Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Είμαι σίγουρος ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο του αββά Ντινουάρ, η Τέχνη της Σιωπής, αλλά παρ΄όλα αυτά εφαρμόζουν με θρησκευτική προσήλωση τις διαχρονικές αλήθειες που έγραψε αυτός το 1771.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζω και έχω ελαφρώς μεταφέρει εις τα καθ΄ημάς,  δύο λόγια σχετικά με το περιεχόμενο του:
 "Η τέχνη της σιωπής" δεν είναι άλλο παρά μια κραυγή φόβου και φανατισμού ενός ανθρώπου της εκκλησίας, του ΣΥΡΙΖΑ  που βλέπει το Διαφωτισμό την αντιπολίτευση αφενός να σκιάζει τη λάμψη της καθιερωμένης θρησκείας ιδεολογίας και να μετριάζει την παντοδυναμία της και αφετέρου να θέτει εν αμφιβόλω την απόλυτη εξουσία και ισχύ των ηγεμόνων  του Τσίπρα. Με σαφείς εντολές και οδηγίες, προτρέπονται οι πιστοί και οι υπήκοοι να επανέλθουν στις μόνες αρχές που, σύμφωνα με το συγγραφέα, πρέπει να διέπουν τις κοινωνίες: την τυφλή πίστη στην  θρησκεία ιδεολογία και στην απόλυτη υποταγή στον ηγεμόνα Τσίπρα. Δραστικός τρόπος για να επιτευχθεί ο διπλός αυτός στόχος είναι η σιωπή και η αποχή από το γράφειν εκείνων οι οποίοι δεν έχουν να πουν ή να γράψουν άλλο από "δηλητηριώδεις" για το κοινωνικό σύνολο σκέψεις και προτροπές. 
Αλλά ας αφήσουμε καλύτερα να μας  εξηγήσει  σχετικά  τι σημαίνουν τα παραπάνω, ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης στο άρθρο του  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο αββάς Ντινουάρ στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει:


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν έναν συνάδελφο που δεν γνωρίζουν. Αν και προηγήθηκε. Έναν συνάδελφο που τους οδηγεί και τους κατευθύνει. Ίσως και να τους εμπνέει.
Πρόκειται για τον αββά Ντινουάρ. Το 1771 κυκλοφορεί την πραγματεία του «Η τέχνη της σιωπής». Πραγματεύεται την αξία της σιωπής, τη χρονική καταλληλότητά της, την τέχνη της, τα είδη της και τις υπερβολές της. Ακόμη και την «ευφράδειά της».
Στις μέρες μας η τέχνη της σιωπής έχει αναχθεί σε επίπεδα υπέρτατης δεξιότητας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο που δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ο άγνωστος «συνάδελφός» τους.
Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που παρέχουν χωρίς επιφύλαξη και δισταγμό την εμπιστοσύνη τους στο κυβερνητικό σχήμα, κατά το παρελθόν, στην αντιπολίτευση, υπήρξαν με διαφορετικό τρόπο. Οξύς λόγος και βίαιος. Καταγγελτικός. Στο πλευρό των ανθρώπων, αληθινοί «φίλοι του λαού»!



Ευτυχώς που υπάρχει ο στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού που μας θύμισε ποια ήταν η πούρα θέση του ΣΥΡΙΖΑ πριν την πρωθυπουργική κωλοτούμπα για τις επενδύσεις, για τα μεταλλεία στην Χαλκιδική (ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! )
Μήπως δεν ήταν η ίδια και για την Κόσκο;( Ο ΣΥΝΕΠΗΣ κ. ΔΡΙΤΣΑΣ )
Επίσης όσοι δεν έχουν κοντή μνήμη θα θυμούνται τους πύρινους λόγους των Συριζαίων για την διαπλοκή, πριν βέβαια ο Τσίπρας να γνωρίσει  την γάτα των Πυρηναίων (Ο ΔΟΛ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ) ή να εντυπωσιαστεί από τα οικόπεδα του Καλογρίτσα (ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ! ΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ!



Οι αληθινοί δε «φίλοι του λαού», πάντοτε πριν να βρεθούν στην εξουσία, δεν καυτηρίαζαν τα κράτη που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Βέβαια ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ! αναγκαστικά οι μεγαλοστομίες σταματούν και η Κίνα θεωρείται παράδεισος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το προεκλογικό  πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε:
αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, και σε συνταγματικό επίπεδο, 
Όπως επίσης ότι είναι:
 απαράδεκτα τα υποχρεωτικά Θρησκευτικά και πρέπει να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από τη θρησκειολογία
αλλά ακόμη  ότι είναι :
 ανεπίτρεπτος ο εκκλησιασμός, η υποχρεωτική πρωινή προσευχή στα σχολεία, και η ανάρτηση χριστιανικών εικόνων και συμβόλων στις τάξεις μαθημάτων κ.α.


Κατά περίεργο τρόπο μετεκλογικά ξεχάστηκαν όλα αυτά με αποτέλεσμα
Ο ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ όχι μόνο δεν έγιναν ,αλλά αντί να αντικατασταθούν τα Θρησκευτικά από την Θρησκειολογία αντικαταστάθηκε ο Φίλης!
Τελικά επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή για τα παραπάνω και για μια ακόμη τεράστια σωρεία διαφόρων φληναφημάτων που εκτόξευαν  απερίσκεπτα οι Συριζαίοι, πριν να βρεθούν στην εξουσία.  Ο  αββάς Ντινουάρ και το βιβλίο του αποδείχτηκαν διαχρονικά.


Τουλάχιστον με την σημερινή σιωπή υπάρχει και μια θετική εξέλιξη.
Έχει σταματήσει ο χυδαίος λαϊκισμός και το πολιτικό εμπόριο των θανάτων στο οποίο πρωτοστατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.    
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε τις κραυγαλέες ηλιθιότητες που ειπώθηκαν και γράφτηκαν τότε που με οδήγησαν να γράψω το ποστ   ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΙ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ
Μάλιστα όταν έγραφα το 2012 το   ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ. ,που οι Συριζαίοι διακήρυσσαν τότε με κάθε μέσο ότι η αυτοκτονία του, αλλά γενικότερα οι  αυτοκτονίες, οφείλονται στην οικονομική κρίση, δεν είχα όπως είναι αυτονόητο τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΑΣ.
Το 2014, προ διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ 514 αυτοκτονίες και 579 απόπειρες
Το 2015,  μετά διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 613 αυτοκτονίες και 769 απόπειρες
Και έκτοτε βέβαια δεν ξανακούσαμε τίποτα για αυτοκτονίες λόγω κρίσεως ούτε και για θανάτους από μαγκάλια λόγω φτώχιας.

Εκκωφαντική σιωπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου