Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ! ΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ!




 Διαπλοκή=αόρατο πλέγμα  συμφερόντων, η αλληλοσύνδεση συμφερόντων με σκοπό το παράνομο όφελος και την εξυπηρέτηση εκείνων που μετέχουν στο σχήμα αυτό.



Αρχικά κάποιο παντελώς άγνωστο Ινστιτούτο από την Φλωρεντία μας είπαν ότι αποφάνθηκε πως στο τηλεοπτικό φάσμα  χωρούν μόνο 4 συχνότητες τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας.
Όταν βέβαια γέλασε και το παρδαλό κατσίκι με αυτή την μπαρούφα, ο εκ δεξιών του Τσίπρα αριστερός υπουργός Παππάς, στιβαρός πολέμιος της διαπλοκής, μας είπε πως η διαφημιστική πίτα στην Ελλάδα είναι 200 εκ, οπότε μόνο 4 σταθμοί μπορούν να επιβιώσουν χωρίς πρόβλημα, προφανώς βάσει της μπακάλικης λογικής ότι ο καθένας θα εισπράτει από 50 μύρια. 
Τώρα βέβαια αν οι διαφημιστές πχ προτιμούν ένα σταθμό από τους 4, που μπορεί να είναι και ο πιο επιτυχημένος  και ακουμπούν σε αυτόν 120 εκ, πως θα επιβιώσουν οι υπόλοιποι 3 με τα εναπομένοντα 80;
Εύλογο ερώτημα άνευ όμως απαντήσεως.


Ας δεχτούμε όμως πως  για να είναι βιώσιμος ένας σταθμός χρειάζονται 50 εκ έσοδα από διαφημίσεις.
Άντε ο ΣΚΑΪ με τα 43,6 εκ που ακούμπησε, να μπορέσει σε λίγα χρόνια να τα αποσβέσει. Ο Αντένα και αυτός πληρώνοντας 75,9εκ σε μεγαλύτερο διάστημα ίσως και αυτός να μπορέσει να τα αποσβέσει.
Οι άλλοι δύο Καλογρίτσας και Μαρινάκης που ξηλώθηκαν 52,6 και 73,9εκ αντίστοιχα, μη διαθέτοντας  ούτε κεραία από σταθμό και θα πρέπει να τον στήσουν από την αρχή και να αγοράσουν μηχανήματα και να προσλάβουν προσωπικό και να εκπέμψουν αξιόλογο πρόγραμμα για να προσελκύσουν ικανοποιητικό αριθμό από  διαφημίσεις (μετά από πόσο διάστημα άραγε ενώ τα έξοδα θα τρέχουν και ενώ η κρίση δεν έχει ορατό τέλος ;) πώς θα τα αποσβέσουν;
Απλά είναι αδύνατο να τα αποσβέσουν.
Τότε γιατί διαθέτουν τόσα χρήματα από την περιουσία τους;
Για τον ίδιο λόγο που συμμετείχαν στην διαδικασία 3 ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων.
Ούτε από αυτές περιμένουν οι ιδιοκτήτες τους να γίνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις.
 Έχουν όμως ένα κοπάδι από φανατικούς οπαδούς που αποτελούν και ψηφοφόρους, οι οποίοι βέβαια μπορούν να τιμωρήσουν κάθε πολιτικό που θα τα βάλει με τον ιδιοκτήτη της ομάδας τους. 
Μειώνοντας επίσης την  σημερινή πολυφωνία των καναλιών σε 4, μόνο οι αφελείς δεν καταλαβαίνουν ότι οι ιδιοκτήτες τους  αποκτούν τεράστια δύναμη πίεσης και διαπλοκής με οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία βρίσκεται στην εξουσία.  


Ξέρετε πχ κάποιον άλλο υπόδικο και κατηγορούμενο για 5 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος να τον δέχονται στα γραφεία τους η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου;



Συνοδευόμενο μάλιστα από τον ίδιο δικηγόρο που είχε προφυλακιστεί 18 μήνες την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, για τα 2 εκατομμύρια δολάρια που είχαν κατατεθεί, με ενδιάμεσο αυτόν, στο όνομα του Μένιου Κουτσόγιωργα σε ελβετική τράπεζα. 
 Βεβαίως όμως τελικά αθωώθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών και με σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.Επίσης ο ίδιος αρνείται ότι ήταν δικηγόρος του Μαρινάκη και απλά ήταν συνήγορος υπεράσπισης του συγκατηγορουμένου του  Μαρινάκη,  Θεόδωρου Κουρίδη στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. 
Ως αξιόπιστο προφανώς πρόσωπο, ο ίδιος  επελέγη από την κυβέρνηση  να είναι νομικός σύμβουλος του Κράτους, μιας και οι δικηγόροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους φαίνεται ότι δεν επαρκούν.
Η επιλογή του έκανε τον Θόδωρο Μαργαρίτη να γράψει στο facebook:

Τον Ματζουράνη ρε παιδιά??
Τον Ματζουράνη στη μάχη κατά της διαπλοκής??? Ήμαρτον.
Θυμηθείτε ΚΑΙ λίγο τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ το 1989.

Ο Ματζουράνης βέβαια εισηγήθηκε  ότι πρέπει να γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή του Καλογρίτσα.
Ο Καλογρίτσας τέλος δεν γλύτωσε από τα πυρά της τέως ΑΝΕΛ, τέως ΣΥΡΙΖΑ και τέως αδελφικής φίλης της Ζωής (ποιας Ζωής; Μία είναι η Ζωή!) που έγραψε το παρακάτω  tweet:


Όταν πριν ένα χρόνο έγραφα για ΤΟ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  δεν είχα φανταστεί ότι σήμερα θα καταντούσαν οι άδειες της τηλεόρασης να δοθούν με μόνο κριτήριο το ποιος θα πληρώσει τα περισσότερα και θα είναι εντάξει τα χαρτιά του,  όπως είπε ο Τσίπρας στην συνέντευξη στον Παπαχελά.
Ίσως όμως να έλαβαν υπ΄όψη τους ότι ο Καλογρίτσας είναι άνθρωπος που διατηρεί επαφές ,εκτός από τις κουμπαριές του με υπουργούς και με τον πνευματικό κόσμο της χώρας όπως πχ ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός στον οποίο ο κοριός της ΚΥΠ τον έγραψε να λέει το 2009:

Καμάρι μου, σ΄ αγαπώ πολύ, Από την πρώτη φορά που βγήκε το όνομα σου εγώ σε ξέρω και σε παρακολουθώ. Γιατί είμαι υπερήφανος με αυτά(σ.σ.που κάνεις)
Και να ξέρεις ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για σένα.



Όμως  θριαμβολογεί η κυβέρνηση ότι εισέπραξαν τόσα λεφτά που θα διατεθούν, λέει ο Τσίπρας, σε ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη.
Μακάρι να το κάνει, αφού βέβαια πρώτα τα πάρει, αν δεν βγει εν τω μεταξύ καμιά απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που να κρίνει αντισυνταγματική την διαδικασία και αν βέβαια δεν τα βουτήξει τελικά  η Κομισιόν που θεωρεί ως μνημονιακή υποχρέωση τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση δημοσιονομικών  στόχων.


Ακόμα όμως και αν τα πάρει, αυτό που θα καταφέρει θα είναι στην πραγματικότητα μια νέα οικονομική επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου.
Είναι απλό.
Η μετάβαση από τα, κατά Πολάκην "βρωμοκάναλα," στα νέα και αρωματικά, από τα άνθη Μαρινάκης και Καλογρίτσας,  σημαίνει ότι θα κλείσουν όσα δεν πήραν άδεια, τα έσοδα του κράτους από φόρους και των ταμείων από εισφορές θα λείψουν και  η τηλεοπτική αγορά εργασίας θα σμικρύνει, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός  εργαζομένων περίπου 1800, να μείνει χωρίς δουλειά και να καταφύγει στο ταμείο ανεργίας που θα πρέπει να τους πληρώνει.
 Βεβαίως οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν πρόκειται να πάρουν ούτε αποζημιώσεις μιας και ο εργοδότης τους δεν τους απολύει  από δική του υπαιτιότητα.




Τα χρέη των καναλιών που δεν θα λειτουργούν είναι προφανές ότι δεν θα εξοφληθούν, αφού δεν θα έχουν έσοδα οπότε τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες θα τις οδηγήσουν σε έλλειψη ρευστότητας με αποτέλεσμα την μείωση των ήδη μειωμένων δανειοδοτήσεων.


 Παρά όμως όλα αυτά τα δυσάρεστα το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η διαπλοκή στην Ελλάδα δέχτηκε ένα καίριο πλήγμα και τελείωσε  οριστικά !
Όλοι οι Έλληνες είναι πλέον σίγουροι ότι 3 εφοπλιστές και ένας μεγαλοεργολάβος έδωσαν τα λεφτά τους αφιλοκερδώς γιατί έθεσαν πλέον ως σκοπό της ζωής τους από εδώ και πέρα την σωστή, τίμια  και ανεπηρέαστη ενημέρωση μας και ψυχαγωγία μας!

Βοήθεια μας!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 6-9-2016
Στο άρθρο του Διαπλοκή; Σώπα! ο Νότης Παπαδόπουλος  αποδεικνύει με νούμερα τα όσα γράφω παραπάνω περί νέας διαπλοκής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 16-9-2016
Και βέβαια η σάτιρα είναι το μόνο όπλο με το οποίο μπορείς να καταπολεμήσεις την νέα διαπλοκή  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου