Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!





Με σοφές και μελετημένες αποφάσεις, ο πρωθυπουργός ημών κ.Αντώνης Σαμαράς προέβη σε ριζικό ανασχηματισμό της  κυβέρνησης, τοποθετώντας σε υπουργικές θέσεις αξιόλογα στελέχη και των δύο κομμάτων, μιας και απαλλάχτηκε από το απόκομμα της ΔΗΜΑΡ.
Ασπάστηκε σταυρωτά τον κ. Μανιτάκη και τον ευχαρίστησε για το τεράστιο έργο που είχε επιτελέσει στο υπουργείο του και αναγκάστηκε με αυταπάρνηση, να κάνει το ίδιο και με την κ. Σκοπούλη παρά το βλοσυρό και σκοτεινό βλέμμα της.
Η παρουσία της στο Υπουργείο Υγείας θα παραμείνει στην ιστορία ως αντίστοιχη της εξαιρετικής προσφοράς σε αυτό του αναντικατάστατου κ. Τίποτα, όπως με την γνωστή του αμετροέπεια τον είχε χαρακτηρίσει ο επονείδιστος και αθυρόστομος κ. Πάγκακος.
Βέβαια στελέχη με σιδερένια θέληση για προσφορά στην ασφάλεια του πολίτη, όπως έχει ήδη  αποδείξει κατά την δημαρχία του ο κ. Αβραμόπουλος θωρακίζοντας τα πεζοδρόμια της Αθήνας  με σιδερένια κάγκελα, ήταν αναπόφευκτο να αναλάβουν και την θωράκιση  της χώρας τοποθετούμενοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Συμπαραστάτης του δε σε αυτό το έργο, με ιδιαίτερη ευστροφία, ο πρωθυπουργός τοποθέτησε την κ. Γεννηματά που μπορεί μεν να μην έχει προσφέρει πουθενά τίποτα πλην του ονόματος της, με το λέγειν της όμως μέχρι στιγμής έχει επιτελέσει τεράστιο εθνικό έργο και με αυτό το όπλο μπορεί να εξοντώσει κάθε εχθρό που επιβουλεύεται την χώρα μας  καλύτερα ακόμα και από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Αναγκαστικά  αυτή η τοποθέτηση ξαπέστειλε τον κ. Παναγιωτόπουλο σε ένα υπουργείο που έχουν γράψει ιστορία στο παρελθόν άτομα υψηλού πνευματικού επιπέδου ως ο κ. Ζαχόπουλος και ο κ. Τσαβάρας.
Ίσως εκεί να ξαναβρεί τις πολιτιστικές βραδιές της νεότητας του τότε που ως δημοσιογράφος έκανε πνευματώδεις συζητήσεις με τον κ.Λεβέντη παραγγέλλοντας πίτσες.
Προσωπικά βέβαια πιστεύω πως σε αυτό το υπουργείο θα ήταν σημαντική η παρουσία ενός πολιτικού ογκόλιθου και ανθρώπου του πνεύματος όπως ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης που ατυχώς δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αξέχαστη ομιλία του ως υπουργού  Παιδείας, στην οποία απέδειξε το εύρος της παιδείας του,  αναπτύσσοντας τον αστικό μύθο του Hellenic Quest ;
Βέβαια, όπως δεν λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή, μπορούσε να λείπει από μια κυβέρνηση απόγονος του Μητσοτάκη ιδίως όταν διαπιστώνει κανείς ότι αυτή η τοποθέτηση  συνδυάζει το καλό της πατρίδας με την συγκινητική  θυσία της αδελφής του;
Φαίνεται όμως πως ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να έχουν τόσο στενές συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους οι υπουργοί του, επιτρέποντας  αυτές να φθάνουν μόνο μέχρι του βαθμού των εξαδέλφων, όπως οι Κεδίκογλοι οι οποίοι  βέβαια ανήκουν και σε διαφορετικά κόμματα.
Όμως από ότι φαίνεται στην ΝΔ οι βουλευτές της δεν διακρίνονται για ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ πλην του πρωθυπουργού .
Αυτό καθίσταται εμφανές από την άμεση παραίτηση της κ. Βούλτεψη ως υφυπουργού από το υπουργείο Υγείας.
Δεν κατάλαβε την χιουμοριστική διάθεση του πρωθυπουργού που την τοποθέτησε υπό τον κ. Γεωργιάδη και τις ευχάριστες ημέρες που θα περνούσε στην θητεία της εκεί.
Τόσος κόσμος για πολύ καιρό απολάμβανε τις τηλεοπτικές του εκπομπές  με τα πλούσια ιστορικά στοιχεία που καθημερινά του προσέφερε με ηχηρή φωνή, αλλά και την πνευματική τροφή που πουλούσε με τόσα αξιόλογα βιβλία ως του κ. Πλεύρη.
Όμως ο πρωθυπουργός, διατηρώντας  αμείωτη  την χιουμοριστική του διάθεση, στην θέση της τοποθέτησε την κ. Ζέτα Μακρή που, για να είμαστε και αντικειμενικοί, είναι η μόνη που μπορεί να αντιμετωπίσει ισότιμα τον κ. Γεωργιάδη στις τσιρίδες.
Για την Υγεία δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας από το νέο επιτελείο του υπουργείου που βρίσκεται πλέον στα στιβαρά χέρια ενός εκδότη, ενός .πολιτικού μηχανικού και μίας δικηγόρου.
Είχε φροντίσει να την διαλύσει ο κ. Αβραμόπουλος και να την αποτελειώσει ο κ. Λυκουρέντζος.
Στην κηδεία της προς τιμήν της θα χορέψει ο Άδωνις με την Ευγενία σε στυλ Dancing with the Stars το πένθιμο εμβατήριο Sventura (Συμφορά) και την σεμνή τελετή θα κλείσει η καλλίφωνος κ. Ζέτα Μακρή με το Ω! γλυκύ μου Έαρ ενώ η συνονόματη της Ραχήλ Μακρή φορώντας το αγαπημένο της Τ-shirt θα αφήνει ελεύθερο ένα παπαγάλο στην μνήμη της.


13 σχόλια:

  1. αθεοφοβε μην σπευδεις σε προωρα συμπερασματα ο αδωνις μπορει και να ταραξει τα νερα και να αποδειχθει καλυτερος απο υπουργους ιατρους οπως ο κρεμαστινος και υφυπουργους οπως ο σαλμας παντως το μεγαλυτερο προβλημα στον χωρο της υγειας ειναι ο υπερπληθισμος των ιατρων και η στρεβλωση που προκαλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Μακάρι, από το στόμα σου και στου Άδωνη τ΄αυτί!
      Δεν έχω καλύτερη γνώμη τόσο για τον Κρεμαστινό όσο και για τον Σαλμά.
      Ο υπερπληθυσμός των γιατρών, όπως και των άλλων πανεπιστημιακών πτυχιούχων θα σταματήσει όταν οι υποψήφιοι και οι γονείς τους διαπιστώσουν πως οι πανεπιστημιακές σπουδές δεν θα μπορούν πλέον να τους εξασφαλίσουν ένα επαρκές εισόδημα για να ζήσουν και όταν επίσης η πολιτεία αποφασίσει να μην αυξάνει τους εισακτέους στα πανεπιστήμια στις επιστήμες υγείας όπως πχ έγινε φέτος κατά 9,65%.

      Διαγραφή
  2. Φιλτατε Athe!
    Προσωπικα , σε αλλες εποχες θα εσκεπτομουν το < εκ του αποτελεσματος ...... ας περιμενω >
    Εχοντας υπ οψιν μου τα αποτελεσματα τα επισημα του Ιουνιου της λεσχης Bilderberg , δηλαδη
    ,ζωγραφισα το αποτελεσμα απο τωρα,
    βλεποντας τα ατομα . Εξ αλλου δεν αμφιταλαντευομαι καθολου το εδηλωσε ο κατ εξοχην ανθρωπος της Bilderberg στην Ελλαδα , Παγκαλος < η κυβερνηση ειναι εξαιρετικη > . Παμε προσω ολοταχως στα κελευσματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψεις να έχω μεγάλες αμφιβολίες στο ότι τα σημερινά μέλη της λέσχης Bilderberg τους ενδιαφέρει η γνώμη του Πάγκαλου, του Αλογοσκούφη, της Διαμαντοπούλου ,του Μάνου, του Μητσοτάκη κτλ που έχουν κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει σε αυτήν.
      Τους ενδιαφέρει μάλλον η γνώμη και οι απόψεις αυτών που έχουν σήμερα θέσεις στην πολιτική και οικονομική ζωή στις διάφορες χώρες.

      Διαγραφή
    2. Οι κατευθυντηριες γραμμες παντα προυπαρχουν . Ειδομεν.

      Διαγραφή
  3. Μόνο εκ της γραφίδος ενός Αθεόφοβου θα μπορούσε να υπάρξει ττοσο επιτυχημενη ανάλυσης των προσόντων των "νεων" υπουργών :),με την άδειά σου το εξαιρετον πόνημα κλεπτεται και αναρτάται εις το fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρίστως να το αναρτήσεις μόνο που εγώ δεν θα το δώ γιατί δεν έχω λογαριασμό στο φατσοβιβλίο αρνούμενος τη υποχρεωτική έγγραφή που επιβάλλει!

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετική πολιτική ανάλυση !

    Σκεφτόμουν για τον ζεν πρεμιέ Αβραμόπουλο που ο Αντωνάκης του είχε δώσει το υπουργείο φιλέτο (ενα υπουργείο που θέλει όραμα αλά στις ημέρες μας το καλό μπλα-μπλα αρκεί, το αποτέλεσμα του Υ.Ε. θα φανεί στο μέλλον οπότε ζήσε μάϊ μου να φας τριφύλλι) για να βγει η υποχρέωση που του είχε για την εκλογή στην αρχηγία της Ν.Δ. που απεγνωσμένα τότε το κόμμα έψαχνε αρχηγό ψάχνοντας ακόμα και στα σκουπίδια της.

    Τώρα το υπουργείο φιλέτο σιγά και ο Αντωνάκης δεν το έβγαζε στο σφυρί για κάποιους μήνες ακόμα στην πρωθυπουργική καρέκλα.

    Αν η υπουργεία του Αβραμόπουλου στο προηγούμενο του υπουργείο των εξωτερικών αλλά και στο τωρινό του και προπροηγούμενο έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας που παρέδωσε το 2009, θα έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα πια που δεν υπάρχουν λεφτά η δουλειά που έχει να κάνει στο υπουργείο ΕΑ είναι στην ουσία η συντήρηση και διατήρηση του σημερινού υπάρχοντος εξοπλισμού.
      Γι΄αυτήν την διαχείρηση πιστεύω πως είναι ικανή και η υπάρχουσα υπαλληλία του υπουργείου, οπότε δεν θα του μένει παρά να παρίσταται σε παρελάσεις και να χαιρετάει τους ξένους που θα έρχονται πράγματα για τα οποία είναι απόλυτα ικανός!
      Και είναι και πιο ευσταλής από τον Παναγιωτόπουλο!

      Διαγραφή
  5. Oι Πασόκοι υπουργοί όμως Θαύμα,με πρώτο το χοντρογούρουνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χαρακτηρισμοί ως χοντρογούρουνο, κωλόπαιδο, κούτσαυλος, στραβούλιακας και άλλοι αντιστοίχου ευφυίας που διαβάζω συχνά για γνωστούς πολιτικούς, δεν συνιστούν τίποτσ άλλο παρά έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής σκέψης και κρίσης.

      Διαγραφή
  6. "Και είναι και πιο ευσταλής από τον Παναγιωτόπουλο!"

    Έγραψες!

    Κανονικά δεν θα έπρεπε να δεχθεί καν!

    Δεν σας αξίζουν τέτοιοι υπουργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην δεχτεί;
      Γίνονται αυτά τα πράγματα; Τι είναι Βούλτεψη;

      Διαγραφή