Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ «ΓΚΑΝΤΕΜΗ» ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡOΣ!




Μπορεί ο πατήρ Μητσοτάκης να είχε από τους πολιτικούς του αντιπάλους το προσωνύμιο «γκαντέμης», ο γιός του όμως απ΄ότι φαίνεται θα αποκτήσει το προσωνύμιο «ο τυχερός» Το λέω αυτό γιατί παρά τις υποκλοπές, τα Τέμπη κτλ που κάποιο άλλον θα τον είχαν καταποντίσει προεκλογικά, του έτυχε να έχει ως πολιτικούς του αντιπάλους ηγέτες κομμάτων που δεν μπορούν απ΄ότι φαίνεται να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους ψηφίσουν.
Η καταστροφική απλή αναλογική, που μόνο πολιτική αστάθεια προσέφερε στην χώρα μας στο παρελθόν, προϋποθέτει συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης.
Έλα όμως που κανένας δεν θέλει να συνεργαστεί με κανένα!


Το μεν ΚΚΕ θέλει να διατηρήσει την καθαρότητα του για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, με εντολή από τον Μαρξ και Λένιν, στην Δευτέρα Παρουσία!
Ο μόνος ίσως πρόθυμος για συνεργασία φαίνεται να είναι ο Βελόπουλος αλλά δεν του έχει στείλει ακόμα ο Χριστός σε επιστολή την έγκριση του.


Ο Βαρουφάκης κατάφερε με την Δήμητρα και τον Οδυσσέα να στείλει στον Μητσοτάκη όσους είχαν ξεχάσει το πως έκλεισε τις τράπεζες επί υπουργίας του, ενώ συγχρόνως ανάγκασε και τον Τσίπρα καταπτοημένο να τον διαγράψει από μελλοντική κυβερνητική συνεργασία.


Ο Ανδρουλάκης με την δήλωση του ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα κατάφερε να πυροβολήσει μόνος τα πόδια του, καθώς δύσκολα οι περισσότεροι τον εμπιστεύονται να τους εμφανίσει μετά τις εκλογές κάποιον  Φάντη Μπαστούνι για Πρωθυπουργό !  


Πλήρη αποτυχία είχε και η προσπάθεια του Τσίπρα να  μεταπείσει τον Ανδρουλάκη όταν πέταξε την ύπουλή υπόνοια για «εκβιαζόμενους παρακολουθούμενους» 
Στην απελπισία του, καθώς διαπιστώνει ότι ελπίδες που είχε στηρίξει ότι με την  απλή αναλογική μπορούσε να ξαναβρεθεί στην εξουσία αποδείχτηκαν φρούδες, γιατί  δεν βρίσκει κανένα πρόθυμο να τον βοηθήσει σε αυτό, έχει αρχίσει να μιλάει για διάφορα απίθανα κυβερνητικά σχήματα, όπως αρχικά για κυβέρνηση ηττημένων


 Όταν οι άλλοι «ηττημένοι» του το ξέκοψαν κατηγορηματικά, άρχισε να μιλάει για κυβέρνηση ανοχής, η οποία μπορεί να οδηγεί την σκέψη ορισμένων στους γνωστούς οίκους, στους οποίους όμως  η παροχή της προσφοράς συμφωνείται εκ των προτέρων έναντι συγκεκριμένης αμοιβής! Αλλά όταν και αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο πήγε άπατο, άρχισε να μιλάει για κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως στο «βρώμικο 89»! 


Τελικά όταν και αυτό απέτυχε, σκέφτηκε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της ΧΑ να τον ψηφίσουν, οργισμένοι που το κόμμα τους αποκλείστηκε από τις εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει  την τροπολογία για τον αποκλεισμό τους  λέγοντας: Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν και λαϊκοί άνθρωποι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, λέγοντας επίσης πως η πλειοψηφία αυτών “παρασύρθηκαν” από τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή.
Ίσως αυτή ήταν και η καλύτερη ιδέα από τις προηγούμενες, μιας και ο Κασιδιάρης από τις φυλακές  κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη» ο δε πρώην βουλευτής του Μπαρμπαρούσης το είπε πιο καθαρά
: Το μόνο που τιμωρεί τη ΝΔ είναι να το ρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ! 
Τα πήρε όμως στο κρανίο ο Κουτσούμπας και είπε πως είναι ντροπή και αίσχος το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους φασίστες ψάχνοντας για ψηφαλάκια, με τον ισχυρισμό ότι είναι 'παρασυρμένοι', όταν έχουν περάσει 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 


Αλλά εκεί που ο Τσίπρας άρχισε να ελπίζει στους ψήφους της ΧΑ, βγήκε ο Κατρούγκαλος λίγο πριν τις εκλογές και λέγοντας πως θα επαναφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές, έκανε έξαλλους και έβγαλε από τα ρούχα τους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς.   

Είδατε λοιπόν γιατί έγραψα ότι ο Μητσοτάκης είναι μάλλον τυχερός έχοντας να αντιμετωπίσει όλους αυτούς;


Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.  

1 σχόλιο:

  1. Καλή δουλειά. Όλοι συμφωνούμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα ( εκ των υστέρων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή