Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ!


Σήμερα το ιστολόγιο μου συμπλήρωσε 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας  στην  μπλογκόσφαιρα.
Ευχαριστώ λοιπόν ιδιαίτερα τις 9 θεές  αλλά και τους 9 μαντράχαλους που ήρθαν για να μου ευχηθούν την μακροημέρευση του μπλογκ.
Απουσία σημείωσαν οι 9 Μούσες της Αρχαιότητας οι οποίες είναι θυμωμένες με όλους τους Αθηναίους αφ΄ότου τους ξήλωσαν τα αγάλματα από την Ομόνοια και είχαν επίσης στείλει μάλιστα την Καλλιόπη έξω από τα ουρητήρια!(ΟΜΟΝΟΙΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


Δεν τους κρατάω βέβαια κακία γιατί μου θυμίζουν τα ωραία βράδια  που είχαμε περάσει στις παλιές 9 Μούσες στην Μύκονο, στις αρχές της 10ετιας του 60.
Η γέννηση του μπλόγκ ήταν μια απόφαση της στιγμής, όπως έχω εξηγήσει στο ποστ μου ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ... ,και δεν ήταν αποτέλεσμα κυοφορίας 9 μηνών σαν την  εγκυμοσύνη  της γυναίκας.
Όταν ξεκίνησε το μπλογκ η χώρα  απολάμβανε ακόμα την γκλαμουριά που είχε αποκτήσει από τους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες και κανείς δεν φανταζόταν ότι στην συνέχεια θα περνούσε από τους 9 κύκλους της Κόλασης, όπως στην Θεία Κωμωδία του Δάντη και πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μαστίγωναν με την Γάτα με τις 9 ουρές τον Βαρουφάκη σαν να ήταν ναύτης του Βρετανικού Ναυτικού! 

Βέβαια η Ελλάδα ως γνωστό δεν πεθαίνει, γιατί σαν τις γάτες έχει 9 ζωές, αν και όπως είπε ο Μάνος Χατζιδάκις, γι΄ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να αναστηθεί!
Σύμφωνα με την Yoga, το ανδρικό  σώμα έχει 9 πόρτες: δύο μάτια, δύο αυτιά, δύο ρουθούνια, μια για το ουροποιογεννητικό σύστημα και από μία από εκεί που βάζουμε  και από εκεί που βγάζουμε.
Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να ικανοποιήσουμε αυτές τις πόρτες.


Αρχικά τα ματάκια όλων μας έχουν απολαύσει το Striptease της Κιμ Μπάσιντζερ στο 9 1/2 weeks ενώ μετά θαυμάσαμε το αριστούργημα από την Αργεντινή, με τα 21 βραβεία, 9 Βασίλισσες (Nueve reinas), κλάψαμε με το δράμα 9 Ζωές (Nine Lives) και οι θαυμαστές του Tim Burton απόλαυσαν το 9 του.


Όμως και τις παλιότερες  Nine Hours to Rama , Εννέα με πέντε (Nine to Five) και Εννέα Μήνες (Nine Months)  τις ξαναείδαμε με την ίδια ευχαρίστηση.
Βέβαια δεν ξεχνάει κανείς και την συγκλονιστική Κάθοδο των 9 από το βιβλίου του Θανάση Βαλτινού.


 Ανοίγοντας την πόρτα των αυτιών μας οι  9 Συμφωνίες του Μπετόβεν μας προσφέρουν διαχρονική απόλαυση.
Όταν ακούω τα 9/8  του Μαμαγκάκη ή του Πασχάλη Τερζή  πάντα μου
έρχεται στο μυαλό η παρουσία του Άκη Πάνου στο υπόγειο των 9/8 που για ώρες το 1994 έπαιζε ακούραστος χωρίς διάλειμμα τα τραγούδια του, που ήσαν όλα επιτυχίες.
Μπορεί η Νάνα Μούσκουρη να θυμάται το 99 και η  Ελευθερία Αρβανιτάκη να παίρνει το τραίνο των 9 και 10 αλλά όλοι μας μοιραζόμαστε την αισιοδοξία του Γούναρη με το Τρίο Κιτάρα ότι o μήνας  έχει εννιά.
Τώρα γιατί 9 και όχι 10 ή 12 το πιθανότερο είναι αυτό να είναι κατάλοιπο 
από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν κάθε εννιά του μήνα, επομένως αυτή ήταν μέρα χαράς.
Οι  θρησκευόμενοι τέλος μπορούν να ψάλλουν τους εννέα Μακαρισμούς για να ευχαριστήσουν τον θεό τους.


Τα ρουθούνια μας μπορούμε να τα ευχαριστήσουμε με 9 υπέροχες μυρωδιές που θα βελτιώσουν και τη διάθεσή μας


Ως γνωστό επίσης η ικανοποίηση της  γεύσης είναι πλέον από τα must της σύγχρονης ζωής και βέβαια μια από τις καλύτερες κουζίνες που υπάρχουν είναι η Πολίτικη  με τα φαγητά της οποίας φτάνεις να γλύφεις και τα δάκτυλα σου, όπως και το μανούλι της φωτογραφίας.
 Για όσους τους αρέσει το γκουρμέ φαγητό, εδώ υπάρχουν Τα 9 κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας.
Βέβαια οι γευσιγνώστες γνωρίζουν ποια είναι τα 9 διάσημα ιταλικά τυριά που πρέπει να δοκιμάσουν σε αυτά.
Ασχοληθήκαμε όμως αρκετά με τις πόρτες της άνω κεφαλής οπότε ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με την  χαμηλότερη κεφαλή.


Γι΄αυτήν το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπάρχουν 9 τρόποι να έχει κανείς  καλή στύση.
Εξ ίσου χρήσιμες συμβουλές για τους νέους πατεράδες είναι οι 9 τρόποι για να μην ξεχάσουμε το σεξ μετά το παιδί!
Η τελευταία τέλος πόρτα που έμεινε, έχει ενδιαφέρον όχι τόσα για όσα φυσιολογικά βγάζει όσο για όσα παρά φύση βάζει.
Συχνή δε είναι η απαξίωση της με την χρήση της έκφρασης:


Του κώλου τα εννιάμερα.
Πχ Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου που παίρνει συνέντευξη από τον Χριστιανόπουλο  καί του λέει ότι  ο δρόμος έξω από το σπίτι του μετά από 20-30 χρόνια θα λέγεται Χριστιανόπουλου, ο ποιητής είπε:
Σ’ αυτό μία απάντηση υπάρχει: του κώλου τα εννιάμερα!
Ένας άλλος ποιητής ονόματι Μπέος χαρακτήρισε, με την λεπτότητα που τον διακρίνει,τον Νταλάρα, τον Κιμούλη και τον Φασουλή ....ως οι δήθεν και του κώλου τα εννιάμερα....


Η έκφραση αυτή έχει προβληματίσει όλους τους σοβαρούς λαογράφους για να εξηγήσουν την προέλευση της.
Στην 24 σελίδων πραγματεία με τίτλο ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΩΛΟΥ ΖΗΤΗΜΑ ,η εξήγηση που δίνεται είναι:

Την λέμε για ασύστατες δικαιολογίες. Πιθανόν γιατί τα εννιάμερα είναι μνημόσυνο ενδοικογενειακό με ολίγους παρόντες.Η δικαιολογία λοιπόν για την απουσία μας από κάτι λογω της υποχρέωσης να παρευρεθούμε στο μνημόσυνο των εννιάμερων είναι απαράδεκτη, είναι μια δικαιολογία του κώλου.

Τελείως όμως διαφορετική άποψη εκφέρει ο Κωστής Παπαγιώργης στην Lifo : 
τα «εννιάμερα» αφορούν τις ημέρες της εμμηνόπαυσης, όταν δηλαδή ο άντρας αποφεύγει τη «μολυσμένη» ορθόδοξη πύλη και βολεύεται για λίγο με την πίσω πόρτα. Αυτοί δε που δεν λογαριάζουν την περίοδο, δηλ. τη βάζουν άσπρη και τη βγάζουν κόκκινη, έγιναν αφορμή για να πλαστεί η φράση «την έβαψες».

Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ στις  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 8 εκτός από μία διαφορετική εξήγηση για την έκφραση, μας ενημερώνει πως μπορείς αντί "να την βάψεις" να "την βγάλεις καθαρή":

Κατά την άποψή μου η σωστή ερμηνεία είναι αυτή που έχει εκφράσει ο εκλιπών γλωσσολόγος Ηλίας Πετρόπουλος, ο οποίος μας λέει ότι οι κυρίες από τον παλιό καιρό αρέσκοντο στις ηδονές του πρωκτού, τόσο πολύ μάλιστα που του αφιέρωσαν γιορτή. “Του κώλου τα εννιάμερα”.
Η γιορτή αυτή είναι μηνιαία και γιορτάζεται τρεις μέρες πριν από την περιόδο, τρεις μέρες (περίπου)κατά την διάρκειαν αυτής και τρεις μέρες μετά την περίοδο. Μη βλέπετε που σήμερα οι παραδόσεις σιγά σιγά χάνονται. Οι παλιές δεν ξεχνούσαν ποτέ να γιορτάσουν του “κώλου τα εννιάμερα”.
Κατά την διάρκεια λοιπόν της γιορτής το «να την βγάλεις καθαρή» ήταν σπάνιο και μια τα προφυλακτικά εκείνο τον καιρό δεν υπήρχαν έπρεπε(οι αρσενικοί) να βρουν τρόπους να μη λερωθούν. Έλληνες είμαστε και το πνεύμα του Οδυσσέα δεν μας εγκατέλειψε ποτέ. Έτσι μηχανεύτηκαν το εξής κόλπο, για να μη λερώνονται όταν δεν χρησιμοποιούσαν για την απόλαυσή τους τον κόλπο. Τη στιγμή που ήταν έτοιμοι για την ηρωική έξοδο, αφού είχαν κάνει την κατάθεσή τους στα βάθη του πρωκτού, τσιμπούσαν αιφνιδιαστικά την ερωτική σύντροφό τους (κάποιοι μάλιστα ήταν εφοδιασμένοι με βελόνα), προκαλώντας έτσι σύσπαση του σφικτήρα της. Αποτέλεσμα! Την έβγαζαν καθαρή!

Μια επιστημονική εξήγηση για την προέλευση της έκφρασης μας προσφέρει το έγκυρο slang.gr βάσει της γνωστής εκπομπής του Ασκητή:

Παίρνει τηλέφωνο μια στην εκπομπή του και του ζητάει τη συμβουλή του για το αν είναι καλό να κάνει πρωκτικό σεξ με τον άντρα της. Τότε ο Ασκητής της απαντάει ότι δεν κάνει κακό αν γίνεται με προσοχή, και της συστήνει μετά αποχή εννιά ημερών για να συνέλθει ο κώλος της! Οπότε μετά παίρνει τηλέφωνο ένας ξεκάρφωτος και του λέει: "Γιατρέ, αυτά είναι του κώλου τα εννιάμερα;;"


Η άποψη αυτή πάντως έχει περάσει και στην αθυρόστομη λαϊκή ποίηση
όπως διαπιστώνει κανείς στο γνωστό Συμβουλές μιας Ηγουμένης Μέρος Γ’

 Τι έχεις πάθει κόρη μου και πας σα συγκαμένη;
— Μου κάναν Οθωμανικό Αγία Ηγουμένη
— Σου άρεσε;
— Μου άρεσε
— Θα ξαναπάς;
— Δεν ξέρω. Καλό το πισωκολλητό μα τώρα υποφέρω…
— Δώσε καιρό στον κώλο σου να ηρεμήσει λίγο
— Πόσο καιρό; Πονάω πολύ τα πόδια σαν ανοίγω
— Σε δύο μέρες αρχικά θα πάψεις να υποφέρεις
έπειτα θέλει άλλες εφτά μέχρι να συνεφέρεις
ό,τι σου λέω οι σοφοί πατέρες μας το βρήκαν
του κώλου τα εννιάμερα πώς λες εσύ να βγήκαν;


Τελειώνω με μερικά στατιστικά στοιχεία.
Από τον Μάιο 2009 , που ο Βlogger άρχισε να μας δίνει και τις στατιστικές επισκεψιμότητας στις αναρτήσεις, έχουν γίνει 12.265 σχόλια και  853,000 προβολές στις  924 αναρτήσεις από την αρχή του μπλογκ.
Ουσιαστικά βέβαια οι προβολές από την αρχή του ιστολογίου ανέρχονται σε περισσότερες από 1.100.000 σύμφωνα  με τα στοιχεία που έχω και από το ShinyStat.
Οι αριθμοί που δίνουν τα στατιστικά του Blogger έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση από τον αριθμό των προβολών που έχει o ίδιος στον πίνακα των αναρτήσεων, οπότε χρησιμοποίησα τα νούμερα από τον αριθμό προβολών του.
Στον παρακάτω πίνακα είναι οι αναρτήσεις που έχουν πάνω από 3.000 επισκέψεις.


14-5-2011    12424
 25-5-2011  8255


8-ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΕΡΟΣ Β’  31-8-2006  688015-ΠΕΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ 26-1-2009  5672

13 σχόλια:

 1. Κ Ο Υ Ι Ζ

  Ποιο από τα 9 προφίλ του Αθεόφοβου προτιμάτε ;

  * Χιουμορίστας
  * Σοβαρός
  * Επιστημονικός
  * Εικαστικός
  * Πολιτικοποιημένος
  * Ταξιδιωτικός
  * Κοινωνικός
  * Σινεμα-θεατρόφιλος
  * Μουσικογνώστης

  Αθεόφοβε,
  Τα 9 χρόνια ήταν λίγα
  Σου εύχομαι ' παρα-μία τεσσαράκοντα ' !

  Θ.Φ.

  ΥΓ.
  Εγώ προτιμώ και τα 9 !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και το "μπι-μπιπ" της Χαιδως?Πως παρεληψες αυτο το βασικο μερος του επους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι λόγοι είναι δύο.
   Ανέλυσα τις 9 Πόρτες που έχει σύμφωνα με την Yoga, το ανδρικό σώμα.
   1-Το γυναικείο σώμα έχει 10 γιατί οι γυναίκες ως το πιο εξελιγμένο είδος της δημιουργίας έχουν ξεχωριστή εκβολή του ουροποιογεννητικού τους συστήματος!
   2-Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχοντας ιδιαίτερη εκτίμηση σε αυτό που ο Gustave Courbet ονόμασε L΄origine du monde (Η καταγωγή του κόσμου), ο πίνακας του οποίου αποτελεί και την πρώτη εικόνα που έβαλα στο μπλογκ μου, αν άρχιζα να γράφω γι΄αυτό δεν θα έφταναν ούτε 10 ποστ!
   Άλλωστε στα 9 χρόνια του μπλογκ ικανός αριθμός από αναρτήσεις έχουν ασχοληθεί με το θέμα από κάθε πλευρά.

   Διαγραφή
  2. Ευφυέστατο το πόστ σου για τα 9χρονα γενέθλια:))
   Αυτό μόνο εσύ μπορεί να το κάνεις στον τίτλο του ποστ αναφέρομαι!
   Πολύχρονο λοιπόν το βλόγκ σου
   να'ναι πάντα πρωτοπόρο
   και να'χεις πολλούς πολλούς αναγνώστες καθημερινά.

   Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις ευχές.
   Ξέρεις σημασία για μένα δεν έχει μόνο πόσοι θα μπουν καθημερινά στο μπλογκ μου αλλά και το τι θα διαβάσουν σε αυτό. Έτσι με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω να ξαναέρχονται στο προσκήνιο παλιότερα μου ποστ που όταν δημοσιεύτηκαν δεν τους είχε δοθεί μεγάλη σημασία αλλά ο χρόνος έδειξε την διαχρονική αξία τους.
   Όπως μπορείς να διαπιστώσεις στην παραπλεύρως λίστα με τις δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 μέρες οι 7 από τις 10 δεν είναι πρόσφατες δημοσιεύσεις.

   Διαγραφή
 3. η καρδια του παπου μου ,αναρτηση. ποση επισκεψιμοτητα ειχε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αθεόφοβε για να πω την αλήθεια, ενω μου αρέσουν οι σκαμπρόζικες αναρτήσεις σου - όπως αυτή εδω για παράδειγμα ;) - μου αρέσουν ακόμα περισσότερο αυτές οι αναρτήσεις που έχουν ένα ιστορικο-πολιτικό περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα αυτές που αναφέρονται στην περίοδο της δικτατορίας ή στην προδικτατορική περίοδο.
  Όπως και να 'χει, βρίσκω απολαυστικά και τα δύο είδη αναρτήσεων οπότε, Keep up the good work! :)


  Δύστροπη Πραγματικότητα


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το περιεχόμενο των ποστ μου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
   Πολλές φορές από την επικαιρότητα, άλλες από κάποιο διάβασμα που μου δημιούργησε την περιέργεια να ψάξω το θέμα και μερικές φορές από την περιπαικτική διάθεση που έχω εκείνη την στιγμή.
   Για το συγκεκριμένο ποστ που γράφεις το σκαμπρόζικο τέλος προέκυψε κατά τύχη όταν έψαχνα για σχετικά με το 9 θέματα.
   Υπάρχουν όμως και ποστ στα οποία το αθυρόστομο μέρος είναι σκόπιμο για να περάσουν μέσα από αυτά μηνύματα που αλλιώς δεν θα μπορούσαν σαν αυτοτελή κείμενα να κινήσουν το ενδιαφέρον.
   Πχ στο ποστ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΡΝΟ; το οποίο το έχουν διαβάσει πάνω από 12.000 περνάει το μήνυμα στους νεότερους ότι οι σεξουαλικές σχέσεις που προβάλουν τα πορνό δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις φυσιολογικές των ανθρώπων και στις οποίες η γυναίκα δεν είναι σεξουαλικό αντικείμενο του άνδρα όπως προβάλουν τα πορνό. Επίσης επισημαίνει και τους υπαρκτού κινδύνους από τις χωρίς προφυλάξεις σεξουαλικές επαφές.

   Διαγραφή
 5. "Υπάρχουν όμως και ποστ στα οποία το αθυρόστομο μέρος είναι σκόπιμο για να περάσουν μέσα από αυτά μηνύματα που αλλιώς δεν θα μπορούσαν σαν αυτοτελή κείμενα να κινήσουν το ενδιαφέρον."

  Απόλυτα δεκτό αυτό που λές, και είναι κάτι που το έχω αντιληφθεί.
  Και όπως προανέφερα, μπορεί μεν να μου αρέσουν περισσότερο οι ιστορικο-πολιτικού περιεχομένου αναρτήσεις, βρίσκω όμως πολύ απολαυστικά και τα δύο είδη αναρτήσεων. Οπότε, θα το επαναλάβω,

  Keep up the Good Work! :)

  Δύστροπη Πραγματικότητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ευτυχως υπαρχουν πλεον και female friendly porn movies

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, αυτό δεν το ήξερα!
   Δεν έχω δει καμία τέτοια, αλλά δεν νομίζω ότι και αυτές προβάλλουν σκηνές που να αναδεικνύουν τις σωστές προφυλάξεις για ασφαλείς σεξουαλικές σχέσεις.

   Διαγραφή