Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ.




Δεν ξέρω πόσοι θυμούνται σήμερα το φιλμ του 1994 Junior με τον Arnold Schwarzenegger, τον Danny DeVito και την  Emma Thompson στο οποίο ο Schwarzenegger μένει έγκυος!
Γελάσαμε τότε με αυτή την ταινία αλλά σήμερα είναι κάτι που πλέον είναι εφικτό να γίνει!


Πως;
Απλά μετά τον νέο νόμο για την ταυτότητα φύλου η δις Χ αλλάζει και γίνεται κος Χ.
Ως κος Χ ερωτεύεται την διδα Ψ και γίνονται ζευγάρι.
Έλα όμως που και η δις Ψ έγινε δις κατόπιν δηλώσεως αλλαγής φύλου, οπότε ένα βράδυ που τα έχουν πιεί  εν μέσω ερωτοτροπιών η δις Ψ γκαστρώνει τον κο Χ!
Όσοι διαβάζουν τα κοινωνικά που δημοσιεύουν οι επαρχιακές εφημερίδες  δεν αποκλείεται λοιπόν σύντομα να διαβάσουν την παρακάτω αγγελία:
Ευχόμαστε κάθε ευτυχία στην ζωή του νεογέννητου που απέκτησε μετά από φυσιολογικό τοκετό ο συντοπίτης μας Φανούρης Τάδε.


Τώρα πέρα από την πλάκα το νομοσχέδιο είναι σωστό γιατί επιλύει προβλήματα ζωής για μια μικρή μειονότητα ατόμων που αισθάνονται εγκλωβισμένοι στο φύλο που γεννήθηκαν.
Αρχικά είχα ένα σκεπτικισμό για την ηλικία των 15 ετών, αλλά σαφώς για να συγκατανεύσουν και οι δύο γονείς για την αλλαγή σε αυτή την ηλικία  και να υπογράψουν,είναι προφανές ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το πρόβλημα του παιδιού τους από πολύ μικρότερη ηλικία.Απαραίτητο δε είναι ότι για να εκδοθεί η δικαστική απόφαση για τους ανήλικους, απαιτείται γνωμοδότηση πολυμελούς επιστημονικής επιτροπής η οποία συγκροτείται από πολλές ιατρικές ειδικότητες. 
Σχετικά με την ηλικία η Μάλτα, η Αυστρία, η Γερμανία, η Κροατία, η Ελβετία, η Μολδαβία και η Λευκορωσία, δεν έχουν κανέναν περιορισμό ηλικίας, ενώ η Ιρλανδία έχει νομοθετήσει για το 14ο έτος , η Ολλανδία από το 16ο χωρίς καμία προϋπόθεση, και η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Λιθουανία, η Ισπανία και η Μ. Βρετανία είναι στη διαδικασία αναθεώρησης για να πάει το όριο από τα 12 μέχρι τα 14 έτη.
Τέλος για όσους πιστεύουν ότι μόνο σε όσους έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πρέπει να επιτρέπεται η αλλαγή φύλου, τόσο αποφάσεις του ΟΗΕ όσο και το ψήφισμα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά και οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων έχουν αποφανθεί ότι αυτό είναι απαράδεκτο, γιατί δεν μπορείς να υποχρεώσεις έναν άνθρωπο για να κάνει την φυλομετάβαση να υποστεί χειρουργική επέμβαση.


2 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα εν Θεώ αδελφέ αθεόφοβε. Δεν ειναι δυνατον η ταινία να ειναι του 1944..Προφανώς είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή