Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ




Νομίζω ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί χάρις στις βαρυσήμαντες καταθέσεις τους μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε τις ομιλίες των κατηγορουμένων για δωροδοκία πολιτικών.
Αλλά πριν να μιλήσω για τους υπό κατηγορία πολιτικούς θα ήθελα να επισημάνω το λαϊκίστικα αβανταδόρικο ερώτημα του Τσίπρα στην ομιλία του -υπήρξε ή δεν υπήρξε σκάνδαλο Νovartis  αντί του λογικού και εύλογου ερωτήματος- μετά από όσα ακούσατε είναι ένοχοι δωροδοκίας οι υπό κατηγορία πολιτικοί ή όχι;
Αλλά εάν η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήταν ναι, η συνέχεια  απαιτούσε και την παράθεση των αποδεικτικών στοιχείων που το στηρίζουν
Αλλά δυστυχώς από την διαδικασία που παρακολουθήσαμε αυτό δεν έγινε.
Αντίθετα είδαμε οι κατηγορούμενοι να γίνονται αμείλικτοι κατήγοροι των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, όπως τις έχω περιγράψει εδώ, εδώ και εδώ και το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σύμφυρμα  να είναι μουδιασμένο και να αντιδρά σε όσα του καταμαρτυρούσαν, μερικές φορές με χυδαίο τρόπο.
Είτε με το άι στο διάολο μετά την ομιλία του Χαράλαμπου Αθανασίου της προεδρεύουσας κ. Τασίας που στο πρόσφατο παρελθόν δεν ήξερε που πάνε οι μετανάστες μετά την ηλιοθεραπεία. Κατά τον ίδιο τρόπο δεν ήξερε μετά που το εκστόμισε ότι το είχε πει ή ίδια, λέγοντας: Εγώ το είπα;  !!!


Είτε με «Το παραχέσατε», που φώναξε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κόντρα που είχε ο πρώην πρωθυπουργός  Σαμαράς με τον Νίκο Βούτση, για τη χρονική διάρκεια της τοποθέτησής του.
Μάλλον όμως αυτός που το παράχεσε  ήταν ο Πολάκης που κατά την διάρκεια της συγκλονιστικής ομιλίας του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Πικραμμένου που το ήθος και η εντιμότητα του δεν είχαν αμφισβητηθεί από κανένα στα 40 χρόνια της δικαστικής του σταδιοδρομίας, γελούσε εμφανώς από το έδρανό του και σιγοψιθύριζε λέγοντας «ναι, ναι, καλά μας τα λες, κατέθεσε τα έγγραφα» και άλλα τέτοια, με αποτέλεσμα οι Κουμουτσάκος και  Κικίλιας, να του φωνάξουν «μη γελάς ρε, λίγο σεβασμό».
Την πρόταση δε για να αναλάβει την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο Πικραμμένος την είχε ο Καμμένος ο οποίος εκθείαζε την πορεία, το κύρος, την πολιτική ουδετερότητα και την επιστημονική του επάρκεια ενώ τώρα ψήφισε την παραπομπή του!  O tempora, o mores!
Χάρις στους  κουκουλοφόρους  λοιπόν είχαμε την ευκαιρία προχθές να ακούσουμε  τον Βενιζέλο  σε ένα υψηλής στάθμης δικονομικό λόγο να καταγγέλλει με στοιχεία την μεθόδευση αυτής της ιστορίας και να προαναγγέλλει πως οι υπεύθυνοι του ευτελισμού της χώρας θα λογοδοτήσουν  .
Το ίδιο και τον  Σαμαρά να λέει με προτεταμένο δάκτυλο στην καταγγελτική  του ομιλία  –Θα λογοδοτήσετε ,αλλά αυτόν, όπως και τον Βενιζέλο του έχουμε ξανακούσει και άλλες φορές στο παρελθόν.
Εκείνος ο οποίος προκάλεσε μεγάλη αίσθηση ήταν ο Στουρνάρας.
 Γνήσιος τζέντλεμαν, με όλη την σημασία της λέξης, υπερασπίστηκε με ατράνταχτα στοιχεία την γυναίκα του και απέδειξε χωρίς καμία περιττολογία την αβασιμότητα των λεχθέντων από τους κουκουλοφόρους.
Τέλος από όσους μπόρεσα να παρακολουθήσω, μεγάλη έκπληξη  μου προκάλεσε ο Σαλμάς τον οποίο δεν είχα ξανακούσει.
Με ευπρέπεια, σαφήνεια και στοιχεία, αποδόμησε τις ψευδομαρτυρίες και υπερασπίστηκε τις αναγκαίες και μέχρι σήμερα διατηρούμενες  μεταρρυθμίσεις που επέβαλε ως υπουργός.
Παρά τις κομουνιστικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι οι σύντροφοι δεν έχουν μάθει πως  η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα όπως έχει πει ο Καρλ Μαρξ.
Το 1992 τα χρήματα στον πρωθυπουργό τα μετέφερε, όπως έλεγε, σε Πάμπερς ο σωματοφύλακας του Κοσκωτά  Μαμανέας,  που όπως αποδείχτηκε στο ειδικό δικαστήριο ήταν ψευδομάρτυρας, ο οποίος μάλιστα μετέπειτα καταδικάστηκε και για εμπορία ναρκωτικών, ενώ σήμερα κατά τους κουκουλοφόρους μεταφέρονται με Samsonite με ρόδες!
Μόνο που τελικά από την σημερινή φάρσα αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι μετά τον διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας δεν θα είναι άλλοι παρά οι  παλαιοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία.
 Ενθουσιωδώς ψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ η Χρυσή Αυγή για τις παραπομπές.  Βλέπετε ότι οι παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται.
Βέβαια μαζί τους βρέθηκαν  και οι ένθερμοι υποστηρικτές του δημοκρατικού πατερούλη Στάλιν, που δεν έχουν πρόβλημα να συμπορεύονται με τους παραπάνω, με απώτερο βασικό στόχο να καταρρίψουν  τον καπιταλισμό, όπως κατά κόρο μας ανέπτυξαν στις ομιλίες τους !

8 σχόλια:

  1. Θάθελα να σου θυμήσω ότι ο υψηλής στάθμης δικονομικός λόγος του Βενιζέλου ήταν ο δεύτερος. Ο πρώτος υψηλής στάθμης ήταν όταν ισχυριζόταν ως μάρτυς στη δίκη Τσοχατζόπουλου πως οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών του ήταν αριθμοί τηλεφώνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ανοησία δεν ειπώθηκε στην δίκη του Τσοχατζόπουλου αλλά πολύ πιο πριν, μάλλον σε συνέντευξη του όταν βγήκαν στην δημοσιότητα οι αριθμοί των τραπεζικών λογαριασμών των offshore.

      Διαγραφή
  2. Ε και; Το που το είπε είναι το θέμα μας ή τι είπε; Ξέρεις τι λένε στο χωριό μου; Δεν είναι σκατό. Τόκανε η γριά.
    Και κάτι ακόμα. Ο Σαμαράς δήλωσε στη Βουλή ότι δεν αναφέρεται το όνομά του στο έγγραφο του FBI. Για ψάξτο. Είναι στο έγγραφο μαζί με άλλους 6. Να μην τα δεχόμαστε όλα αμάσητα. Μαζί σου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άστα να πάνε. Από αυτό μέχρι ότι έστησε με τη συνεργασία του FBI τέτοιο κόλπο, ούτε ο Λιακόπουλος με τους Ελ δεν θα το ισχυριζότανε.
    Και κάτι για τον κ. Αθανασίου που έγραψες και είπε στη Βουλή: Ότι δηλαδή οι καταθέσεις είναι άκυρες επειδή δεν υπήρχε υπογραφή από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς. Ξέρεις ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου, καθ΄ύλην αρμόδιος, στο site της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι «οι υπ΄ αριθμ. 12/2017, 13/2017 και 1/2018 Εισαγγελικές Διατάξεις, εκδοθείσες σύμφωνα με το άρθρο 9 §§ 7, 1-5 Ν. 2928/2001 (όπως ισχύει μετά το Ν. 4254/2014) και αφορώσες στην παροχή προστασίας στα τρία πρόσωπα που εξετάσθηκαν με κωδική ονομασία κατά την προκαταρκτική εξέταση της «υπόθεσης Novartis» («προστατευόμενοι μάρτυρες»), δεν υποβλήθηκαν σε μας προς έγκριση διότι δεν απαιτείται τέτοια έγκριση κατά τις προαναφερθείσες διατάξεις του νόμου».
    Φίλε μου το ότι οι άλλοι είναι άχρηστοι δεν κάνει τους δικούς μας καλούς. Και οι καλοί μας φίλοι ΝΕΑ ΒΗΜΑ κλπ, (δικοί σου και δικοί μου δυστυχώς), μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, πολλές φορές μας λένε ψέματα ή δεν μας λένε όλη την αλήθεια. "Εθνικόν το αληθές" (Διονύσιος Σολωμός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1-Έχει μεγάλη διαφορά αν το είπε σε μια συνέντευξη όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα νούμερα στο προσκήνιο, από κατάθεση μετά μήνες σε δικαστήριο, όταν είχαν πλέον βγει στην φόρα τα άπλυτα του Ακη.
      2-Το όνομα του Σαμαρά και των άλλων πολιτικών ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΣΤΟΙΧΕΙΟ αναφέρεται στην νέα απάντηση-έγγραφο του FBI με τα επτά ονόματα που είχε ζητήσει η Ελένη Τουλουπάκη και το ρωτούσε αν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει..
      Φωτοτυπία των εγγράφων εδώ:
      http://www.iefimerida.gr/news/395061/ayta-einai-ta-eggrafa-toy-fbi-gia-ti-novartis-poia-onomata-perilamvanoyn
      3- Η δικογραφία για την Novartis στάλθηκε στη Βουλή στις 6 Φεβρουαρίου. Ο κ. Παπαγεωργίου υπέγραψε για τους μάρτυρες ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ.
      Το γιατί η διαδικασία αυτή δεν είναι σύννομη μπορείς να το διαβάσεις στην νομική ανάλυση του Βενιζέλου εδώ:
      http://www.tovima.gr/society/article/?aid=944534
      4-Αν παρακολουθείς το μπλογκ θα δεις ότι όσα στοιχεία δημοσιεύω προέρχονται από πολλές και διαφορετικές πηγές και βασικά από άτομα που έχω εμπιστοσύνη στην άποψη τους.
      Επειδή δε διαβάζω τακτικά ΒΗΜΑ-ΝΕΑ από χρόνια έχω διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν αποκλείσεις στις τοποθετήσεις των πολιτικών συντακτών τους μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας. (Για τα αθλητικά δεν ξέρω γιατί επειδή δεν με ενδιαφέρουν πετάγονται άμα τη αγορά της εφημερίδας)

      Διαγραφή
  3. Οπότε για να συνοψίσουμε:
    Για το 1-: Σημασία έχει πότε το λες, όχι τι λες.
    Για το 2-! Συμφωνούμε ότι ο Σαμαράς αναφέρεται στο έγγραφο του FBI αλλά χωρίς κατηγορία. Άρα στη Βουλή είπε κάτι ...διαφορετικό από την αλήθεια.
    Για το 3-: Και γιατί οι προϊστάμενοί του το επέτρεψαν, και γιατί το λαλίστατο κατά τα άλλα συνδικαλιστικό τους όργανο δεν είπε κουβέντα.
    Για το 4-: Δεν θα βγάλουμε άκρη. Προσωπικά δεν τις αλλάζω. Διάφοροι λόγοι. Και γιατί πιστεύω ότι παρ΄όλο ότι έχω τη βεβαιότητα πως επηρέασε τους συντάκτες η αλλαγή ιδιοκτησίας παραμένουν σοβαρότεροι άλλων, και γιατί οι άλλες είναι χειρότερες, και γιατί λόγω ηλικίας δεν είμαι για αλλαγές, ένα σωρό λόγοι. Μόνο μια παρατήρηση, Το λάθος το κάνω και εγώ: Επιλέγουμε διαφορετικές πηγές με ίδια νοοτροπία και πιστεύω με μας, άρα θα γράφουν αυτά που κατα βάθος θέλουμε να μας πουν άρα δεν τις λες και διαφορετικές. Για τα αθλητικά συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1-Ακριβώς! Αυτό που λες έχει διαφορετική σημασία αν δεν γνωρίζεις ορισμένα πράγματα. Αν αμέσως μετά τον νικηφόρο πόλεμο και την ήττα του ναζισμού έλεγες, όπως ο Μπελογιάννης, ο Στάλιν είναι ο σοφός δάσκαλος, ο αγαπημένος φίλος, ο δοξασμένος αρχηγός όλοι θα σε άκουγαν με συμπάθεια. Αν όμως έλεγες τα ίδια ακριβώς αφού έγιναν γνωστά τα εγκλήματα του, τότε οι περισσότεροι θα σε κοίταζαν και θα σκεπτόντουσαν την ατάκα: Το πολύ το ΚΚ κάνει το παιδί μ…..!
      2-Αν ακούσεις την ομιλία του Σαμαρά (από το 13:38΄) θα δεις ότι εξηγεί ακριβώς όπως το έχω γράψει. πως αναφέρεται το όνομα του στο έγγραφο του FBI.
      https://www.youtube.com/watch?v=SvJ1YgVDxv4
      3-Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!
      4-Η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι ο αντιπαθέστατος σε μένα Μαρινάκης είχε την ευφυΐα να διατηρήσει το επιτελείο των εφημερίδων που απέκτησε και το οποίο μάλιστα διεύρυνε με αξιόλογες πένες όπως πχ ο Τατσόπουλος, ο Σκαμπαρδώνης, η Σώτη Τριανταφύλλου
      Δεν ξέρω δε, αν και άλλοι, όπως ο Γιάννης Μαρίνος γράφουν από χρόνια χωρίς καμία αμοιβή.

      Διαγραφή
  4. Όπως βλέπω δεν έχει νόημα για μένα να συνεχίσω. Όλοι οι πολιτικοί λένε ψέματα εκτός απ΄τους δικούς μου. Όλοι οι δημοσιογράφοι His Master's Voice εκτός από τους δικούς μου. Όλοι οι άλλοι ... εκτός απ΄τους δικούς μου. Αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με μένα τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Το είπε ο Σαμαράς, είναι άλήθεια. Είναι ο ίδιος με τα Ζάπεια, ο ίδιος που θα έσκιζε (πρώτος διδάξας) τα μνημόνια, ο ίδιος που έριξε την κυβέρνησή του ενδεχομένως για τη ΦΥΡΟΜ, ενδεχομένως γιατί τα πήρε για τον ΟΤΕ. Τώρα λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Πολύ δογματικά μου ακούγονται. Όσο για το 3 άσε να ξέρω (και πίστεψέ με ξέρω) καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι το μόνο που προασπίζομαι είναι πως ότι γράφω δεν το έχει κατεβάσει η κούτρα μου αλλά τεκμηριώνω πάντα που το βασίζω.
      Έχω ξεπεράσει από πολύ καιρό πλέον τις κομματικές τοποθετήσεις και τα έχω σούρει κατά καιρούς εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλες τις αντιπολιτευόμενες αυτόν παρατάξεις και πολιτικούς.
      Ένα μικρό δείγμα που μου έχει έρθει πρόχειρα στην μνήμη είναι το παρακάτω στο οποίο γράφω:
      Το χειρότερο δε είναι πως μετά τις διαδοχικές κυβερνήσεις ανικάνων, δηλαδή του Καραμανλή και του Παπανδρέου, το πιθανότερο είναι ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές να γίνει πρωθυπουργός ένα χειρότερος από ανίκανος, ένας επικίνδυνος, όπως ο Σαμαράς.
      ΣΑΜΑΡΑΣ -ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
      http://atheofobos2.blogspot.gr/2011/12/blog-post_10.html
      Αλλού έχω περιλάβει σύμπαν το Μητσοτακέικο
      Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΙΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
      http://atheofobos2.blogspot.gr/2009/06/siemens.html
      Εδώ τον Πάγκαλο:
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ
      http://atheofobos2.blogspot.gr/2010/02/blog-post_27.html
      Εδώ τον Αβραμόπουλο
      ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !
      http://atheofobos2.blogspot.gr/2010/05/blog-post_23.html
      Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν, κάποιος από τους παραπάνω κατηγορηθεί άδικα και χωρίς στοιχεία δεν θα τον υπερασπιστώ.
      Οπότε δεν ισχύει πως-Το είπε ο Σαμαράς είναι αλήθεια, που γράφεις.
      Βεβαίως και δεν μπορώ να ξέρω αν τα έχει πάρει ο Σαμαράς, αλλά βέβαια την χονδροειδή κατασκευή ότι τον λάδωσε κάποιος πηγαίνοντας με ένα βαλιτσάκι με ρόδες, ούτε καν στο σπίτι του αλλά στου Μαξίμου, ε μόνο αφελής ή φανατικός Συριζαίος μπορεί να το χάψει!

      Διαγραφή