Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΜΠΟ.






Όταν διάβασα για την μήνυση που είχε κάνει ο Βγενόπουλος στον Τσίπρα αγανάκτησα.
Ο Τσίπρας μου είναι συμπαθής και τον ψήφισα και για δήμαρχο γιατί οι άλλοι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι μου γύρναγαν τα άντερα.
Ο μεν Κακλαμάνης γιατί ως υπουργός κατάφερε να μην κάνει απολύτως τίποτα, έχοντας ως μοναδική του φροντίδα να διατηρήσει το image του για να γίνει δήμαρχος. Βέβαια δεν είχα φανταστεί ότι και ο διάδοχος του, που αντίστροφα από δήμαρχος έγινε υπουργός στο ίδιο υπουργείο, θα τον ξεπερνούσε στην ικανότητα του να μην κάνει τίποτα ,αν και διορατικά ο Πάγκαλος αρκετά χρόνια πριν τον είχε αποκαλέσει ο κ Τίποτα.
Ο δε άλλος υποψήφιος, ο Σκανδαλίδης θες γιατί είναι παπαδοπαίδι, θες γιατί στην αφέλεια του πίστευε ότι έτσι οι θεούσες θα του ρίξουν κάνα σταυρό, είχε πάει και είχε υποσχεθεί στον μακαρίτη τον Χριστόδουλο ότι θα τον βοηθήσει να κτίσει την νέα μητρόπολη.
Είπα λοιπόν μέσα μου για δες τώρα το κεφάλαιο με την επίθεση στον Τσίπρα θέλει να κτυπήσει ένα ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής γιατί τους μπήκε στην μύτη.
Μετά όμως άρχισαν να μου μπαίνουν ψύλλοι στ΄ αυτιά όταν είδα όλα τα κόμματα μαζί να επιτίθενται στον Βγενόπουλο.
Έτσι λοιπόν έκατσα και διάβασα όλο εκείνο το σεντόνι που δημοσίευσε η MIG για να καταλάβω που βρίσκεται η απάτη που μίλησε ο Τσίπρας και ποιοι είναι αυτοί οι απατεώνες που αγοράζουν αέρα και πουλούν αέρα στον ΟΤΕ και που μπλέκει ο Βγενόπουλος που τσαντίστηκε με αυτά που είπε ο Τσίπρας και κατέθεσε εναντίον του μήνυση.
Η υπόθεση λοιπόν ξεκινάει από το ότι ο ΟΤΕ είναι μια κερδοφόρος εταιρεία.
Ο Αλογοσκούφης λοιπόν θέλει να την ιδιωτικοποιήσει πουλώντας την σε ένα επενδυτή της αρεσκείας του που να του δώσει και το μάνατζμεντ.
Δεν είναι του παρόντος αν κάνει καλά ή αν πουλάει τα ασημικά του σπιτιού όπως του λέει η αντιπολίτευση.
Όμως εμφανίζεται ο Βγενόπουλος και αγοράζει από εδώ και από κει από μικρομετόχους το 20% των μετοχών του ΟΤΕ, εταιρείας εισηγμένης κατά 62% στο Χρηματιστήριο , όπως θα μπορούσα και εγώ ή εσείς αν είχαμε το αντίστοιχο παραδάκι.
Έχοντας ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ζήτησε εύλογα να έχει μειοψηφική συμμετοχή στο ΔΣ της Εταιρείας για να μπορεί να ελέγχει τι γίνεται με την επένδυση που έχει κάνει και που προφανώς την θεωρεί και αυτός κερδοφόρα, γι΄ αυτό άλλωστε και επένδυσε τα λεφτά του.
Ο υπουργός Οικονομίας όμως φαίνεται ότι δεν τον γούσταρε έτσι όπως του ξεφύτρωσε από εκεί που δεν τον περίμενε και ήθελε από ότι φαίνεται άλλον ευρωπαίο επενδυτή.
Πέρασε λοιπόν μια τροπολογία, μάλλον αντίθετη με το Ευρωπαϊκό δίκαιο για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, που δεν του επέτρεπε να αποκτήσει πάνω από το 20% των μετοχών και έτσι ο Βγενόπουλος έμεινε με τις μετοχές στο χέρι.
Φρόντισε λοιπόν και αυτός να βρει αγοραστή ,την DEUTSCH TELECOM ,που προφανώς ενδιαφερόταν να αγοράσει μετοχές του ΟΤΕ και νομίμως, όπως προβλέπει και η Ελληνική νομοθεσία όταν μεταβιβάζεται πακέτο μετοχών άνω του 5%, τους τις πούλησε σε τιμή ανώτερη από την τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο.
Σε όλη αυτή την ιστορία δεν μπορώ να δω που βρίσκεται η απάτη και η μόνη πιθανώς παρανομία που πιθανώς να υπάρχει είναι η τροπολογία του Αλογοσκούφη.
Από ότι φαίνεται αυτό που είναι το μεγάλο αμάρτημα του Βγενόπουλου είναι ότι έβγαλε χρήματα από αυτήν την υπόθεση εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που του δίνει το Χρηματιστήριο.
Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει μια διαστροφική αντίληψη σχετικά με το κέρδος.
Εάν αφορά την τσέπη μας είναι καλοδεχούμενο και καλώς αποκτημένο με τον ιδρώτα μας .
Αντίθετα όταν οι ιδιωτικές εταιρείες κερδίζουν αυτό θεωρείται ότι δεν μπορεί να έχει γίνει χωρίς κομπίνες και λαμογιές.
Η γενικότερη αντίληψη που έχει καλλιεργηθεί είναι ότι οι εταιρείες πρέπει να δουλεύουν για το κοινό καλό και ας χάνουν .
Ακόμα δε και όταν χάνουν αλλά τις χρειαζόμαστε δεν πρέπει να κλείνουν αλλά το κράτος να τις ενισχύει.
Σαφώς βέβαια και το κράτος έχει βάλει το χεράκι του στην δημιουργία αυτής της αντίληψης. Έχει βοηθήσει χρεοκοπημένες εταιρείες να διατηρηθούν εν ζωή ενώ θα έπρεπε από καιρό να έχουν κλείσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ποδοσφαιρικές.
Γι΄ αυτό και δεν βλέπουν οι περισσότεροι τίποτα το ιδιόρρυθμο και σουρεαλιστικό στην συγκέντρωση των οπαδών του Παναθηναϊκού με αίτημα ο ιδιοκτήτης να πουλήσει την εταιρεία του γιατί δεν τον γουστάρουν και γιατί δεν πάει καλά η ομάδα, σε κάποιον της αρεσκείας τους, αλλά χωρίς να προτείνουν οι ίδιοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη να την αγοράσουν! Άλλοι να βάζουν τα λεφτά και άλλοι να έχουν γνώμη για την εταιρεία!
Όσο για τους πολιτικούς που σύσσωμοι συμπαραστάθηκαν στον Τσίπρα αυτό έγινε γιατί για πρώτη φορά κάποιος που δεν έχει παρελθόν με κρατικές προμήθειες και εργολαβίες ,άρα δεν ανήκει στους νταβατζήδες που εν μέσω γύρου και κοντοσουβλίου είχε καταγγείλει χωρίς βέβαια να κατονομάσει ο Κωστάκης, δεν τους φοβήθηκε γιατί προφανώς δεν τους έχει ανάγκη.
Τον Βγενόπουλο δεν τον ξέρω, ούτε έχω τίποτα μετοχές στις εταιρείες του αλλά για να είμαι ειλικρινής βρίσκω απόλυτα λογικό να τσαντιστεί κανείς όταν όπως λέει ο ίδιος :"παρακολουθήσαμε μαζί με το πανελλήνιο επί πέντε ημέρες στην Βουλή και στα ΜΜΕ να λέγονται για «μεσάζοντες που πήραν μίζα», «υπόγειες διαδρομές βρώμικου χρήματος», «αγοράσανε και πουλήσανε αέρα», «να αποκαλυφθεί η απάτη», «να επέμβει ο Εισαγγελέας» και άλλα τέτοια γραφικά"
΄Ύστερα δε όταν το γνωστό και έγκυρο STAR CHANNEL αντί να φροντίσει να μας ενημερώσει για το εξώγαμο του Πασχάλη και τις δηλώσεις της συζύγου του ή να μας δείξει τους πρώτους κώλους που εμφανίστηκαν δειλά στις πλαζ, ή έστω για το πότε έκλαψε η Βροχοπούλου,να κάνει όπως λέει πάλι ο Βγενόπουλος: σε μικρό χρονικό διάστημα 95 δυσφημιστικές αναφορές στην εταιρεία μας και ανακάλυψε μέχρι και ότι γίνονται έρευνες ότι τα χρήματα της MIG, που επενδύθηκαν στον ΟΤΕ, προέρχονται από την «Αλβανική μαφία» και οι δημοσιογράφοι φώναζαν ενθουσιασμένοι «βρωμάει, βρωμάει».
Δεν θα είχα καμία αντίρρηση αν έχουν στοιχεία να τα δημοσιεύσουν και να του γαμήσουν το κέρατο. Αλλά στοιχεία δεν είδαμε από κανένα.
Μπορεί δε η επίθεση του STAR CHANNEL να υποκρύπτει επιχειρηματικά συμφέροντα του ιδιοκτήτη του αλλά τουλάχιστον οι πολιτικοί κάποτε θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα λόγια τους θα πρέπει να είναι υπεύθυνα και όχι λόγια του αέρα καλυπτόμενα από την βουλευτική ασυλία.
Συνεχίζοντας όμως απτόητος ο Τσίπρας, χθες πάλι, σχολιάζοντας την μήνυση που του έγινε, είπε ειρωνικά ότι πρέπει να προσέχει τι λέει (προφανώς δεν το θεωρεί αυτονόητο!) :ειδικά όταν σχολιάζουμε την χειραγώγηση του Δημοσίου από την συμπαθή παραγωγική τάξη των κερδοσκόπων.(εννοεί προφανώς ότι ένας επιχειρηματίας πρέπει να χάνει για να μην είναι κερδοσκόπος!)
Συνέχισε δε απτόητος λέγοντας ότι ο επιχειρηματίας κινήθηκε δικαστικά εναντίον του γιατί :ενοχλήθηκε επειδή καλέσαμε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να αποκαλύψουν την απάτη. Και αναφερόμαστε σε αυτό ακριβώς για το οποίο αναρωτιέται ολόκληρη η κοινωνία στο ότι η DEUTSCH TELECOM αγόρασε από την κυβέρνηση το μάνατζμεντ του ΟΤΕ, αλλά το αντίτιμο το κατέβαλε στον κ. Βγενόπουλο.
Δηλαδή δεν του φταίει η κυβέρνηση που αρνείται σε ένα επιχειρηματία με το 20% μειοψηφική συμμετοχή στην διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ αντίθετα εκχωρεί για αδιαφανείς λόγους σε άλλη εταιρεία το μάνατζμεντ με το ίδιο ποσοστό, αλλά του φταίει αυτός που πουλάει το ποσοστό του και φεύγει γιατί κέρδισε εκμεταλλευόμενος την τραγελαφική αυτή κατάσταση!
Μετά απορούμε γιατί δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα!
Εύχομαι δε ο Τσίπρας που τελείωσε την δήλωση του όταν έμαθε για την μήνυση, με το τραγούδι του Γιάννη του Αγγελάκα, που λέει "Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ"...» να μην αναγκαστεί να κάνει στο μέλλον κάποια άλλη δήλωση με ένα άλλο παλιό τραγούδι της Βέμπο που έλεγε:
Συγγνώμη σου ζητώ συχώρεσέ με
μετάνοιωσα πικρά τ' ομολογώ
UPDATE 19-4-08

Ο πολιτικός λόγος της Αλέκας, κατά την γνώμη μου, είναι συνήθως ξύλινος και ξεπερασμένος , καθηλωμένος στις ιδεοληψίες μιας ιδεολογίας που η εφαρμογή της κατέρρευσε παταγωδώς όπου εφαρμόστηκε.
Διαβάζοντας όμως στην χθεσινή εφημερίδα την συζήτηση για τον ΟΤΕ τον μόνο πολιτικό αρχηγό που είπε τα πράγματα όπως έχουν ήταν με έκπληξη μου η Αλέκα.
Είπε ότι δεν θα βρίσει προσωπικά τον Βγενόπουλο ,όπως οι άλλοι ,δεν θα τον χαρακτηρίσει απατεώνα ,γιατί απλώς είναι καπιταλιστής.
Και αυτή είναι η πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι.
Εκεί όμως που είπα να γράψω ένα καλό λόγο για την Αλέκα γύρισα την σελίδα και διάβασα για την τιμητική εκδήλωση που έγινε για τον Κύρκο.
Είναι από τις σπάνιες φορές που τιμάται ΕΝ ΖΩΗ ένας πολιτικός αρχηγός και μάλιστα της Αριστεράς και ο Λεωνίδας είναι πράγματι ένα άτομο που με συνέπεια μια ολόκληρη ζωή υποστήριξε με θάρρος, ευγένεια και ήθος τις ιδέες του χωρίς να τις απεμπολήσει ακόμα και όταν καταδικάστηκε σε θάνατο το 1949.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας από όλο το πολιτικό φάσμα βρήκε να πει ένα καλό λόγο για τον αγωνιστή αυτόν πλην ενός : της Παπαρήγα.

30 σχόλια:

  1. Πολυ ορθολογική η ανάλυση σου Αθεόφοβε.
    Ομολογώ οτι και γω σκεφτόμουν να γράψω κάτι σχετικο με αφορμη τις κορώνες της Αντιπολιτευσης και του γνωστού φιλικού τύπου που άφηνε τεχνηέντως υπόνοιες οτι η εξαγορά του πακέτου της MIG απ την DT ήταν προσυμφωνημένη,αγνοώντας το προφανές;

    οτι απο τη στιγμη που το Κρατος αποφάσισε να μειώσει περαιτέρω την συμμετοχή του στον ΟΤΕ,οιοσδήποτε είχε τα χρηματα μπορουσε να χτισει θέση,της DT περιλαμβανομένης.Το γιατι δεν το εκανε περσι το καλοκαίρι που άρχισε να αγοράζει ο Βγενοπουλος,αλλά αναγκάστηκε να πληρώσει σημαντικο premium απ την τρεχουσα τιμη στο Χρηματιστηριο,δεν το ξέρω,αλλά προφανώς αυτό το σενάριο δεν στέκει γιατι θα μπορούσε να ειχε αγοράσει η ιδια το ποσοστο εξαρχης γλυτωνοντας το καπέλο.
    Μου κανει ομως εντυπωση οτι ο Βγενοπουλος σε πολυ λιγο χρόνο έχει ανοίξει δεκάδες μέτωπα,αρχικα με οικονομικα συμφεροντα,τωρα και με πολιτικά.Δεν ξέρω κανέναν να εχει επιβιώσει με τόσα μέτωπα,αλλά πάλι δεν ξέρω αν κανείς είχε πίσω του τα κεφάλαια του Ντουμπάι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με μπέρδεψες καταρχήν με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπονδυλίδη (τέλεια παρομοίωση…) και στη συνέχεια με το αν μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να μηνύει έναν αρχηγό κόμματος.
    Να δεχτώ πως ο Τσίπρας υπέρβαλε και είπε και μια κουβέντα παραπάνω. Είναι όμως αυτός λόγος κάποιος που επειδή έχει χρήματα τα οποία απόκτησε με όποιο τρόπο (με απόλυτη νομιμότητα πάντως δεν γίνεσαι πλούσιος, εκτός κι αν είσαι ο ιδιοκτήτης του νησιού της διαφήμισης…) να κάνει αγωγή κάθε φορά που νομίζει ότι συκοφαντείτε;
    Τότε θα έχουμε μια βουλή με κόμματα που θα πρέπει να ζητάνε την άδεια του κάθε μεγαλο…ο,τιδήποτε για να μιλήσουν, να καταγγείλουν και να προτείνουν.
    Η βουλή , ο κάθε βουλευτής και πολύ περισσότερο ο αρχηγός κάθε κόμματος έχει υποχρέωση να προσπαθεί να βάλει φρένο στις ορέξεις των λογής αρπακτικών του δημόσιου χρήματος. Με κάθε τρόπο.
    Ο κ. Βγενόπουλος έχω την εντύπωση πως προχώρησε στην αγωγή επειδή θεώρησε τον Τσίπρα πολύ μικρό (και ηλικιακά αλλά και κομματικά) ώστε να τολμήσει να του βγάλει γλώσσα.
    Εκτός και το έκανε για διαφημιστικούς λόγους, κλέβοντας λίγη από τη δημοσιότητα του Τσίπρα, να συντηρείται στην επικαιρότητα και να πάρει πιο εύκολα τον παναθηναϊκό!
    Να πιστεύει πάντως πως θα βρεθεί δικαστήριο που θα δώσει δίκιο στις παπαρολογίες του, είναι αδύνατο, επειδή μόνο κουτός δεν είναι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' αυτή τη χώρα κυριαρχεί η βιαστική σκέψη. Έριξε ένα πυροτέχνημα ο Τσίπρας, πέταξε και μια κορώνα ο Λαζόπουλος στο τηλετσαντίρι του, είπε και μια παπαρδέλα ο Μάκης στη Ζούγκλα του, φαμφαρολόγησε ο Πρετεντέρης στο παραθυράκι του και... τα 'παμε και τα συμφωνήσαμε. Αν είναι όπως τα λες - και δεν βλέπω κάποιο λάθος σε όσα είπες - επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η βιαστική αυτή μιντιακή αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων - μια και άλλη εικόνα έδωσαν - που κάποιους τους συμφέρει πολύ προκειμένου να κάνουν τη δουλίτσα τους ή, όπως ο Θέμος, να βγάζουν τα εκατομμυριάκια τους. Λείπει η ψύχραιμη, σφαιρικότερη αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων. Και στo blog σου όπως και σε κάποια άλλα, συνιστά ευχάριστη έκπληξη και αλλαγή από τα συνηθισμένα η μη πανικόπληκτη, ισορροπημένη παρουσίαση της επικαιρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. squarelogic-
    Δεν μπορώ να ξέρω από που έχει τα κεφάλαια ο Βγενόπουλος και δεν είναι θέμα του παρόντος ποστ αυτό.
    Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω που μπορείς να τον κατηγορήσεις για απάτη.
    Αντίθετα ο Αλογοσκούφης δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τους χειρισμούς του.

    syneas-
    Κατ΄ αρχάς διόρθωσα το λάθος με τον Σπονδυλίδη αντί του Σκανδαλίδη που εύστοχα επεσήμανες.
    Τώρα για το:
    αν μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να μηνύει έναν αρχηγό κόμματος
    και να κάνει αγωγή κάθε φορά που νομίζει ότι συκοφαντείται;

    Βάσει ποιάς λογικής δεν μπορεί;
    Ο κάθε πολίτης μπορεί και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του.

    Μετά:
    Ο αρχηγός κάθε κόμματος έχει υποχρέωση να προσπαθεί να βάλει φρένο στις ορέξεις των λογής αρπακτικών του δημόσιου χρήματος.

    Συμφωνώ απόλυτα ,αλλά εδώ δεν πρόκειται για δημόσιο χρήμα αλλά για μετοχές του χρηματιστηρίου που ελεύθερα αγοράζει και πουλάει ο καθένας.
    Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι αγόρασε και πούλησε ο Βγενόπουλος αλλά ποιός εκχωρεί το μάντζμεντ που έχει σχέση με το δημόσιο χρήμα και σε ποιόν και έναντι ποιού ανταλλάγματος.
    Και εδώ έχει σαφώς λόγο η αντιπολίτευση να ζητάει εξηγήσεις από τον υπεύθυνο υπουργό και να τον κατηγορεί για διασπάθηση του δημοσίου χρήματος.

    Γράφεις:
    να συντηρείται στην επικαιρότητα και να πάρει πιο εύκολα τον παναθηναϊκό!

    Εάν πάλι θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκο δεν έχει ανάγκη την επικαιρότητα έχει ανάγκη δύο πράγματα.
    Πρώτον να θέλει να πουλήσει ο ιδιοκτήτης την ΕΤΑΙΡΈΙΑ του και δεύτερον να έχει τα λεφτά που θα του ζητήσουν για να την πάρει.
    Πάλι εδώ δεν υπάρχει καμία σχέση με δημόσιο χρήμα και η παροιμία λέει πως από πιττα που δεν τρώς τι σε νοιάζει κι΄ αν καεί.

    Αν δε η ιστορία φτάσει στα δικαστήρια θα δείς πως θα βρεθεί η φόρμουλα του είπα και δεν εννοούσα αυτό αλλά άλλο και έγινε παρανόηση κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gerasimos-
    Γράφαμε συγχρόνως και έτσι δεν είχα δεί το σχόλιο σου.
    Απλά αυτά που γράφω είναι μετά από κάπως εκτενές διάβασμα όλης της σχετικής ειδησεογραφίας.
    Οι περισσότεροι δυστυχώς αρκούνται στην συνθηματολογία των πολιτικών ή των τηλεοπτικών αστέρων και διαμορφώνουν γνώμη.
    Βάλε δε και την διαδεδομένη ευρέως αντίληψη στην Ελλάδα ότι επιχειρηματίας (εκτός αν είναι ο αδελφός μας ή ο πατέρας μας)σημαίνει εκ προοιμίου απατεώνας, οι κατηγορίες εναντίον του γίνονται δεκτές χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ιδίως άν προέρχονται από νέο,αριστερό και ακόμα αφθαρτο αρχηγό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως και με όσα παρέθεσες, εγώ κατάλαβα ότι ο Τσίπρας ήταν ανενημέρωτος για την όλη διαδρομή των μετοχών και ήξερε μόνο αποασπάσματα. Γιατί σε άλλη περίπτωση η στάση του ΣΥΝ είναι κατάπτιστη, αφού έμμεσα στρεφόμενος κατά του Βγενόπουλου ουσιαστικά στηρίζει την επιλογή της κυβένρησης. Από την άλλη, βέβαια, φωνάζει ακόμα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τσιπρας σαν παλιος κνιτης δεν νομιζω οτι μπορει να αντιληφθει ευκολα εννοιες οπως χρηματιστηριο, πωληση κερδος και τα λοιπά. Οπως σωστα επισημανες η λογική ειναι οι ιδιωτικές εταιρειες κακως υπάρχουν και ακομα χειροτερα κερδιζουν. Μεχρι εκει δεν εχει παραπερα.
    Ο Βγενοπουλος εκανε τη δουλεια του νομιμα- δεν ειδα τιποτα αλλο- και καλα εκανε. Η μονη γκριζα πτυχη ειναι η πιθανη συνενοηση με τον Αλογοσκουφη πριν την πώληση στην DT. Μην ξεχνατε οτι η DT για να πάρει το management θα αγορασει και ενα 2% από το δημόσιο. Ειναι λιγο απιθανο να αγορασε το 20% πριν εξασφαλίσει το 2%. Ετσι όντως ο Βγενόπουλος εισεπραξε το premium για τη μεταφορα του management αντι του Δημοσίου. Αλλα ακόμα και αυτό βαρύνει τον Αλογοσκούφη και ειναι όντως πολύ χοντρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οσο για το αν μπορει ο καθενας να κανει μυνηση οποτε του κατεβει στους πολιτικούς , φυσικά και μπορει.
    Να θυμισω επίσης οτι ποτέ η ελληνική βουλή δεν ηρε την ασυλία κανενος ουτε καν για υποθέσεις του κοινου ποινικού δικαίου. Ετσι οι περισσοτεροι λένε οτι τους κατέβει και μερικοί κάνουν οτι γουσταρουνε.
    Οσο για τον Τσιπρα , η θεση της βιτρινας του Αλαβανου εγκυμονει κινδυνους και θα πρεπει να ειναι πιο προσεκτικός μεχρι να αποκτησει βουλευτική ασυλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δείμος-
    Ακριβώς εκεί είναι το θέμα.
    Αντί η αντιπολίτευση να γίνεται στην κυβέρνηση γίνεται στον επιχειρηματία !

    sxolio.gr-
    Η πιθανή εικόνα που έχω αποκομίσει είναι ότι ο Βγενόπουλος μεθοδικά αγόραζε μετοχές για να μπορέσει να μπεί στον ΟΤΕ και πιθανώς μελλοντικά να τον αποκτήσει.
    Όταν του έκοψαν την φόρα είχει ήδη ένα έτοιμο πακέτο μετοχών που αντιστοιχούσε στο 1/3 των μετοχών που κυκλοφορούν στο χρηματιστήριο οπότε μπορούσε πλέον από θέση ισχύος να διαπραγματευτεί με τον πιθανό αγοραστή.
    Αυτά όλα είναι επιχειρηματικές κινήσεις σύννομες και απόλυτα θεμιτές και δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για αυτές.
    Αντίθετα η πολιτική της κυβέρνησης είναι θέμα που μπορεί να ασκήσει κανείς αντιπολίτευση για τον όλο χειρισμό που γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αθεόφοβε μου,
    σ' αυτά που λες συμφωνώ μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Μέχρι του σημείου που ο Βγενόπουλος κάνει αγωγή στον Τσίπρα και του ζητά 1 ή 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τσίπρας είναι πολιτικός αρχηγός και είναι φανερό ότι υπερβάλλει και ερμηνεύει πολιτικά τα γεγονότα. Μπορούσε ο Βγενόπουλος να βγάλει μια ανακοίνωση στον Τύπο (όπως και έκανε) και να εξηγεί τα γεγονότα.
    Τώρα το μόνο που κατάφερε είναι να γίνει αντιπαθής και επιπλέον απόκτησε και τη φήμη ότι διώκει πολιτικούς.
    Την καλησπέρα μου και όσον αφορά τον νυν και πρώην Υπουργό Υγείας συμφωνώ και επαυξάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eτσι μπράβο Αθεόφοβε, έπιασες τέλεια το θέμα. Η αριστερή διανόηση της Ελλάδας, αφού ως γνωστόν έχει καλλιεργήσει το ιδεολογικό αξίωμα πως "το κέρδος είναι ανηθικη ανθρώπινη δραστηριότητα", προχωρά τώρα με τον νεαρό και αμαθή κνίτη Τσίπρα στη νέα επίθεση, υποτίθεται κατα του κεφαλαίου που αγοράζει τις κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κ. Βγενόπουλος έπραξε σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, και δεν έκανε τίποτε το μεμπτό. Ο καθένας θα μπορούσε να αγοράσει μετοχές εφόσον είναι διαθέσιμες. Το που βρήκε τα χρήματα ο Βγενόπουλος είναι άλλο θέμα. Η μήνυση κατα του Τσίπρα είναι βέβαια για λόγους εντυπωσιασμού, καθως ο νεαρός Λένιν, άπειρος απο οικονομικά, ιστορία, και επιχειρήσεις, θεωρεί πως μπορεί να αναλάβει κράτος μόνον και μόνον γιατί είναι συμπαθής.

    Οποιος αγοράζει μετοχικό κεφάλαιο, έχει και δικάίωμα συνδιοίκησης. Δεν κρίνω εδώ την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, αλλά όπως σωστά αναφέρεις, τα ΜΜΕ, γνωρίζοντας την τάση μεγάλου μέρους του λαού για φτηνό λαικισμό, μίλησε αμέσως για απάτη και Αλβανικές μαφίες.

    Δικαίωμα του καθενός να μηνύει όποιον θέλει. Δεν ανησυχώ για τους πολιτικούς γιατί καλύπτονται απο το βουλευτικό άσυλο.

    ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μάζεψαν 61% του ελληνικού ψήφου. Δηλαδή 61% των ελλήνων ψηφίζουν αριστερά κόμματα. Ο λαικισμός έχει όμως απήχηση σε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. meropi-
    Ο Τσίπρας είναι πολιτικός αρχηγός και είναι φανερό ότι υπερβάλλει και ερμηνεύει πολιτικά τα γεγονότα

    Συμφωνώ και εγώ ότι τα γεγονότα θα πρέπει να ερμηνεύονται πολιτικά.Δεν βλέπω πως μπορεί να θεωρηθεί πολιτική ερμηνεία έστω και υπερβολική όταν χαρακτηρίζεις τον άλλο ως απατεώνα κτλ
    Προφανώς δε δεν τον ενδιαφέρει να είναι συμπαθής γιατί δεν επιζητά την ψήφο κανενός.
    Από την άλλη μεριά ως κίνηση του να δωθούν τα χρήματα αν κερδίσει την δίκη με τον Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η αγωγή είναι καθαρά για το γαμώτο.

    locuspublicus-
    Πράγματι στην Ελλάδα ακόμα και η εκκλησία κοντεύει να θεωρεί το κέρδος σαν αμαρτία (εκτός βέβαια από τα κέρδη από το παγκάρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aθεόφοβε σχετικά με αυτή την ιδιόμορφη νεοελληνική νοοτροπία περί επιχειρηματικότητας (αν αφορά σε άλλους θα 'ναι κλέφτες ή απατεώνες αλλά αν αφορά εμάς μια χαρά) για την οποία μίλησες, νομίζω ότι έθιξες και μάλιστα εύστοχα ένα σημαντικό ζήτημα. Που θα του άξιζε ίσως μια ξεχωριστή ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραία όλ' αυτά...
    Θα προσθέσω το:
    «Ελεύθερη» αγορά δεν θέλουμε;;;
    Ας τή λουστούμε...

    Όμως...
    πιάστε το "σύνθημα" της ημέρας:

    Είναι καιρός να αφοπλιστούν (και) οι Αστυνομικοί!

    Έρρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πλάκα έχει το τραγούδι :) αν και έχω βαρεθεί αυτό το «ψιλοαηδιασμένο» του αγγέλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. gerasimos-
    Έχεις δίκιο,το σκέφτομαι να το κάνω στο μέλλον.

    ατρεύς-
    Ακριβώς, ή ελευθερη αγορά είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει έχει τους δικούς της κανόνες με βασικό στόχο το κέρδος.

    yo!rekas-
    Ευτυχώς που το ελληνικό πεντάγραμμο έχει τραγούδια για κάθε περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Βγενόπουλος είναι στην ΝΔ ότι ήταν ο Κόκκαλης επί Σημίτη, ο ευνοούμενος της κυβέρνησης.

    Συμφωνώ με το σκεπτικό του ποστ και συγχαίρω τον ιδιοκτήτη του blog, για άλλη μια φορά.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν σας προλαβαίνω, πολυγραφότατε. Τυπώνω και παίρνω μαζί, κάνω τόμο και διαβάζω. Ακόμη απολαμβάνω τα ταξίδια... η καθυστερημένη
    Δεν περνάτε κι απο εμέ, έχω κάτι στο οποίο είχατε κάνει και σχόλιο... Το ψάρεψα, γελάσαμε και σας θυμήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. doctor-
    Δεν νομίσω ότι είναι κάτι ανάλογο γιατί ο Κόκκαλης είχε νταραβέρια με τις κρατικές προμήθειες ενώ τούτος από ότι ξέρω όχι.
    Ύστερα αν ήταν ευνοόύμενος της κυβέρνησης γιατί δεν θα τον έβαζαν στο ΔΣ του ΟΤΕ σαν μειοψηφία;
    Μάλλον το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει.Φαίνεται ότι τούτος πήγε καουμπόϊκα να τους αναγκάσει να του δώσουν τον ΟΤΕ αλλά καμία κυβέρνηση δεν γουστάρει να της ξεφυτρώνει κάποιος που πιθανώς δεν θα μπορούν να τον ελέγχουν από κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ζουζούνα-
    Πέρασα από το μπλόγκ σου αλλά δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε πολλούς αρέσει η σκορδαλιά. Τι κρίμα όμως που γίνεται από σκόρδα..
    Ως Έλληνες θέλουμε να κερδίζουμε στο Χρηματιστήριο..
    Μισούμε όμως να κερδίζουν οι άλλοι..
    Θέλουμε καπιταλισμό για μας. Κέρδη για μας… Ζημίες για τους άλλους..
    Ο κ. Τσίπρας έχει πολύ μεγάλο στόμα.. Μπορεί να λέει ότι θέλει επομένως..
    Τώρα γιατί ο κ. Βγενόπουλος δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει δικαστική προστασία όταν τον χαρακτηρίζουν απατεώνα δεν το αντιλαμβάνομαι..
    Όταν σύσσωμο το πολιτικό σινάφι μαζί με τα Μ.Μ.Ε. παίρνουν το μέρος του κ. Τσίπρα και απαγορεύουν στον κ. Βγενόπουλο να ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα της αιτήσεως δικαστικής προστασίας απλώς κάνουν σε πολλούς συμπαθή ένα αντιπαθή τύπο.. Τον κ. Βγενόπουλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. βαρδακας-
    Ακριβώς γι΄αυτό έγραψα αυτό το ποστ, γιατί μερικά αυτονόητα πράγματα δεν είναι αυτονόητα για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @αθεόφοβος
    Δυστυχώς τα αυτονόητα είναι εκείνα που δεν καταλαβαίνουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η έκπληξη θα ήταν , άν η Παπαρήγα, έβρισκε ένα καλό λόγο να πει γιά τον Λεωνίδα.
    Είναι τόσο προβλέψιμη, γιαυτό και κουραστική.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αναφέρεται και σε άλλο ανιχνεύσημο ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΑΠΑΤΗΣ η ανακοίνωση της MIΓΚ με κομπορημοσύνη, εκανε λέει σωστά την μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (5,7 ΔΙΣ) το 2007, σας τα πηρα χοντρα μας πετάει στα μούτρα ο εκφραστής ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (οχι ιδιωτικών) εκ Ντουμπάι. Ο επενδυτής σε 25.000 ατόμων λαικές συνάξεις με ανταγωιστικό της χώρας, τουριστικό πρόγραμμα στη Κροατία και επεκτατικές βλέψεις στα απολεοδόμητα real estate του Βοτανικού και Ελαιώνα χρήζει πάντα εμβρυθών, εμπεριστατωμένων και αναλυτικών συζητήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...απάτη δεν είναι μόνο όταν εξαπατάς κάποιον για να κερδίσεις κάτι...

    Απάτη είναι και όταν λες ότι 'εγώ αγοράζω τον πΟΤΕ για να τον κρατήσω, επειδή πιστεύω σε αυτή την εταιρεία', όταν ήδη γνωρίζεις ότι πρέπει να τον πουλήσεις και μάλιστα πολύ σύντομα γιατί έχεις ήδη δανειστεί 1,5 δις Ευρώ βάζοντας ενέχυρο το 11% της εταιρείας στην οποία 'πιστεύεις'.

    Διαβάστε και κανένα ισολογισμό, κακό δεν κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν έχω καμία αντίρρηση αν υπάρχει απάτη να τον χώσουν μέσα,αλλά δεν είδα κανένα να μας λέει ποιά είναι αυτή και πως την διέπραξε.
    Ισολογισμό δεν ξέρω να διαβάσω αλλά και τόσοι άλλοι εκτός από μένα δεν ξέρουν να διαβάζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
    - Για την Ευρώπη,
    - Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
    - Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
    - Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
    - Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
    - Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @anonymos
    Αν πιστεύεται και σε δημόσιο βήμα ότι συνταξιοδοτικό σας πρόβλημα με διαμάχη στα δικαστήρια οφείλουν να παίρνει θέση ο Τσίπρας, ο Βγενόπουλος και 2 εντιμοι του Πασοκ(εδώ είναι το νέο) μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι στην δημοκρατία υπάρχει διακριση των εξουσιών και κανονικά δεν πρέπει να αναμειγνύεται η κοινοβουλευτική με την δικαστική εξουσία. Μάλλον καλό δικηγόρο χρειάζεσθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή