Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ MOY ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK




Το βράδυ της παραμονής της επετείου της 21ης Απριλίου ξαφνικά και χωρίς καμιά ειδοποίηση και χωρίς κανένα εμφανή λόγο, διαγράφτηκε ο λογαριασμός μου και όλα τα σχόλια έχω κάνει στο Facebook τους 8 περίπου μήνες που άνοιξα λογαριασμό σε αυτό.
Η μόνη πιθανή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι η διαγραφή μου έγινε γιατί έθιξα συμφέροντα που σχετίζονται με τις διαφημίσεις από τις οποίες κερδίζει το Facebook.
Το κλείσιμο του λογαριασμού μου έγινε  αμέσως μετά την δημοσίευση του ποστ μου σχετικά με την παραπλανητική διαφήμιση που δημοσιεύτηκε σε αυτό, με τίτλο ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
Επειδή δεν πρόκειται να ασχοληθώ πλέον με το Facebook θέλω από εδώ να ευχαριστήσω τους πάνω από 90 φίλους που απέκτησα εκεί στο σύντομο διάστημα που δημοσίευα σε αυτό.
Όλοι αυτοί, στην πλειονότητα τελείως άγνωστοι σε μένα, ζήτησαν να γίνουμε φίλοι χωρίς να με ξέρουν, απλά και μόνο γιατί  τους άρεσαν  αυτά που δημοσίευα.
Επειδή ίσως μερικοί από τους αναγνώστες των ποστ μου στο Facebook θα έχουν την απορία για τους λόγους της αιφνίδιας εξαφάνισης μου από εκεί, θα παρακαλούσα όσους θέλουν από τους φίλους μου σε αυτό, να αναδημοσιεύσουν  το σημερινό ποστ.
Τους ευχαριστώ εκ των προτέρων.



7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Αθεόφοβε,

    Το Facebook ποτέ δεν διαγράφει λογαριασμούς εκτός αν παραβιάσεις το σύνταγμα των ΗΠΑ και αυτό μόνο μετά από πολλαπλές ειδοποιήσεις και σε μερικές περιπτώσεις δικαστική απόφαση. Ή αν παραβιάσεις επανειλημμένα τον νόμο της χώρας που βρίσκεσαι και η χώρα ζητήσει δικαστικά να κλείσει ο λογαριασμός. Αν δεν έλαβες ειδοποίηση από το Facebook, ο λογαριασμός σου δεν διαγράφτηκε από το Facebook.

    Ο μόνος τρόπος να διαγραφεί λογαριασμός είναι να τον διαγράψει ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού (εσύ), πράγμα που δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει, έστω και από ατύχημα ή απροσεξία (σου θυμίζω το πώς έγινε η μετάβαση από το “Αθεόφοβος” στο “Αθεόφοβος2”, εδώ στο μπλογκ).

    Άλλος τρόπος, πολύ σπάνιος, είναι να υποκλαπεί και να διαγραφεί ένας λογαριασμόςFacebook από κακεντρεχή προγράμματα που φτάνουν στο κομπιούτερ των χρηστών με spam, καλά μεταμφιεσμένα. Είναι γνωστό ότι αυτό συμβαίνει καμιά φορά.

    Η χρονική ταύτιση μεταξύ της καλής/σωστής δημοσίευσης που έκανες σχετικά με εκείνες τις μπούρδες που πλασάρονται στους αλαφροΐσκιωτους από το ίντερνετ, και του ατυχήματος με τον λογαριασμό σου (από δική σου απροσεξία ή από πρόγραμμα σε spam, αλλά οπωσδήποτε από δικό σου «κλικ»), είναι κατά πάσαν πιθανότητα σύμπτωση. Εκτός αν κάποιος από τους …90 «φίλους», ή εκείνοι οι ίδιοι τους οποίους κατηγορούσες, σου έστειλαν κάποιο κεκαλυμμένο spam με αυτόματο πρόγραμμα το οποίο κατά λάθος το άνοιξες. Λίγο απίθανο γιατί δεν χάνουν έτσι τον χρόνο τους οι «έξυπνοι»: το κοινό τους δεν θα πιστέψει το άρθρο σου. Ένα άρθρο σαν το δικό σου κάνει τους κακομοίρηδες να αγοράζουν τα κουραφέξαλα πιο γρήγορα, και οι έξυπνοι το ξέρουν αυτό (ότι ένα άρθρο σαν το δικό σου τους βοηθάει με το συγκεκριμένο και φαντασιόπληκτο «κοινό» τους αντί να τους βλάπτει. Πχ., έχεις προσπαθήσει να πείσεις ποτέ «πιστό» ότι δεν τον ψεκάζουνε τα αεροπλάνα; Σε θεωρεί και εσένα συνωμότη).

    Άλλωστε, επίσης, το μέγεθος της Ελληνόφωνης αγοράς (και διαφημιστικών εσόδων από Ελληνόφωνες σελίδες) δεν είναι αρκετό ούτε για να χασμουρηθεί κανείς στα γραφεία του Facebook…

    Δεν υπάρχει πραγματική βάση για να πιστεύεις ότι σε έκλεισε το ίδιο το Facebook. Μια τέτοια υπόθεση θα ήταν ασφυκτικά κοντά στις θεωρίες συνομωσίας που τόσο εύστοχα πάντα καυτηριάζεις.

    Δημήτρης
    Καλό αρνί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου Δημήτρη
    Προσέθεσα στο ποστ μου το τι μου δείχνει το Facebook όταν προσπαθώ να μπω σε αυτό.
    Δεν έχω πατήσει τίποτα κατά λάθος γιατί όταν προσπάθησα να μπω ήταν από το λινκ που είχα βάλει στο ποστ μου.
    Δεν ανοίγω επίσης σπάμ και δεν είχα κανένα άσχετο mail στην αλληλογραφία μου.
    Ο μόνος ίσως λόγος εκτός από αυτόν που γράφω που μπορώ να θεωρήσω πιθανό είναι το ότι η εγγραφή μου στο Facebook ήταν όχι με ονοματεπώνυμο αλλά ως Atheofobos The blog αλλά αντίστοιχα έτσι έχω δεί να υπάρχουν και άλλα.
    Αλλά όποιος και να είναι ο λόγος όφειλαν πριν την διαγραφή μου να μου στείλουν κάποια ειδοποίηση.
    Πάντως ευχαριστώ για το σχόλιο σου και εύχομαι καλό Πάσχα.
    Όσο για το αρνί ,12 κιλά περιμένουν να το βάλω στην σούβλα και άλλα 12 στόματα είναι έτοιμα να το καταβροχθίσουν τηρώντας έτσι τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις του πασχαλινού ξεκοιλιάσματος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει. Ο λογαριασμός σου δεν διαγράφηκε αλλά απενεργοποιήθηκε, και, από ότι έγραψες στο ποστ, αυτό συνέβη μάλλον γιατί δεν είχες δώσει πραγματικό όνομα (το οποίο θα έμενε απόρρητο ούτως ή άλλως --Για να ήσουνα σίγουρος ότι θα παρέμεινε απόρρητο, θα μπορούσες, αντί να είχες δημιουργήσει “προσωπική” σελίδα, να είχες δημιουργήσει σελίδα άλλων προδιαγραφών, ως προέκταση του μπλογκ)

    Ίσως να υπάρχει μια ελπίδα να το ενεργοποιήσεις, από την σελίδα:
    https://www.facebook.com/help/103873106370583

    Λογαριασμοί δεν διαγράφονται (δια παντός) χωρίς διαδικασίες, όπως έγραψα παραπάνω. Αλλά, λογαριασμοί μπορούν να απενεργοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση. Απλά σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις μερικά κύματα για να τον ενεργοποιήσεις ξανά (αν σε ενδιαφέρει).

    Κι’ εμείς γι’ αυτό ήρθαμε! Για το καλύτερο αρνί του κόσμου. Καλή διασκέδαση και καλή χώνεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μπορούσες, αντί να είχες δημιουργήσει “προσωπική” σελίδα, να είχες δημιουργήσει σελίδα άλλων προδιαγραφών, ως προέκταση του μπλογκ)

      Πως γίνεται αυτό;

      Διαγραφή
    2. Τα βλέπω μόνο στα Αγγλικά, γι’ αυτό θα δίνω τίτλους Αγγλικούς και αν εσύ έχεις Ελληνικά, βρίσκεις τι εννοώ…

      Ξεκινάς από την αρχική σελίδα www.facebook.com και σιγουρεύεσαι ότι έχεις κάνει log out ώστε να μην σε θυμάται με το παλιό/υπάρχον όνομα-password, και να είσαι «καθαρός» καινούργιος χρήστης.

      Η σελίδα σου προσφέρει να δημιουργήσεις καινούργιο προσωπικό λογαριασμό δίνοντας όνομα, επίθετο, κλπ. Μην το κάνεις. Κάτω από το πράσινο κουμπί “Sign up”υπάρχει ένα μικρό μπλε λινκ: “Create a page for a celebrity, band or business”. Πάτα το.

      Η επόμενη σελίδα σου δίνει 6 κουτιά επιλογών. Ένα από αυτά είναι “Artist, Band or Public Figure”. Πάτα το.

      Γυρνάει και σου προσφέρει να επιλέξεις κατηγορία. Πατάς την κατηγορία και σου δίνει μια λίστα. Μια από τις επιλογές είναι “Blogger”. Επιλέγεις “Blogger” και πατάς το μπλε κουμπί “Get started”. Θα σου βγάλει ένα διάλογο για να κάνεις προσωπικό log in, και θα γράφει: Log in to Create Your Page. To continue creating a Page, you'll need to log into Facebook. You'll manage your Page from your personal account, but your info (ex: your name, email) won't appear on your Page unless you choose to add it.

      Πρέπει να έχεις προσωπική σελίδα, έστω και κρυφή, για να χειρίζεσαι το Facebook (γι’ αυτό μετά από ένα διάστημα απενεργοποίησαν [αλλά δεν διέγραψαν] εκείνη που είχες φτιάξει). Πρέπει να δώσεις πραγματικό όνομα και τηλέφωνο όπου να μπορείς να δεχτείς τεξτ. Αυτά παραμένουν πάντα απόρρητα. Μπορείς να λειτουργείς δημόσια με ψευδώνυμο σαν μπλόγκερ, συνδεδεμένος στο πραγματικό σου μπλογκ.

      Έχεις δύο επιλογές: 1) να ενεργοποιήσεις την υπάρχουσα σου, δίνοντας πραγματικό όνομα κλπ., και από εκεί να φτιάξεις την σελίδα σου σαν μπλογκερ και να κρύψεις την προσωπική, ή 2) να ξεκινήσεις από την αρχή με καινούργια προσωπική (ξεχνώντας την παλιά που απενεργοποιήθηκε) και από εκεί να φτιάξεις σελίδα μπλογκερ. Είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι περιέχει μέχρι τώρα η πρώτη σελίδα που έφτιαξες, εφ’ όσον, και να την ενεργοποιήσεις, δεν θέλεις να φαίνεσαι με το πραγματικό όνομα που θα της δώσεις. Ίσως να μπορείς να μεταφέρεις το περιεχόμενο και ίσως τους φίλους, αλλά αν μπορέσει να γίνει αυτό θα χρειαστεί σίγουρα ιδιαίτερη επικοινωνία και εξηγήσεις και παρακάλια με το Facebook.

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες αυτές πληροφορίες που δεν τις ήξερα.
    Μετά τις γιορτές, που θα μου έχει περάσει και η ζοχάδα από την διαγραφή, μάλλον θα βάλω την κόρη μου να ασχοληθεί με αυτές και με την επανεμφάνιση μου στο φατσοβιβλίο.
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας αγαπητέ, Χρόνια Πολλά, και εύχομαι να έπιασε τόπο η θυσία του αμνού. Ο κ. thinks έχει δίκιο, οριστική διαγραφή λογαριασμού γίνεται πάρα πολύ δύσκολα, και τα τεχνικά που αναφέρει είναι ορθότατα. Όμως υπάρχει κάτι ακόμη: ο λογαριασμός μπορεί να απενεργοποιηθεί μετά από καταγγελία άλλων χρηστών. Και σε αυτήν την παρίπτωση βγάζει το ίδιο μήνυμα, και πρέπει να επικοινωνήσεις κλπ.. Ηθικόν δίδαγμα: καλό το φεισβούκιον, αλλά μόνο για καμάκι (και γι αυτό άλλωστε φτιάχτηκε). Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή