Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ!



Εάν υπάρχει μια εκπομπή στην τηλεόραση με την οποία βγάζω σπυράκια και δεν μπορώ να αντέξω πάνω από 5’ λεπτά να την βλέπω ,είναι το Je t’ aime με την Ανίτα Πάνια.
Είναι για μένα ένα από τα ευτελέστερα θεάματα που έχουν παρουσιαστεί στην ελληνική τηλεόραση.
Μου φέρνει στο νού την καζούρα που παλιότερα , και πιθανώς και σήμερα ακόμα , υφίσταται ο τρελός του χωριού .
Έτσι αρχικά αισθάνθηκα ικανοποίηση που το ΕΣΡ θα ασχοληθεί με αυτή την εκπομπή, μετά από καταγγελίες πολιτών για χαμηλή ποιοτική στάθμη και για εκμετάλλευση ατόμων που χρήζουν ειδικής φροντίδας.
Όμως η αρχαία ρήση –μηδένα δικάσης πριν αμφί μύθον ακούσης-μου ήρθε στο μυαλό και άρχισα να αλλάζω άποψη ,όταν διάβασα ότι ένας Κάτμαν, προφανώς κάποιος από τους πρωταγωνιστές της εκπομπής, χάρις στην εκπομπή αυτή απέκτησε ένα σπιτάκι.
Μετά διάβασα ότι 6 από τα τραγούδια της εκπομπής είναι στα 10 πρώτα σε πωλήσεις αυτό το διάστημα.
Προφανώς λοιπόν αυτοί που εμείς θεωρούμε ότι γίνονται αντικείμενο καζούρας να γίνονται οικειοθελώς, αρχικά από την έλξη της τηλεοπτικής προβολής, αλλά στην συνέχεια αυτή η προβολή να έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση στα προφανώς όχι καλά οικονομικά τους.
Γίνονται τηλεοπτικές περσόνες και φθάνει να τους καλούν ,όπως διάβασα και υποψήφιοι της ΔΑΠ για να τραβήξουν ψηφοφόρους!
Για την τηλεοπτική τους προβολή άλλωστε πόσα γνωστά ονόματα δεν παρακαλάνε για να εμφανιστούν σε διάφορες και αμφιβόλου ποιότητας εκπομπές;
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όταν μια φορά που μου ζήτησαν να εμφανιστώ σε ένα από τα πρωϊνάδικα και ευσχήμως αρνήθηκα, για τον λόγο ότι δεν είχα καμιά διάθεση να βρεθώ ανάμεσα σε μέντιουμ και αστρολόγους , η γραμματέας που μου τηλεφώνησε κατάπληκτη μου επαναλάμβανε –μας σας είπα για την εκπομπή της κ τάδε!
Φαίνεται ότι δεν είχε ξανακούσει μέχρι τότε κανέναν άλλο να αρνιέται να πάει!
Αλλά εκτός από όσα έχω αναφέρει, ποιο πολύ μου άλλαξε την άποψη που είχα ένα κείμενο του Γιάννη Τριάντη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που επισημαίνει τον κίνδυνο της εμφάνισης μεθαύριο «αστυνομίας αισθητικής» η οποία θα ορίζει τι είναι ποιοτικό και τι δεν είναι.
Και συνεχίζει αναφέροντας τον νόμο Γκεϊσό στην Γαλλία που απαγορεύει σε «επιλήψιμα» βιβλία να κυκλοφορούν και την ποινικοποίηση της ιστορικής γνώμης για το Ολοκαύτωμα.
Ας μην ξεχνάμε την εποχή που βιβλία όπως Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ απαγορευόντουσαν σαν πορνογραφικά, η ταινίες σαν την Σιωπή του Μπέργκμαν αντιμετώπιζαν την μήνη όλων των σεμνότυφων της εποχής.
Όσοι έχετε δει την ταινία The People vs. Larry Flynt (1996) που αναφέρεται στην δίκη του εκδότη του HUSTLER για πορνογραφία ,έχετε συνειδητοποιήσει ότι το αποτέλεσμα της δίκης δικαιώνει την άποψη ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει αντικειμενικό κριτήριο του τι είναι ηθικά και αισθητικά αποδεκτό.
Η εκπομπή λοιπόν της Πάνια έχει ένα βασικό στοιχείο υπέρ της .
Δεν κρύβεται για το τι είναι.
Είναι μια αμοραλιστική εκπομπή απωθητική, αντιαισθητική ,κακόγουστη αλλά για την δική μου αισθητική που αντιπροσωπεύει ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ.
Θα έλεγα δε ότι δεν είναι χειρότερη από τις εκπομπές του Λιακόπουλου η του Χαρδαβέλα που με επίφαση σοβαροφάνειας παρουσιάζουν απόψεις που δημιουργούν σε κόσμο χαμηλής παιδείας την εντύπωση ότι όλα αυτά μιας και τα παρουσιάζει η τηλεόραση είναι και επιστημονικώς αποδεκτά και δεδομένα.
Η ακόμα δεν είναι χειρότερη και από τα μεσημεριανά κατιναριά.
Για όλους αυτούς λοιπόν τους λόγους αναφωνώ :
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ!
Θα έρθει από μόνη της η ώρα που τα μηχανάκια των τηλεοπτικών μετρήσεων θα την στείλουν να συναντήσει άλλες αλήστου μνήμης εκπομπές όπως το Ερωτοδικείο η τα Παιδιά της Νύχτας





Σχετικά με αυτή την εκπομπή από άλλη όμως οπτική γωνία εχουν γράψει:
Ο Μαύρος γάτος: http://mavrosgatos.blogspot.com/2007/05/blog-post_23.html
O rara steak: http://raresteak.wordpress.com/2007/05/04/istexnhs1/
Ο old boy:
http://old-boy.blogspot.com/2007/05/blog-post_22.html
O Αρης Δαβαράκης:
http://www.prosopa.com/?p=415
ΑΣΧΕΤΟ-Βρίσκομαι από προχθές στην Κρήτη σε μία φύση που οργιάζει και θα μείνω κανένα μήνα αλλά δυστυχώς εδώ οργιάζει και ο ΟΤΕ γιατί έχω απλή σύνδεση χειρίστης ποιότητας, που πολλές φορές μου διακόπτεται και δεν μου επιτρέπει άλλες φορές να μπω να σχολιάσω σε ορισμένα μπλόγκ όπως πχ της Ange-ta η της Debby.
Στην μεν πρώτη λοιπόν να της ζήσει ο Τσάρος και στην δεύτερη περαστικά (και που είσαι ακόμη!

19 σχόλια:

  1. Ego prosopikos ofilo ena megalo efxaristo sth Kyria Pania dioti, meso ths ekpomphs ths, exei kataferei kati pu dyo xronia psixologikhs therapias apetixan na mu dosun: me ekane na esthantho normal! Einai ke auto kati.

    Kalhmera atheofove :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ξέρουμε τι είναι η Πάνια, δεν είμαστε στραβοί. Αυτοί που θολώνουν τα νερά είναι οι άλλοι, οι μεσημεριανοί, οι πρωϊνοί, τα φεημστόρια και τα ρηάλητι τα τηλεπαιχνίδια που μοιράζουν λεφτά σε ανθρώπους που κάνουν σαν μαϊμούδες και χοροπηδάνε και ΚΥΡΙΩΣ τα αθλιότατα δελτία ειδήσεων που είναι χειρότερα απο την Πάνια με απόλυτη επίγνωση αυτού που κάνουν. Καλημέρα και καλό ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mhxeirotera-
    Λες για τον λογο αυτό να την παρακολουθούν τόσοι πολλοί;
    Απέδειξες το θεραπευτικό αποτέλεσμα της εκπομπής που είναι καλύτερο από οποιαδήποτε ομοιοπαθητική θεραπεία!

    αρη δαβαράκη-
    Απλά τα δελτία είδήσεων το μόνο που δεν έχουν είναι ειδήσεις!
    Διαφέρουν από τα μεσημερινά μόνο στο ότι το ξεκατίνιασμα γίνεται με πολιτικούς ιδίως δε με εκείνους που έχουν δυνατή φωνή ώστε να καλύπτουν τον συνομιλητή τους που συνεχίζει να μιλάει απτόητος.
    Εύχομαι επίσης καλό τετραήμερο και χωρίς βροχές γιατί εδώ στην Κρήτη μας ποτίζει από το πρωί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Συμπάσχεις με την dial up βλέπω!!
    Προφανώς συμπάσχεις και με την μέση!! :-)

    Λοιπόν, ενώ στην αρχή διαβάζοντας το κείμενο σου νόμισα ότι θα διαβάσω ένα από τα σηνήθη φασιστικά κείμενα που θέλουν να επιβάλουν την δική σους αισθητική στους άλλους, στο τέλος χάρηκα που τελικά αυτά που άκουσες και είδες σε έκαναν να αλλάξεις γνώμη!

    Ειλικρινα, δεν έχω δει ποτέ την συγκεκριμένη εκπομπή, απλά επειδή βλέπω τόσο λίγη τηλεόραση, που δεν έτυχε. Για κάθε ενδεχόμενο, έχω την δυνατότητα να αλλάξω κανάλι ή να κλείσω την τηλεόραση. Γιατί πρέπει να επιβάλω την απόψη μου και στους υπόλοιπους ανθρώπους που μπορεί να τους αρέσει?
    Αυτοί που πάνε εκεί, θέλουν και πάνε. Δεν τους πάει κανείς με το ζόρι. Και αυτοί που βλέπουν την εκπομπή θέλουν και την βλέπουν! Επίσης κανείς δεν τους βάζει με το ζόρι!
    Τα κριτήρια του ΕΣΡ για το τι βλέπουν τα μάτια μας και το τι ακούν τα αφτία είναι προιόν φασιστοειδών στοιχείων της κοινωνίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρεπιπτόντως δες και αυτό το post του Manifesto για την Πάνια. Λέει περίπου τα ίδια με πιο καυστική όμως γλώσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε πλήρη συμφωνία... Ντροπή στους "επιστήμονες" υποκριτές και φαρισαίους που φροντίζουν για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες ώστε να τους οδηγούν με τόση ευκολία να αποδέχονται (τόσο αποτελεσματικές) "εναλλακτικές ψευδοεπιστημονικές" προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του θέματός τους.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ! γιατί μας θυμίζει ότι είμαστε "κακοί" άνθρωποι που γελάμε όταν βλέπουμε την εκπομπή της, που γελάμε όταν βλέπουμε σπαστικά παιδάκια να μην μπορούν να υποδυθούν την ψευτοσοβαρότητά μας.
    miheirotera-
    Πάλι καλά που έκανες ψυχολογική θεραπεία και όχι ψυχιατρική θεραπεία... Διότι ξέρεις ότι η ψυχολογία είχε κατηγορηθεί ως ψευδοεπιστήμη και σήμερα ακόμα δεν θεωρείται επιστήμη από τις επιστημονικές αυθεντίες...
    atheofobos-
    Χωρίς να είμαι σίγουρος τι έχεις... για τη μέση συνιστώ ανεπιφύλακτα βελονισμό... και ας είναι ψευδοεπιστήμη... Υπάρχουν υπεύθυνοι γιατροί με πτυχίο ιατρικής που ξέρουν πότε τους παίρνει να κάνουν βελονισμό αντί εγχείριση σπονδύλων (...μακριά βέβαια από αγύρτες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω μια αμυδρή εντύπωση ότι η αισθητική αυτών των εκπομπών δεν διαφέρει και παρασάγκας απ' την αισθητική που βλέπουμε γύρω μας κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αποχαύνωση μπροστά στην TV, ενίοτε λειτουργεί ευεργετικά, όπως ας πούμε ο βελονισμός... νεκρώνει ή διεγείρει κύτταρα και νευρικές απολήξεις. Ακριβώς όπως ο βελονισμός όμως, δεν συνιστάται δια πάσαν νόσον και πάσαν (... ξέρετε):)
    Ομοίως, δεν μπορεί να θεωρείται μονίμως ο αποδιοπομπαίος τράγος, για οποιαδήποτε στρεβλή αντίληψη και λανθασμένη επιλογή.

    «Ξέρουμε τι είναι η Πάνια, δεν είμαστε στραβοί. Αυτοί που θολώνουν τα νερά είναι οι άλλοι, οι μεσημεριανοί, οι πρωϊνοί, τα φεημστόρια και τα ρηάλητι τα τηλεπαιχνίδια που μοιράζουν λεφτά σε ανθρώπους που κάνουν σαν μαϊμούδες και χοροπηδάνε και ΚΥΡΙΩΣ τα αθλιότατα δελτία ειδήσεων που είναι χειρότερα απο την Πάνια με απόλυτη επίγνωση αυτού που κάνουν.»

    Αλήθεια, τι σας κάνει να πιστεύετε πως η κυρία Πάνια ΔΕΝ έχει απόλυτη επίγνωση του τι κάνει και πως ΔΕΝ ξέρουμε τι ακριβώς κάνουν κι όλοι οι άλλοι που αναφέρατε ?

    Είναι μια φράση που έχει σφηνωθεί στο μυαλό μου τελευταία και μα την πίστη μου, βρίσκω να ταιριάζει γάντι σε όλες πια, τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου, τουλάχιστον... «Όσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο καλύτερα μπορείς να δεις τα οπίσθιά της»... αναγκαζόμαστε, κατά κάποιον τρόπο, να ασχοληθούμε με την κυρία Πάνια, επειδή σκαρφαλώνει ψηλά στις λίστες της AGB ή επειδή κάνουν θραύση στα κινητά και στα i-pod, τα σαχλά τραγουδάκια που πλασάρει. Αν είχε τα ποσοστά του "Ερωτοδικείου" και των "Παιδιών της νύχτας", που αναφέρθηκαν και πιο πάνω, ποιος θα έσκαγε ?... άλλη μια παρακμιακή εκπομπούλα... ένα ξεροκόμματο από την μπαγιάτικη πίτα του θεάματος. Τώρα όμως που τα χιτ του "Je t’ aime" απειλούν τις πωλήσεις του Νταλάρα και της Αλεξίου για παράδειγμα, αλλάζουν τα δεδομένα και οι προοπτικές κέρδους των εταιριών και κάποιες καρέκλες, αναπόφευκτα, αρχίζουν να τρίζουν... κι όπως και να το δει κανείς, άλλο είναι να τρίζουν κάποιες καρέκλες από μια ξαφνική, πανελλαδική (...αμήν και πότε) επιτυχία του "Άξιον Εστί" ή του "Μεγάλου Ερωτικού" κι άλλο από την επιτυχία των ανεκδιήγητων σαχλοτράγουδων, των πάσης φύσεως "τροφίμων" των τηλεοπτικών ψυχιατρείων ή των δήθεν Ακαδημιών τραγουδιού και άλλων talent show...
    Όσον αφορά στην παρέμβαση του ΕΣΡ, για μένα εξαρτάται πάντα από τις προϋποθέσεις και τα κίνητρα του θεσμού, καθώς κι από την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί. Αν είναι για να προστατεύσει κάποιους ανθρώπους που χρειάζονται άλλου είδους υποστήριξη, είμαι υπέρ. Αν έχει καθαρά απαγορευτικό χαρακτήρα και το μόνο που θα απαιτηθεί, είναι κάποιο υψηλό χρηματικό πρόστιμο, η παρέμβαση θα είναι μάλλον άσκοπη και ουσιαστικά αναποτελεσματική... άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει κανείς αυτό που θέλει να αποφύγει, είναι να το απαγορεύσει.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και συγνώμη για τη φλυαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. debby-
    Συμφωνούμε πλήρως και δεν φαντάζομαι ότι μπορείς να σκεφτείς ότι θα διάβαζες ποτέ φασιστικό κείμενο εδώ.

    tvhacker-
    Εάν μπορεί να γελάσει κανείς με την εκπομπή της Πάνια τότε προφανώς δεν τον προβληματίζει το περιεχόμενο της.
    Όσο για την ψυχολογία ήδη ανήκει στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και δεν είναι ούτε ανταγωνιστική με την ψυχιατρική.
    Ο βελονισμός τέλος σε σχέση με τον πόνο έχει από ότι φαίνεται κάποιο αποτέλεσμα.
    Αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι καταφεύγουν με ευκολία σε «μαγικές» θεραπείες και έτσι είναι ευρύ το πεδίο για εκμετάλλευση τους από επιτήδειους που φτάνει να κάνουν βελονισμό ακόμα για κόψιμο του τσιγάρου!
    Ευτυχώς δεν με πονάει η μέση αλλά αν με πόναγε πρώτα θα κοίταζα ποια είναι η αιτία αυτού του πόνου και μετά θα έκανα την αντίστοιχη θεραπεία.
    Αν έχεις μια κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και σούβλα να σου χώσουν δεν πρόκειται να περάσει ο πόνος !

    chris-
    Δυστυχώς μου φαίνεται ότι έχεις δίκιο.

    vermint-
    Προφανώς η Πάνια έχει σαφή επίγνωση του τι κάνει και πιστεύω ότι είναι πανέξυπνη.
    Και αυτό που είναι υπέρ της είναι ότι προσφέρει το υποπροϊόν ακάλυπτο και όχι σαν άλλους που προσπαθούν να του δώσουν κάλυψη σοβαροφάνειας.
    Παρά όμως την εφήμερη επιτυχία των τραγουδιών της εκπομπής της το Αξιον Εστί και ο Μεγάλος Ερωτικός θα πουλάνε και τα επόμενα 50 χρόνια και θα βρίσκονται σε συνεχή κυκλοφορία.
    Τα υποπροϊόντα τον άλλο μήνα δεν θα τα βρίσκεις όσο και να τα ζητάς γιατί έχουν ημερομηνία λήξης σαν τα γιαούρτια.
    Από ότι φαίνεται το ΕΣΡ θέλει να παίξει τον ρόλο κριτή της αισθητικής μας και για αυτό τον λόγο έγραψα και το ποστ.
    Τα σχόλια όταν περιέχουν προβληματισμό δεν είναι ποτέ φλυαρία.
    Άλλωστε αυτή είναι και η ευχαρίστηση που σου προσφέρει το μπλοκινγκ.
    Ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση τους από διάφορες απτικές γωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι. Αυτό που κάνει η πανέξυπνη (χωρίς αμφιβολία ) Πάνια είναι να εμπορεύεται ανθρώπινο κρέας. Το ίδιο ακριβώς που κα΄νυν και οι υπόλοιποι "πρωϊνοί και μεημεριανοί, " αλλά πιό απροκάλυπτα. Να τής δώσουμε παράσημο γι αυτό;

    Ε όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. έχεις δίκαιο. Η Πάνια και η εκπομπή της τουλάχιστον δεν κρύβεται για το τι είναι. Άλλες εκπομπές τύπου Λιακόπουλου π.χ. είναι όχι μόνο αντιαισθητικές αλλά και ως ένα βαθμό επικίνδυνες για τον αμόρφωτο και απαίδευτο κόσμο που τις παρακολουθεί. Αλλά ούτε αυτές έχει κάποιος το δικαίωμα να τις λογοκρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μαύρος γάτος-
    iris-
    Βεβαίως και της δίνω το παράσημο της κακογουστιάς.
    Αλλά δεν θα την λογοκρίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αθεόφοβε! Μπορεί να μην μου έχεις δώσει ΠΟΤΕ αφορμή για να νομίζω πως κάποια μέρα θα διαβάσω εδώ μέσα κάποιο "φασιστικό" κείμενο, αλλά έτσι όπως ξεκινούσε το ποστ το φοβήθηκα κάπως! :-)
    Καμιά φορά στην προσπάθεια μας να πείσουμε για την ορθοτήτα της σκέψης μας χρησιμοποιούμε αμφίβολες μεθόθους και σε ορισμένες περιπτώσεις οι πρακτικές μας είναι φασιστικές. Ολοι μας κάποια φορά στην ζωή μας στους γύρω μας αυτό κάνουμε.
    Δεν είναι παράξενο. Το κακό είναι να το κάνεις και να μην το καταλάβαίνεις.

    Γατούλη! Οχι! Δεν συζητάμε να της δώσουμε παράσημο. Λέμε ότι θα ήταν καλύτερο να την αφήναμε στην ησυχία της. Δεν πειράζει κανένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eκτός όμως από την κα. Πάνια ξέρω κι άλλη μια ύπαρξη (πολύ πιό σημαντική) που το όνομα & αυτής αρχίζει από "Α": την Αμαλία! Αυτόν τον άγγελο που ταξίδεψε χθες ...
    Και που τώρα πρέπει όλοι εμείς οι "άγνωστοι φίλοι" της (ακόμη & όσοι είναι γιατροί αλλά παραμένουν άνθρωποι) να συνεχίσουμε αυτό που Εκείνη ξεκίνησε... Για να δικαιώσουμε τον αγώνα της & τον άδικο χαμό της! Για να συντελέσουμε όλοι μας να αναπαυτεί η ψυχούλα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα σε λυπήσω αλλά ενώ βλέπω τον προβληματισμό σου, εγώ θα αδιαφορήσω. Η δημοκρατία μας είναι τέτοια, ώστε και οι καταγγελίες και η υποκουλτούρα και η επιβληθείσα ξεφτίλα ατόμων με προβλήματα από την Πάνια είναι το ίδιο αντιδημοκρατικές. Από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι η στάθμη είναι χαμηλή τι πιο αντιδημοκρατικό; Θα δεχτούμε μία φασιστική νοοτροπία της Πάνια; Ή θα δεχτούμε το φαρισαϊσμό του ΕΣΡ; Η λογική νομίζω πρέπει να στραφεί όχι ψευδεπίγραφα στην υπεράσπιση της Πάνια, αλλά στην υποκρισία του ΕΣΡ. Στην υποκριτική τακτική να παραβλέπει το στρινγκ του Ταξίαρχου και να κοιτάει μόνο τα στρινγκ της χορεύτριας στην εκπομπή της Πάνια. Η πολεμική μας φρονώ πρέπει να στοχεύσει στην πραγματική ποιότητα λοιδορώντας την τακτική που ακολουθεί το ΕΣΡ. Και να πω την αλήθεια, η δημοκρατία των ΜΜΕ δεν αντικατοπτρίζει παρά την υποκρισία μιας ολόκληρης κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ηλιαχτίδα-
    Όταν φεύγει μια ψυχή με την ευαισθησία και την γενναιότητα της Αμαλίας το κενό δύσκολα αναπληρώνεται.
    Για την Αμαλία μετά το ποστ του Μαύρου Γάτου έγραψα το παρακάτω ποστ
    http://atheofobos.blogspot.com/2007/05/1.html

    δείμο-
    Από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι η στάθμη είναι χαμηλή τι πιο αντιδημοκρατικό; Θα δεχτούμε μία φασιστική νοοτροπία της Πάνια;

    Ναι,Δήμο μου θα την δεχτούμε γιατί αυτό είναι η δημοκρατία.
    Από τον καιρό του Βολτάιρου η ρύση του είναι διαχρονική:
    Διαφωνώ πλήρως μαζί σου αλλά θα αγωνιστώ για το δικαίωμα σου να πείς την γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια διαχρονικό έχει γίνει το lapsus calami την ρΗση να την κάνω ροή!

      Διαγραφή
  17. 1η συνεδρία: Καλωσόρισμα, τί είναι η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία, τι πρόβλημα έχετε, τι σας βασανίζει. 2η συνεδρία: Συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου τόσο γενικόλογου που αναγκάζεται κανείς να βάλει Χ σε παραπλήσια ερώτηση καθ’ υπόδειξη του εκπαιδευόμενου θεραπευτή «βάλτε και ας μην είναι ακριβώς έτσι» 3η συνεδρία: Θέτουμε στόχους, Ποιούς, γράψτε τους, να τους συζητήσουμε 4η συνεδρία: Συζητάμε για τους στόχους, μήπως είναι πολλοί, να τους περιορίσουμε; 5η συνεδρία: Πώς αισθάνεστε; Μπορείτε να γράφετε τις αρνητικές σας σκέψεις σε ένα ημερολόγιο;
    6η συνεδρία: Α, τι ωραία που τα γράψατε στο ημερολόγιο, όμως δεν μου βάλατε το συναίσθημα; Τι κρίμα! Μα ξέρετε, πνίγομαι να σας πω ότι....... Η ώρα μας τέλειωσε, θα τα πούμε την επόμενη, γράψτε το στο ημερολόγιο 7η συνεδρία: Ωραία τα γράψατε, αλλά δεν σημειώσατε και πως λέγεται ακριβώς το γνωσιακό λάθος που διαπράξατε. Να σας δώσω μια λίστα με σφάλματα να διαβάσετε στο σπίτι και να τα πούμε την επόμενη; 8η συνεδρία: Τι; Δεν καταλάβατε τι σημαίνουν αυτά τα «γνωσιακά λάθη»; Μα αυτή τη σελίδα με τα λάθη την καταλαβαίνουν όλοι οι ασθενείς μας στο Κέντρο μας, πώς εσείς....; Να σας τα εξηγήσω. 9η συνεδρία: Όχι, αυτά που μου γράψατε, δεν είναι γνωσιακά λάθη, είναι πυρηνικές πεποιθήσεις. Γιατί λέω «πυρηνικές» και όχι κεντρικές; Μα έτσι το ερμηνεύουν στο Κέντρο μας, και έτσι το διδάσκουν και στο Αιγινήτειο. 10η συνεδρία: Δεν είσθε ευχαριστημένος με τη θεραπεία, γιατί; Τι γνωσιακό λάθος κάνατε αυτή τη στιγμή; Προσωποποίηση και υπεργενίκευση. 11η συνεδρία: Να ξαναεξετάσουμε τους στόχους που θέσαμε. Τι θα πει δεν θυμάστε τους στόχους που είχατε θέσει; Δεν πειράζει, αρχίστε πάλι από την αρχή. Έχετε 45 λεπτά. 12η συνεδρία: Μήπως έχετε θέσει μη ρεαλιστικούς στόχους; Να συζητήσουμε. 13η συνεδρία: Τί θεωρείτε σημαντικότερο στη ζωή; Γιατί; 14η συνεδρία: Γιατί μου ζητάτε να σας πω τη διάγνωση; Τι σημασία έχει για σας. 15η συνεδρία: Γιατί σας απασχολεί τόσο η διάγνωση; Σκεφτείτε το για να το συζητήσουμε την επόμενη φορά.
    16η συνεδρία: Συζήτησα το θέμα με τον Επιθεωρητή μου και έχετε Τριχοτιλομανία. Γιατί χλωμιάσατε; 17η συνεδρία: Φοβάστε ότι θα τελειώσει η θεραπεία και θα με χάσετε; Γιατί το νιώθετε αυτό; 18η συνεδρία: Θα ήθελα να ξαναθέσουμε τους στόχους μας. Μπορούμε να τους περιορίσουμε σε πιο ρεαλιστικούς; 19η συνεδρία: Ξέρετε, εμείς εδώ είμαστε Κέντρο. «Ο Κύκλος σας συμπληρώθηκε» 20η συνεδρία: Πώς αισθάνεστε τώρα που τελείωσε η θεραπεία; Πώς ατενίζετε το μέλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "...Διαφωνώ πλήρως μαζί σου αλλά θα σε καθαρισω πριν καν προλαβεις να σκεφτεις να πεις την γνώμη σου. Ειμαι ο Λυκος και εισαι το προβατο και το μονο που θα σε θυμιζει ειναι το σαπιο κουφαρι σου στο πιατο μου. Δεν θα μεινει απο σενα ουτε κυτταρο, θα σκορπισει στον ανεμο η βρωμικη ρατσα σου και θα ξεχαστεις μια και καλη. Ισως το δερμα σου το κανω πορτατιφ οπως η Ιρμα..." Αυτα περι Βολταιρου! Και για την Πανια και γενικοτερα: Ουτε μια χειροβομβιδα, ουτε καν μια σφαιρα στο κεφαλι δεν αξιζει το ανθρωπινο ειδος, τι Πανια και μουνοπανια; Υπαρχει ομως ο θεος καρκινος και μιλαει πολυ τελευταια!! χαχαχα καλη μερα στους μελλοθανατους. (Ουτε μια κουφαλα απο εμας τους ανθρωπους δεν θα γλυτωσει). Τι ειπατε; Φασισμος; Καλα ρε νουμερα, μην κλαψετε κιολας, εχει δρομο για Dachau!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή