Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ!




Στο iefimerida, όπου μπορείτε να δείτε και τα αντίστοιχα βίντεο, διαβάζουμε για τους απατεώνες της «Εκκλησίας όλων των Εθνών» που εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την θρησκευτική πίστη αρκετών ανθρώπων στήνοντας δημοσίως εξορκισμούς!
Ο αυτοαποκαλούμενος «Άνθρωπος του Θεού», που παρουσιάζεται ως παπάς, μέσα από δεκάδες βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube, δείχνει πώς «βοηθά» τους πολίτες, διώχνοντας δαιμονικές παρουσίες που τους έχουν κυριεύσει!
Έτσι στα βίντεο του «Ανθρώπου του Θεού» μπορούμε να δούμε ανθρώπους να σέρνονται στο έδαφος, να χτυπιούνται, να τρέχουν, να βγάζουν αφρούς από το στόμα αλλά και να… φτύνουν τις ασθένειες από το στόμα τους, «θεραπευμένοι» πλέον, στο σόου της αίρεσης. 


Ταυτόχρονα διατείνεται πως μπορεί να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες , όπως τον καρκίνο, την σχιζοφρένεια αλλά και κατάγματα, την αρθρίτιδα και την ηπατίτιδα!



Βέβαια αν προσέξει κανείς στο παραπάνω βίντεο του Mega, είναι εμφανείς οι ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων που εμφανίζονται στην κάμερα της αίρεσης με διαφορά κάποιων χρόνων, ενώ σε ορισμένα στιγμιότυπα διακρίνεται ο… σκηνοθέτης να δίνει οδηγίες.
Όπως δε  έχει καταγγείλει μια γυναίκα που πιστεύει, όπως δυστυχώς αρκετές άλλες στα μάγια, αυτή που την προσηλύτισε στην αίρεση την έπεισε πως της είχαν κάνει μάγια λέγοντας της: "εγώ διάβασα τον χάρτη σου, σου έχουν κάνει μαύρα μάγια, όμως αυτά δεν μπορούμε να τα λύσουμε τζάμπα, κοστίζουν πολλά 4 χιλιάρικα". Όταν της είπε : "Πού να βρω αυτά τα λεφτά;" Της απάντησε: "Εντάξει, μπορούμε να κάνουμε διακανονισμό", και στο επιχείρημα  "δεν δουλεύω". "Κυρία μου", της είπε "μήπως έχεις χρυσαφικά να δώσεις»
Ευτυχώς που όταν είχαν συμφωνήσει να έρθει ταξί να την  πάρει για να δώσει τα κοσμήματα και τους τίτλους του σπιτιού της (!) πρόλαβε η κόρη της και την σταμάτησε, οπότε δεν επικοινωνήσαν  ξανά μαζί της.
Ευτυχώς οι εισαγγελικές και οι διωκτικές αρχές κινήθηκαν με απαράμιλλο συντονισμό και υποδειγματικό επαγγελματισμό αυτή την φορά. Προτού να κλείσει τρίτο εικοσιτετράωρο από τον γελοίο δημόσιο εξορκισμό στη Θεσσαλονίκη, είχαν περαστεί χειροπέδες στους υπευθύνους αυτού του επικίνδυνου θρησκευτικού καρακατσουλιού.



Δυστυχώς όμως καθώς η Ορθόδοξη εκκλησία δεν καταδικάζει τους εξορκισμούς, όπως γράφει ο Πέτρος  Τατσόπουλος στα  «Τα Νέα» στις 30 Αυγούστου 2022  ως σκοταδιστικά φούμαρα (όχι ακίνδυνα πάντοτε για τους ψυχικά νοσούντες) αλλά αναγνωρίζει αποκλειστικά στον εαυτό της το δικαίωμα να εξορκίζει. «Σκοπός του εξορκισμού», μας πληροφορεί το EkklisiaOnLine, «είναι η εν ονόματι του Θεού απαλλαγή του ανθρώπου αλλά και των κτισμάτων Του από της δαιμονικής κατοχής ή επηρείας ή και αυτής της ροπής των δαιμονίων δυνάμεων, υπό την οποία βρίσκεται η λογική και άλογη φύση. Γι’ αυτό και ο εξορκισμός έχει συνήθως επιτιμητικό ή προστακτικό χαρακτήρα […] Χρειάζεται επίσης αγιότητα βίου εκ μέρους του Ιερέα, που θα προβεί σε εξορκισμό». Αντιληπτό. Δεν μπορεί να επιτραπεί σε όποιον κι όποιον να διώχνει τους «δαίμονες»• μονάχα σε όποιον φέρει τη δική μας υπογραφή στην ούγια. 




Ανάλογη ή και χειρότερη λοιδορία προς τον ορθό λόγο, προς τον εικοστό πρώτο μετά Χριστόν αιώνα, προς τον ίδιο τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον οποίον επαιρόμαστε ότι ανήκουμε, είναι η εμπορία «θαυμάτων». Το δίκτυο διακίνησης «θαυμάτων» είναι τεράστιο, ανεξέλεγκτο και αφορολόγητο –από το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό έως τη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος. Εξίσου πλούσιο είναι και το υλικό των αποδείξεων για τις απάτες: τόσο γραπτό όσο και οπτικοακουστικό, με καταγεγραμμένη πληθώρα καταγγελιών από τα θύματά τους, αλλά και ομολογιών από συνεργούς των θυτών. Τα Ellinika Hoaxes, ο απηνής διώκτης όσων fake news εντοπίζονται, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια και είναι πάντοτε πρόθυμα να την θέσουν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών. Κατά καιρούς οι απάτες σκαρφαλώνουν έως τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, παραμένουν εκεί για λίγες ημέρες κι έπειτα πάλι τις καταπίνει η ειδησεογραφική λήθη, δίχως τον παραμικρό κολασμό –έστω και μόνο για τα προσχήματα- των ρασοφόρων τσαρλατάνων. Κανένας δεν ταράσσει τη σιέστα των καμποτίνων στη χώρα των Λωτοφάγων.
 Κανενός εισαγγελέα το αφτί δεν ιδρώνει.
Ακόμη και ο πιο καλόβολος εθελότυφλος δεν μπορεί να αγνοήσει τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά: αστραπιαία αντίδραση στην περίπτωση μιας περιθωριακής θρησκευτικής σέχτας, διαχρονικά, διακομματικά και διακυβερνητικά «στραβά μάτια» στο διαρκές σκάνδαλο που διασύρει την υπόληψη της χώρας διεθνώς. Θα μου πείτε: το ίδιο πολιτικό, κομματικό, εκλογικό βάρος έχουν μια χούφτα γραφικοί θρησκόληπτοι με τους εκπροσώπους ενός θρησκευτικού δόγματος συνταγματικά θωρακισμένου; Το ίδιο κόστος θα κληθεί να καταβάλλει όποιος εισαγγελέας αποφασίσει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία; Σωστό κι αυτό.   


Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου