Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ




Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες με τις κυρίες που κοσμούν την Ελληνική Βουλή στο ποστ μου  ΟΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΥΛΗ σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά για να δω μετά τους  4 μήνες που η χώρα βρίσκεται στα στιβαρά χέρια της κυβέρνησης "πρώτη φορά Αριστερά με 'Ακρα Δεξιά" ,ποια είναι η συμβολή των γυναικών του κυβερνητικού συνασπισμού στην πολιτική μας ζωή .
Μακράν όλων την μεγαλύτερη προσφορά στην χώρα την έχει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου.  


Έφτιαξε και διόρισε μόνη της επιτροπές στις οποίες  αυτοδιορίστηκε ως πρόεδρος,έκανε εικαστικές παρεμβάσεις με τα σποτ της επιτροπής αλήθειας δημοσίου χρέους, άκρως πρωτοποριακές, γιατί   πριν να ξεκινήσει η επιτροπή αυτά καταλήγουν με το προαποφασισμένο  πόρισμα τους  "Έλεγξέ το – διάγραψέ το", δείχνοντας έτσι τον σωστό δρόμο στους ηττοπαθείς οικονομικούς υπουργούς και τον ίδιο τον  πρωθυπουργό που διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους πως το χρέος θα αποπληρωθεί μέχρι δεκάρας, συγνώμην μέχρι ευρώ .  
Στην Βουλή συμπεριφέρεται με άψογο τρόπο στους χρυσαυγίτες, που τους έχει υπό την προστασία της, ενώ όλοι οι άλλοι τους έχουν του κλότσου και του μπάτσου  και στο φτύσιμο . Γι΄αυτό άλλωστε και ψήφισε παρούσα όταν η Βουλή ψήφιζε τον  νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που βαρύνονται με κακουργήματα και φρόντισε να είναι απούσα  όταν η Βουλή ψήφιζε για την άρση της χρηματοδότησης της Χ.Α.
 Έδωσε επίσης με τον γνωστό ευγενικό της τρόπο μαθήματα για τις υποχρεώσεις των βενζινοπωλών προς τους αυτοκινητιστές.
Άνοιξε την πόρτα της Βουλής στα ειρηνικά  μπουλούκια  των αναρχοαυτόνομων και με αποφασιστικότητα έδωσε ένα καλό μάθημα σε ένα ταξίαρχο αυτών που με ευγένεια οι διαδηλωτές αποκαλούν Μπάτσοι-γουρούνια -δολοφόνοι,  που δεν επέτρεπε σε διαδηλωτές να της επιδώσουν ένα ψήφισμα , που δεν είχαν γράψει και ο απών πρόεδρος τους δεν είχε καν προγραμματίσει να της το επιδώσει!



Το δυστύχημα δε είναι όλη αυτή η αγωνιστική προσπάθεια για αναβάθμιση του Κοινοβουλίου δεν αναγνωρίζεται από κάτι βουλευτές σαν τον Ιάσωνα Φωτήλα του Ποταμιού, που με απίστευτο θράσος δήλωσε στο ΜΕΓΚΑ:
«Η κ. Κωνσταντοπούλου εν είδει νεόπλουτης κατίνας κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο και χρησιμοποίει τη θέση της και τον θεσμικό της ρόλο προκειμένου να αντιπαρατεθεί με αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας»



Μια άλλη εξέχουσα φυσιογνωμία που κοσμεί τα υπουργικά έδρανα είναι η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία με δύο δηλώσεις της έχει πετύχει να μείνει στην ελληνική και ίσως και στην παγκόσμια πολιτική ιστορία.
Πριν να προλάβει ο ελληνικός λαός να συνέλθει από την δήλωση της ότι οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια ήρθε η αφοπλιστική απάντηση της όταν ρωτήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη «πώς πάνε οι μετανάστες στην Ευρώπη»,: «Δεν το ξέρω αυτό. Απλώς εξαφανίζονται».



Πάντως και άλλη μια υπουργός και μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, αρμόδια για φορολογικά θέματα, Νάντια Βαλαβάνη, συναγωνίστηκε την συνάδελφο της Τασία Χριστοδουλοπούλου με την εξίσου πρωτότυπη δήλωση της πως πριν αναλάβει υπουργός «δεν ήξερε να συμπληρώσει ούτε την φορολογική της δήλωση»!
Βέβαια  το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας δεν ζήτησε την παραίτηση της για αυτή την δήλωση, αλλά με αφορμή τη νοσηλεία της σε ιδιωτική κλινική, είπε :
«Δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν».
Μπορεί οι αδίστακτοι τοκογλύφοι της Ευρώπης να μας έχουν κάνει την ζωή πατίνι για να δώσουν κανένα φράγκο, βάζοντας μας οι απαράδεκτοι τους δικούς τους όρους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά τους όρους που έβαλε ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται σθεναρά και τους μάχεται και τους εκδικείται με τον πιο αποτελεσματικό  τρόπο.
Τους αλλάζει τα ονόματα!
Για το λόγο αυτό βάζει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την γνωρίζουσα, σύμφωνα με το βιογραφικό της, γερμανικά και αγγλικά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη να εκφωνήσει τους μάρτυρες που προτείνει το κόμμα της.
Έτσι τον Κλάους Μαζούχ τον έκανε Κλάους Μάους, τον Τόμας Βίζερ Τόμας Βάιζερ, τον Ματίας Μόρς Μους Ματίας (και όπως γράφει και ο Σταμ. Φασουλής και Μους Σοκολά δεν είναι κακό, αλλά πολλά λιπαρά), τον Ζαν Κλωντ Τρισέ, Ζαν Κλάουντ Τρίκετ κτλ


Δεν μπορώ βέβαια να διανοηθώ ότι όλοι αυτοί δεν θα προσέλθουν τρέχοντας  να καταθέσουν σε μια επιτροπή που έφτιαξε ένα πρόσωπο διεθνούς ακτινοβολίας, όπως η πρόεδρος της Βουλής μας και τους προτείνει ως μάρτυρες  ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει σκοπό να αναμορφώσει όλη την Ευρώπη.
Ίσως πάντως η κ. Κοζομπόλη να είχε τον ίδιο δάσκαλο Αγγλικών με τον Τσίπρα, ή μαζί να έκαναν κοπάνα από το μάθημα ξένων γλωσσών, γιατί και αυτού τα αγγλικά, πριν να αρχίσει εντατικά μαθήματα για να μπορεί στοιχειωδώς να συνεννοείται στο εξωτερικό, ήσαν του ιδίου επιπέδου όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο παρακάτω ποτ-πορί δηλώσεων που αγωνίζεται ηρωικά να τις εκφωνήσει και όποιον πάρει ο χάρος! .



Μπορεί δε βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ όπως πχ η Ευαγγελία Αμανατίδου να θεωρούν  ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ»,ή επίσης η  Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, να λέει «Τι θα πάθουμε, δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;» αλλά ως γνωστό την λύση του  προβλήματος την έχει βρει   η Ραχήλ Μακρή και είναι απλή:«αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διακόψει τη χρηματοδότηση για την Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα κόψει μόνη της όχι πέντε η δέκα δις. ευρώ αλλά 100 δις.», 

Στα πλαίσια δε της κυβερνητικής συνεργασίας και σύμπνοιας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, που τρέφουν θερμά αισθήματα για την πρώην βουλευτή τους, σε εκδήλωση στον ΟΛΠ την αποκάλεσαν «Εβραία και άθεη» για όσα είπε για  τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, τα οποία ο ευσεβής αρχηγός των ΑΝΕΛ φρόντισε να έρθουν με τιμές αρχηγού κράτους.
Βέβαια και αυτή δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε με τον ίδιο τρόπο. «Προσοχή στα κουνούπια» τους φώναξε, με το ανάλογο ύφος, αναφερόμενη στο θέμα των ψεκασμών, ενώ επίσης τους είπε πως ο αρχηγός τους συνομιλεί με το Θεό.




Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκτήσει μόνο από τους ΑΝΕΛ αυτού του μεγέθους πολιτικό γυναικείο δυναμικό.
Έχει αποκτήσει και από το ΠΑΣΟΚ.
Μία από αυτές που προσχώρησαν στο αντιμνημονικό μέτωπο είναι και η βουλευτής   κ. Τζάκρη που αφού υπερψήφισε και τα τρία Μνημόνια μετά είδε που βρίσκεται το φως το αληθινόν .
Μια άλλη ακόμα είναι η τέως θαυμάστρια του Γιώργου Παπανδρέου Νίνα Κασιμάτη που όταν επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και στα μνημόνια της είπε ο Λοβέρδος :
«Ακούσαμε μια φωνή γενίτσαρου από τη φανατικότερη υποστηρίκτρια του Γιώργου Παπανδρέου»,
Ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει αίσθηση λέγοντας «Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης που με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στον τόπο των κοινωνικών του συμμαχιών, των προοδευτικών του συνεργασιών και των γνήσιων σοσιαλιστικών του στόχων»
Όταν όμως είδε και αυτή το φως το αληθινόν έγραψε  σχόλιο  που έμμεσα αναφέρεται στον Παπανδρέου και είναι χαρακτηριστικό του ήθους της.


Αλλά εκεί που διακρίθηκε πρόσφατα είναι το άλλο σχόλιο της, για την δολοφονία της Άννυ, στο οποίο με καταπλήσσουσα  ευστροφία αποδίδει στον καπιταλισμό και τα μνημόνια  την δολοφονία του παιδιού αλλά και την "τρέλα" του πιλότου της Germanwings!


Παρότι όμως λαλίστατη, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο EXTRA3, ως υποψήφια Βουλευτής, όταν ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί ή όχι με τις θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» αρνήθηκε να απαντήσει.


Βέβαια σχετικά με την τρομοκρατία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου κατέθεσε  ως μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασθέντος της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού μαζί με τον συνάδελφό της  Κουράκη στην αίτηση του για την κατ΄ οίκο  νοσηλεία.


Η άλλη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα ενημέρωνε για 45΄τον Δημήτρη Κουφοντίνα που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λαμίας για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.
Βέβαια όταν στην Βουλή  έκανε αναφορά στον Παύλο Μπακογιάννη σχολιάζοντας ότι «Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα», αναγκάστηκε εκ των υστέρων να δηλώσει:
Δεν διαχωρίζουμε τα θύματα σε δικά μας και ξένα. Όταν είπα «ο πατέρας του δικού μας Τεμπονέρα» δεν εννοούσα ότι ήταν δικός μας. Εννοούσα τον γιο του, Διονύση Τεμπονέρα, που είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».




Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε και στην ανεπανάληπτη θεολόγο, κλεπτομανή κατά την έγκυρη εφημερίδα «Espresso» που παρακολουθείται από ψυχίατρο,που αποπειράθηκαν να την δωροδοκήσουν με άκρα μυστικότητα  μέσω FacebookΣταυρούλα Ξουλίδου.
Η βουλευτής είχε δύο μεγαλοφυείς ιδέες που δυστυχώς δεν βρήκαν την αντίστοιχη ανταπόκριση.
Η πρώτη ήταν να εκδίδουν τα επιτελεία του στρατού συγγράμματα με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ τόνισε επίσης την ανάγκη να περιληφθεί στην ύλη της ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία η καταστροφή που έκανε η Γερμανία στη Ελλάδα.
Η  δεύτερη ήταν για το ποιο είναι το κατάλληλο πρόσωπο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Θα το ήθελα πάρα πολύ να είναι από την Εκκλησία o Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πιάνετε το πνεύμα μου και θα το επιθυμούσα πάρα πολύ να είναι ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο. Αν με ρωτούσαν, θα είχα να το πω κιόλας. Θα πρότεινα τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό
Τελικά μετά από όλα αυτά που έχουν λεχθεί από τις κυρίες που ανήκουν  στο δίπτυχο της επιτυχίας που μας κυβερνά, αλλά και από το αριθμητικά μεγαλύτερο  ποσοστό  αυτού του θαυμάσιου ανδρικού συνονθυλεύματος συνιστωσών και ψεκασμένων, έρχομαι να δικαιολογήσω πλήρως την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αφροδίτη Σταμπουλή που ξύνεται και κάνει διατάσεις όταν είναι αναγκασμένη να παρευρίσκεται στην Βουλή.



1 σχόλιο:

  1. Εδω μιλαμε για το απολυτο δραμα!Την δυστυχια ενος ανδρα,εγκλωβισμενου σε γυναικειο σωμα!Και με τη μουρη του Αβερελ Νταλτον μαλιστα (και την συμπεριφορα,ενιοτε,,),οχι σαν τον Μπρους Τζεννερ,ο οποιος μετα απο ολυμπιονικης με τρεις γαμους και καμποσα παιδια,αποφασισε οτι ειναι γυναικα.Και καλα,αυτος μπορει να χρειαζεται ψυχιατρο,η Ζωη ομως ειναι,οπως λεμε εμεις εδω στο Αμουρικα "δε ρηαλ θινγκ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή