Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ;



Θα συνεχίσω με τα στιγμιότυπα από την Κρήτη, αλλά αυτά που άκουσαν τ΄ αυτάκια μου προχθές το πρωί στον ΦΛΑΣ με ανάγκασαν να παρεμβάλλω αυτό το ποστ.
Φτάνοντας άγρια χαράματα στον Πειραιά ,κατά τις 5 ½ αξημέρωτα , και παίρνοντας τον δρόμο για την Αθήνα ανοίγω το ραδιόφωνο για να ακούσω κανένα νέο και πέφτω σε μια συνέντευξη με τον επιλεγόμενο γκουρού της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής κ.Βυθούλκα.
Μιλούσε λοιπόν ο γκουρού για το πώς έχει εκπαιδεύσει 9000 γιατρούς στην Διεθνή Ακαδημία στην Αλόννησο στην ομοιοπαθητική, ότι αυτός (!!) έχει φροντίσει να ασκούν την ομοιοπαθητική στην Ελλάδα γιατροί και ότι ούτε λίγο ή πολύ με την ομοιοπαθητική όλα λίγο πολύ τα νοσήματα μπορούν να θεραπευτούν(εδώ 3 θαυμαστικά!!!).
Βέβαια όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι : εσείς σαν γιατρός…αναγκάστηκε να πει ότι δεν είναι γιατρός ,αλλά είχε την σαφή άποψη ότι ακόμα και αν ένα παιδί έχει πνευμονία στην αρχή μπορεί να το θεραπεύσουμε με ομοιοπαθητικά φάρμακα(εδώ 4 !!!!)
Ευτυχώς που στην ερώτηση τι θα κάνουμε σε μια οξεία σκωληκοειδίτιδα σε αυτήν απάντησε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ομοιοπαθητικό φάρμακο να προτείνει και έτσι αναγκαστικά καταφεύγουμε σε χειρουργό.
Στην ερώτηση δε γιατί δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για την Ομοιοπαθητική που να επιβεβαιώνουν την θεραπευτική της δυνατότητα βάσει της κλασσικής αρχής του Karl Popper ότι επιστήμη είναι ένα σύνολο από θεωρείες που έχουν σαφές περιεχόμενο και υπόκεινται σε πειραματικό έλεγχο, απάντησε.(μεταφέρω την ουσία) , ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, όποτε δεν μπορείς να μαζέψεις τους διαφορετικούς για να κάνεις μια ομάδα που να την συγκρίνεις με μια ομάδα μη διαφορετικών.
Βέβαια ο γκουρού έχει σχέση με την επιστήμη όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο (και χωρίς ομοιοπαθητική αραίωση!) γιατί ο άνθρωπος υπομηχανικός ήταν στην Νότια Αφρική.
Όμως, όπως γράφει ο ίδιος στην βιογραφία του, εκεί ήρθε σε επαφή με την ομοιοπαθητική στην οποία αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα να φτάσει στις Ινδίες όπου φοίτησε σε διάφορες σχολές ομοιοπαθητικής «ρουφώντας»κυριολεκτικά την γνώση. Το ρούφηγμα αυτό ,λέει, τον ανέδειξε σε μοναδικό ταλέντο, με αποτέλεσμα η φήμη του έγινε τόση που ο γνωστός φιλόσοφος Κρισναμούρτι ζήτησε να γίνει ο προσωπικός του γιατρός.
Όπα, τι διαβάζουμε εδώ;
Μέχρι εδώ αλλά και στην μετέπειτα βιογραφία, δεν διαβάζουμε τίποτα σχετικό με σπουδές ιατρικής εκτός βέβαια αν θεωρούνται ιατρικές οι σπουδές στις διάφορες Ινδικές σχολές ομοιοπαθητικής. Όμως ο ίδιος «ρουφώντας» την γνώση στις παγκοσμίως άγνωστες αυτές σχολές, έφτασε να διαπιστώνει τις ανεπάρκειες που υπήρχαν σ΄ αυτές σε σχέση με το μέγεθος των δικών του απαιτήσεων.
Τόσο δε σημαντικές ήταν αυτές οι σπουδές στην Ινδία που όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό ¨ΒΗ Magazino¨, πήγε στην Ινδία όπου η ομοιοπαθητική έπνεε τα λοίσθια και είχε καταντήσει σκέτος τσαρλατανισμός και την ανέστησε, καθ' ότι διάβασε, κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και άρχισε να διδάσκει.
Από κει και πέρα η ιστορία είναι γνωστή.
Ο γκουρού με θεωρητικό υπόστρωμα όλες αυτές τις «σπουδές», αναπτύσσει θεωρίες σχετικές με ιατρικές θεραπείες και διδάσκει κάτι που δεν μπορεί να εξασκήσει !!!
Διαβάζουμε δε στην Πάπυρος –Λαρούς –Μπριτάννικα πως τιμήθηκε από την Σουηδική Ακαδημία με το «εναλλακτικό βραβείο Νόμπελ» (τόμος 15,σελ 396) και μένουμε ξεροί!!
Ο ίδιος πιο διακριτικά γράφει:….σφράγισε η βράβευση του Γ. Βυθούλκα το 1996 στο Σουηδικό Κοινοβούλιο με τo «Διεθνές βραβείο για το Σωστό Τρόπο Ζωής» ή όπως αποκαλείται «Εναλλακτικό Νόμπελ»…
Για να δούμε λοιπόν τι είναι αυτό το Right Livelihood Award ή βραβείο για το Σωστό Τρόπο Ζωής ή «Εναλλακτικό Νόμπελ» τι σχέση έχει με τα Νόμπελ και από ποιους και που απονέμεται.
Ο Jakob von Uexkull (1944-) ένας ενδιαφέρον τύπος, συγγραφέας, επαγγελματίας φιλοτελιστής και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο παρελθόν, πούλησε την συλλογή των γραμματοσήμων του εισέπραξε 1.000.000 δολάρια ,και το 1980 αποφάσισε να γίνει ο ιδρυτής του βραβείου.
Η πρόταση του να προστεθούν τα βραβεία του με τα βραβεία Νόμπελ απορρίφτηκε από την επιτροπή των Νόμπελ και ο Uexkull αποφάσισε να απονέμει η οργάνωση του τα βραβεία την προηγούμενη μέρα της απονομής των Νόμπελ για προφανείς λόγους δημοσιότητας.
Η τελετή γίνεται ΣΤΟ κτήριο που συνεδριάζει το Σουηδικό Κοινοβούλιο.
Είναι λοιπόν προφανές ότι ούτε η Σουηδική Ακαδημία ούτε το Σουηδικό Κοινοβούλιο απονέμουν αυτό το βραβείο αλλά είναι ένα βραβείο μιας ιδιωτικής οργάνωσης.
Ένα απολαυστικό άρθρο για τα βραβεία αυτά είναι το Sword swallowing study wins alternative Nobel prize
Όμως ο γκουρού μας είναι και υπέρ της αποκέντρωσης.
Για τον λόγο αυτό ιδρύει στην Αλόννησο την Διεθνή Ακαδημία κλασσικής ομοιοπαθητικής που έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα να είναι, όπως λέει, το μόνο ίδρυμα στον κόσμο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη διδασκαλία της Oμοιοπαθητικής Iατρικής. (Μόνο στην Ελλάδα μπορούμε να έχουμε τέτοια αποκλειστικότητα !)
Ως εκ τούτο λοιπόν το άλλο παγκοσμίου φήμης τμήμα Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στην Σύρο, με καθηγητές φυσικούς,μηχανικούς ,ζωγράφους ,ναυπηγούς όλους προφανώς ειδικούς στην ομοιοπαθητική ξεκίνησε με τον γκουρού μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Μάστερ), με τίτλο "Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Σχήματα - Κλασική Ομοιοπαθητική"(Πάλι μόνο στην Ελλάδα μπορούμε να έχουμε τέτοια αποκλειστικότητα !)
Τι σημασία έχει αν 62 καθηγητές και ερευνητές Πανεπιστήμιων διάφορων θετικών επιστημών, που δεν έχουν σπουδάσει στην Ινδία, θεωρούν αυτό το μάστερ ντροπή για το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.
Για το θέμα έχω γράψει στο παρελθόν ένα ποστ με τίτλο :

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ;


και μετά από ένα σχόλιο σε αυτό, ένα ακόμα στην συνέχεια με τίτλο:

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΔΟΧΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ


Δεν πρόκειται εδώ να ασχοληθώ με το γιατί η ομοιοπαθητική δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.
Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει το Homeopathy: The Ultimate Fake για να καταλάβει .
Ήδη στο παρελθόν έχουν γίνει εκτεταμένες συζητήσεις στην μπλογκόσφαιρα και σας παραθέτω απλά μερικά σχετικά λίνκ
Επιστήμη ή Μαγεία; του Νίκου Δήμου
To ψέμα της ομοιοπαθητικής Αtheoi.org
Μια ολοκληρωμένη σειρά υπάρχει στο don’t kiss the frog
materia medica et hocus pocus [1]
hocus pocus et materia medica [2]
hocus medica et pocus materia[3]
hocus pocus[4]
Οι wannabe Γαλιλαίοι[5]
Τέλος δε ένα υστερόγραφο της x-psilikatzou ,που δεν είναι γιατρός, αλλά διαθέτει τον κοινό νου στο ποστ της SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR σπάει κόκκαλα !
p.s. Και για να ρωτήσω και τίποτα τσι προκοπής… και αφού τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια (σε ελάχιστες δόσεις) αν δίνω κάθε μέρα σε έναν ομοιοπαθητικό γιατρό ομοιοπαθητικά φάρμακα, πότε θα γίνει συμβατικός γιατρός;
Τώρα θα μου πείτε καλά μας τα είπες ως εδώ αλλά τι σχέση έχει η Ομοιοπαθητική με την Παναγία της Τήνου;
Την απάντηση την δίνουν όλοι αυτοί που δεν πείθονται με τίποτα από όσα και να γράψεις και είναι έτοιμοι να μου ανταπαντήσουν πως αυτοί δεν ξέρουν τίποτα και πως αυτοί θεραπεύτηκαν με την ομοιοπαθητική.
Και θα έχουν δίκιο ότι θεραπεύτηκαν γιατί πράγματι θεραπεύτηκαν με καθαρό νεράκι !
Είναι γνωστό ότι πολλά νοσήματα περνούν μια οξεία φάση και μετά υποχωρούν από μόνα τους όπως είναι γνωστό και το φαινόμενο placebo, αλλά επίσης και η πίστη στην αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας είναι αποτελεσματικό φάρμακο.
Είναι ακριβώς οι ίδιες περιπτώσεις που θεραπεύτηκαν επειδή πέρασαν από κάτω από την Παναγία της Τήνου.
Η διαφορά είναι ότι οι ομοιοπαθητικοί λένε ότι θεραπεύουν με το νεράκι τους ενώ οι παπάδες ότι έγινε θαύμα.
Άλλωστε και γι΄ αυτό το λόγο το ιερατείο πολεμάει την ομοιοπαθητική.
Τους αφαιρεί πελάτες!
Όσοι πάντως επιθυμούν να δουν και την πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι σκέτο και καθαρό νεράκι μπορούν να δουν αυτό το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του BBC που αποδεικνύει σαφέστατα αυτό το γεγονός.













25 σχόλια:

  1. Αθεόφοβε ξέρεις τις απόψεις μου για το θέμα, αλλά έχω να υποβάλω μερικές ερωτήσεις πάνω σε αυτά που γράφεις.
    Γράφεις: Και θα έχουν δίκιο ότι θεραπεύτηκαν γιατί πράγματι θεραπεύτηκαν με καθαρό νεράκι !
    Είναι γνωστό ότι πολλά νοσήματα περνούν μια οξεία φάση και μετά υποχωρούν από μόνα τους

    Τότε για ποιο λόγο πηγαίνουμε σε γιατρό (κλασικό και όχι εναλλακτικό) και δεν περιμένουμε αυτά τα "πολλά νοσήματα" να περάσουν από μόνα τους;

    γράφεις: όπως είναι γνωστό και το φαινόμενο placebo

    πώς εξηγεί το φαινόμενο placebo η επιστήμη, διότι μοιάζει να το δέχεται σαν αξίωμα χωρίς εξηγήσεις

    αλλά επίσης και η πίστη στην αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας είναι αποτελεσματικό φάρμακο.

    Τότε γιατί δεν προωθεί την πίστη ως βοηθητική της θεραπείας η ιατρική, καθώς μάλιστα έχει και μηδενικό κόστος;

    Είναι ακριβώς οι ίδιες περιπτώσεις που θεραπεύτηκαν επειδή πέρασαν από κάτω από την Παναγία της Τήνου.

    Πώς εξηγούνται αυτές οι θεραπείες; Μένουν και αυτές στη μαύρη τρύπα των ανεξήγητων φαινομένων; Και αν υπάρχουν τόσα ανεξήγητα από τις επιστήμες για ποιο λόγο θεωρούνται τόσο αξιόπιστες;

    Η διαφορά είναι ότι οι ομοιοπαθητικοί λένε ότι θεραπεύουν με το νεράκι τους ενώ οι παπάδες ότι έγινε θαύμα.
    Άλλωστε και γι΄ αυτό το λόγο το ιερατείο πολεμάει την ομοιοπαθητική.
    Τους αφαιρεί πελάτες!

    Το ιερατείο έχει "μοντέρνους" που υποστηρίζουν τις επιστήμες και αποκηρρύσουν μετά βδελυγμίας κάθετι μη έχον επιστημονική εγκυρότητα και εννοείται και την ομοιοπαθητική ως μη επιστημονικά έγκυρη, - σιγά μη χάνανε πελατεία με μη συμμετοχή στο σύστημα, δεκατρία θαυμαστικά :-) - και έχει και τους άκρως συντηρητικούς που θεωρεί την Ομοιοπαθητική διαβολική, διότι έχει αναπτυχθεί σε χώρους εξωχριστιανικούς που ο χριστιανισμός πολεμάει φανατικά. Γι' αυτό όσοι εξασκούν Ομοιοπαθητική και γιόγκα επίσης θεωρούνται αιρετικοί. Υπάρχει σχετική λίστα που έχει συνταχθεί δεν θυμάμαι τώρα από ποιον της Εκκλησίας που ήταν από το άκρως συντηρητικό χώρο της.

    Οι καταστάσεις δεν εξηγούνται ποτέ μόνο με μαύρο - άσπρο και θα σου υπενθυμίσω και πάλι ότι φιλόσοφοι στο χώρο της θεμελίωσης της θεωρίας των επιστημών υπάρχουν και άλλοι πλην του Πόπερ... Μελέτησέ τους και αυτούς και εσύ και ο Νίκος Δήμου μπας και μας πείτε και τίποτα καινούργιο :-)

    Από την πλευρά μου από τη στιγμή που δεν μπορώ να κάνω προσωπική επιστημονική έρευνα για να αποδείξω κάτι προτιμώ να κρατάω μικρό καλάθι και να είμαι επιφυλακτική σε όλα. Όταν μάλιστα έχω ωφεληθεί από κάποιο είδος θεραπείας ό,τι και να μου φέρεις ως επιχείρημα δεν πρόκειται να με πείσεις, εφόσον επιστημονικά δεν μπορείς να μου δώσεις απαντήσεις σε πολλά ζητήματα. Πέρα από αυτό συχνά τα επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία με καθιστούν εξίσου δύσπιστη με τέτοια φαινόμενα που αναφέρονται εδώ: http://www.tvxs.gr/v6853
    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ερώτημα σου

    Τότε για ποιο λόγο πηγαίνουμε σε γιατρό (κλασικό και όχι εναλλακτικό) και δεν περιμένουμε αυτά τα "πολλά νοσήματα" να περάσουν από μόνα τους;

    Η απάντηση είναι απλή !
    Γιατί τα περισσότερα νοσήματα δεν θεραπεύονται, και τελικά πολλοί που έχουν καταφύγει στην ομοιοπαθητική όχι μόνο δεν είδαν αποτέλεσμα αλλά χάνοντας χρόνο με «εναλλακτικές » θεραπείες επιδείνωσαν την κατάσταση τους με άμεσα προβλήματα στην υγεία τους.

    Οι απαντήσεις στα υπόλοιπα ερωτήματα σου υπάρχουν όλες στο παρακάτω λινκ για το placebo effect
    http://skepdic.com/placebo.html

    Γράφεις:
    Όταν μάλιστα έχω ωφεληθεί από κάποιο είδος θεραπείας ό,τι και να μου φέρεις ως επιχείρημα δεν πρόκειται να με πείσεις…

    Γι΄ αυτό δεν είχα καμιά αμφιβολία !
    Το ίδιο λένε εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που πιστεύουν στις διάφορες θρησκείες.
    Φαίνεται ότι το συναίσθημα οδηγεί τον άνθρωπο να πιστεύει σε πράγματα εξόφθαλμα παράλογα και να μην αφήνει την λογική του να λειτουργήσει.
    Θυμήσου πόσο εύκολα ήσουν έτοιμη να πιστέψεις το ποστ που είχα δημοσιεύσει ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ; http://atheofobos.blogspot.com/2007/01/blog-post_10.html
    Μέχρι να αποκαλύψω στο επόμενο FAKE STORY FRIENDS! http://atheofobos.blogspot.com/2007/01/fake-story-friends.html ότι πρόκειται για πλάκα!

    Τέλος το λινκ που παραθέτεις και περιέχει αρκετές αλήθειες, τι σχέση έχει με το ποστ μου;
    Μου θυμίζει την απάντηση που έδιναν οι κομμουνιστές όταν τους στρίμωχναν για τα εγκλήματα του Στάλιν και τα γκούλαγκ :
    Ναι, αλλά και οι Αμερικάνοι τι έχουν κάνει στους Ινδιάνους ,τους μαύρους κτλ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα διαβάσω τις παραπομπές σου κάποια άλλη στιγμή. τώρα ένα γρήγορο σχόλιο.
    νομίζω ότι όλα έχουν να κάνουν με τη δύναμη του μυαλού. Μην ξεχνάς ότι επεξεργαζόμαστε ό,τι μας συμβαίνει με ένα μικρό κομμάτι του εγκεφάλου μας (του ποιού???). Λόγω αυτής της δύναμης νομίζω ότι λειτουργεί και η ομοιοπαθητική και τα Placebo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητό Χρυσό Παπί,

    λυπάμαι αν θα σε απογοητεύσω, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούμε το 100% του εγκεφάλου μας. Στην πραγματικότητα, ακόμα και αν ένα πολύ μικρό τμήμα του παύσει να ανταποκρίνεται, τα αποτελέσματα στην ανθρώπινη απόδοση είναι ολέθρια.

    @ atheofobos
    Αγαπητέ μου, μόλις εχθές έλαβα γνώση για το θαυμάσιο blog σου! Μου έφτιαξες τη μέρα.

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθεόφοβε
    Γιατί σπαταλάτε τον χρόνο σς, κουράζετε το μιαλό σας και τα μάτια σας, κινυνεύεττ με καρπιαίο σύνδρομο καια σχολείστε με τρίχες, έστω και ομοιπαθητικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ομοιοπαθητική ασκεί γοητεία λόγω της βαθιάς-αρχέγονης ίσως-ανάγκης του ανθρώπου να πιστέψει σε κάτι μαγικό,ανώτερο απ τον ίδιο,κάτι σαν την θρησκεία...
    Περιβαλλόμενοι με μια αύρα πνευματικότητας και εκμεταλλεύόμενοι την αρνητική προβολή των οικονομικών συμφερόντων που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την ΚλΑΣΙΚΗ Ιατρική,αλλά συχνά και την όχι πολύ ανθρώπινη (για διαφορους λόγους...)συμπεριφορά των λειτουργών της,οι "θεραπευτές" της Ομοιοπαθητικής πλασάρονται ως οι θεματοφύλακες μιας μυστικής Γνώσης την οποία τα κακά Συμφέροντα πολεμούν...
    Δυστυχώς το ευρύ κοινό δεν έχει καμία γνώση για το πόσο επίπονα αποκτάται σήμερα η γενικά αποδεκτή Γνώση στην Ιατρικη(μέσα απο πανάκριβες,εξαιρετικά στοχευμένες και με συγκεκριμένα ερωτήματα διπλές τυφλές πολυκεντρικές μελέτες),και καμία διάθεση να καταλάβει την τεράστια ποιοτική διαφορά.
    Αλλά εδώ ζουν τόσοι τσαρλατάνοι με "κληρονομικό χάρισμα",κυκλοφορούν 5-10 πολυτελή περιοδικά αστρολογίας-χειρομαντίας-παραψυχολογίας, η Ομοιοπαθητική δεν θα είχε την παγκόσμια "Ακαδημία" της?
    Η Πίστη είναι πάντα απείρως πιο εύκολη και καθησυχαστική από την επίπονη αναζήτηση της Αλήθειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χρυσό πιπι-
    LNA-
    Για να χρησιμοποιηθεί το 100% του εγκεφάλου μας είναι αναγκαία μία βασική προϋποθεση:
    να υπάρχει εγκέφαλος!

    βαρδακας-
    Σωστή η παρατήρηση,αλλά είναι εκείνα τα λαμπάκια που μου άναψαν με αυτά που ακούγα....

    squarelogic-
    Η Πίστη είναι πάντα απείρως πιο εύκολη και καθησυχαστική από την επίπονη αναζήτηση της Αλήθειας...
    Έχεις απόλυτα δίκιο.
    Θυμάμαι ένα ζευγάρι που πέθανε το παιδί τους και ήσαν ήρεμοι γιατί πίστευαν ότι ο θεός το ήθελε κοντά του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γκουρού της ομοιοπαθητικής ήταν ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (!!!) που σπούδασε στην ΙΝΔΙΑ (!!!); Πάρε και κατάλαβε! Φαντάσου δηλαδή οι υπόλοιποι ομοιοπαθητικοί που δεν είναι και γκουρού. Κατά τη γνώμη μου όποιος έχει τη στοιχειωδέστατη λογική βγάζει τα συμπεράσματά του από αυτό και μόνο το γεγονός. Οι υπόλοιποι απλά υφίστανται τις συνέπειες της ηλιθιότητάς τους και δεν έχω ούτε μισό δάκρυ για δαύτους. Το τραγικό όμως είναι οι περιπτώσεις παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας και ηλίθιους γονείς που τα τρέχουν στους ομοιοπαθητικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Αθεόφοβε,

    Αρχικά να σου πω ότι είδα μόνο το ένα video απλά και μόνο λόγω χρόνου.

    Για την ομοιοπαθητική ξέρω ελάχιστα πράγματα, και δεν νομίζω να μάθω όσο με κάνουν καλά οι γιατροί που επισκέπτομαι. Αν ποτέ μου συμβεί κάτι που δεν μπορεί να γιατρευτεί με τίποτα ίσως επισκεφτώ κάποιον, όχι επειδή θα τον πιστεύω, αλλά επειδή δεν θα έχω τίποτα να χάσω. Γενικά τους κομπογιαννίτες τους αντιμετωπίζω ως κομπογιαννίτες μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

    Οσο για το μεταπτυχιακό του πανεπιστημίου Αιγαίου νομίζω πως τα είπε πολύ καλά ο squarelogic στην τελευταία παράγραφο του σχολιόυ τους. Στην Ελλάδα πάντα ευημερούσαν όλοι οι τσαρλατάνοι, "γιατροί" και μή. Μπορεί να το έχει το κλίμα. Μεγάλη ξεφτίλα για το ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά στη λίστα με τις top-100 ξεφτίλας μόλις και μετά βίας περνάει την βάση. Εχουμε δει πολύ χειρότερα που δεν υπάρχει λόγος να αναλυθούν στο παρόν ποστ.

    Καλό βράδυ και καλο Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δόσμου κάτι να πιστέψω πολύ.....
    Κανονικά θάπρεπε να λέμε , πάμε στην Παναγιά την Πλασέμπω.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αταίριαστος-
    Το τραγικό όμως είναι οι περιπτώσεις παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας και ηλίθιους γονείς που τα τρέχουν στους ομοιοπαθητικούς...

    Ακριβώς για αυτό έγραψα το ποστ όταν άκουσα ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε την πνευμονία στο παιδί μας με νεράκι!
    Και να ήταν μόνο η πνευμονία!
    Διάβασε εδώ τι θεραπεύουν με τα φάρμακα τους.
    http://www.blueturtlegroup.com/

    homeopathic prophylactics / treatments for many tropical diseases including; malaria, dengue fever, typhoid & hepatitis. Others are available for Alzheimer's Parkinson's and other forms of dementia; emphysema, bronchitis, pneumonia; all aspects relating to depression.

    Εκτός από την πνευμονία, θεραπεύουν την ελονοσία ,τον δάγκειο πυρετό,τον τύφο την ηπατίτιδα, το Alzheimer το Parkinson',την άνοια το εμφύσημα και την βρογχίτιδα .!!!
    Αυτή που είναι ανίατη δυστυχώς είναι η βλακεία.
    Από αυτήν πέθαναν στην Αγγλία 11 άτομα με ελονοσία που δεν έκαναν την ενδεικνυόμενη θεραπεία.
    Σε 10 κλινικές ομοιοπαθητικής στην Αγγλία χορηγούσαν ομοιοπαθητικά φάρμακα σε οποίον επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αφρική.
    Και για όποιον θεωρεί ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι και φθηνά τους τα χρέωναν από 3,75 έως 75 Αγγλικές λίρες !!

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-395568/Dont-rely-homeopathy-beat-malaria-doctors-warn.html

    http://www.guardian.co.uk/science/2006/jul/14/medicineandhealth.lifeandhealth

    Στις ΗΠΑ οι Ομοιοπαθητικοί Φαρμακοποιοί (The American Association of Homeopathic Pharmacists -AAHP) για να φυλάξουν τον κώλο τους δηλώνουν σαφώς:

    “Remember, although homeopathy has been shown to treat symptoms of infectious and epidemic diseases, Federal law prohibits the sale of products for these symptoms as OTC products. Accordingly, the AAHP makes clear its position that websites and marketers selling homeopathic medicines as OTC products for epidemic and infectious diseases may be in violation of Federal law.”

    NdN-
    Αν ποτέ μου συμβεί κάτι που δεν μπορεί να γιατρευτεί με τίποτα ίσως επισκεφτώ κάποιον, όχι επειδή θα τον πιστεύω, αλλά επειδή δεν θα έχω τίποτα να χάσω.

    Μην στενοχωριέσαι εάν η Ιατρική δεν μπορεί να σου προσφέρει τίποτα άλλο υπάρχει γι΄ αυτό η Εφη Θώδη!
    Από τα βίντεο τα σημαντικότερα είναι το 1 και το 5.

    Demetrat-
    Πρώτα θα πρέπει να περάσεις από όλα τα σελέμπριτι της χριστιανικής μόδας δηλαδή τον Βησσαρίωνα, τον Άγιο Νεκτάριο, να φας το μήλο της Χρυσοβαλλάντου και μετά στην Παναγιά Πλασεμπω!
    Να μην ξεχάσεις βέβαια να διαβάσεις και λίγο Παϊσιο και Μάξιμο για να μην σου έρθει στο ξαφνικό η δευτέρα παρουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η θρησκεία, η ομοιοπαθητική, τα ζώδια και πολλά άλλα είναι ανορθολογισμοί. Για αυτό όσοι πιστεύουν σε κάποιο από αυτά πιστεύουν και στα άλλα όπως η κομμώτρια της μάνας μου.

    Έχεις το εμάιλ του τύπου; Έπαθα πρόσφατα ανεύρσυμα στον εγκέφαλο και είμαι περίεργος να δω τι γιατροσόφια θα μου πρώτεινε παρόλο που είμαι σίγουρος πως στην άλλη ζωή, που θα με είχε στείλει, θα ήταν ανούσια, όπως και στην τωρινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν το έχω,αν και δεν πιστεύω ότι το χρειάζεσαι πια.
    Χάρις στους πολλούς φίλους που έχεις στα μπλογκ μαθαίναμε με χαρά την ανάρρωση σου από όλη αυτή την ιστορία, που βέβαια το νεράκι της ομοιπαθητικής ή το νεράκι του αγιασμού δεν επροκειτο να σου προσφέρει τίποτα!
    Η ζωή δεν είναι ποτέ ανούσια,έχει βέβαια τα πανω της και τα κάτω της αλλά πάντα ισχύει το dum spiro spero!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kάθε ασθενής θέλει απλά ένας γιατρός να ασχοληθεί μαζί του. Οσον αφορά τον τσρλατανισμό της ομοιοπαθητικής συμφωνώ χωρίς ενδειασμούς. Απειρα παραδείγματα απωλείας χρόνου και νου, με αναπόδεικτες ΅θεραπείες΅.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απορώ πως μπορείς να ακούς τους τσαρλατάνους του στυλ Βυθούλκα να αγορεύουν αξημέρωτα. Θα έχεις δυνατή κράση φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με τον Χ. Βαρδάκα, τι "ξοδεύεσαι"? (και συγχίζεσαι?).
    Καταλαβαίνω και "το άναψαν γλόμποι".
    Τοψαξα ρωτώντας γιατρούς, προ ετών όταν έπεσε μια κάρτα κάποιου στα χέρια μου με την λέξη "ολιστική.... " και "άναψαν γλόμποι" όταν ρώτησα αυτόν. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
    Αλλά είπαμε. Πρέπει να υπάρχει εγκέφαλος για να λειτουργεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθεόφοβε, εγω δεν καταλαβαίνω αφου όπως υποστηρίζεις κι εσύ ο ίδιος όσοι εμπιστεύονται την ομοιπαθητική θεραπεύονται, έστω και με την ίδια διαδικασία που θεραπεύει το pacebo, εσύ γιατί λύσσαξες να τους το χαλάσεις? Άν κάποιος έχει ψυχοσωματικά ας πούμε, και με την ομοιοπαθητική τα έχει ξεπεράσει, αν διαβάσει τώρα αυτά που γράφεις θα τον πιάσει το στομάχι, πονοκέφαλος, τάση για εμετό και δε θα κοιμηθεί το βράδυ... και τι κατάλαβες τώρα εσυ μ' αυτό ε?ε? να μας αποδείξεις πόσο έξυπνος είσαι που δεν σε ξεγέλασαν οι ομοιοπαθητικοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. vasikos metoxos-
    ζουζουνα-
    laoura-

    Ασχολούμαι όχι για τον λόγο που έγραψε ο dionysos παραπάνω στο σχόλιο του:
    Απειρα παραδείγματα απωλείας χρόνου και νου, με αναπόδεικτες ΅θεραπείες΅.

    Αυτό θα ήταν το λιγώτερο.
    Δεν με απασχολεί καθόλου που διαθέτει κανείς τον χρόνο τον νου του και το χρήμα του.
    Το να πιστεύεις όμως ότι το νεράκι θεράπευσε τα ψυχοσωματικά σου σε οδηγεί πολύ εύκολα στο να πιστέψεις ότι θα θεραπεύσει και την πνευμονία του παιδιού σου,που ήταν και από τα αυτά που άκουσα που με έβγαλαν από τα ρούχα μου.
    Διαβασε επίσης αγαπητή μου Λάουρα και την απάντηση που έδωσα στον αταίριαστο για το τι έγινε στην Αγγλία με την ελονοσία για να καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τώρα πώς γίνεται βέβαια να επηρεάζει η ομοιοπαθητική και τα ζώα δεν ξέρω. Από όσο ξέρω πάντως αυτά δεν διαθέτουν θρησκευτική πίστη...

    οπότε μάλλον εγώ είμαι ζώο για να επηρεάζομαι..., αλλά ούτε αυτό με απασχολεί. Από το να είμαι μισός άνθρωπος, καλύτερα ολόκληρο ζώο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η απάντηση στο σχόλιο σου ήδη υπάρχει στο ποστ μου όταν γράφω:

    Τώρα θα μου πείτε καλά μας τα είπες ως εδώ αλλά τι σχέση έχει η Ομοιοπαθητική με την Παναγία της Τήνου;
    Την απάντηση την δίνουν όλοι αυτοί που δεν πείθονται με τίποτα από όσα και να γράψεις και είναι έτοιμοι να μου ανταπαντήσουν πως αυτοί δεν ξέρουν τίποτα και πως αυτοί θεραπεύτηκαν με την ομοιοπαθητική.
    Και θα έχουν δίκιο ότι θεραπεύτηκαν γιατί πράγματι θεραπεύτηκαν με καθαρό νεράκι !

    Το έγραψα γιατί ήδη άπό την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι αν κάποιος πιστεύει κάτι δεν μπορείς να του αλλάξεις την γνώμη με τίποτα.
    Πιστεύεις ότι ότι και να πώ στα πλήθη που πάνε στην Παναγία της Τήνου θα τους αλλάξω την γνώμη;
    Ο Αριστοφάνης το έχει πεί με 6 λέξεις!
    Ου με πείσεις καν με πείσεις!
    Το ίδιο μάταια είναι και κάθε προσπάθεια να πείσω εσένα και τα υπόλοιπα εκατομμύρια που τα παρακολουθούν καθημερινά για την όλη μπουρδολογία της αστρολογίας.
    Τέλος για την ομοιοπαθητική στα ζώα τα αποτελέσματα τα έχουν διαπιστώσει οι ίδιοι οι θεραπευτές και περιέργως πως οι ίδιοι διαπίστωσαν το θαυματουργό αποτέλεσμα.
    Όσο για το ερώτημα που θέτεις:

    Εχεις τόσο καημό να σώσεις την ανθρωπότητα και τους ανθρώπους από την ευκολία τους και να τους σκληραγωγήσεις;

    Η εξήγηση του γιατί εγραψα το ποστ υπάρχει στην απάντηση που έδωσα στον αταίριαστο.
    Τουλάχιστον ας μην πεθάνει κανένα παιδάκι γιατί οι γονέις του του θεράπευαν την πνευμονία του με σκέτο νερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. The American Institute For The Destruction Of Toothfairy Science

    http://4.bp.blogspot.com/_sRDhbC46aKs/SdqTq9ZM--I/AAAAAAAAAIs/iBlLxTBOcO4/s1600-h/HN09poster1A.jpg

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς ολους οσους αναρωτιουνται "Και τι πειραζει να τα πιστευω αυτα"

    http://www.whatstheharm.net/

    Ενα παρα πολυ καλο βιβλιο που αναλυει τις εναλλακτικες θεραπειες και τη σχεση τους με το placebo ειναι το
    Snake Oil Science
    http://www.amazon.com/Snake-Oil-Science-Complementary-Alternative/dp/0195313682

    Εκει θα δειτε τα αποτελεσματα πολλων ερευνων (σωστα στημενων και αξιολογημενων, όχι "δουλεψε για το θειο μου που ειχε προβλημα πολλα χρονια") καθως και τον τροπο με τον οποιο αποδεικνυεται το placebo.

    Επισης πολυ καλο video
    http://www.youtube.com/watch?v=T69TOuqaqXI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν αντεχω.. θα το γραψω! Αν (ΑΝ, λεμε) ο κ. Βυθουλκας παρει ενα κανονικο Νομπελ, τι θα γραψεις; Οχι πως εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση τα βραβεια αυτα που δινονται κατοπιν αιτησεως του ενδιαφερομενου... Ασε που το Νομπελ Ειρηνης σθνηθιζεται να δινεται στους κατεξοχην υποστηρικτες του Πολεμου.. π.χ. Κισσιντζερ.
    (ας αφηνουμε και μια επιφυλαξη για κατι που δεν γνωριζουμε επαρκως και που το εμπιστευονται καποιοι ικανοι γιατροι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ροδιά μου μόλις σήμερα είδα το σχόλιο σου και η απάντηση μου είναι πως θα σκίσω το πτυχίο μου γιατί το επόμενο τότε Νόμπελ θα πρέπει να δωθεί σε κάποιο αστρολόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. laoura, αν ακόμα μας διαβάζεις 1+ χρόνο μετά,
    έχω μια θεία που εδώ και χρόνια ξοδεύει πάρα πολλά σε ομοιοπαθητικά, βελονιστές, ιριδολόγους (νέο φρούτο αυτό..), παρά τις έντονες ενστάσεις μας.
    Αποτέλεσμα? ΜΗΔΕΝ. Καμία ίαση, καμία βελτίωση - κι όμως, επιμένει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή