Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο ΑΡΚΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΈΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΩΟ!





Οι σημερινές απειλές εναντίον του και οι κατηγορίες ότι χρηματίζεται , που οδήγησαν τον ΑΡΚΑ να κλείσει το  facebook του, έστω και για λίγο, είναι το αποτέλεσμα των όσων έγραφα στο προηγούμενο ποστ μου Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Και όλα αυτά μετά το παραπάνω σκίτσο που λέει περισσότερα από κείμενα πολλών σελίδων.
Ευτυχώς η υγιής αντίδραση σε αυτές από πλήθος κόσμου, οδήγησε σε ένα μαζικό κίνημα συμπαράστασης στον τόσο σημαντικό και αξιόλογο γελοιογράφο μας που με σεμνότητα τόσα χρόνια, χωρίς να εμφανίζεται ποτέ, σατιρίζει είτε άμεσα είτε έμμεσα την κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.
Πρός τιμήν του  μεταξύ αυτών που αντέδρασαν, ήταν και  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σε tweet του αναφέρει: 
«Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Όσοι τον κατηγόρησαν για "χρηματισμό",κάνουν λάθος.Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους η προστάτες».
Με μια σατιρική υπογραφή είναι και η  ανακοίνωση από Το Ποτάμι
«Τα παιδιά της τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ανέχονται τη σάτιρα. Απολαμβάνουν μόνο Λάκη, Στάθη και Χάρρυ κι από Αρκά δεν καταλαβαίνουν. Σε λίγο θα απαγορεύσουν και το γέλιο.
Ας τους φρενάρουν λίγο οι προστάτες τους.
Τμήμα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σκιτσογράφων, τραγουδιστών και λοιπών καταδιωκόμενων»
Αντίστοιχη είναι και από την νεολαία ΠΑΣΟΚ:
«Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει κάθε απόπειρα λογοκρισίας και διαδικτυακού προπηλακισμού. Η καθεστωτική προσπάθεια κάποιων να στοχοποιήσουν όποιον κάνει κριτική στην Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας. Η επίθεση στον ΑΡΚΑ θα αποτελούσε ντροπή, αν δεν ήταν ένα ακόμα επεισόδιο του γνωστού σίριαλ: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, δέχεται επίθεση από τα ανώνυμα τρολ μας. Δυστυχώς για κάποιους οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται στο twitter και στο Facebook».
Είμαι σίγουρος δε ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον ΑΡΚΑ θα ήσαν από αυτούς που, όπως όλοι μας, θα δήλωναν πριν 5 μήνες "Je suis Charlie" μετά το μακελειό στην Γαλλία.
Όπως έγραφα στο WOLINSKI, CABU, CHARB, TIGNOUS- ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥΣ έτσι και τώρα οι απειλές τους δεν πρόκειται να σταματήσουν την σάτιρα του ΑΡΚΑ και ήδη το παρακάτω σκίτσο του τα λέει όλα.


Αλλά τα πολλά λόγια είναι περιττά. Θα αφήσω το διεισδυτικό χιούμορ του ΑΡΚΑ να μιλήσει από μόνο του.












.

Δύο από τις παλιότερες μάλιστα ίσως να σκιαγραφούν  κατά τον καλύτερο τρόπο την σημερινή κατάσταση. 



Η τελευταία γελοιογραφία είναι το τέλος του αγαπημένου μας σπουργιτιού.
Μπορεί δε αυτή να είναι η τελευταία πτήση του αλλά ευτυχώς ο ΑΡΚΑΣ σίγουρα θα συνεχίσει να οδηγεί το πνεύμα μας σε νέες πτήσεις το ίδιο απολαυστικές όπως και οι προηγούμενες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 27-6-2015 ΚΥΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου