Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο ΜΑΙΚΛ ΝΤΑΓΚΛΑΣ, Η ΑΙΔΟΙΟΛΕΙΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.





Ο  κόσμος γενικά αποφεύγει να ενημερωθεί για τις διάφορες μορφές καρκίνου που υπάρχουν κάνοντας την μαγική σκέψη ότι αυτές θα εμφανιστούν σε κάποιους  άλλους και όχι στους ίδιους!
 Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό,προσωπικότητες με διεθνή αναγνώριση , να μιλάνε για τον καρκίνο  που τους εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα λόγω και του κουτσομπολίστικου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, να μαθαίνει ο κόσμος έμμεσα αρκετά   πράγματα για τον καρκίνο, που θα του φανούν χρήσιμα στην πρόληψη αυτής της νόσου.
Πρόσφατα η δημοσιοποίηση  του κινδύνου που αντιμετώπιζε να παρουσιάσει καρκίνο στους μαστούς τη η Αντζελίνα Τζολί απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα και έτσι ένα μεγάλο μέρος των γυναικών, ακόμα και οι λαϊκές αγωνίστριες του ΠΑΜΕ!,πληροφορήθηκαν ότι αυτός ο καρκίνος εμφανίζει, σε ορισμένες οικογένειες, μια  κληρονομική προδιάθεση.
Ο Μάικλ Ντάγκλας πριν την Τζολί είχε ανακοινώσει,προ 3ετιας ,ότι έχει εμφανίσει καρκίνο στον λάρυγγα.
 Στις 3 Ιουνίου φέτος ο Γκάρντιαν δημοσίευσε μια συνέντευξη του , στην οποία μιλώντας για τον καρκίνο του, για τον οποίο έχει ήδη  υποβληθεί σε θεραπεία και είναι πλέον υγιής , απάντησε στην ερώτηση:

 Αισθάνεστε, εκ των υστέρων, ότι είχατε υπερφορτίσει τον οργανισμό σας, με τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, το ποτό;
Όχι, όχι ,γιατί, χωρίς να θέλω να γίνω πολύ αναλυτικός, αυτός ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου προκαλείται από τον HPV - τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων - ο οποίος προέρχεται από την αιδοιολειξία.

Μετά τον μεγάλο δημοσιογραφικό θόρυβο που έγινε από αυτή την δήλωση, την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ,ο εκπρόσωπος του  Ντάγκλας Allen Burry προσπάθησε να μαζέψει τα πράγματα και  σε ανακοίνωσή του στο BBC, δήλωσε ότι ο Μάικλ Ντάγκλας δεν μιλούσε για τον δικό του καρκίνο.

«Οχι. Ο Μάικλ Ντάγκλας δεν είπε ότι το στοματικό σεξ είναι η αιτία του καρκίνου του»

Άσχετα όμως από την διάψευση, το θέμα της σχέσης καρκίνου του λάρυγγα και του στοματοφάρυγγα  με τον ιό του HPV είναι υπαρκτό και όσοι είστε θρησκευόμενοι θα έχετε πληροφορηθεί τα σχετικά από τον ειδικό και έμπειρο επί σεξουαλικών θεμάτων μητροπολίτη Πειραιώς, που τρομοκράτησε προ καιρού ως καλός ποιμήν τα πρόβατα του.
 Όσοι όμως παρακολουθείτε αυτό το ιστολόγιο έχετε πλήρη και σωστή ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους από την αιδοιολειξία και τον  HPV στα ποστ μου :



Η πιθανότητα ο καρκίνος του λάρυγγα του Ντάγκλας να προέρχεται από τον ιό HPV είναι στατιστικώς μικρή και ο ιός αυτός στην συγκεκριμένη εντόπιση ευρίσκεται στο 3-7% των περιπτώσεων.
Αντίθετα στις αμυγδαλές ανευρίσκεται στο 45-67% ,ενώ λιγότερο συχνά στον υποφάρυγγα (13-25%) και ακόμα πιο σπάνια στην στοματική κοιλότητα ( 12-18%)
Βέβαια η κύρια αιτία εμφάνισης αυτών των καρκίνων δεν παύει να είναι το αλκοόλ και ο καπνός και ο Ντάγκλας ήταν χρόνιος και μεγάλος χρήστης και των δύο.
Ο Ντάγκλας ανακοίνωσε ότι εμφάνισε καρκίνο του λάρυγγα τον Αύγουστο του 2010 για τον οποίο στην συνέχεια  υποβλήθηκε  σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.
Παρ΄όλα αυτά μετά ένα χρόνο εμφανίστηκε σε περιοδικό φωτογραφία του να καπνίζει στις διακοπές του!
Δυστυχώς δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος .
Οι περισσότεροι καρκίνοι του λάρυγγα, πάνω από το 70% , διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Παρ΄ όλα αυτά η 5ετης επιβίωση και στο στάδιο IV του καρκίνου του  Λάρυγγα και του υποφάρυγγα ανέρχεται στο 24- 44% .
Το ίδιο ήταν και η περίπτωση του Μάικλ Ντάγκλας που όταν διαγνώστηκε ήταν στο στάδιο IV, όπως είχε δηλώσει  ο ίδιος ,κατηγορώντας ότι πολλοί Αμερικανοί  ειδικοί  δεν διέγνωσαν την νόσο του η οποία διαγνώστηκε στον Καναδά από γιατρό στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.
‘Όταν ακούω ή διαβάζω τέτοιες δηλώσεις πάντα είμαι επιφυλακτικός για το πόσο αντανακλούν την πραγματικότητα. 
Χωρίς βέβαια τίποτα να αποκλείεται, μου φαίνεται αρκετά απίθανο άτομο σαν τον Ντάγκλας που έχει την δυνατότητα να τον εξετάσουν άκρως εξειδικευμένοι ΩΡΛ στα καλύτερα ιατρικά κέντρα των ΗΠΑ, να μην έχουν καταφέρει να διαγνώσουν  τον καρκίνο του.
 Πάντα βέβαια ένας ορισμός του ποιος είναι ο καλύτερος γιατρός, είναι ο τελευταίος!
Ο άλλος ,και εξίσου σωστός ορισμός, είναι αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη!
Δυστυχώς η ιατρική δεν είναι μαθηματικά ώστε να μπορεί κανείς να έχει μια σαφή απάντηση σε κάθε πρόβλημα που του παρουσιάζεται και πολλές φορές μια διάγνωση  εξαρτάται  από πολλούς και ποικίλους παράγοντες τόσο από την μεριά του γιατρού όσο και από την εντόπιση της νόσου.
Μια δήλωση όμως σαν και αυτή, ιδίως από κάποιον επώνυμο, για όποιον δεν γνωρίζει τα πράγματα, μπορεί να δημιουργήσει  ψευδείς εντυπώσεις στο κόσμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πχ υπάρχει τεράστια διαφορά στην ανάπτυξη ενός νεοπλάσματος αν μεταξύ της διαγνώσεως και της προηγούμενης εξέτασης έχει παρεμβληθεί διάστημα 2-3 μηνών.
Υπάρχει όμως και η πιθανότητα ο Ντάγκλας να κατέφυγε στα φώτα μερικών από τους αρκετούς αμφιλεγόμενης επιστημονικής αξίας γιατρούς, που καταφέρνουν στην Αμερική να δικτυώνονται με διάσημους, με αποτέλεσμα μερικοί όπως ο Στίβεν Τσόμπς, ο Μάικλ Τζάκσον ή ο Έλβις Πρίσλεϊ να έχουν οδηγηθεί  στον θάνατο.
Το παρήγορο όμως στην όλη ιστορία είναι ότι ο Ντάγκλας είναι σήμερα ελεύθερος νόσου, αν και υποβάλλεται κάθε μήνα σε έλεγχο για τον κίνδυνο υποτροπής.
Τέλος αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το μήνυμα που εκπέμπει η περιπέτεια της υγείας του  σε όλο τον κόσμο.
Ο καρκίνος είναι ένα νόσημα σαν και τα άλλα και πολλές φορές μπορεί να θεραπευτεί , δεν είναι ντροπή να κάνεις γνωστό ότι έχεις προσβληθεί από αυτόν, δεν πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου σαν μελλοθάνατο και μετά την θεραπεία σου να συνεχίζεις να δημιουργείς στην ζωή σου.
Ήδη μετά από την θεραπεία του , ο Ντάγκλας εμφανίστηκε στην ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ Η τιμωρός (Haywire), και φέτος θα τον απολαύσουμε στο Behind the Candelabra όπου υποδύεται τον Λιμπεράτσε σε ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Ματ Ντέιμον, αλλά και στην  κωμωδία Last Vegas με τους Robert De Niro, Morgan Freeman και τον Kevin Kline.
Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν, εκτός από το τσιγάρο συνεχίζει απτόητος και την αιδοιολειξία !
ΠΡΟΣΘΗΚΗ 5-9-2015

Ο  Bruce Dickinson τραγουδιστής των Iron Maiden, αποδίδει το σοβαρό πρόβλημα καρκίνου που αντιμετώπισε στην γλώσσα του στην αιδοιολειξία  Πηγή: www.lifo.gr

8 σχόλια:

  1. αιδιολειχια αγγλιστη cunilingus υπαρχουν υπεροχες ρετρο απεικονισεις για γερομπισπιπικους οπως εσυ αγαπητε ιατρε αναργυρε αθεοφοβε απο τον πρωτομαστορα henry avril αραγε η συμβια σου γνωριζει τις ενασχολησεις σου και τους μυχιους ποθους σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την σημαντική σου προσφορά να μας μορφώσεις με τον αγγλικό όρο που διάβασες στην παραπομπή στον Gardian που έχω βάλει. Η ευρυμάθεια σου είναι καταπληκτική και εξίσου εντυπωσιακή με την μοναδική σου ικανότητα να γράφεις μια πρόταση χωρίς να δεσμεύεσαι από τους ανόητους συντακτικούς και γραμματικούς κανόνες!
      Το ποιος είναι δε γερομπισμπίκης είναι εμφανές από την προτίμηση σου στον παλαιό πρωτομάστορα σεξουαλικών απεικονίσεων Henry Avril.
      Εμείς οι νέοι αντίθετα προτιμούμε να βλέπουμε ζωντανό πορνό στο ιντερνέτ!
      Η δε συμβία μου ενώ γνωρίζει τις ενασχολήσεις μου δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι παρακολουθώ μήπως τα τινάξει ο Μαικλ Ντάγκλας γιατί ο μύχιος πόθος μου είναι να μπορέσω τότε να την πέσω στην Κάθριν Ζέτα Τζόουνς!

      Διαγραφή
  2. για μια ακομα φορα με ισοπεδωσες σε 23 χρονια ελπιζω να σε φτασω μεγιστε αφεοφοβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το βλέπω μάλλον απίθανο!
      Σε 23 χρόνια για να με φτάσεις θα πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά!

      Διαγραφή
  3. Για μας του ετσι,που γουσταρωμεν την πρωκτολειχια,τι εχει να πει ο ποιητης,διατρεχουμε κυνδινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρακτικώς όχι!
      Συνήθως οι κωλογλύφτες είναι αρεστοί στον αποδέκτη πλην της περιπτώσεως που το γλύψιμο είναι ιδιαίτερα εμετικό οπότε μπορεί να πουν στον διενεργούντα αυτό:
      Σε έχω χεσμένο!

      Διαγραφή
  4. Σήμερα διαβασα και ένα σατιρικό ποιήμα που αναφέρεται και στην αιδοιολειξία!
    Είναι του Μανούσου Φάσση που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Μανώλη Αναγνωστάκη και από το βιβλίο του:
    ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ «Ο Ποιητής Μανούσος Φάσσης, Η ζωή και το έργο του – μια πρώτη απόπειρα κριτικής προσέγγισης – εκδόσεις ΣΤΙΓΜΗ 1987]
    Σας το μετάφέρω ολόκληρο.

    Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΙΜΕΡΩΝ (Χορικό)
    Πόσα χρόνια πέρασα
    κι άσπρισα και γέρασα
    μέσα στο συνοικισμό
    με των λογίων τον εσμό
    Γνώρισα και γνώρισα
    κι αγάπησα και χώρισα
    και μηδενικά κι αξίες
    -κίναιδους και αιδοιολειξίες.
    Γλέντησα και γάμησα
    -μα τώρα φτάνω στα μισά-
    κι απ’ την πολλή κατάχρηση
    έβγαλα και τη χρυσή.
    Ποιητές δε ζήμιωσα.
    Πόνεσα απ’ τους γυμνοσα-
    λιάγκαρους τους κριτικούς
    και του Αργυρίου τα κους-κους
    Έπαψα πια να βαυκα-
    λίζομαι με Πάουντ και Κάφκα.
    Ήρθε ο καιρός του κορεσμού
    γυρνάω κι εγώ στις ρίζες μου.
    Το ’ριξα πια στον μπεζαχτά
    πλακώνουν χρόνια δίσεχτα
    ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΟΓΑ
    (κι έκοψα τα βρωμόλογα)
    Γεια και χαρά σας φίλοι μου,
    σ’ αυτά τα χρόνια του λιμού.
    Πάλι από μια ζήση μέτρια
    κάλλιο Βακαλό κι Ερέτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή