Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕΘΑΝΕ!




Ξέρω  εκ προοιμίου ότι Η σημερινή μου ανάρτηση δεν πρόκειται να συγκεντρώσει πολλά like, καθώς δεν πληροί ούτε τον δημοσιογραφικό όρο ότι για να διαβαστεί ένα θέμα και να αρέσει σε πολλούς, πρέπει να έχει αίμα, σπέρμα ή στέμμα αλλά ούτε και τον βασικό και συνήθη όρο του ΦΒ για μια επιτυχή δημοσίευση, να έχει δηλαδή σκυλάκια, γατάκια και παιδάκια ή στην ανάγκη την φωτογραφία και την συνταγή μιας κολοκυθόπιτας!
Πολλές επίσης  δεσποινίδες και κυρίες βάζουν στο ΦΒ τις σέλφι που βγάζουν αυτοθαυμαζόμενες , ενώ από κάτω φίλοι και γνωστοί σχολιάζουν με έκδηλη υποκρισία, γιατί δεν θέλουν να τους χαλάσουν την καρδιά: Κούκλα, πανέμορφη, κτλ
Ας έρθουμε όμως στο σημερινό θέμα που ο θάνατος της Ελισάβετ το κατέστησε  πάλι επίκαιρο.


Ενώ λοιπόν όλοι φωνάζουμε μαζί με τον Παπακωνσταντίνου «δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάπτη», παρά το γεγονός ότι ξέρουμε ότι αναπόφευκτα αυτή  θα είναι η κατάληξη, οι περισσότεροι αποφεύγουν να σκεφτούν και να δηλώσουν εν ζωή τι θα γίνει με το κουφάρι τους όταν πεθάνουν.
Οι μόνοι που δεν έχουν πρόβλημα με αυτό είναι οι θρήσκοι που πιστεύουν στον παράδεισο και την Δευτέρα Παρουσία
Προφανώς όλοι αυτοί είναι πεπεισμένοι πως χάρις τον ενάρετο βίο που έζησαν, άσχετα αν πολλοί τους χαρακτήριζαν εν ζωή καθάρματα, η θέση τους στον Παράδεισο είναι εξασφαλισμένη, ενώ στην Κόλαση θα πάνε όλοι οι εχθροί τους. 

 

 Καθώς δε θα βρίσκονται ξαπλωμένοι με ενωμένα τα χέρια εν μέσω ανθέων και φορώντας  το καλό τους κουστούμι, θα τους αποκαλεί ο παπάς ανάξιους και δούλους, δυστυχώς δεν θα μπορούν του απαντήσουν ότι οι ίδιοι πίστευαν ότι  άξιοι και ελεύθερα άτομα ήταν στην ζωή τους, έτσι ακριβώς όπως με συγκινητικό στόμφο αναπτύσσει   ο εκφωνών  τον επικήδειο, που μερικές φορές έχει έρθει για να είναι σίγουρος ότι ο αποθανών είναι πράγματι νεκρός!  
Την άβολη αυτή κατάσταση την έχει περιγράψει με γλαφυρότητα ο Σκαρίιμπας:
Σαν θάρθει η ώρα να -ανεπιστρεπτί- επιστρέψω στην Μάνα Γή, δυό πράγματα θα είναι της ταπεινότητας μου η κορυφαία ταπείνωση: που από την μια μεριά θε να με βάλουνε μ΄εκείνο το «συγχώρεσον τον ανάξιον δούλον σου»- εμ δούλος εμ και ανάξιος! κι΄ απ΄την άλλη οι στην κοινωνία του κατεστημένου τα πρώτα φέροντες, έχουνε να κάνουνε καραγκιοζομπερτελίκια αυτοί!
Κι εγώ τι να σου κάνω, πεθαμένος άνθρωπος;


Για όλους εμάς που δεν πιστεύουμε σε παραδείσους και Δεύτερες παρουσίες και δεν επιθυμούμε έστω και νεκροί να μας λένε ανάξιους και δούλους, η πρώτη και μοναδική παρουσία μας στην ζωή  θα έχει το τέλος της με την αποτέφρωση μας στον τόπο μας.
 Έτσι προσωπικά εγώ, μια και εν ζωή δεν αξιώθηκα να πάω στην Βουλγαρία, τελικά ούτε μετά θάνατον θα την δω, όπως ήταν αναπόφευκτο πριν μερικά χρόνια που δεν γινόντουσαν εδώ αποτεφρώσεις.


Βέβαια για να σε κάψουν πρέπει, βάσει νόμου να υπογράψει συγγενής α΄ή β΄ βαθμού, οπότε αν δεν έχεις κινδυνεύεις να σε θάψουν, παρά την εκπεφρασμένη γνώμη σου για αποτέφρωση, όπως κινδύνευσε πρόσφατα να γίνει με την αξέχαστη Μάρθα Καραγιάννη που δεν είχε στενούς συγγενείς. Ευτυχώς όμως είχε στενούς και πιστούς φίλους που κατάφεραν να εκπληρώσουν την επιθυμία της. 
Όμως  υπάρχει και η δυνατότητα να προσφέρεις το σώμα σου στην επιστήμη για να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές της Ιατρικής στο μάθημα της Ανατομίας όπως έκανε ο αείμνηστος Κώστας Καζάκος που πέθανε 86 ετών.
Βέβαια είτε σε θάψουν είτε σε κάψουν μπορείς, ίσως και για μοναδική φορά στην ζωή σου, να βρεθείς χρήσιμος σε κάποιον ή σε κάποιους συνανθρώπους σου, αν μερικά όργανα σου τα πάρουν για μεταμόσχευση αντί να τα φάνε τα σκουλήκια ή η φωτιά.  


 Όπως γράφω εδώ ,εκτός από αυτούς που έχουν κάρτα δωρητή οργάνων σύμφωνα με τον νέο νόμο  «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3 και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του». 
Έτσι σε περίπτωση προϋπάρχουσας αρνητικής δήλωσης, ο εκλιπών δεν θα γίνει δότης οργάνων ακόμα και εάν η οικογένειά του το επιθυμεί.
Σχολιαστής στο παραπάνω ποστ έθεσε ένα εύλογο ερώτημα:
Στην υποθετική προς νεοέλληνα ερώτηση, "θέλετε να γίνετε δωρητής σώματος;" η απάντησις "πάρτε τ'@ρχίδι@ μου!" δύναται να θεωρηθεί θετική ή αρνητική;:
Στο σχόλιο αυτό έδωσα μια τεκμηριωμένη επιστημονική απάντηση:
Δωρεά ανυπάρκτων πραγμάτων δεν είναι ούτε θετική ούτε αρνητική!
Ξέρεις εσύ ενήλικο νεοέλληνα που να μην τον έχει ευνουχίσει πλήρως είτε η μάνα του είτε η σύζυγος;
Όλα τα παραπάνω τα έγραψα γιατί όλοι μας, την σκέψη ότι θα πεθάνουμε την απωθούμε από το μυαλό μας και κανένας δεν σκέφτεται αυτό που έχει πει ο Αρκάς:
Το πότε θα πεθάνεις είναι σαν το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού σου
... Δεν είναι στο χέρι σου .


Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.
 
ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ   "ΘΑΝΑΤΕΡΑ" ΠΟΣΤ
ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ
ΠΤΩΜΑΤΟΛΕΙΨΑΝΟΛΟΓΙΑ….
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΜΑΤΟΛΕΙΨΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ
ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ «ΘΑΝΑΤΕΡΑ» ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ
ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑΦΟΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ
ΑΡΑΓΕ… ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΟΣΤ;
ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ! 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Χ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου