωση εγινε για την αστυνομοκρατια.Και η αστυνομοκρατια δεν ειναι τα ΜΑΤ στους δρομους τις μερες των διαδηλωσεων.Ειναι η καουμποϊκη νοοτροπια,που συναντας στην καθημερινη συμπεριφορα,αν σου τυχει και ερθεις σε επαφη (που δεν στο ευχομαι),παρεα με την παντελη ελλειψη πραγματικης προστασιας σε ολους μας,παρεα με την εσωτερικη παιδεια (ανυπαρξια) τσαμπουκα,ομοια,θα μου πεις με ο,τι συμβαινει σε ολη την ελληνικη κοινωνια.Ναι,αλλα η αστυνομια επιβαλλεται να ειναι καλυτερη απο την κοινωνια.Το παραδειγμα του Κορκονεα και του τυπου που επεσε προχτες με τη μηχανη μεσα στη διαδηλωση!!! θα επρεπε να σου φτανουν αν δεν θελεις να σε περιδιαβασω στα τοπικα αστυνομικα τμηματα,για να δεις τη συμπεριφορα,το υφος και την ιδεολογια να εφαρμοζονται.Δεν θα υπερασπιστω το κειμενο που παραθετεις.Δεν ειναι του χωρου μου,αλλα θα μπορουσα να συζητησω γιαυτο μονο αν ειχες επανειλημενη εμπειρια απο διαδηλωσεις και συμπεριφορα διαδηλωτων (οχι μπαχαλακηδων) και αστυνομιας.Αν ειχες, θα συγχωρουσες ακομα και τις πιο αφελεις περιγραφες του.Οσο για μενα διατηρω ακομα την πολυτελεια να αρθρογραφω ενυπογραφα τις μερες του μπαχαλου κατα της πυρπολησης των πλουτοκρατων μικρομαγαζατορων απο φασιστοειδη στη νοοτροπια,που νομιζαν οτι ειναι και δημοκρατες τρομαρα τους.Και σε ξαναασπαζομαι.

Στό σημείο παρεμβάλλεται ένας Ανώνυμος, κατά δήλωση του ρεπόρτερ, ο οποίος παρεμβαίνει μετά φόβου θεού (προφανώς του Καιρού και όχι του Αθεόφοβου!) και ο οποίος αφού με χαρακτηρίσει πρώτα σαν διαπλανητικό νεφέλωμα με προσγειώνει απότομα στον άχαρο ρόλο του διαδικτυακού φρούτου!

Αγαπητε Γιωργο νομιζω οτι αδικεις τον αθεο-φοβο!Πρωτα για την οξυδερκεια του να παρατηρει και να αναλυει ευστοχα τα διαδραματισθεντα και δευτερον για την απαιτηση του να συμφωνουν μαζι του και οι ρεπορτερς της εφημεριδας!Ηθελα να ηξερα απο ποιον πλανητη μας ερχεται αυτο το διαπλανητικο νεφελωμα το οποιο ασπαζεσαι κιολας με περισια λογου χαρη!Δηλαδη τι θελει να μας πει ο συντεκνος με ολη αυτη την σουπα που μας σερβιρει και συ την ανακατευεις;Προτεινω να του παρσχωρησεις την στηλη σου για ενα μηνα προκειμενου να καταστει γνωστοτερο αυτο το διαδικτυακο φρουτο και στο ευρυτερο αναγνωστικο της εφημεριδας μας.(Ενας ρεπορτερ μετα φοβου θεου παρεμβαινων)


o kairos
Ανωνυμε,μακαρι τα εμβλογς να ειχαν πολλους αθεοφοβους και στην κριση και στην παιδεια και στον πολιτισμο.

Στο σημείο αυτό μετά την ρομπατσίνα ο φοβούμενος τον θεό του (μήπως είναι o kairos ;) Ανώνυμος ρεπόρτερ αποσύρεται, ευπειθώς αναφέρων:

Ο,τι πεις Καιρε μου!Αλλα προσωπικα διαφωνω καθετα με οποιονδηποτε αθεο-φοβο αυτοπροσδιοριζεται αυθεντικος στην παιδεια,στον πολιτισμο και σε οπιαδηποτε (sic!) κριση. Αλλιως κινδυνευουμε σε ασαφειες και λαθη.που μας οδηγουν στον "Πρινεας tours-Ολα allez χωρις retour"..

αθεόφοβος
Έχω την εντύπωση ότι αυτό που μου είχες γράψει στο παρελθόν ότι το διάβασμα μιας εφημερίδας κρατάει 5-10 λεπτά το εφαρμόζεις και για την δική σου εφημερίδα! :))
Αλλιώς δεν θα μου έγραφες - .Η διαδήλωση έγινε για την αστυνομοκρατία.-όταν διαβάζω στην Ε της 7-12 :

Με ένα ακόμα μαζικό συλλαλητήριο η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας, μαθητές, φοιτητές και οι δάσκαλοί τους, έχουν αποφασίσει να φωνάξουν και πάλι «Δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη», τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη και διεκδικώντας δυναμικό αγωνιστικό «παρών», όπως οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ κ.ά.), που παράλληλα συμμετέχουν στην πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας την οποία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
(Όπως καταλαβαίνεις όλοι οι 12χρονοι υπάλληλοι της ΑΔΕΔΥ ήσαν εκεί !)

Οπότε η διαδήλωση δεν έγινε για την αστυνομοκρατία που τουλάχιστον αυτή την φορά απέτρεψε να έχουμε επανάληψη των αθλιοτήτων του περσινού Δεκέμβρη, αλλά βέβαια δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για την καουμπόικη νοοτροπία ,που συναντάς στην καθημερινή συμπεριφορά των αστυνομικών που βέβαια είναι και αυτή σύμφυτη με την γενικότερη έλλειψη παιδείας, όπως πολύ σωστά σημειώνεις, που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία.Δυστυχώς έχουμε την αστυνομία που προέρχεται από αυτή την κοινωνία όπως και τις πολιτικές ηγεσίες που αποτελούν και αυτές ακριβή αντανάκλαση της.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο περιεκτική απάντηση απάνω σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα από αυτή που είχε δώσει ο Ρωμαίος όταν τον ρώτησαν πότε θα γίνει η ΕΡΤ σαν το BBC.
Όταν οι Έλληνες θα γίνουν Εγγλέζοι!
Όσο για την εμπειρία μου, και σε πολύ πιο άγριες εποχές από σήμερα, από διαδηλώσεις, μπορώ να σου πω απλά ότι την γυναίκα μου την γνώρισα σε διαδήλωση και το ειδύλλιο πλέχτηκε τρέχοντας καθώς μας κυνηγούσε προδικτατορικά η αστυνομία με αύρες από τα προπύλαια μέχρι την πλατεία Βάθη, και από εκεί χωρίς να πάρουμε ανάσα, συνέχεια μέχρι την πλατεία Κολωνακίου!
Και βέβαια ήμουνα 100 μέτρα πιο μακριά, στην Κοραή, όταν η οβίδα του δακρυγόνου σκότωσε τον Σωτήρη Πέτρουλα.
Όσο για τον ανώνυμο ρεπόρτερ που προφανώς τον έτσουξε το σχόλιο μου και θεωρεί πως αυτοπροσδιοριζομαι (πότε άραγε; εσύ με τίμησες με αυτούς τους χαρακτηρισμούς) ως αυθεντικός στην παιδεία, στον πολιτισμό και σε οποιαδήποτε κρίση, θα ήταν απλούστερο να γράψει που διαφωνεί με το σχόλιο μου για να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα και όχι χαρακτηρισμούς.
Τέλος περιμένω το σχόλιο σου για όσα έγραψα για την παραπληροφόρηση γιατί και εσύ έπεσες θύμα της σε ένα Κυριακάτικο σχόλιο σου θεωρώντας αξιόπιστη πηγή την αυτοαποκαλούμενη υπουργό της Φιλανδίας που την έχουν σώσει, μέχρι στιγμής, 3 φορές οι εξωγήινοι! .Καλή σου μέρα.


Έτερος ,όμως πάλι ρεπόρτερ εκφράζει τις αντιρρήσεις για τη άποψη του Ρωμαίου που παρέθεσα.

Αθεοφοβε,δεν ειχα και δεν εχω καμια προθεση να αντιπαρατεθω μαζι σου αλλα μου εκανε εντυπωση η βεβαιοτητα με την οποια παρεθετες τα επιχειρηματα σου!Ειλικρινα δεν καταλαβα αν ειχες ιδιαν και ασφαλη αντιληψη για τα οσα συνεβησαν στο θεατρο των επιχειρησεων ωστε να ομιλεις στν Παλιοκαιρο ως professeur! Ειναι ομως των αδυνατων αδυνατον δυο ματια και δυο αυτια να καταγραφουν τα γεγονοτα καλυτερα απο τους "ευρυγωνιους" ρεπορτερς της εφημεριδας!!Απλα μια απορια εκφραζω και δεν θα υπεισελθω σε αλλη αναλυση.Ωστοσο δεν μπορω να αντιπαρελθω το επιχειρημα σου για το προβλημα της κρατικης μας τηλεορασης με την προσεπικληση σου στη ρηση Ρωμαιου! Εδω θα διαφωνησουμε καθετα κι ας μας φυλαξει ο καλος θεος να μη γινουμε ποτε Εγγλεζοι..Φτου κακα .. και να συγχωρεθουν τ αποθαμενα σου!!Προτιμω λοιπον μια κακη ελληνικη κρατικη τηλεοραση παρα ενα τηλεοπτικο Φραγκενσταιν αγγλοσαξωνικου τυπου,σαν κι αυτον που χρησιμοποιησαν κατα καιρους Τωρτσιλ και θατσερ για κανουν την προπαγανδα τους,κοβοντας και ραβοντας εθνη και κρατη αναλογα με τα ανομα συμφεροντα τους..Αν χρειστουν αποδειξεις και ντοκουμεντα ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα..(REPORTER BARBAROSA)

Δεν μπορώ βέβαια να μην απαντήσω σε αυτό το σημείο σε μια κυρία που προφανώς διάβασε τις παραπομπές μου για την παραπληροφόρηση.

Αθεοφοβε, εγω μπορω να καν' αφοβα αντιγριπικο εμβολιο;.Γιατι μερικοι γραφουν οτι μας κανουν και καποιο αναμνηστικο δωρο!Εγω παντως φοβαμαι τους ιλλουμινατους..Ευχαριστω και αναμενω την απαντηση σας.Φροσω Καλογερακη,Ιτανος,Κρητη

αθεόφοβος
Αγαπητή μου Φρόσω ως σύζυγος κρητικιάς που εμβολιάστηκε μαζί μου σε διαβεβαιώ ότι μπορείς να το κάνεις και δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα!Οι κρητικοί είναι κουζουλοί από μόνοι τους και κανένας Ιλουμινάτος δεν μπορεί να τους τροζάνει περισσότερο!Εγώ απλά τροζάθηκα πριν να κάνω το εμβόλιο με αυτά που περιγράφω στα ποστ μου!

o kairos
Ρε αθεοφοβε,ξερουμε οτι εισαι κι εσυ παλιογερος σαν κι εμενα,αλλα το συλλαλητηριο εγινε για τη βια της αστυνομιας,ασχετα που το καπηλευονται οι μεγαλοσυνδικαλιστες και σπανε πλακα-και πλακακια-και τα δωδεκαχρονα.Σ αυτη τη χωρα,οπως ξερεις,καθενας οπου βρισκει κανει.Και βρισκει παντου.

Στο σημείο αυτό τελειώνει η αντιπαράθεση με τον Καιρό χωρίς βέβαια να πάρω απάντηση για όσα έχω γράψει για την παραπληροφόρηση που έχει περάσει στην εφημερίδα του για την οποία βέβαια μάλλον δεν είναι της ευθύνης του αλλά στα γνωστά πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης ,το γνωστό esprit de corps ,προτιμάει την σιγήν ιχθύος που έγραψα στην αρχή .
Ο ίδιος πάντως με εύσχημο τρόπο φρόντισε να επανορθώσει αυτό που είχε γράψει για την αυτοαποκαλούμενη Υπουργό της Φιλανδίας γράφοντας στην Κυριακάτικη στήλη του:

Επίσης, η Φιλανδή πρώην υπουργός Υγείας, που κατήγγειλε το εμβόλιο της γρίπης, δεν είναι ούτε πρώην, ούτε υπουργός Υγείας και την κυνηγάνε εξωγήινοι. Και μας έτσι μας κυνηγάνε για το εμβόλιο.

17 σχόλια:

  1. Πάντως από το διάλογο (τον είχα δει και τότε) είδα ότι αλλού βαράν οι καμπάνες κι αλλού πάει ο παπάς, γιατι αλλιώς δνε μ,πορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι γίνεται συνειδητή προσπάθεια να αποφευχθοπύν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα (από τον Καιρό). Και βέβαια ο Καιρός δεν πρόκειται να κατηγορήσει την εφημερίδα του για την πολυφωνία που μπορέι τη μια να στρέφεται στη μια πλευρά την άλλη αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλα λέει η θειά μου, άλλ' ακούν τ' αυτιά μου!

    Αντιπαράθεση το λέμε αυτό? μπάααα!!

    Είχα ευχηθεί κάποτε "με δική σου στήλη στην εν λόγω εφημερίδα" ... μήπως πρέπει ν ' αναθεωρήσω την ευχή?

    την καλημέρα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ είχα πάρει το πρώτο φύλλο της Ελευθεροτυπίας, και όποτε παίρνω εφημερίδα εδώ παίρνω «Ε». Κρίμα που γράφτηκε τόσο πρόχειρα το ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεσαι Αθεόφοβε.

    Η δικαιολογία της «Ε» είναι ότι παρουσίαζαν πληροφοριακά διάφορες απόψεις που κυκλοφορούσαν («Σενάρια ή πραγματικότητα;» -άρα μπορούσαν να γράψουν ότι ήθελαν χωρίς ευθύνη εξακρίβωσης, επειδή το ρεπορτάζ ήταν για το τι λέγεται, όχι για την ακρίβεια αυτών, όμως δεν την εξήγησαν/ανέπτυξαν αυτή την λεπτομέρεια αρκετά).

    Όσο δε για διόρθωση τις επόμενες μέρες, η διόρθωση θα έπρεπε, εκ των πραγμάτων στην συγκεκριμένη περίπτωση, να λέει (ή να υπονοεί) όχι ότι έγραψαν λάθος πράγματα, αλλά, ότι αυτά που έγραψαν τα παρουσίασαν με ερασιτεχνικό τρόπο, μπερδεύοντας ίσως το κοινό. Μάλλον θα επιστρέψουν οι δεινόσαυροι πριν δημοσιεύσει εφημερίδα τέτοιου είδους διόρθωση…

    Όσο δε για την παραπάνω συζήτηση… Ανεκτίμητη! Ο Καιρός κολλάει στο Πανεπιστήμιο και αστυνομία, εσύ Αθεόφοβε επιμένεις στο ρεπορτάζ της γρίπης, και απάντηση με απάντηση ο Καιρός θυμίζει Ρόναλντ Ρέγκαν, που έμπαινε στο ελικόπτερο βάζοντας χαμογελαστά το χέρι στο αυτί να δείξει ότι δεν άκουγε καλά τις ερωτήσεις που του κάνανε.

    Χαιρετώ λοιπόν, τρέχουμε στην Πάτρα, και θα χρησιμοποιήσουμε τις 22 αυτές ώρες για να ξελαχανιάσουμε από το γεγονός ότι πέντε διαφορετικοί υπάλληλοι του ίδιου υπουργείου έχουν τέσσερεις διαφορετικές απαντήσεις για την ίδια ερώτηση (ο πέμπτος δεν απαντά κάν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως με αυτό το ποστ έμαθα και δυό παροιμίες που δεν ήξερα, την πρώτη χαρις στον δείμο του πολίτη
    -αλλού βαράν οι καμπάνες κι αλλού πάει ο παπάς και την δεύτερη χαρις στην Ζουζούνα
    - Αλλα λέει η θειά μου, άλλ' ακούν τ' αυτιά μου!
    Βέβαια μπορεί να μην είναι παροιμία αλλά και αυτό που έγραψε ο thinks για την αντίδραση του Ρέγκαν όταν δεν ηθελε να απαντήσει-που έμπαινε δηλαδή στο ελικόπτερο βάζοντας χαμογελαστά το χέρι στο αυτί για να δείξει ότι δεν άκουγε καλά τις ερωτήσεις που του κάνανε είναι εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε "αστυνομοκρατία" στην Ελλάδα;

    Αν θεωρήσουμε την περιγραφή στην "Βικιπαιδεία" ως ορθή:
    "Οι όροι αστυνομοκρατία ή αστυνομικό κράτος περιγράφουν το κράτος στο οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αστυνομία ως μηχανισμό ελέγχου των πολιτών και καταπίεσης των πολιτικών ή άλλων αντιπάλων της, συνήθως με τρόπο βίαιο και αντισυνταγματικό, παραβιάζοντας τις ατομικές ελευθερίες."

    Και ρωτήσουμε και την γνώμη του κόσμου, πιστεύω ότι σε ποσοστό πλέον του 95% θα μας απαντούσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδη αστυνόμευση, πόσο μάλλον ...αστυνομοκρατία!

    Επίσης έχω επισκεφτεί Αστυνομικά Τμήματα για διάφορες δουλειές , ( επικύρωση υπογραφών, ταυτότητα, κατάθεση ως μάρτυρας κλπ) και προς λύπη του “kairos”, δεν ένοιωσα να με απειλούν ούτε να με τρομοκρατούν πέρα του φόβου που έχει , γενικώς, όποιος συναλλάσσεται με το Ελληνικό δημόσιο!

    ΥΓ Πιθανόν ο “συνομιλητής” σου να αναφέρεται σε συμπεριφορές έναντι κρατουμένων, που ποικίλουν από τμήμα με τμήμα κλπ , αλλά αυτό μπορεί να ονομαστεί “αστυνομική αυθαιρεσία” “κατάχρηση εξουσίας” κ.α. όχι όμως αστυνομοκρατία.

    Για να ξέρουμε και τι γράφουμε , ειδικά αν είσαι και δημοσιογράφος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παροιμία είναι, όντως
    Επισης μ' αρέσει εξαιρετικά η φωτό, γιατί παρακολουθώ το άθλημα, μόνο στο τεραίν όμως.

    Να μου επιτρέψεις να εκφράσω, μιαν απορία, ωστόσο (νάταν μόνο μία αλλά λέμε...). Το μπλόγγινγκ, ξεκίνησε απο την Αμερική, όπου οι δημοσιογράφοι, εξέφραζαν την άποψή τους, εκτός εφημερίδος. Στο χώρο τους, έγραφαν τις απόψεις τους, ενώ στην εφημερίδα, ήταν "υποχρεωμένοι" να υποστηρίξουν μια θέση.
    Περνώντας τον Ατλαντικό, πως άλλαξε έτσι η έννοια του μπλόγγινγκ? (μιλώ πάντα για τους δημοσιογράφους)
    καλά καλά, κάτι απορίες που έχω...
    την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αθεόφοβε μου,
    βλέπω πιάσατε ψιλή κουβεντούλα με τον "Καιρό"! Χα χα χα!
    Άσχετο τώρα (ή μήπως όχι?). Το εμβόλιο το έκανα κι εγώ και είμαι μια χαρά (κουζουλή όπως πάντα)! Μου έκανε εντύπωση ότι εκεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο που πήγα, ήταν λίγος κόσμος. Και μερικοί από αυτούς είχαν ακόμα και την τελευταία στιγμή ενδοιασμούς αν πρέπει να το κάνουν το εμβόλιο ή όχι. Δυστυχώς τρέλανε τον κόσμο η παραπληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητό "διαδικτυακό νεφέλωμα", κάθε διάλογος με την Ελευθεροτυπία αποτελεί σύγκρουση με ογκόλιθο. Υμνητής του σκέψης του Κουφοντίνα και πάσας εξέγερσης (φανταστικής και μή), η Ελευθεροτυπία ψαρεύει στο χώρο των "αγανακτησμένων". Λυπάμαι που δεν έχω καλή εντύπωση για την εφημερίδα, η οποία και κεφάλαιο διαθέτει και υποδομή, να παράξει καλη δημοσιογραφία, αλλά κατα την ταπεινή μου γνώμη ρέπει προς τον άκρατο λαικισμό. Χαρακτηριστικοί είναι πάντα οι πομπώδεις τίτλοι που επιλέγει.

    Κατα την επίσης ταπεινή μου γνώμη, αστυνομοκρατία δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πλήρης έλλειψης στοιχειώδους αστυνομικής προστασίας και παρουσίας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Βλακεία ναί, αντιεπαγγελματισμός ναί, βλαχοσύνδρομα ναί, αλλά παρακαλώ οχι αστυνομοκρατία.

    Ούτε και διάνοια δεν έχει η ελληνική αστυνομία την αυταρχική συμπεριφορά της Αμερικανικής, η οποία παρότι πολύ επαγγελματική σε εκπαίδευση και αντίδραση, ειναι εντούτοις συγχρόνως και τρομερά σκληρή. Ούτε βέβαια και της αντιστοίχου γαλλικής, η οποία έχει πάρει και βραβείο.

    http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1889349,00.html?xid=rss-world

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. glam-
    Εχεις δίκιο στην διάκριση μεταξύ αστυνομοκρατίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας που δυστυχώς στην Ελλάδα συνδυάζεται αφ΄ενός με την κακή εκπαίδευση των αστυνομικών αλλά και με την γενικότερη έλλειψη κοινωνικής παιδείας των νεοελλήνων.

    Ζουζούνα-
    Αυτό που λες αφορά όσους μπλογκάρουν με ψευδώνυμο.
    Όταν γράφεις με το ονομα σου πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο να αφίστασαι των βασικών θέσεων του εντύπου που δουλεύεις.

    Meropi-
    Το ίδιο ήταν και εκεί που έκανα και εγώ το εμβόλιο.
    Την μεγάλη όμως απογοήτευση την αιστάνθηκε η κ.Αθεόφοβου που δεν την εμβολιάσανε μαζί μου γιατί δεν έιχαν περάσει 15 μέρες αφ ότου είχε κανει το εποχικό εμβόλιο της γρίπης και αναγκάστηκε να ξαναπάει μόνη της!
    Πάντως φαίνεται ότι είμαστε τελείως χοντρόπετσοι γιατί δεν παθαμε τίποτα από όλα αυτά που γράφονται,ούτε καν ένα πονάκι στο σημείο που μας έγινε η ένεση!

    Locus Publicus-
    Δεν έκανα διάλογο με την Ε αλλά με συγκεκριμένο δημοσιογράφο.
    Έχεις δίκιο ότι πολλές φορές,ίδιως στις περιγραφές των διαδηλώσεων ρέπει προς ένα λαικισμό αλλά από την άλλη μεριά διαθέτει και μερικούς αξιόλογους δημοσιογράφους με ενδιαφέρουσες απόψεις που μπορεί να μην συμφωνείς πάντα μαζί τους αλλά διαβάζεις και μια διαφορετική άποψη που μπορεί να σε προβληματίσει.
    Όσο για την αστυνομοκρατία έχω απαντήσει στον glam.
    Έχεις δε δίκιο για την αμερικανική αστυνομία αλλά είναι διαφορετική και εικόνα της αστυνομίας στην κοινή γνώμη εκεί από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τι αστυνομοκρατία, τρομάρα μας... Όταν διάβασα τα παραπάνω θυμήθηκα ότι μόλις πριν 48 ώρες, στο ΑΤ Χαλανδρίου για ένα γνήσιο υπογραφής, είδα, μπαίνοντας στο τμήμα, ένα πηγαδάκι από 5-6 αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο (όλοι της ηλικίας που περιμένεις όπου να 'ναι να αγοράσουν την πρώτη τους ξυριστική μηχανή -κι' έναν μεγαλύτερο) να στέκονται εις ανάπαυσιν, μερικοί ακουμπώντας στον τοίχο, ένας με το σακάκι του ξεκούμπωτο, όλοι προφανώς μην έχοντας δει ποτέ τον Αλεκ Γκίνες να ισιώνει περήφανα πάνω του τα κουρέλια της στολής του κοντά στον ποταμό Κβάϊ... και σκέφτηκα:

    Αν ήμουνα τυφλός και δεν έβλεπα αυτά που έβλεπα παρά μόνο άκουγα τη συζήτησή τους και μόνο, θα μπερδευόμουνα, θα νόμιζα ότι ήμουν σε κάποια γωνία στα Εξάρχεια, και, καθώς θα γαύγιζε ο σκύλος-οδηγός μου, θα χτύπαγα την άσπρη μου μαγκούρα στο πεζοδρόμιο ψιθυρίζοντας: Γρήγορα, παιδιά! τρέχτε πριν πλακώσει η αστυνομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άκρως, ενδιαφέροντα. Το ποστ, αλλά και τα σχόλια.
    Δεν είναι καθημερινό γεγονός στην μπλογκόσφαιρα μας, παρόμοιες στιχομυθίες και απόψεις.
    Αυτό είναι το πλέον σημαντικό.
    (Δεν υποτιμώ, βέβαια με κανένα τρόπο τα πολύ σοβαρά θέματα, αυτά καθ'αυτά..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. thinks-
    Πάλι καλά που δεν ήσουνα τρομοκράτης γιατί έτσι καθόντουσαν και οι άλλοι όταν γάζωσαν την κοπέλα.

    Σπίθας-
    Γι΄ αυτό και τα έκανα ποστ γιατί μέσα στα σχόλια πολλές φορές χάνονται ενδιαφέρουσες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου πήρε κάμποση ώρα να καταλάβω τι εννοούσες στην απάντησή σου Αθεόφοβε, αλλά αφού ξαναδιάβασα για τον φόνο της κοπέλας νομίζω ότι κατάλαβα τι μου έλεγες. Και αισθάνομαι τώρα ανόητος. Η τραγωδία μιας στυγνής δολοφονίας και μιας τέτοιας πράξης ξέφρενου μίσους πρέπει να βοηθά στην διδαχή του πως να αποφευχθούν επαναλήψεις της, και το θύμα, τα θύματα, πρέπει να μένουν ζωντανά στην μνήμη μας για να στηρίζουν κάθε προσπάθεια τέτοιας διδαχής.

    Ας μην αφήσουμε όμως την άγνοιά μου και την ανοησία μου να βοηθήσουν στην δικαιολόγηση της ασέβειας και αδιαφορίας προς το παρουσιαστικό και συμπεριφορά μερικών από εκείνους στους οποίους εμπιστευόμαστε την προστασία και την εικονογράφηση της κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευτυχώς δεν ήταν φόνος αλλά απόπειρα φόνου,γιατί η κοπέλα ζεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι που ζει η γυναίκα, αλλά έχω μπερδευτεί τελείως. Μπορεί να μιλάμε για διαφορετικό άτομο και δεν μπορώ να ξαναβρώ την αγγλόφωνη σελίδα όπου διάβασα τις λέξεις «shot dead». Προσπαθούσα να αποκρυπτογραφήσω την απάντησή σου στο σχόλιό μου, πράγμα που ακόμη δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταφέρει. Ελπίζω να μην έδωσα εντύπωση επιπόλαιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιλάω γι ΄αυτή την επίθεση:
    http://www.tvxs.gr/v24544

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθεοφοβε.Στους ταφους ριχνουν χωμα για να μην φαινονται οι νεκροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή