Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ




O Μακ Άρθουρ Γουίλερ, ήταν ένας ληστής  που λήστεψε δύο τράπεζες έχοντας καλύψει το πρόσωπό του με χυμό λεμονιού.
Ο βλαξ πίστευε πως αφού ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αόρατο μελάνι, πασαλείβοντας το πρόσωπό του με αυτόν, δεν θα ήταν ορατός από τις κάμερες!
Από αυτό το γεγονός  προέκυψε  η μελέτη των Ντάνιγκ-Κρούγκερ που χαρακτήρισε το ομώνυμο φαινόμενο.
Το φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ, είναι μια γνωστική  προκατάληψη στην οποία σχετικά ανειδίκευτα άτομα υποφέρουν από απατηλή ανωτερότητα , αξιολογώντας λανθασμένα την ικανότητά τους να είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι πραγματικά. 
Πριν από τους ανωτέρω ο Μπέρτραντ Ράσελ είχε πει πως :"Ένα από τα οδυνηρά πράγματα για την εποχή μας είναι ότι αυτοί που αισθάνονται βεβαιότητα είναι ηλίθιοι, και αυτοί με φαντασία και κατανόηση γεμίζουν με αμφιβολία και αναποφασιστικότητα"


Ένας τεράστιος αριθμός ατόμων παγκοσμίως, χωρίς να έχουν ούτε στοιχειώδεις επιστημονικές γνώσεις και χωρίς ποτέ  να ερευνήσουν για την αντικειμενικότητα και αλήθεια όσων διαβάζουν, αποδέχονται  όποια ανοησία διαβάσουν στο ιντερνέτ και την αναπαράγουν απερίσκεπτα.
Η πιο πρόσφατη και με άμεσες συνέπειες, τόσο για τα παιδιά όσο και στον γενικότερο πληθυσμό, είναι η αντιεμβολιαστική εκστρατεία που έχει αναπτυχθεί και διαδίδεται μέσα από το διαδίκτυο.
Τα παραπάνω μου ήρθαν στο μυαλό με τον πρόσφατο θάνατο ενός βρέφους 54 ημερών από κοκκύτη, στο Παιδιατρικό Κέντρο της Αθήνας.
Το βρέφος δεν είχε εμβολιαστεί ακόμη γιατί δεν είχε συμπληρώσει τους 2 μήνες ζωής του και ο θάνατος του δεν οφείλεται σε αμέλεια ή άρνηση των γονιών του, αλλά στην λεγόμενη  ανοσία της αγέλης, δηλαδή τη συνολική  ανοσολογική κατάσταση του πληθυσμού.
Βέβαια αν  η μητέρα του είχε εμβολιαστεί για τον κοκκύτη στο τρίτο τρίμηνο της κύησης της, θα είχε καλύψει το παιδί της με τα αντισώματα της τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του.
Το βρέφος το μόλυνε άθελα του κάποιος από το περιβάλλον του, πιθανώς καθώς θα ευχήθηκε πάνω από το κεφάλι του, ως συνήθως, με το "φτού να μην αβασκαθεί!" 
Ο κοκκύτης  έχει υψηλή  μεταδοτικότατα, άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος που δεν έχουν ανοσία, προσβάλλονται σε ποσοστό που αγγίζει το 80%.



Όσο λοιπόν θα αυξάνονται τα άτομα του πληθυσμού που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή η ανοσία αγέλης θα ελαττούται, τόσο θα θρηνούμε και αντίστοιχα περιστατικά, με αθώα θύματα  από διάφορα νοσήματα τα οποία  σήμερα προλαμβάνονται με σιγουριά από τα υπάρχοντα εμβόλια, τα οποία όμως  δεν έχουν εξαλειφθεί λόγω του ότι αυξάνουν τα ανεμβολίαστα άτομα.  


Έτσι φέτος  στη Ρουμανία, εκδηλώθηκε επιδημία ιλαράς, με 675 κρούσματα και 3 νεκρά παιδιά.
Κατά την περίοδο 2004-2014 δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω του συστήματος υποχρεωτικής δήλωσης, 838 κρούσματα ιλαράς.
527 άτομα, δηλαδή το  88,4%, από όσων ήταν γνωστή η  εμβολιαστική τους κατάσταση, ήσαν ανεμβολίαστα.
Την αντίστοιχη περίοδο δηλώθηκαν 317 άτομα με κοκκύτη, 250 ήσαν ηλικίας 0-4 ετών και από αυτά τα 212 μικρότερα του ενός έτους. 
Φέτος από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο έχουν καταγραφεί 51 κρούσματα κοκίτη στη χώρα μας, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα μη δηλωθέντα.
Το 2014 ξέσπασε στην Καλιφόρνια μίνι επιδημία κοκίτη, νόσος που είχε εκριζωθεί εδώ και δεκαετίες. Στη Μελβούρνη, στα τέλη του 2015 καταγράφτηκαν 80 κρούσματα ανεμοβλογιάς σε σχολείο, που έδινε το δικαίωμα στους γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους.
Δυστυχώς, ένας στους τέσσερις Έλληνες , θεωρούν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "EbioMedicine", με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Imperial College του Λονδίνου. Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια.


Όπως γράφω στο ποστ μου ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ :
Αν θα ψάξει δε κανείς στο ιντερνέτ σχετικά με τους εμβολιασμούς, θα διαβάσει σημεία και τέρατα για συνωμοσίες που ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν σκοπό να μας εξοντώσουν όλους!
Για να καταλάβετε δε την εξάπλωση που έχουν οι διάφορες συνωμοσιολογικές ηλιθιότητες ένα σχετικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους το έχουν δει μέχρι σήμερα 547.437 άτομα στην χώρα μας!
 Λόγω των απαράδεκτων και αντιεπιστημονικών απόψεων που ακούγονται σε αυτό έχω γράψει σχετικό ποστ που καταρρίπτονται ένα προς ένα όσα λένε οι διάφοροι επιτήδειοι σε αυτό, επεξηγώντας και το τι είναι ο καθένας από τους ομιλητές και ποιά βαρύτητα έχει ο λόγος τους.
 Το σχετικό ποστ είναι το  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ αλλά επίσης σχετικά με τα εμβόλια και με πολλές πληροφορίες, είναι και τα ποστ: 
Βέβαια υπάρχουν και επιστήμονες που είτε εσκεμμένα για προβολή τους, είτε από εμμονή τους σε λανθασμένες απόψεις είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία συνωμοσιολογικών θεωριών.
Όποιος διαβάσει τα παραπάνω ποστ θα διαπιστώσει πως η δημιουργία ενός αντιεμβολιαστικού κινήματος ξεκίνησε μετά την δημοσίευση το 1998  του Βρετανού χειρουργού και ερευνητή Αντριου Γουέικφιλντ, στην έγκριτη επιθεώρηση "The Lancet" μελέτης η οποία συνέδεε το εμβόλιο της ιλαράς - παρωτίτιδας - ερυθράς (MMR) με τον αυτισμό.  Ήδη μετά έρευνα των "Sunday Times", αποδείχτηκε πως ο Γουέικφιλντ είχε μαγειρέψει τα αποτελέσματα του, το «Lancet» απέσυρε τη μελέτη το 2010 και ο Γουέικφιλντ έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.


Την αντιεμβολιαστική εκστρατεία  δεν μπορούμε πλέον να την αντιμετωπίζουμε σαν κάποια γραφική ιστορία μερικών ανόητων και άσχετων από τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
Όπως γράφει και η Πέπη Ραγκούση: Πριν από δύο μήνες, γονείς, με αναρτήσεις τους στα σόσιαλ μίντια, αναζητούσαν ξεδιάντροπα παιδιάτρους να τους χορηγήσουν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού απαραίτητα για να γράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Και για να τους ψάχνουν σημαίνει ότι υπάρχουν. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν απέχει ως προς την ποιότητα των επιχειρημάτων του, από τις θεωρείες που λένε πως μας ψεκάζουν, ρίχνουν παραισθησιογόνα στο νερό ή ο Έλβις ζεί στα Τρίκαλα. Διαφέρει όμως ως προς την επικινδυνότητα του. Διότι αφήνει τα παιδιά απροστάτευτα από την ιδεοληπτική αυθαιρεσία των γονιών τους.

Ήδη πλέον ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα για να εξαλειφθεί η αντιεμβολιαστική υστερία.
Από την 1-1-2016 η Αυστραλία, σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, τους κόβει τα οικογενειακά επιδόματα.
Στην Σλοβενία το ποσοστό των  εμβολιασμών, με τα εμβόλια που είναι υποχρεωτικά, ανέρχεται στο 95% Δεν  γίνονται δεκτές αιτήσεις εξαίρεσης για λόγους θρησκείας ή συνείδησης και υπάρχουν ποινές για τους μη συμμορφουμένους.
Στο Πακιστάν από το 2014, που είχαν μια μικρή επιδημία πολιομυελίτιδας, ο εμβολιασμός γι΄αυτήν είναι υποχρεωτικός με ποινές φυλάκισης με τους μη συμμορφουμένους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου