Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

MESSAGE RECEIVED –ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;



Επειδή βλέποντας τα αποτελέσματα στην τηλεόραση όλοι μιλούν για τα μηνύματα των εκλογών, ας πω και εγώ τα μηνύματα που έλαβα αμέσως μόλις τελείωσαν οι τηλεοπτικές μεταδόσεις .
Κατ΄ αρχάς το πρώτο μήνυμα που μου ήρθε συστημένο είναι ότι πάρα πολλοί έχουν σε μένα και σε όσους σαν εμένα πήγαμε και ψηφίσαμε , απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση μας.
Τους ευχαριστώ και από εδώ που μου επέτρεψαν να διαλέξω εγώ γι΄ αυτούς γιατί πράγματι και εγώ πιστεύω ότι η γνώμη μου είναι πάντα η ορθότερη.
Η αποχή αν μελετήσει κανείς σωστά τα νούμερα,βάσει εξορθολογισμού των πραγματικών αριθμών των Ελλήνων,είναι μεγάλη αλλά είναι σαφώς μικρότερη από όση αναφέρεται (διαβάστε την ανάλυση του Δρεττάκη που εξηγεί ότι το ποσοστό 36,7% στις ευρωεκλογές του 2004 είναι στην πραγματικότητα 24,7%).
Σε αυτές με πολύ χονδροειδή υπολογισμό,χωρίς να έχουμε όλα τα νούμερα, θα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στο 37%
Το γεγονός βέβαια είναι ότι κάπου 800.000 Νεοέλληνες, ανήκοντες άπαντες στο κόμμα «σας έχουμε χεσμένους», ομοφώνως απέστειλαν το ίδιο μήνυμα στους πολιτικούς μας και προτίμησαν να εμβαπτίσουν το σωματάκι τους στην θάλασσα παρά το χεράκι τους στην κάλπη σ΄ αυτή την άκρως ανεπιτυχή μέρα για εκλογές.
Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι τα παπαγαλάκια πράγματι φαίνεται να λένε ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές άλλος θα πάει στου Μαξίμου ενώ ο Κωστάκης θα καταλήξει στου Μπαϊρακτάρη να τρώει σουβλάκια!
Το τρίτο μήνυμα είναι ότι ο δικομματισμός με 70% δεν πεθαίνει έτσι εύκολα όπως ελπίζουν αρκετοί, όταν ακόμα και οι νεώτερες ηλικίες στηρίζουν τα δύο κόμματα εξουσίας κατά 60%, ποσοστό που ανεβαίνει στις μεγαλύτερες στο 80%.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ο λαός στέλνει το μήνυμα, ακόμα και στις ευρωεκλογές που η ψήφος είναι αρκετά χαλαρή , ότι θέλει να υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και τιμωρεί την αλαζονεία όσων όταν τους ρωτούν αν θα τους προσφέρουν 40 εκλόγιμες θέσεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, απαντούν- Μη μου λέτε τέτοια γιατί θα πέσω στις γραμμές του τρένου !
Δυστυχώς όμως έρχεται το τρένο του λαού και από το σταθμό του 18% σε μεταφέρει ,αντί στο 10% που περίμενε ο πρόεδρος του κόμματος, στο 4,7%, το οποίο βεβαίως είναι σαφώς είναι καλύτερο από το –10% ,που κινδυνεύει να φτάσει εάν ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής του ομάδας επιμείνει στις σωστές ,κατ΄ αυτόν, θέσεις!
Αντίθετα βλέπει κανείς ότι ένα ακροδεξιό κόμμα, όπως το ΛΑΟΣ, που πολιτεύθηκε έξυπνα, ποντάροντας στις φοβίες των δεξιών ψηφοφόρων, προσφέρεται για συνεργασία και επιμένει να προσφέρει στήριξη στον συγγενικό του χώρο επιμένοντας ότι κατοικούν στην ίδια πολυκατοικία και μπορούν να τα βρουν τελικά στην εκλογή του διαχειριστή!
Το τέταρτο μήνυμα σε αυτές τις εκλογές, το έλαβα από το τρίτο κόμμα που παραμένει σταθερή και αμετάβλητη διαχρονική αξία. Είναι σαν εκείνα τα παλιά σπίτια με την ψηλή κλειστή μάντρα και με τους ίδιους γερασμένους ενοίκους ,που στέκουν τα ίδια για χρόνια, χωρίς να υφίστανται κανένα εξωραϊσμό σε μια γειτονία που συνεχώς αλλάζει και μεταβάλλεται.
Το χειρότερο όμως είναι ότι δίπλα του κτίστηκε ένα αυθαίρετο, που συνεχώς επεκτείνεται και συγκεντρώνει όλα τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία της γειτονιάς.
Το πέμπτο μήνυμα είναι ότι ο ένας στους 10 ψηφοφόρους έριξε μια ψήφο διαμαρτυρίας σε μια πληθώρα μικρών κομμάτων από ένα κόμμα της πλάκας έως τους Πρασινοικολόγους που κατάφεραν τελικά να εκλέξουν βουλευτή χωρίς να καταφέρουν να κάνουν την έκπληξη που πολλοί περίμεναν.
Το έκτο και τελευταίο μήνυμα είναι ότι σε σχέση με τις εκλογές του 2007 οι μόνοι που έχουν αυξήσει ουσιαστικά τα ποσοστά τους είναι το ΛΑΟΣ ,οι Οικολόγοι και οι Λοιποί ενώ την μεγαλύτερη πτώση, στα όρια της πανωλεθρίας, την έχει υποστεί η ΝΔ.
Βέβαια αυτό το μήνυμα ελπίζω ότι θα το πάρει γρήγορα ο πρωθυπουργός, γιατί θα φροντίσει γι΄ αυτό η ενδιαφερόμενη για την διαδοχή Ντόρα, τώρα πια που έμαθε πως διακινούνται με ταχύτητα τα μηνύματα.

16 σχόλια:

  1. Ποια πολυ γνωστη δημοσιογραφος εχει αρνητικη αποψη για τα blogs χωρις καν να τα εχει διαβασει;

    http://blogo-sphera.blogspot.com/2009/06/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αφήσουν τελικά την Ντόρα να διακινήσει με ταχύτητα τα μηνύματα της. Διάβασα ότι σε κατάσταση πανικού προσπαθεί να κινητοποιήσει τους προσκείμενους σ’ αυτήν βουλευτές, «για να μην την πετάξουν στα σκυλιά»,, όπως φέρεται ότι είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, με εξαίρεση την Ν.Δ., κατά την γνώμη μου, φτηνά την γλίτωσε, ίσως επειδή μεγάλο μέρος της οργής την εισέπραξε ο Τσίπρας, ας πρόσεχαν.

    Όσο για τον Καρατσαφέρη, μάλλον τον αδικείς, ιδεολογία και Καρατσαφέρης είναι έννοιες αντίθετες:)
    Καιροσκόπος ναί, αλλά σε σχέση με τους άλλους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτή η παπαρήγα τελικά έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Με ένα άτομο πιο αρεστό, ίσως το κκε να είχε συσπειρωθεί καλύτερα και να είχαμε μια ευχάριστη ανατροπή εχθές. Αλλά την έχει βαρεθεί κι διάολος...

    Χωρίς να ανήκω στο κόμμα, περίμενα να λάβουν μεγαλύτερα ποσοστά τα κόμματα που δεν σχηματίζουν κυβέρνηση, να ήταν πιο ηχηρή η δυσαρέσκεια.

    Απογοητεύτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθεόφοβε θα συμφωνήσω απόλυτα στα μηνύματα που "διακινήθηκαν". Νομίζω πως η ΝΔ και ο Τσίπρας ήταν οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών. Θεωρώ ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολα αναστρέψιμη για την ΝΔ γιατί συμβαίνει ότι και στο ΠΑΣΟΚ του 2001. Ολοι θεωρούν την ήττα δεδομένη και προσπαθούν να σώσουν τον εαυτούλη τους. Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία και ως γνωστόν στην πολιτική δεν σου παρουσιάζονται πολλές τέτοιες.

    Θλιβερό το ότι 1 στους 2 Ελληνες αδιαφόρησαν. Μάλλον γινόμαστε Αγγλία...αλλά στα λάθος πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νόου πρόμπλεμ ντήαρ Αθεό.

    Η Καραμανλάρα έλαβε το μήνυμα και θα διορίσει με αργομισθία στην Αγροφυλακή το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2010.

    Τα λεφτά θα τα δανειστεί από Πούτιν, Κίνα, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Βατικανό και Μποτσουάνα.

    Ζήτωσαν ο Μεγαλόπευκος και ο Μπουμπουκιδεύς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. blogo-
    Δεν ξέρω,αλλά και τι με ενδιαφέρει;

    meropi-
    Μετά την πανωλεθρία θα αρχίσει ως συνήθως η φαγωμάρα για το ποιός φταίει.

    glam-
    Μάλλον έχεις άδικο για τον Καρατζαφέρη. Έχει ιδεολογία,απλά αυτή προσαρμόζεται με όποια τον βολεύει κάθε στιγμή!

    athinovio-
    Το πρόβλημα δεν είναι η Παπαρήγα αλλά ο εγκλωβισμός ενός κόμματος σε ιδεολογικά σχήματα που η εφαρμογή τους κατέρρευσε διεθνώς και παταγωδώς.

    NdN-
    Από το να σκοτώνεται κόσμος όπως παλιά τις μέρες των εκλογών υποστηρίζοντας τον έναν ή τον άλλο καλύτερα Εγγλέζοι!

    polsemannen-
    Από το Βατικανό αποκλείεται να πάρει γιατί εμείς ως γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν προκειται να πουληθούμε στο μιαρόν καθολικόν τέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ίδια μηνύματα έλαβα κι εγώ.
    Και είμαι υπερήφανη όπως κι εσύ, που ένας στους δυο συμπολίτες μας με εμπιστεύτηκε να αποφασίσω εγώ γι' αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Καραμανλής αποφάσισε οτι ρόλος του είναι η προστασία του κόμματος και όχι η διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μελέτησε καθόλου το θέμα της ηγεσίας, άφησε την αυλή να τον πνίξει, και κάλυψε ανομίες και ηθικές που ήταν απαράδεκτες. Πουθενά στην μέχρι τώρα ηγεσία του, δεν εμφανίστηκε με καθαρό λόγο. Ούτε στις υποκλοπές, ούτε το Βατοπαίδι, ούτε στα Δεκεμβριανά, ούτε στο θέμα του Ασύλου, ούτε στο Μεταναστευτικό. Είναι ο "εξαφανισμένος" πρωθυπουργός.

    Αφησε έτσι (1)το ΛΑΟΣ να μονοπωλήσει βασικά ενδοεθνικά ζητήματα τα οποία είναι υπαρκτά, αλλά δεν συζητιούνται ακόμα, (2)το ΣΥΡΙΖΑ να αποθρασυνθεί υποστηρίζοντας παντός είδους αλητεία, (3)και το ΠΑΣΟΚ (που πριν λίγο καιρό ψυχοραγούσε), να τον υπερβεί χωρίς ακόμα σοβαρό πρόγραμμα και με έναν διφορούμενο ηγέτη.

    Το συνεχές μήνυμα πως πρέπει να ηττηθεί ο δικομματισμός, είναι λάθος. Ξεκαθάρισμα δυναμικών χρειάζεται. Η χώρα χρειάζεται να ξεφύγει απο την ιδεολογική διαμάχη Αριστεράς - Δεξιάς, να ορίσει (1)σαφώς τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, (2) τον μηχανισμό εσωκομματικής διαδοχής, (3)την απαγκίστρωση της Οικονομικής και Εξωτερικής Πολιτικής απο την ψήφο δημιουργώντας ανεξάρτητες υπερκομματικές οντότητες, (4) την δημιουργία ελίτ σχολείων με σαφή κριτήρια εισαγωγής και αξιολόγησης και άμεση κατάργηση του Ασύλου, (5)σκληρή και σαφή μεταναστευτική πολιτική (με νόμους, απελάσεις, κτλ), (6)δημιουργία ενός οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης που θα ορίσει το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας, (7)χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους που θα ωφελήσει τους πάντες, (8)δημιουργία ισχυρής καπιταλιστικής βάσης παραγωγής (και όχι κρατικής), (9)νομικό κρέμασμα συγκεκριμένων προσώπων που πλουτίζουν απο την πολιτική, (10) αναδιοργάνωση της Αστυνομίας σε κοινωνική υπηρεσία με ειδικές μονάδες καταστολής βίας, (11) επιστράτευση των πολιτών σε κοινωνικές υπηρεσίες (και θητείες),κλπ.

    Οι πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων θα πρέπει να καταννοήσουν πως ο λόγος τους πρέπει να απευθύνεται όχι μόνον στην κομματική τους βάση, αλλά σε όλους τους Έλληνες. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν έχουν κάν λόγο ύπαρξης. Το δε ΛΑΟΣ θα αφομοιωθεί σιγά σιγά απο τα μεγαλύτερα πολιτικά σχήματα. Ο κ. Καραμανλής κατα τη γνώμη απέτυχε. Απομένει τώρα να δούμε τί θα μπορέσει να κάνει ο κ. Παπανδρέου. Εάν και αυτός επιλέξει να μην κάνει όλες τις τομές που αναφέρω, θα εξαντλήσει γρήγορα το πολιτικό του κεφάλαιο, και η χώρα θα βυθιστεί στο χάος.

    Τελικά, ας δώσουμε και στον κ. Παπανδρέου την ευκαιρία να κυβερνήσει. Ισως και να κάνει την έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με την άδεια του οικοδεσπότη, ελπίζω...
    Locus:
    Θα διαφωνήσω με την αποψή σου, για να δώσεις σε κάποιον την ευκαιρία να κυβερνήσει πρέπει ,τουλάχιστον, να έχει αποδίξει ότι την αξίζει.
    Απ' όσο γνωρίζω οι "κληρονόμοι" (Κωστάκης - Γεωργάκης - Ντόρα κλπ) έχουν δοκιμαστεί σε πολλά πόστα χωρίς να μπορώ να θυμηθώ κάτι σημαντικό που έχουν πετύχει.
    (Εξαιρείται ο πρώτος που ήταν κυριολεκτικά "ουρανοκατέβατος" και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι...)

    Σήμερα είμαι 48 ετών, αν είναι να δοκιμάσω άλλα 8 χρόνια τον Γεωργάκη και στην συνάχεια άλλα 8 την Ντόρα, εν το μεταξύ θα έχουν μεγαλώσει και τα παιδιά τους....καήκαμε!
    Πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη ικανοί σε αυτή την χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή τη φορά ψήφησα το πρώτο κόμμα, το όπως το αναφέρεις πολύ ευστοχα "σας έχω χεσμένους όλους".

    Μια καθαρά πολιτική απόφαση, όσο και αν δείχνει το αντίθετο.
    θα σου εξηγήσω γιατί. Τυχαία έπεσε ένα mail στο mailbox μου να ψηφήσω υπέρ της δημιουργίας ποδηλατόδρομων. Έριξα την ψήφο μου γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να ποδηλατώ.

    Ψάχνωντας περισσότερο, ανακάλυψα ότι υπάρχει δίκτυο ορεινής ποδηλασίας, σε απόσταση μισής ώρας, το πολύ, απ' το σπίτι μου [μένω στο κέντρο] ούτε λίγο ούτε πολύ 150 χλμ...
    Το οποίο ο πολύ ανάξιος ΥΠΕΧΩΔΕ θέλει να το κάνει όλο τσιμέντο και άσφαλτο και κανένάς απ' τους υπόλοιπους δεν το καταγγέλει ή έστω αναφέρει.
    Ε, όχι δεν θα τους περάσει αυτή τη φορά. Δεν πήγα να ψηφήσω για τις εκλογές τους αλλά όταν θα ξαναδώ αφίσσα για γενική συνέλευση κατοίκων στην περιοχή μου, θα είμαι εκεί.
    Αυτοοργανωνόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. tsougdw-
    Βλέπεις μας θεωρούν αξιόπιστους να τους αντιπροσωπεύσουμε!

    locus-
    Στο σχόλιο σου,τι λέω μάλλον στο ποστ που έγραψες,σε γενικές γραμμές συμφωνώ και γι΄ αυτό θα γράψω μόνο τις διαφωνίες μου.


    να ορίσει (1)σαφώς τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων,
    Τον έχει ορίσει,τον έλεγχο δεν έχει.
    Αλλά όταν έχεις κόμμα που λέει ότι δεν δέχεται κανένα έλεγχο τι περιμένεις να γίνει;

    (2) τον μηχανισμό εσωκομματικής διαδοχής,
    Αυτόν μόνο κάθε κόμμα ατομικά μπορεί να τον καθορίσει και είναι δικαίωμα του,όπως είναι και δικαίωμα του λαού να τον θεωρήσει σωστό ή όχι.

    (5)σκληρή και σαφή μεταναστευτική πολιτική
    Αυτή η πολιτική και το πρόβλημα των μεταναστών θα πρέπει να γίνει πρόβλημα της ΕΕ και όχι μόνο της Ελλάδας.

    (11) επιστράτευση των πολιτών σε κοινωνικές υπηρεσίες (και θητείες),κλπ.
    Αυτό μόνο σε εθελοντική βάση ή σαν εκπλήρωση ποινής αντί φυλακίσεως.

    Οι πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων θα πρέπει να καταννοήσουν πως ο λόγος τους πρέπει να απευθύνεται όχι μόνον στην κομματική τους βάση, αλλά σε όλους τους Έλληνες.
    Αυτό είναι ανέφικτο γιατί όλοι δεν μπορούν να συμφωνούν σε όλα.
    Μόνο σε έκτακτες καταστάσεις,όπως πόλεμος μπορεί να γίνει αυτό.

    ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν έχουν κάν λόγο ύπαρξης.
    Αυτό είναι απαράδεκτο σαν πρόταση.
    Κανένας μας δεν έχει δικαίωμα να καθορίσει ποιά κόμμματα θα υπάρχουν.

    chris-
    Μια και μου εκχώρησες το δικαίωμα να ψηφίζω για σένα την επόμενη φορά θα ψηφίσω κόμμα που θα σου φτιάξει ποδηλατοδρόμους! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν έχουν κάν λόγο ύπαρξης.

    Φίλε Αθεόφοβε, τα λόγια δικά μου. Δεν είναι πρόταση να θεσμοποιηθεί, απλά γράφτηκαν στο πλαίσιο οτι τα μικρά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ), είναι κατα τη γνώμη μου κόμματα αντίδρασης, και άν το πολιτικό σύστημα αναμορφωνόταν, οι μικροί σχηματισμοί θα άλλαζαν,θα χανόταν, θα μεταμορφωνόταν, ή θα απορροφούνταν σε κάτι άλλο (κατα γενική απαίτηση).
    Ο τρόπος που το έγραψα δεν ήταν ο πρέπον, δέχομαι την παρατήρηση, και επανορθώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καμμιά φορά τσούζει και το ....τόσοδά.Μετά συγχωρήσεως.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μαλλον ορφανο ειναι το μηνυμα αυτων των εκλογων αθεοφοβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. demetrat-
    Μωρέ τσούζει και παρατσούζει...

    bacaliarosrulez-
    Αντίθετα πιστεύω ότι είχε πολλούς αποδέκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή