Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!





Σε αντίθεση με όλα  όσα γράφουν οι πουλημένοι ταγματασφαλίτες και Νενέκοι κατά του συντρόφου αγωνιστή Καρανίκα εγώ προσωπικά ενθουσιάστηκα με την εμπνευσμένη δήλωση του για την Ελντοράντο .
Δεν μπορεί να έρχεται μια ξένη εταιρεία και να καταστρέφει το περιβάλλον μας, που με τόση φροντίδα όλοι μας από τους υποδειγματικούς χώρους εναπόθεσης των αποβλήτων μας  που φροντίζει η συντρόφισσα Δούρου μέχρι την συνεχή φροντίδα μας να μην πετάμε πουθενά ούτε το παραμικρό σκουπιδάκι, ενώ ως γνωστόν τα πεζοδρόμια μας τα διαφυλάττουμε πεντακάθαρα και λαμπερά μαζεύοντας όλοι πάραυτα ακόμα και τα σκατά των σκύλων μας



Έχεις και το πουλημένο συμβούλιο Επικρατείας που αποφαίνεται με θράσος 18 φορές ότι τηρούν τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, αν είναι δυνατόν, όταν εμείς που ξέρουμε καλύτερα λέμε το αντίθετο!
Η επένδυση στις Σκουριές είναι μια καπιταλιστική επένδυση που αντί να έχει κοινωφελή σκοπό μοιράζοντας τα κέρδη της σε όλους μας, αποβλέπει στο να κερδίσει μόνο η εταιρεία και μερικές  χιλιάδες νεοδημοκράτες μεταλλωρύχοι. Πολύ σωστά ο προλετάριος υπουργός Σταθάκης όταν του διαμαρτυρήθηκαν τους έστειλε να τους βρει δουλειά ο Άδωνης!


Σε αυτόν θα πρέπει να ξαποστείλει και όλους αυτούς που σκοπεύουν να μας στήσουν εκείνες τις απαίσιες ανεμογεννήτριες που θα καταστρέψουν το περιβάλλον στα κορφοβούνια ενώ όλοι μας θαυμάζουμε αντίστοιχα την μοναδική ομορφιά του τοπίου των λιγνιτωρυχείων της Πτολεμαΐδας, της Μεγαλόπολης, του Αλιβερίου κτλ που κανονικά θα έπρεπε να ενταχθούν στην Natura.  



Άλλωστε ποιος δεν γνωρίζει το γνήσιο ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον; Μόλις βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο στην απόμακρη περιοχή  έξω από την Ψυτάλλεια ο σύντροφος Κουρουπλής  δεν φρόντισε, όταν την πήρε χαμπάρι, η πετρελαιοκηλίδα να μην φτάσει στην Κρήτη; 


Ελπίζω μάλιστα με ανάλογο τρόπο με την Ελντοράντο ο στρατηγικός σχεδιαστής της λαοπρόβλητης κυβέρνησης μας να ξαποστείλει και τους άλλους που δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν όλα τα  μέρη που οι ένδοξοι πρόγονοι μας έχουν κατουρήσει και χέσει στα παρθένα δάση του Ελληνικού, που με αυτοθυσία προφυλάσσει το Δασαρχείο Πειραιώς,  ώστε να μπορέσουν οι  αρχαιολόγοι μας να ανακαλύψουν στο έδαφος του, γνήσιο DNA από τις κενώσεις των προγόνων μας με το οποίο περίτρανα θα αποδειχθεί η συνέχεια του ελληνικού γένους.


Ο σύντροφος Καρανίκας δεν βρέθηκε τυχαία στο Μαξίμου. Είναι παλιός φίλος και συναγωνιστής του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού μας από την εποχή που μαζί πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις κατά της επένδυσης στις Σκουριές, στα διόδια, κατά του ΕΜΦΙΑ, κατά της Κόσκο κτλ


Πιστεύουν και οι δύο ακράδαντα στην σοφή ρήση του Μπαλτά  η Αριστεία είναι ρετσινιά, ο οποίος μάλιστα έμπρακτα την εφάρμοσε προωθώντας την σύζυγό  του έναντι άλλων υποψηφίων. Δεν συζητάω βέβαια ότι και ο πρωθυπουργός, εμπνευσμένος από την ίδια αρχή, φρόντισε την δικιά του σύντροφο ώστε από καθηγήτρια Γυμνασίου να γίνει καθηγήτρια Πανεπιστημίου, ευτυχώς χωρίς να κολλήσει σε αυτή την διαδρομή επάνω της καμία ρετσινιά.

Δεν μπορούν πολλοί να καταλάβουν ότι η επιτυχία του Τσίπρα και του ομογάλακτου συντρόφου του Καρανίκα, οφείλεται στο ότι και οι δύο ανήκουν στο μεγάλο ποσοστό των γνήσιων Νεοελλήνων που, όπως γράφει ο Τατσόπουλος και διαπιστώθηκε σε μια έρευνα,  ο ένας στους δύο ενήλικους Ελληνες δεν διαβάζει κανένα βιβλίο στη ζωή του. Πιθανόν πολλοί να αποτιμούν την άντληση νέων πληροφοριών ως περιττή, από τη στιγμή που θεωρούν τον εαυτό τους κληρονόμο ενός τρισένδοξου αρχαίου πολιτισμού. Κάπως, κάπου, κάποτε όλες εκείνες οι αρχαίες πληροφορίες μεταγγίστηκαν στους προγόνους μας κι έκτοτε μεταφέρονται μέσω του αίματος. Το ελληνικό DNA, που λένε (και κυλιούνται οι βιολόγοι στα πλακάκια).
Γι΄αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός μας δεν έχει ανάγκη να έχει διαβάσει την Οδύσσεια για να ξέρει πως αντιμετώπισε τις Σειρήνες ο Οδυσσέας, ούτε πόσο απέχει η Μυτιλήνη από την Λέσβο, ούτε ότι το Ιράν δεν είναι στις Αραβικές χώρες, ούτε  τέλος χρειάζεται να έχεις τελειώσει Πολυτεχνείο για ξέρεις ότι άμα κάνεις στροφή 360° βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο!  


Ο ίδιος μάλιστα γράφει απαξιωτικά για τον πολυτάλαντο πρωθυπουργό μας: Δύσκολα θα αρνηθεί κανείς εξάλλου ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πλέον αστοιχείωτος έλληνας πολιτικός που έφθασε ως την πρωθυπουργία σε δημοκρατικούς καιρούς, όχι μονάχα συγκρινόμενος με έναν Ελευθέριο Βενιζέλο που μετέφραζε στον ελεύθερο χρόνο του Θουκυδίδη ή έναν Παναγιώτη Κανελλόπουλο που συνέγραφε την πολύτομη «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος», αλλά και με πιο ελάσσονες - κανέναν εντούτοις τόσο ακαλλιέργητο όσο ο ίδιος. Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε τόσο στα αμίμητα μαργαριτάρια του όσο στη βαθιά πεποίθηση ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας ότι αυτά τα μαργαριτάρια δεν οφείλονται σε γλωσσικά ολισθήματα, όπως θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, αλλά σε σκανδαλώδη άγνοια, διανθισμένη με αυταρέσκεια.



Δεν θέλει και δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο περήφανος ελληνικός λαός που τον ψήφισε το γνώριζε αυτό, τον αιστάνθηκε δικό του  και  τον ψήφισε για την επιτυχημένη σταδιοδρομία του στις καταλήψεις, για το ότι, ενστερνιζόμενος την ρήση Μπαλτά για την αριστεία. έκανε 10 χρόνια για πάρει το πτυχίο του, γιατί μαχόμενος σθεναρά τον καπιταλισμό δεν ήθελε να μάθει την κατ΄εξοχήν γλώσσα των καπιταλιστών και έτσι τελικά μπόρεσε να κρατήσει μια σθεναρή στάση σιωπής χαμογελώντας δήθεν αμήχανα όταν ο  Κλίντον  τον ρωτούσε ακαταλαβίστικα πράγματα, και βέβαια κρατώντας σαν άλλος Οδυσσέας κλειστά τα αυτιά του στις Σειρήνες που κατηγορούν τον δημοκράτη σύντροφο Μαδούρο ως δικτάτορα.


Δεν μένει τώρα πια, που επιτέλους οι επενδυτές θα φύγουν, να σταματήσουν τα βρωμοκάναλα και οι πατσοβουροφυλάδες, που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για κωλοτολυμπες, να βγάλουν τον σκασμό  και να παραδεχτούν ότι προεκλογικές μας εξαγγελίες για τις επενδύσεις τώρα πραγματώνονται!
Εμπρός λοιπόν σύντροφε Καρανίκα μπες μπροστάρης σε νέους αγώνες να στείλουμε στα τσακίδια τόσο την Κόσκο άλλα και την Φράπορτ για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη του Δρίτσα και να μπορέσει να σκουπίσει τα δάκρυα του ο σύντροφος Σπίρτσης.




8 σχόλια:

  1. Θεέ μου μην τυφλώνεις τόσο πολύ τους αφεοφοβόφους. Μη μου πεις ότι δεν έχεις διαβάσει τις απόψεις του Κυριάκου Παναγιωτόπουλου (ομότιμου του ΑΠΘ) για την επένδυση της Χαλκιδικής. Από και πέρα βολευόμαστε με τον Καρανίκα τον Τζήμερο τον ... την ...κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω διαβάσει από αρκετά χρόνια πριν σχετικά με το θέμα της Χαλκιδικής και ήδη το 2013 μπορεί να δει κανένας τις απόψεις μου στο ποστ και στα εκτεταμένα σχόλια του ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
      http://atheofobos2.blogspot.gr/2013/02/blog-post_19.html#comment-form
      Ο Παναγιωτόπουλος ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τότε από τους αντιτιθέμενους στην επένδυση.
      Επειδή κανένας μας δεν είναι ειδικός σε ένα τόσο εξιδανικευμένο θέμα ώστε να έχει απόλυτα αντικειμενική γνώμη, το μόνο τελικά που μένει είναι να βασιστούμε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο και έχουν προσφύγει οι αντιτιθέμενοι και 18 φορές μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί η εταιρεία.
      Αν τέλος θεωρείς ότι σύμβουλος πρωθυπουργού μπορεί να εκφράζεται όπως ο Καρανίκας, είναι κάτι που μπορεί να εκφράζει τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι εμένα..

      Διαγραφή
    2. http://www.lifo.gr/articles/anagnoseis_articles/160331
      Από και πέρα (πέρα από το όνειρο)έρχεται το Συμβούλιο Επικρατείας, η ανάπτυξη, ο Καρανίκας, ο Αθεόφοβος, ο ....
      Ο καθηγητής (αγνοώ την κομματική του ταυτότητα) είπε: καίμε τον λιγνίτη, αλλά ας πάει στο διάλο ηλεκτροδοτούμε την Ελλάδα, ο Χρυσός καταστρέφει την φύση αλλά;;;

      Διαγραφή
    3. Εάν είχες κάνει το κόπο να διαβάσεις την συζήτηση που είχε γίνει στο ποστ που αναφέρω στην απάντηση του πρώτου σχολίου, δεν θα αναγκαζόμουν να μεταφέρω εδώ δύο αποσπάσματα από σχόλια μου εκεί.
      Δεν έχεις ίσως σκεφτεί ότι για να γράψεις το σχόλιο σου χρησιμοποίησες ένα υπολογιστή που περιέχει χρυσό εκτός αν το έστειλες με κινητό που και αυτό έχει. άσε δε που μπορεί εκείνη την ώρα να είχες ανοικτή την τηλεόραση σου που και σε αυτή υπάρχει!
      Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αυτός ο χρυσός από κάπου πρέπει να εξορυχτεί αφού βέβαια ελαχιστοποιηθούν οι αναπόφευκτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.Το συγκεκριμένο λοιπόν ορυχείο έχει περάσει όλες τις προβλεπόμενες από την ΕΕ και την Ελλάδα απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και γι΄αυτό τον λόγο κατέφυγαν οι αντίθετοι στην γκαγκστερική επίθεση.
      Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν γίνει αντίστοιχες αντιδράσεις και σε χώρες με εγνωσμένη περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και με συνείδηση της αξίας του υπεδάφους τους
      Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά μεταλλεία χρυσού και σε χώρες μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Σουηδία (8 μεταλλεία της Boliden, το Blaiken mine, το Svartliden mine και το Faboliden mine), η Φινλανδία (Pahtavaara mine, Kittila mine, Orivesi mine)που αποτελεί και την πρώτη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη, η Γροιλανδία (μεταλλείο Nalunaq), η Ιρλανδία (μεταλλείο Omagh), η Ισπανία (2 μεταλλεία της Rio Narcea), και στο Salave/Tapia de Casariego , που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα, υψηλής περιεκτικότητας σε χρυσό και είναι στο τελευταίο στάδιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης (για εργοστάσιο και λίμνες τελμάτων, το μεταλλείο έχει αδειοδοτηθεί),και στο La Zarza/Huelva (Ισπανία), χαλκού-χρυσού και στο Penedono (Πορτογαλία).
      Επίσης υπάρχουν έργα έρευνας χρυσού και σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία που διαθέτει ήδη μεγάλα μεταλλευτικά έργα, η Ιταλία και η Σλοβακία.

      Προφανώς η δημιουργία του ορυχείου θα καταστρέψει ένα μέρος του δάσους (4.000 στρέμματα) αλλά αυτό είναι μόνο το 0,5% (μηδέν κόμμα πέντε τοις εκατό) του συνολικού δάσους.
      Μόνο σε 4 χρόνια. από το 2007-2012 οι πυρκαγιές στην χώρα μας κατέστρεψαν άνω των 6.000.000 στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων ενώ μόνο το 2000 κάηκαν 2.150.000 στρέμματα χωρίς αντίστοιχα να γίνεται κάποια στοιχειώδης αναδάσωση.
      Από την άλλη μεριά στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να φυτέψει διπλάσιο αριθμό δέντρων σε σχέση με εκείνα που θα καταστρέψει ενώ συγχρόνως και για δική της προστασία των εγκαταστάσεων της, θα υπάρχει φύλαξη του δάσους όλο το 24ωρο και μέσα πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς !

      Διαγραφή
  2. Δεν ήταν ποτέ καθηγήτρια γυμνασίου η περιστέρα. Δασκάλα του δημοτικού ήταν, ψάξε τα στοιχεία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι Δασκάλα. Έχει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών
      Αντιγράφοντας από το λινκ που παραθέτω στο κείμενο, φαίνεται πως ξεκινώντας από την Β/μια Εκπαίδευση και θα έγινε μόνιμη στην Α/βμια στην οποία όμως δεν δίδαξε ποτέ¨
      Περιέργως, αν και εξηγήσιμο, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, προτίμησε αντί τις πολύ υψηλές αμοιβές που μπορούσε να πετύχει στον ιδιωτικό Τομέα, να διορισθεί στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και δει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση… Είναι η εποχή που υπουργός Παιδείας είναι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου…
      Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο διορισμός της κ. Μπαζιάνα στην Β/θμια Εκπ/ση, και δει ως καθηγήτρια πληροφορικής σε Γυμνάσιο (ΠΕ19), Είναι το πρώτο αλλά ουσιαστικό Βήμα για την πορεία της προς την Καθηγητική Έδρα του ΕΜΠ. Την ίδια εποχή, ο σύντροφός της Αλέξης Τσίπρας, παίρνει τον «μοναδικό» μεταπτυχιακό τίτλο του, με πρόεδρο της Επιτροπής απονομής του, τον Καθηγητή Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Τεχνολογίας στο ΕΜΠ κ. Αριστείδη Μπαλτά.
      Αμέσως, μετά την ανάδειξη ως Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου, του επονομαζόμενου και ΓΑΠ, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, τότε υπουργός Παιδείας, υπογράφει την 1ηαπόσπασή της στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
      Το 2013, η Πληροφορική, «μπαίνει» σαν μάθημα στην Α/θμια εκπαίδευση και η κ. Μπαζιάνα, είναι από τους «τυχερούς» εκπαιδευτικούς ΠΕ19 που σε Δημοτικό Σχολείο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον περίπτωση να βγει υπεράριθμη…
      Παρόλα, αυτά, όμως, δεν διδάσκει ποτέ στα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου, αφού με νέες αποφάσεις του τότε υπουργού κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου (δύο φορές), ΤΟΥ Κ. Ανδρέα Λοβέρδου και στην συνέχεια του κ. Αριστείδη Μπαλτά αποσπάται διαρκώς στο ΕΜΠ, συνεχίζοντας να συγκεντρώνει μπόνους προϋπηρεσίας ως διδάσκουσα σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα


      Διαγραφή
  3. "Δύσκολα θα αρνηθεί κανείς εξάλλου ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πλέον αστοιχείωτος έλληνας πολιτικός που έφθασε ως την πρωθυπουργία σε δημοκρατικούς καιρούς"

    Τον αδικούμε τον Τσίπρα εδώ. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά οι προηγούμενοι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου ήταν οι πιο αστοιχείωτοι πρωθυπουργοί. Από άποψη ικανοτήτων δεν ήταν ικανοί ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών τους να δέσουν. Ο Καραμανλής ειδικά έχει το 80% της ευθύνης για τα οικονομικά χάλια. 5 χρονια πρωθυπουργός δεν κατάλαβε τίποτα από χρέος και επειδή το ξέρει δεν ακούγεται καθόλου.
    Είναι φαινόμενο να είσαι πρωθυπουργός ακριβώς τα χρόνια πριν την κρίση και τόσα χρόνια δεν τον εχει ρωτήσει κάποιος κάτι σχετικό ή δεν έχει πει κάτι ο ίδιος δημόσια για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ή πως εξηγεί αυτός την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο αστοιχείωτος και άλλο ανίκανος. Χωρίς να διαφωνώ για την ανικανότητα των άλλων δύο, σαφώς και δεν ήσαν τόσο αστοιχείωτοι.
      Τουλάχιστον ήξεραν αγγλικά!

      Διαγραφή