Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ






Οι  φωτογραφίες είναι από τον ιστότοπο του κατηγορούμενου και έχουν δημοσιευτεί εδώ

Η ιστορία με την παράλογη δίωξη του νεαρού για την  σατυρική του ανάρτηση στο Facebook σχετικά με τον Γέροντα Παϊσιο  έκανε μεγάλη εντύπωση και ποικίλα σχόλια.
Δεν έχω λογαριασμό στο  Facebook ή το Twitter γιατί αφ΄ ενός  όπως είπε και ο Εμίρ Κουστουρίτσα και τα δύο "μου θυμίζουν βοσκό που συγκεντρώνει όλα τα πρόβατα σε ένα μαντρί" αφ΄ ετέρου δε γιατί θεωρώ απαράδεκτο να χρειάζεται να ανοίξω λογαριασμό σε  αυτά για να μπορέσω απλά και μόνο να διαβάσω τα γραφόμενα εκεί.
Έτσι λοιπόν δεν έχω άμεση γνώμη για το τι είχε δημοσιεύσει ο συλληφθείς  νεαρός, αλλά σε τελική ανάλυση αυτό δεν έχει τόση σημασία μπροστά στο γεγονός ότι υφίσταται  μια πραγματικότητα που οι περισσότεροι από μας δεν μπορούν, αλλά ίσως και δεν θέλουν, να αντιληφθούν την έκταση που έχει.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο του 2005 πίστη στο Θεό στην Ελλάδα δηλώνει  το 81%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 52%. (Στην Μάλτα, που έχει την πρωτοκαθεδρία, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 95%, ενώ το μικρότερο ποσοστό έχει η Εσθονία με 16%)
Σαφώς βέβαια αυτό το ποσοστό περιλαμβάνει και άτομα  που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία και γι΄αυτό και παρουσιάζεται και το ιδιάζον φαινόμενο  τα ποσοστά του εβδομαδιαίου εκκλησιασμού στη χώρα μας να είναι χαμηλότερο από αυτά άλλων χωρών.
Πάντως γεγονός  είναι ότι το 1/3 τουλάχιστο της ελληνικής κοινωνίας, και ίσως και περισσότερο, ασχέτως κοινωνικής διαστρωμάτωσης ή παιδείας, ανήκει  σε αυτούς που τρέχουνε να προσκυνήσουν την ζώνη της Παναγίας, να φάνε το μήλο της Χρυσοβαλάντου για να κάνουν παιδί, να ζητήσουν από  την Παναγία της Τήνου ή της Σουμελά να κάνει το θαύμα που επιθυμούν, ή όπως στο παρελθόν να ψηφίσουν μετά την καταστροφή της Κύπρου την επάνοδο του πλέον ανίκανου βασιλιά της πρόσφατης ιστορίας μας στην Ελλάδα πιστεύοντας στην ελέω θεού βασιλεία.
Όλος αυτός ο κόσμος είναι διάσπαρτος σε κάθε βαθμίδα της εξουσίας από τον απλό δημόσιο υπάλληλο ενός υπουργείου μέχρι τον στρατό, την αστυνομία ή την δικαιοσύνη.
 Βέβαια δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς πιθανό πως όλοι αυτοί  διαθέτουν έστω και στοιχειώδη αίσθηση του χιούμορ καλής ή και κακής ποιότητας που άπτεται όσων δογματικά πιστεύουν.
Για τους λόγους αυτούς δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση η ταχύτητα που κινήθηκαν για την σύλληψη του "εγκληματία" που  μαγείρεψε το παστίτσιο,  τόσο η αστυνομία όσο και η δικαστική αρχή που τον παρέπεμψε σε δίκη.
Εκτός όμως από το ιερατείο που κανοναρχεί από τις εκκλησίες όλο αυτό τον κόσμο, και η ίδια η πολιτεία συμβάλει στο να επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο  ότι θαύματα γίνονται και αποτελούν ένα πραγματικό γεγονός.
Έτσι με τιμές αρχηγού κράτους έρχεται ,ματαίως όμως τελικά , η εικόνα της Παναγίας της Τήνου για να κάνει το θαύμα της και να σώσει τον βασιλέα Παύλο, επίσης κάθε χρόνο με ειδικό αεροπλάνο έρχεται το "θαυματουργό άγιο  φώς" από τα Ιεροσόλυμα, ενώ πλήθος πολιτικών στριμώχνονται και αλληλοσπρώχνονται σε ένα κοντάρι για  να περιφέρουν την εικόνα της Παναγίας  Σουμελά, ευλογείται η έναρξη της Βουλής και ένα σωρό άλλα απερίγραπτα καραγκιοζηλίκια.
Αναπόφευκτα λοιπόν όλοι αυτοί θεωρούν πως ένας απόφοιτος του δημοτικού με 8 ,λαλίστατος όμως κατά τα άλλα καλόγερος, έχει προφητεύσει επί παντός επιστητού  και ταυτόχρονα βέβαια έχει κάνει και θαύματα τόσο εν ζωή όσο και μετά τον θάνατο του!
Ευφυώς λοιπόν απευθυνόμενος στο αντίστοιχο κοινό ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς κατέθεσε στην Βουλή την επερώτηση που προκάλεσε και την σύλληψη.
Η ΧΑ φρόντισε αρκετά έγκαιρα να εγκαταλείψει τον προηγούμενο εμφανή εναγκαλισμό της με τον  Χίτλερ και τον Ρούντολφ Ες, για  να εναγκαλιστεί σήμερα τον Παϊσιο, που άλλωστε και οι προφητείες του συμβαδίζουν  πλήρως και   με τα πιστεύω των οπαδών της, όταν "προφήτευε":
ότι θα  πάρουμε την Πόλη  , ότι θα μας την δώσουνε . Κάτι θα ανάψει μεταξύ Τούρκων και Ρώσων και θα κατέβουν οι Ρώσοι και θα πάρουν την Πόλη . Μετά , θέλοντας και μη , θα τη δώσουν στην Ελλάδα .Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο .  (Προσέξτε χωρίς εμείς να κουνήσουμε καν ούτε το δακτυλάκι μας!)
Στο ερώτημα δε το θα γίνει με τους Τούρκους η προφητεία του είναι σαφής!
Αυτοί θα καταστραφούν . Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη , διότι είναι ένα έθνος , το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μια αχανής έρημος , στην οποία , για να συναντήσει κανείς άνθρωπο , θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες! (Προφανώς βέβαια εμείς προκύψαμε με την ευλογία του θεού παρά το γεγονός ότι στην αρχή δεν είχαμε ένα αλλά 12!)
Το κοινό δε που στήνει ευήκοο ους σε τέτοιες προφητείες δεν περιορίζεται στην ΧΑ αλλά  περιλαμβάνει αρκετούς από τους Καμένους Έλληνες, όπως επίσης και νεοδημοκράτες  που ψηφίζουν τύπους σαν τον Γιακουμάτο που ήθελε να αναρτήσει μια εικόνα στην Βουλή.
Σε παρατήρηση δε δημοσιογράφων είχε απαντήσει προσφυώς και πολύ σωστά, πως εμένα αυτό το κοινό με εκλέγει!
Όλοι δε αυτοί πιστεύουν ακράδαντα, όπως και ο μακαρίτης Παϊσιος,  πως  την Πατρίδα μας την αγαπάει ο Χριστός, προφανώς γιατί όπως είχε πει και ο Σαρτζετάκης είμαστε έθνος ανάδελφον!
Εδώ που τα λέμε ο Παϊσιος είχε δίκιο!
Δεν μπορεί ο Χριστός να αγαπάει το ίδιο με μας,  γείτονες σαν τους Βούλγαρους ή τους Σκοπιανούς!
Τώρα όσοι απορούν γιατί από τους χιλιάδες ιστότοπους που γράφουν πολύ χειρότερα όχι μόνο σατυρικά αλλά και υβριστικά για την θρησκεία, τους παπάδες, τους θρησκευόμενους κτλ γιατί επιλέχτηκε το συγκεκριμένο που σατιρίζει  τον Παϊσιο για μένα η εξήγηση είναι απλή.
Ο 27χρονος  Γέροντας Παστίτσιος-Λοΐζος κατασκεύασε ένα νέο αριστοτεχνικά δομημένο "θαύμα" του Παϊσιου, στο πρότυπο των άλλων "θαυμάτων" και πέτυχε αυτό να αναδημοσιευτεί σε αρκετούς ελληνορθόδοξους ιστότοπους με αποτέλεσμα η αναζήτηση στο Google για «Θαύμα Παΐσιου Σέρρες» να δίνει  93.800 αποτελέσματα!
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το καταπληκτικό αυτό "θαύμα".
Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως ο κίνδυνος της παραγωγής νέων "θαυμάτων", τα οποία ύστερα από λίγο θα διαψεύδονται ως κατασκευασμένα και θα διακωμωδούνται ανάλογα, απετέλεσε ένα σοβαρό κίνδυνο  για την σοβαρότητα του μέλλοντος αγίου.
Επίσης γύρω από τις "προφητείες" και τα "θαύματα" του Παϊσιου έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο και χρυσοφόρο παραεμπόριο με πλήθος βιβλίων τόσο δικών του όσο και άλλων, μαζί με τα έσοδα που προφανώς προσκομίζει η μονή στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης που είναι θαμμένος.
Για τους λόγους αυτούς, και ενώ η επίσημη ιεραρχία τήρησε αιδήμονα σιγή για το θέμα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, μιλώντας στο ρ/σ Alpha δήλωσε:
«Δε συμφωνώ με τη δίωξή του, καλύτερα να τον αφήσουν. Δεν μπορεί κανένας να ιδιοποιηθεί την πίστη» προφανώς αντιλαμβανόμενος πως αν αρχίσουν να γίνονται γνωστές στο ευρύτερο κοινό "προφητείες" και "θαύματα" σαν τα παραπάνω, η διακωμώδηση θα είναι ευρύτερη  και χειρότερη με αποτέλεσμα το ξεφούσκωμα της σχετικής μυθολογίας για τον Παϊσιο και την πτώση των εισπράξεων του όλου κυκλώματος.
Ήδη σε ελάχιστο χρόνο έχουν εμφανιστεί νέες ιστοσελίδες με τον Γέροντα Παρίσιο τον Πολεοδόμο, τον Γέροντα Χασίσιο, τον Γέροντα Πατήσιο (Κάτω) κτλ 


Τελικά μιας και ασχολήθηκα σήμερα με προφητείες ας  κάνω και εγώ μια βασιζόμενος στις προβλέψεις του Παϊσιου!
Δεν πρόκειται να γίνει η δίκη του μάγειρα του παστίτσιου γιατί τότε ήδη θα έχουμε πάρει την Πόλη έχοντας έχει έρθει ο καιρός για τα σπανάκια, και υπουργός άμυνας στην τότε κυβέρνηση Καμένου θα είναι  ο Στρατηγός Γράψας!
Εάν δεν  πιστεύετε ή δεν καταλαβαίνετε τα παραπάνω, διαβάστε εδώ.

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ 
Εάν τα παραπάνω γραφόμενα στο τελευταίο λινκ είναι αληθή,δηλαδή αξιωματικός που φτάνει τελικά στο βαθμό του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, είχε επισκεφτεί για οποιονδήποτε λόγο τον Παϊσιο για να ακούσει τις απόψεις του, τότε  αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει.

25 σχόλια:

  1. Πραγματικά τόσο αστεία πράγματα, ενδεικτικά ενός μέρους της κοινωνίας... για γέλια ή για κλάματα;

    Αν δεν έχεις δει, αξίζει και η συνέντευξη του δημιουργού της ιστοσελίδας : http://www.youtube.com/watch?v=mLGalea0NnM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως η έννοια της λέξεως κλαυσίγελως καλύπτει πλήρως το θέμα!
      Την συνέντευξη στον Μπαξεβάνη την είχα δει, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η σοβαρότητα του 27χρονου ιχθυολόγου και έμεινα με την απορία αν κάποιος τελικά δημοσιεύσει αυτό το βιβλίο, που αναφέρεται πως εκδόθηκε από τον Ελληνικό στρατό, στο οποίο περιγράφεται πως ο Παϊσιος νίκησε τον Σαολίν από το Θιβέτ!

      Διαγραφή
  2. Αυτό που με εξέπληξε, ιδιαίτερα, στην υπόθεση του «Παστίτσιου» είναι η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, για να φτάσουν οι διωκτικές αρχές στον 27χρονο δράστη. Κατ΄ αρχάς αναρωτιέμαι αν έγινε άρση του απορρήτου με τις νόμιμες διαδικασίες. Και αν ναι απορώ πώς δόθηκε τέτοια άδεια, αφού η άρση του απορρήτου που προβλέπεται από το Ν. 2225/1994 (όπως τροποποιημένος ισχύει σήμερα), σε συνδυασμό με το άρθρο 19 του Συντάγματος, αφορά μόνο ορισμένα σοβαρά κακουργήματα. Ας σημειωθεί ότι τα τρία αδικήματα περί τη θρησκεία, δηλ. η επιβουλή της θρησκευτικής ειρήνης (άρθρ. 198 παρ.1 του ΠΚ), η κακόβουλη βλασφημία (άρθ. 198 παρ. 2 του ΠΚ) και η καθύβριση θρησκευμάτων (άρθρ. 199 του ίδιου Κώδικα) είναι το μεν πρώτο και τρίτο πλημμελήματα και μάλιστα ελαφρά (λόγω της προβλεπόμενης ποινής) και το δεύτερο απλώς πταίσμα. Συνεπώς δεν επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών γι’ αυτά.
    Τέλος σημειώνω ότι και τα τρία πιο πάνω αδικήματα απαιτούν κακοβουλία, δηλ. εκδήλωση κακής βουλήσεως, κακότητας, μίσους, περιφρονήσεως. Δεν διάβασα την ιστοσελίδα και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη αν πράγματι εμπεριέχει τέτοιες εκδηλώσεις κακής βουλήσεως ή, αντίθετα, απλώς πρόκειται για εκδηλώσεις χιούμορ ή σάτιρας περί τη θρησκοληψία (πιο πολύ πιθανό θεωρώ το τελευταίο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να έχω τις νομικές γνώσεις τις δικές σου, μου είναι αδιανόητη τόσο η σύλληψη του όσο και οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.
      Αν δε φτάσει η υπόθεση σε δικαστήριο, που το βλέπω σχετικά απίθανο, και καταδικαστεί, προβλέπω, σαν άλλος Παϊσιος,το διεθνές ρεζιλίκι όταν η υπόθεση θα φτάσει τελικά στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

      Διαγραφή
  3. υπάρχει και ο κοσμοπολίτης γέροντας Παρίσιος:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γέροντας Παρίσιος ο Πολεοδόμος χαράσσει πλέον τους δρόμους που θα οδηγήσουν στους νέους Γέροντες που θα προφητεύουν και αυτοί για τα πάντα!

      Διαγραφή
  4. Το χειρότερο όλων είναι ότι τα φασιστοειδή κατάφεραν να
    διχάσουν τη μισή χώρα και να εντοπίσουν ένα 27χρονο σε χρόνο dt!
    Θα'θελα να'χαν την ίδια επιτυχία και με τους 36 πολιτικούς που φέρονται ώς ύποπτοι παράνομου πλουτισμού τα τελευταία χρόνια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκανε κάποιος μια χαβαλε σελιδα,τσίμπησαν και διαμαρτυρηθηκαν ανεγκεφαλοι φανατικοί,αποτέλεσμα η σελιδα απέκτησε ενα καράβι φαν,ο δημιουργός της "δοξάστηκε", διώκεται για περιύβριση κλπ,ακολούθως θα να κηρυχθει υπερασπιστης της ελευθερίας μας και μετά μας φταινε οι...ταλιμπάνοι!Ας το παρουμε απόφαση επιτελους,οι ταλιμπάνοι ειναι παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι οι ταλιμπάνοι είναι παντού ήμουνα σίγουρος από χρόνια.
      Όταν ο Παίσιος απαντούσε ότι θα πάρουμε την Πόλη, απαντούσε σε ανόητους που του έθεταν το ερώτημα, Πότε θα την πάρουμε; !!

      Διαγραφή
  6. Κοίτα, καλά όλα αυτά, αλλά ελπίζω να γίνει γρήγορα ο Καμμένος ελέω Θεού βασιλεύς των Ελλήνων, γιατί πιάστηκε ο γκώλος μου από το καθισιό περιμένοντας να μας δώσουν οι Ρώσοι την Πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουμε λόγο να τρέχουμε,το είπε ο Παϊσιος, εμείς θα καθόοοομαστε και οι Ρώσοι θα μας δώσουν την Πόλη!

      Διαγραφή
  7. εγώ ένα ξέρω: αν ο Παίσιος είχε πει όσα του αποδίδουν, δεν
    θα του έφθαναν τρεις ζωές να μιλάει συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που είσαι ακόμα, όσο περνάει ο καιρός και οι αφελείς διαβάζουν τα διάφορα βιβλία που κυκλοφορούν με τα δήθεν λεγόμενα του τόσο αυτά θα αυξάνονται με τελικό στόχο να φτάσουν σε μέγεθος την Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα!

      Διαγραφή
  8. Τον φάγατε πια. Να σας κάτσει ο κιμάς στον λαιμό!

    Και καλά την Μπόλη, τη δόση των 31,5 δις θα τη πάρουμε; Ή θα χρειαστεί να κάνουμε όλοι μας στον Τόμσεν αυτό που απαγορεύει ο Σεραφειμ και για στο οποίο έχεις εντρυφήσει σε πολλές αναρτήσεις. Να σημειωθεί, πάντως, ότι παραπλάνησες τους φανς σου, γιατί ενώ πράγματι και ορθώς συμφωνείς με τον Άγιο Πειραιώς ότι μπορεί να πεθάνεις από πεολειχία, δεν ανέφερες ότι συγχρόνως υποπίπτεις και σε θανάσιμο αμάρτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε λίγο ούτε πολύ με εξομοίωσες με τον στυλοβάτη της ηθικής Σεραφείμ που ξεσπάθωσε κατά της πεολειχίας ενώ ως γνωστόν πάντα ήμουνα διαπρύσιος κήρυκας του συνθήματος _αφήστε τα μίση και ρίχτε το στο γ.....( δεν γράφω ολόκληρη την λέξη όχι από σεμνοτυφία αλλά γιατί το ποστ είναι θρησκευτικού περιεχομένου)
      Εγώ το μόνο που έχω γράψει είναι τι κινδύνους αντιμετωπίζει κανείς από τις σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη , χωρίς βέβαια να καταδικάζω καμία.
      Προς επίρρωση των λεγομένων μου παραθέτω και το σχετικό ποστ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΡΝΟ;
      Όπως επίσης σε άλλο ποστ μου εξηγώ γιατί υπάρχει σημαντική προτίμηση στον πεοθηλασμό τα τελευταία χρόνια.
      Και βέβαια δεν συμφωνώ με μερικά tweets που διάβασα εδώ σχετικά με την δήλωση του Σεαφείμ πως :@sybaritisa Να δεις που κάποιος θα τον δάγκωσε
      @Tourta_sardela Σταθερός ο Σεραφείμ. Λέει μόνο πίπες
      ‏@c0n_An Ας είχαν οι παπάδες περίοδο και τότε θα βλέπαμε αν θα έλεγε τέτοιες πίπες ο Σεραφείμ
      @v_emman Με το στοματικό σεξ τα έβαλε ο Σεραφείμ. Για το πρωκτικό όμως κουβέντα, ε δέσποτα

      Διαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τη Μερόπη όσον αφορά το απόρρητο του διαδικτύου και είναι πραγματικά τραμπουκισμός και φασισμός αν τον συνέλαβαν κάνοντας άρση του απορρήτου του. Δεν ξέρω, δεν έχω μπει στη σελίδα του, μήπως έγραφε επώνυμα και ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι ήταν αυτός.

    Φυσικά ο κ. αθεόφοβος απορεί σήμερα γιατί άρθηκε το απόρρητο (αν άρθηκε) αυτού του ανεγκέφαλου νεαρού, παλιότερα όμως πριν δύο χρόνια περίπου είχε στήσει εδώ μέσα λαϊκό δικαστήριο για ένα άλλο ανώνυμο ιστολόγιο που ψευδώς αποδόθηκε από μεγαλοδικηγόρο, κόρη πρώην πολιτευτή σε επώνυμη κρατική λειτουργό. Τότε η εφημερίδα ελευθεροτυπία είχε σκυλεύσει και είχε μάλιστα δημοσιεύσει και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του προσώπου αυτού, χωρίς ο διαχειριστής αυτού του ιστολογίου να μας αναπτύξει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του για το απόρρητο και την ελευθερία της έκφρασης του λόγου.

    Σε κάθε περίπτωση όμως για σκεφτείτε λίγο αν ο νεαρός αυτός εξύβριζε τη θρησκεία των Εβραίων ή των Μουσουλμάνων τι θα είχε γίνει και πόσοι ραββίνοι μαζί με το ΚΙΣ ή αντιρατσιστές θολοκουλτουριάρηδες θα είχαν πέσει πάνω του να τον τσακίσουν!

    Το να σέβεται κανείς τα ιερά και τα όσια των άλλων ανθρώπων και να απαιτεί να σέβονται κι αυτοί τα ιερά και τα όσια τα δικά του νομίζω ότι είναι πολιτισμός. Όλα τ' άλλα είναι απλά ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε η εφημερίδα ελευθεροτυπία είχε σκυλεύσει και είχε μάλιστα δημοσιεύσει και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του προσώπου αυτού, χωρίς ο διαχειριστής αυτού του ιστολογίου να μας αναπτύξει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του για το απόρρητο και την ελευθερία της έκφρασης του λόγου.

      Επειδή ο ανώνυμος αναφέρεται στο ποστ μου
      "Η MARIANAONICE, Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ,Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ.
      όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει και να έχει προσωπική αντίληψη των γεγονότων.
      Η αποκάλυψη του ονόματος ΔΕΝ έγινε από την εφημερίδα αλλά έγινε από το υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με την εφέτη οπότε η εφημερίδα δημοσίευσε την σχετική ειδησεογραφία.
      Η ιστορία λοιπόν αυτή δεν έχει την παραμικρή σχέση με την άρση του απορρήτου στο διαδίκτυο.

      ..αν ο νεαρός αυτός εξύβριζε τη θρησκεία των Εβραίων ή των Μουσουλμάνων ..

      Ο νεαρός δεν εξύβρισε καμία θρησκεία.
      Ειρωνεύτηκε την ευπιστία των θρησκόληπτων αφ΄ενός στο να δίνουν πίστη σε όποια ανοησία είχε εκφράσει σαν προφητεία ένας καλόγερος και επίσης την ευπιστία που έχουν να πιστεύουν σαν θαύμα ότι τους πασάρουν χωρίς κανένα έλεγχο.
      "Κατασκεύασε" ακριβώς σαν τα άλλα ένα θαύμα, που αμέσως το έχαψαν και το διέδωσαν!
      Εάν ιερά και όσια είναι τα παραπάνω τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους!

      Διαγραφή
  10. Άλλο να κάνει κανείς κριτική και να εκφράζει αντίθετη άποψη για μια θρησκεία και για τα όσα αυτή πρεσβεύει, άλλο να σχολιάζει τους ιερείς και μοναχούς της και να κρίνει τα λόγια και τα έργα τους κι άλλο να χλευάζει και να γελιοποιεί πράγματα και πρόσωπα που για κάποιους ανθρώπους καλώς ή κακώς αποτελούν σύμβολα θρησκευτικά.
    Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του προηγούμενου ανώνυμου σχολιαστή.
    Όσο παράνομη και φασιστική ήταν η σύλληψη του νεαρού υβριστή, τόσο γελοία και ποταπή ήταν και η δική του πράξη να υβρίζει και να λοιδωρεί με αισχρότητα έναν αποβιώσαντα μοναχό που δεν τον έβλαψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς έχεις τρικυμία εν κρανίω!
      Από την μία γράφεις άλλο να σχολιάζει τους ιερείς και μοναχούς της και να κρίνει τα λόγια και τα έργα τους και από την άλλη να υβρίζει και να λοιδωρεί με αισχρότητα έναν αποβιώσαντα μοναχό που δεν τον έβλαψε.
      Αν ο Παίσιος και τα λεγόμενα του, σαν αυτά που γράφω στο ποστ, τα θεωρείς σαν σύμβολα θρησκευτικά οπότε είναι υπεράνω κριτικής και χλευασμού τότε πάω πάσο!

      Διαγραφή
  11. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ, ΠΟΥ ΔΙΥΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΝΟΠΑ, ΤΗΝ ΔΕ ΚΑΜΗΛΟΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ.

    Αγαπητή Μπουμπουλίνα ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω. Και σε ρωτώ, είναι οι ιεράρχες αναμάρτητοι? είναι οι λεγόμενοι πιστοί? σέβονται την αντίθετη άποψη? δεν λοιδωρούν όσους δεν πιστεύουν στο δόγμα τους (όπως εγώ) δεν τους λένε άπιστους? δεν τους αναθεματίζουν? Ποιός τους δίνει το δικαίωμα, να υποκαθιστούν την κρίση και την δικαιωσύνη του θεού που υποτίθεται οτι πιστεύουν? Αυτός δεν είναι κατα την πίστη τους ο κριτής όλων? Ο χριστός δεν είπε αφήστε τους δεν ξέρουν τι κάνουν? δεν είπε να είναι ταπεινοί και να μην θίγονται απο τις προσβολές? Άν πιοστεύουν στον χριστό όπως λένε, γιατι δεν ακολουθούν την διδασκαλία του? μήπως υπάρχει κάποια υποκρισία ( αρρωστημένη ψύχωση κατα την γνώμη μου) στην αντίδρασή τους?
    Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι άλλο. Υπάρχουν αναρίθμητα ιστολόγια που βρίζουν και λοιδωρούν ασύστολα την χριστιανική θρησκεία, (όπως και τα αντίστοιχα χριστιανικά που βρίζουν τους άπιστους η τους αλλόθρησκους) αλλα δεν τους ενοχλεί η ύπαρξή τους, και προφανώς ούτε εσένα μιάς και δεν γνωρίζεις την ύπαρξή τους, όπως δεν τους ενοχλούσε (ούτε κι εσένα) ο παστίτσιος δυο χρόνια τώρα. Τί έγινε ξαφνικά και ενοχλήθηκαν μετα απο δύο χρόνια, και εκεί που τον παστίτσιο δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, τον έμαθε κυριολεκτικά όλος ο κόσμος? Γιατί τους έπιασε επιλεκτικά και με χρονοκαθυστέρηση η ιερή αγανάκτηση? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ TROL ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ?
    Μήπως είναι τελικά πολύ υποκριτές και συμφεροντολόγοι, και καθόλου θρήσκοι? Η κρίση για τα κίνητρά τους είναι δική σου.

    Συμφωνώ οτι το ιστολόγιο του νεαρού, ήταν γελοίο και ποταπό, (το οποίο ούτε που γνώριζα οτι υπήρχε, τώρα το έμαθα, εσύ το γνώριζες?) αλλα δεν ήταν παράνομο, και δεν λοιδωρούσε τον μοναχό, αλλα αυτούς που εκμεταλεύονται την υστεροφημία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν η αναφορά μιας δικηγόρου και ειδικά αυτής της Ζωής είναι απόδειξη για το ποιός έχει ένα ιστολόγιο και για το αν δικαιούται κάποιος να κοινοποιεί την ταυτότητά του, τότε δεν έχω κανένα επιχείρημα να σε πείσω αγαπητέ αθεόφοβε... απλά να σου επισημάνω ότι ευτυχώς που είσαι γιατρός απ' ΄ο,τι λες κι όχι νομικός! αλλιώς θα έσκιζαν τα πτυχία τους οι νομικοί μ' αυτά που λες.
    Το απόρρητο αγαπητέ ισχύει για όλα τα μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα.
    Αλήθεια έμαθες τελικά αν ήταν όντως το πρόσωπο αυτό διαχειριστής; αν ήταν σήμερα η Κωνσταντοπούλου θα είχε κρεμάσει ακόμη και πανώ στους δρόμους για να βεβαιώσει την αλήθεια της αναφοράς της!
    Έχει όμως καταπιεί τη γλώσσα της και μάλλον τρέχει να γλυτώσει τις ...αγωγές που μπορεί να της έρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν μπορείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις τα αυτονόητα!
      Χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς νομικός μπορεί να καταλάβει πιστεύω κανείς πως η δημοσίευση ενός υπομνήματος που καταθέτει στον εισαγγελέα εφετών μια δικηγόρος ΕΓΓΡΑΦΩΣ και ΕΠΩΝΥΜΩΣ, στο οποίο αναφέρει ότι με το τάδε ψευδώνυμο γράφει ο δείνα δικαστής υποχρεούται αυτός και μόνον να αποδείξει την αλήθεια των καταγγελλομένων του.
      Δεν υπάρχει λοιπόν απόρρητο όταν έχουν γίνει δημόσιες καταγγελίες.
      Από την άλλη μεριά ο θιγόμενος έχει κάθε δικαίωμα εφ΄όσον η καταγγελία είναι ψευδής να μηνύσει τον καταγγέλλοντα .
      Δεν γνωρίζω όμως να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Γιατί άραγε;
      Το μόνο που ξέρω είναι αυτό που είχε δημοσιευτεί τότε, πως δηλαδή με απόφαση του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, Ι. Τέντε, ανατέθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον αντεισαγγελέα Ν. Παντελή.
      Είδες σε ανάλογη περίπτωση κανένα να διαμαρτύρεται όταν δημοσιεύτηκε πρόσφατα η λίστα με τα 36 ονόματα εδώ;
      Καταγγελία είναι και εδώ και βέβαια δεν σημαίνει πως είναι και πραγματική για όλους.

      Διαγραφή
  13. http://spirospero.gr/index.php/politiki/22075-z-konstantopoylou-fonazei-kata-tis-forodiafygis-eno-den-ekove-apodeikseis
    Το άρθρο έγραψαν τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" και εχει δημοσιευτεί σε εφημερίδες και σε άλλα ενημερωτικά ιστολόγια.

    Απλά για την αξιοπιστία της δικηγόρου...

    με τα επιχειρήματά σου τότε και αυτό το δημοσιευμα που βασίζεται όχι σε απλή αναφορά κάποιου καταγγέλλοντος αλλά σε έγγραφο δημόσιο (έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ)είναι αληθές και δεν χρειάζεται καμία απόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς όταν δεν διαβάζει κανείς ότι έχω γράψει προηγουμένως γράφει ένα τέτοιο σχόλιο.
      1-Πουθενά δεν έχω γράψει πως τα καταγγελλόμενα από την Κωνσταντοπούλου είναι αληθή, για τον απλό λόγο ότι δεν μπορώ να το ξέρω.
      2-Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το παραπάνω δημοσίευμα,το οποίο καλώς δημοσιεύεται για ενημέρωση μας, όπως επίσης καλώς δημοσιεύτηκε και η καταγγελία της Κωνσταντοπούλου, και εφ΄ όσον τα αναγραφόμενα δεν είναι αληθή μπορούν οι καταγγελλόμενοι να τα διαψεύσουν και ακόμα και να μηνύσουν τους καταγγέλλοντες και βέβαια όχι τα μέσα που τα δημοσιοποίησαν όπως είχαν καθήκον.
      3-Δεν έχω πουθενά σχολιάσει αν έκανε καλά ή όχι η Κωνσταντοπούλου να κάνει την καταγγελία της γιατί δεν με αφορά και δεν ήταν το θέμα της ανάρτησης μου.
      Παρεμπιπτόντως τέλος δεν την γνωρίζω και δεν την ψηφίζω.

      Διαγραφή