Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ




Π.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΘΝΟΣ
Γ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΘΝΟΣ
Γ.ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΛ.ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Α. ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΣΤΑΘΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Γ.ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΣΤΑΘΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΣΤΑΘΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Γ.ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σ.ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΝΕΑ
Κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΑ
Δ.ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΑ
Π.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΘΝΟΣ
Γ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΘΝΟΣ
.
Πολλοί μετά την δεύτερη απόδραση του Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό είπαν ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει μπουρδέλο.
Έχω ξαναγράψει ότι μακάρι να ήταν μπουρδέλο!
Στα μπουρδέλα υπάρχει τάξη !
Δεν μπορεί κάθε πουτάνα να κάνει του κεφαλιού της.
Υπάρχει η τσατσά και οι μπράβοι του ευαγούς ιδρύματος που την επιβάλλουν .
Στην Ελλάδα ,που η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει τον ρόλο της τσατσάς , αποδεικνύεται ότι είναι παντελώς ανίκανη για τον ρόλο αυτό και είναι επόμενο ότι και οι μπράβοι ,που είναι τα υποτιθέμενα όργανα της τάξεως και οι διάφοροι υπάλληλοι της, διορισμένα με ρουσφέτι, είναι εξίσου ανίκανα με αυτήν να αντιμετωπίσουν τις ευρηματικές πουτάνες.
Από την άλλη μεριά υπάρχει και ένας ολόκληρος λαός που μπορεί να μην έχει κάποια σχέση φανερή με τις πουτάνες , καθ΄ ότι έχει επισήμως και ελληνοχριστιανικώς γαλουχηθεί με το τρίπτυχο Πατρίς –θρησκεία –οικογένεια, όμως την πουτανιά την έχει στο αίμα του, και όπου μπορεί και τον παίρνει χρησιμοποιεί το άλλο τρίπτυχο με το οποίο έχει γαλουχηθεί στα κρυφά εδώ και γενεές ολόκληρες ,δηλαδή ρουφιανιά, λαμογιά και κλεψιά.
Γι΄ αυτό θαυμάζει τις πουτάνες που μπορούν να ξεφτιλίζουν τις τσατσές και τους μπράβους ξεφεύγοντας από την εξουσία τους και πετώντας κυριολεκτικά προς την ελευθερία με ελικόπτερο.
Έτσι λοιπόν αυτές τις μέρες που γίνεται της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα (δηλ. της πουτάνας το κάγκελο), πολλοί θεωρούν ότι επιβεβαιώνεται η λαϊκή παροιμία που λέει πως οι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές (με τα λύτρα που έχουν μαζέψει στο παρελθόν από τις απαγωγές).
Αυτό δε που φοβούνται είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος, από τον ενθουσιασμό που θα έχουν από την επιτυχή τους απόδραση και επειδή όταν θέλει η πουτάνα να κρυφτεί η χαρά δεν την αφήνει και επειδή όπως λέει η παροιμία, όμοιος τον όμοιο γύρευε, πουτάνα την πουτάνα, κι ο κερατάς τον κερατά να περπατούν αντάμα, κάποιος κερατάς θα τους καρφώσει τελικά, γιατί δεν υπάρχει ,όπου και να κρυφτούν, εκκλησιά χωρίς καμπάνα, ούτε χωριό χωρίς πουτάνα (και προφανώς χωρίς κερατά ρουφιάνο) οπότε δεν θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν ζωντανοί και ακέραιοι σε ηλικία που η πουτάνα σαν γεράσει γίνεται καλόγρια.
Όλος αυτός ο λαός λοιπόν έχει κάνει ήρωες του τους δραπέτες και η ιστοσελίδα που τους έχει φτιάξει στο facebook έχει φτάσει αισίως μέχρι στιγμής να αριθμεί τα 53000 μέλη που τους έχουν στείλει πάνω από 1000 μηνύματα !
Πάντως αυτός ο λαός που διακρίνεται για την κουλτούρα του και το πνεύμα του, και παρακολουθεί όλες τις πνευματώδεις και πρωτοποριακές εκπομπές της τηλεόρασης ,όπως της Πετρούλας,με ένα μήνυμα που του έστειλε με 7 λέξεις μόνο, τα είπε όλα:
Τον λένε Παλαιοκώστα και μόλις σας τελείωσε...
.

10 σχόλια:

  1. Πράγματι, ΤΟΥΣ τελείωσε, ήταν η φαρμακερή τους που λένε....
    Μα εντελώς ανεπαρκείς, άσχετοι και αδιάφοροι.
    Και ως τέτοιοι....ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ

    ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΜΕ ΥΓΕΊΑ, ΚΑΙ ΧΑΡΆ!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άδεια ζητήσατε από της εφημερίδες, στις οποίες δημοσιεύτηκαν οι γελοιογραφείες;
    Γιατί δεν αναφέρετε καν την πηγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυρδην μιγδην-
    Μόνο ακατάλληλοι..

    ανώνυμο-
    Επήρα την ίδια άδεια που έχουν πάρει και οι εφημερίδες που έχουν δημοσιεύσει κείμενα μου.
    Όσο για την αναφορά της πηγής αυτό ήταν παράλειψη μου που ήδη την διόρθωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια κείμενα σας δημοσιεύθηκαν χωρίς την άδειά σας σε εφημερίδες και πότε;
    Συνέβη σε κάθε μία από αυτές που απότελεσαν στη συγκεκριμένη ανάρτηση τις πηγές σας;

    Η παρανομία του ενός δικαιολογεί την παρανομία του άλλου δηλαδή. Τώρα το'πιασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανώνυμο υπερασπιστή πνευματικής ιδιοκτησίας

    είναι προφανές οτι είναι αδύνατο καθε μπλόγκερ που έχει μια στιγμιαία έμπνευση να γράψει κατι και το διανθίζει με μια σχετική γελοιογραφία να ζητά και να περιμένει να λάβει άδεια απ το σχετικό έντυπο.Αν μη τι άλλο,μέχρι να έρθει (αν ποτέ έρθει)αυτή η άδεια το θέμα ήδη θα είναι ξεχασμένο.
    Απο κει και πέρα,με ευδιάκριτη την υπογραφή του δημιουργού,αλλά και με αναφορά αυτού και του εντύπου δημοσιευσης,καλύπτεται δεοντολογικά
    η αναδημοσιοποίηση.
    Κι αν διαφωνείτε,δείτε το απλά σαν δωρεάν διαφήμιση,διότι τέτοια είναι απ τη στιγμή που ο μπλόγκερ δεν ισχυρίζεται οτι είναι δικό του πόνημα.

    Περί του θέματος του ποστ τώρα,πράγματι καταπίπτει το αυθόρμητο συμπέρασμα οτι το Κράτος είναι μπουρδέλο.
    Μακάρι να ήταν,θα υπήρχε μια στοιχειώδης τάξη,όπως λέει κι ο οικοδεσπότης...
    Ο Παλαιοκώστας ίσως διέπραξε το μοιραίο σφάλμα:ξεσκέπασε τη γύμνια του υποτιθέμενου συντεταγμένου κράτους,ξεφτίλισε την εικόνα του Συστήματος...
    Αν ήμασταν Αμερική πάντως δεν θα ξαναχρειαζόταν να κλέψει.Θα μπορούσε να κανει ενα deal με τις διωκτικές αρχές,να εκτισει μια μειωμένη ποινή σε καλές συνθήκες,και να ζήσει ζωή χαρισάμενη με τα έσοδα απο βιβλία,ταινίες,διαλέξεις...Αν φυσικά ενδιαφερόταν να παίξει με τους όρους του Συστήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανώνυμο-
    Καθημερινά διαβάζω την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ οπότε σε αυτή την εφημερίδα έχω την δυνατότητα να ξέρω τι έχουν δημοσιεύσει από το μπλογκ μου.
    Αν ανατρέξει λοιπόν κανείς στα σώματα της εφημερίδας της 12-9-07,της 13-9-07, της 29-8-07, της 21-6-08, της 6-12-08 ή της 31-1-09 θα δεί δημοσιευμένο υλικό από το μπλογκ μου χωρίς ποτε να μου έχει ζητηθεί άδεια για την δημοσίευση την οποία έτσι και αλλιώς δεν θεώρησα ποτέ μου αναγκαίο να μου την ζητήσουν.
    Σημειωτέον δε ότι δεν έχω καμία σχέση με την εφημερίδα,δεν γνωρίζω κανένα, από αυτή και δεν γνωρίζουν και αυτοί ποιός είμαι και βέβαια δεν έχω και καμία σχέση με την δημοσιογραφία.
    Επίσης πριν από 2 χρόνια περίπου από μία άλλη εφημερίδα,που δεν διαβάζω, με e-mail με ρώτησαν αν μπορούν να δημοσιεύουν κείμενα μου και τους απάντησα ότι είναι ελεύθεροι να το κάνουν απλά αν θέλουν να με ενημερώνουν για να ξέρω τι δημοσίευσαν.
    Δυστυχώς δεν με είδοποίησαν ποτέ.
    Δεν γνωρίζω καμία περίπτωση εφημερίδα να έχει πάρει άδεια από μπλόγκερ για να δημοσιέυσει κάτι από το μπλόγκ του χαρακτηριστικά δε πρόσφατα μια μπλόγκερ ενημερώθηκε κατά τύχην από μένα ότι το ποστ της είχε δημοσιευτεί στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
    Αντίστοιχα η συνήθης πρακτική που εφαρμόζω τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι μπλόγκερς όταν χρησιμοποιούμε ξένο κείμενο έιναι να βάζουμε λινκ που παραπέμπει στην πηγή.

    squarelogic-
    Βέβαια το πιθανότερο στην Αμερική θα ήταν να έχουν αρχίσει τους πυροβολισμούς προς το ελικόπτερο οι φρουροί και όποιον παρει ο χάρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δηλαδή κύριε αθεόφοβε, θα μπορούσαμε να πούμε, πως "έχετε ανοιχτό ένα κανάλι ανταλλαγής πληροφοριων"
    με την εν λόγω εφημερίδα , ή σε κάποιον από κει ταιριάζει πολύ το γράψιμό σας ε;.Βρέ άντε και Χατζηνικολάου!!!
    Τώρα, εγώ συγκλίνω πιό πολύ στο "θέλει η πουτάνα να χαρεί , κι η χαρά δεν την αφήνει".Απ'αυτό θα πάει ο Παλαιοκωστας.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χα χα χα χα χα!!! Γέλασα πολύ με όλες τις γελοιογραφίες και πιο πολύ μ' αυτήν του Μαραγκού με την υπηρέτρια που φωνάζει "κύριο, κύριο...."
    Αυτό με τους Έλληνες που κατά βάθος διατηρούν ένα κρυφό θαυμασμό για τους ανθρώπους της παρανομίας, με φοβίζει λίγο. Ένας λόγος που δεν εξαρθρώνονται εύκολα οργανώσεις του τύπου "17 Νοέμβρη" και "Σέχτα τρεχαγύρευε" είναι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα η όλη φάση μόνο γέλια μπορέι να προκαλέσει και θυμηδία. Είναι η καλύτερη έπμνευση για γελοιογράφους. Ακόμα και οι ίδιοι οι υπουργοί γελούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. demetrat-
    Ε,όχι και Χατζηνικολάου,να μου έλεγες τουλάχιστον Τραγκαουνάκης να το καταλάβω!

    meropi-
    Μην ξεχνάς ότι οι αρματωλοί και κλέφτες ήταν από τα ινδάλματα των Ελλήνων για γενιές.

    δείμος-
    Μάλλον οι υπουργοί κλαίνε με μαύρο δάκρυ γιατί πολλοί δεν πρόκειται να ξαναδούν όχι μόνο υπουργικό θώκο αλλά ούτε βουλευτική έδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή