Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ




 Στην κωμωδία του 1967 A Guide for the Married Man ο αμίμητος Walter Matthau  θέλει να απατήσει την γυναίκα  του και δέχεται τις συμβουλές ενός ειδήμονα φίλου του (Robert  Morse) για το τι πρέπει να κάνει ώστε αυτή να μην υποψιαστεί τίποτα. Αλλά και στην περίπτωση που η γυναίκα του τον πιάσει στα πράσα αυτός ακόμα και τότε θα πρέπει να αρνείται συνεχώς τα πάντα και του φέρνει σαν  παράδειγμα του πως  αντιμετώπισε αυτή την κατάσταση ο φίλος του ο Τσάρλι !
Αυτός όταν τον έπιασε η γυναίκα του στο κρεβάτι με άλλη , κατάφερε στο τέλος η γυναίκα του  αντί να πιστέψει σε όσα είδε με τα μάτια της να πειστεί ότι δεν είχε γίνει τίποτα!
Στο βίντεο η μοναδική αυτή σκηνή.


Την σκηνή αυτή την θυμήθηκα γιατί σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του ΑΛΦΑ υπάρχει ακόμα ένα 15% που θα ψήφιζε και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ!
Αυτό το ποσοστό είναι σαν την γυναίκα του Τσάρλι!
Παρά το γεγονός ότι καθημερινά βλέπει  ο ψηφοφόρος αυτού του κόμματος ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις ιδεοληψίες με τις οποίες ταΐζε για χρόνια τους οπαδούς του , που να μην αποδείχτηκε από την πραγματικότητα όχι μόνο ανόητη αλλά και ανεφάρμοστη, δεν θέλει να πιστέψει ότι τον έχουν πιάσει κοροΐδο .
Δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα από κανένα πολιτικό κόμμα τέτοια , τόσο μεγάλη και σε τόσο μικρό διάστημα κωλοτούμπα .
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, τα μνημόνια που θα σκίζονταν,  ο ΕΜΦΙΑ που όχι μόνο θα τον καταργούσαν αλλά και δεν θα τον πλήρωναν, το γενικότερο κίνημα του δεν πληρώνω, τα αεροδρόμια, η Κόσκο, το Ελληνικό, τα "χρυσαφικά" της χώρας που θα ξεπουλούσαν οι δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες κτλ , η καταπολέμηση της διαπλοκής με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και ένα πλήθος από αυταπάτες κατά Τσίπρα και όχι ψέματα κατά τον ίδιο, αυτά  που όλοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ τα έβλεπαν και τα φώναζαν και για αυταπάτες και για ψέματα!


Αν λοιπόν αφαιρέσουμε ένα 3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούσε ανέκαθεν τον σκληρό πυρήνα των ιδεοληπτικών που μια ζωή φαντασιονόντουσαν, ζώντας στον μικρόκοσμο των  διάφορων  συνιστωσών  του, ότι  μπορούν να αλλάξουν τα πάντα με τις ατέρμονες συζητήσεις και τα τσιτάτα που ο καθένας χρησιμοποιούσε στις κομματικές γιάφκες μέσα σε ντουμάνι καπνού, το υπόλοιπο 12% γιατί εξακολουθεί να παραμένει εκεί;



Στο παρελθόν έχουν δοθεί δύο εξηγήσεις γι΄αυτό.
Η πρώτη από τον Δημοσθένη που είπε: 
Δεν υπάρχει ευκολότερο πράγμα από το να ξεγελάει κανείς τον εαυτό του. Γιατί ό,τι επιθυμούμε, πρόθυμα και το πιστεύουμε. Η πραγματικότητα, όμως, πολλές φορές είναι διαφορετική.
Και το δεύτερο από τον Βίκτωρα Ουγκώ
Τα μικρότερα μυαλά έχουν τις μεγαλύτερες προκαταλήψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου