Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ !



 Μερικές φορές διαβάζεις ένα κείμενο και ζηλεύεις που δεν το έχεις γράψει εσύ.
Ένα τέτοιο  κείμενο είναι το παρακάτω του Θανάση Σκόκου με τίτλο "Για να μιλήσει ο λαός!"
Μια αγαπητή μου ξαδέλφη, σιωπηλή αναγνώστρια αυτού του μπλογκ , μου είπε στο τηλέφωνο πως πολύ συχνά είμαι ιδιαίτερα σκωπτικός.
Της αφιερώνω λοιπόν το   κείμενο αυτό  που διάβασα σήμερα στο protagon  και το οποίο σας το μεταφέρω αυτούσιο, για να διαπιστώσει πως τελικά μόνο με την ειρωνεία μπορείς να αντιμετωπίσεις παραλογισμούς.
Για να τονιστούν δε  μερικές ιστορικές δηλώσεις τις έβαλα με μπλε ιταλικά γράμματα.

Η κυριακάτικη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα  στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  ανοίγει επιτέλους τον δρόμο για να δοθεί η χαριστική βολή στο μαύρο μέτωπο της κοινοπραξίας των μερκελιστών μέσα από την άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Μια προσφυγή που θα ήταν ευχής έργον να προκύψει άμεσα, με έναν καταλυτικό  «ειρηνικό ξεσηκωμό». Θα μπορούσε να  αρχίσει και από σήμερα με τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν  ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΝΟΠ  ΔΕΗ,ΤΕΕ, ΕΣHΕΑ, φαρμακευτικοί και δικηγορικοί σύλλογοι, Ενώσεις Δικαστών, υγιείς δυνάμεις των πανεπιστημίων, ενώσεις βενζινοπωλών, ταξιτζήδων κ.ά.
Γι’ αυτό και ο πρόεδρος Τσίπρας  καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να «δικαιώσουν την ιστορία τους και να ανανεώσουν την συμμετοχή τους στο μέτωπο σωτηρίας του τόπου» καταψηφίζοντας το εκτρωματικό νομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό και ανατρέποντας έτσι  την πειθήνια στους δανειστές «τρόικα του εσωτερικού».
Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έπεσε σαν κεραυνός από το πουθενά όπως ισχυρίζονται ορισμένοι κακόβουλοι. Μόνον ένας πολιτικά τυφλός δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί τι εννοούσε όταν, στα μέσα του Οκτώβρη, δήλωνε : «Εκλογές θα ζητήσουμε όταν θα μπορούμε να τις επιβάλλουμε!».
Ο πανικός που έδειξε το μνημονιακό εκδοτικό κατεστημένο με την εξόφθαλμη διαστρέβλωση της δήλωσης του Παναγιώτη Λαφαζάνη «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, δεν μπορώ να κοροϊδεύω τον κόσμο» καθώς και μια σειρά άλλα συγκλονιστικά γεγονότα που μεσολάβησαν τις είκοσι τελευταίες ημέρες και δεν είναι του παρόντος , οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στην επαναδιατύπωση-και όχι αλλαγή φυσικά- της δήλωσης του Οκτώβρη.
«Ανατροπή της μνημονιακής κοινοπραξίας και εκλογές εδώ και τώρα!».
Η ανάδειξη από αυτές μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -  για να μη μπλέκουμε με χαοτικά σενάρια - θα είναι η αφετηρία για τον τερματισμό της τριετούς μνημονιακής τυραννίας και τη θεαματική ανάκαμψη της οικονομίας και των εισοδημάτων των εργαζομένων.
 Μια κυβέρνηση, στιβαρή και ατρόμητη, που θα προκύψει μέσα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός μάλιστα είναι και ο βασικός λόγος που ο πολιτικός αυτός συνασπισμός βρίσκεται στο μέσον μιας διαδικασίας η οποία θα τον αναδείξει στο ενιαίο και ομοιογενές αριστερό πατριωτικό κόμμα που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα κόμμα συμπαγές, με κρυστάλλινες θέσεις, πρόγραμμα και λύσεις για όλα τα βασικά προβλήματα που μας ταλανίζουν. Ένα κόμμα με στελέχη που, όπως αποδεικνύει η καθημερινή τους παρουσία στη Βουλή, στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και στους αγώνες, έχουν τις ικανότητες και την θέληση να ηγηθούν, να  βγάλουν την χώρα από την κρίση και στην συνέχεια να την απογειώσουν.
Πολλοί ζούνε με την προσμονή αυτής της λυτρωτικής αφετηρίας. Περιμένουν την στιγμή που ένα νέο κοινοβούλιο, μέσα σε μια πανηγυρική συνεδρίαση, θα κάνει τα μνημόνια κουρελόχαρτα.
Όταν ο νέος πρωθυπουργός μας θα απαιτεί και θα λαμβάνει για τη χώρα μας τις δόσεις από τους τρομοκρατημένους δανειστές στην ώρα τους και χωρίς ταπεινώσεις και δεσμεύσεις.
Όταν τα φοβισμένα  κοινοβούλιά τους θα ψηφίζουν, κάτω από την αφόρητη πίεσή μας, το πάγωμα των χρεών μας, τον μηδενισμό των επιτοκίων και θα δέχονται να τους δίνουμε ό,τι και όταν μπορούμε.
Όταν με τα δανεικά τους θα αποκαθιστούμε, σε μέρες ή έστω μήνες, συντάξεις και μισθούς στα επίπεδα του 2009 και θα ανακτούμε όσες κρατικές επιχειρήσεις μας «κλέψανε».
Όταν κυβέρνηση και συγκυβερνώντα συνδικάτα θα ξεκινήσουν την εποποιία της οικονομικής ανάπτυξης με κορμό παλιές και νέες κρατικές  επιχειρήσεις, μαζί φυσικά με τις τράπεζες που θα έχουν «κοινωνικοποιηθεί».
Όταν η καλπάζουσα ανάπτυξη θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας εξαφανίζοντας την ανεργία.
Όταν η ελευθερία και το άσυλο θα αποκατασταθούν στα πανεπιστήμιά μας με την κατάργηση των αυταρχικών νόμων και των «τεχνοφασιστικών» εκλογών.
Όταν τα γνήσια- και όχι μαϊμούδες- φάρμακα θα αρχίσουν πάλι να χορηγούνται σε αφθονία διασφαλίζοντάς μας μακροημέρευση.
Όταν κάθε μέρα θα καταργείται και κάποιος νόμος του μνημονιακού σιναφιού και όλα θα ξαναγίνονται όμορφα όπως και πριν.
Το κλειδί αυτής της επιτυχίας είναι αυτό που οι προσκυνημένοι  μνημονιακοί πολιτικοί μας δεν τολμούν ούτε να σκέφτονται, ενώ ο Αλέξης  Τσίπρας  το έχει πιάσει από την αρχή.
Αυτοί, οι λιπόψυχοι Κεντροευρωπαίοι πολιτικοί και οι καμαρίλες τους, δεν θα ρισκάρουν ποτέ και με κανένα τρόπο μια έξοδό μας από την Ευρωζώνη.
 Άρα μπορούμε να τους επιβάλουμε τις επιλογές μας. Επιλογές που δεν θα ευεργετήσουν μόνον την Ελλάδα. Θα γίνουμε το φωτεινό παράδειγμα και για τους άλλους χειμαζόμενους λαούς του νότου. Σύντομα θα μας ακολουθήσουν η Ισπανία και η Πορτογαλία που κοιμούνται γιατί δεν ξέρουν πως γίνονται αυτές οι δουλειές. Αργότερα μπορεί και η Ιταλία.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φάντασμα που τρέμουν οι ισχυροί της Ευρώπης. Θα κρατάει τον πυροκροτητή, εμείς θα κουβαλάμε τα εκρηκτικά και οι κουτοί θα φοβούνται. Απλή  στρατηγική και καμιά φορά πιάνει. Από την άλλη, άμα δεις ότι στραβώνει και προλαβαίνεις, λες: Ελάτε ρε παιδιά, μια πλάκα κάναμε.
Αρκεί να παίρνουν από πλάκες και να μη σου σκάσουν αυτοί τα εκρηκτικά.

Δεν άντεξα δε στον πειρασμό να μην προσθέσω ένα ακόμα σχετικό απόσπασμα από το άρθρο  Εκλογές τώρα! του Κώστα Ρεσβάνη πάλι από τους protagon

Έγινε, λοιπόν, το θέλημα του Τσίπρα, γίνονται εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα. Υποθέτω πως ούτε η Κωνσταντοπούλου πιστεύει ότι θα πάρει αυτοδυναμία. Μπορεί η συνιστώσα Ρόζα, και ο Στρατούλης να βγουν στους δρόμους με κόκκινες σημαίες, άδοντας τον ύμνο της Τρίτης Διεθνούς, μπορεί οι μπαχαλάκηδες να κάψουν επιτέλους το μπουρδέλο τη Βουλή, αλλά όταν κοπάσουν οι παιάνες θα φανούν ταυτόχρονα κάποια μικροπροβλήματα.
1.Με ποιους θα κάνουν κυβέρνηση;
2. Πώς θα καταργήσουν μονομερώς το Μνημόνιο όπως επιμένουν; Επιτέλους ας μας εξηγήσουν  όσοι από τους νοήμονες οικονομολόγους υπάρχουν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα γίνει αυτή η ταχυδακτυλουργία, χωρίς να πάρουμε δρόμο κατά Αργεντινή μεριά;
3.Προσέξτε τώρα. Στη «ρεαλιστική και αξιοπρεπή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας από την κρίση» όπως ανακοίνωσαν, διάβασα ό,τι  πιο διασκεδαστικό έπεσε στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια: «Ζητάμε αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαΐκής Τράπεζας Επενδύσεων.»
Περισσότερες εξηγήσεις φυσικά δεν δίνουν, αφήνοντας τη φαντασία μας να οργιάσει. Μπαίνει στο γραφείο του Ντράγκι ο Μηλιός  και με αυστηρό ύφος του λέει: «Αλλάξτε αμέσως το ρόλο σας!»  «Μα γιατί;» ερωτά κάτωχρος ο Ιταλός. «Διότι βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, κύριε!»
Ο Ντράγκι καταλαβαίνει, φωνάζει τη γραμματέα του και την παρακαλεί να προσπαθήσει να εξηγήσει στον  κύριο Μηλιό ότι είναι κομμάτι δύσκολο να ανατιναχτεί στον αέρα η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια οικονομία με μια ξαφνική «αλλαγή ρόλου», αγνώστων λοιπών στοιχείων, της ΕΚΤ. Ο Μηλιός φεύγει, χτυπώντας δυνατά την  πόρτα, και πέφτουν οι τίτλοι τέλους του κόμικ.

Ελπίζω τελικά να μην πέσουν και οι τίτλοι του τέλους της Ελλάδας για αποδειχτεί προφητικός ο Λαφαζάνης όταν έλεγε: "Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε"

14 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία κείμενα. Το ένα καλύτερο από το άλλο…
    Κρίμα που ο λαός δεν διαθέτει το χιούμορ των δυο σπουδαίων δημοσιογράφων και έτσι αγανακτισμένος από την ανέχεια, θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή!
    Κάτι μου λέει πως και ο Εφιάλτης αν ήξερε γράμματα-κ αν διέθεται βεβαίως το χιούμορ των παραπάνω-ένα παρόμοιο κείμενο θα έγραφε για να δικαιολογήσει την ηρωική του πράξη…
    Να, κάτι τέτοιες ώρες οικτίρω τον εαυτό μου που δεν είμαι σπουδαγμένος και χορτάτος για να μπορώ να γράφω κι εγώ έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επιστροφή στην δραχμή την έχει προβλέψει και κάποιος που απέδειξε το χιούμορ του όταν πρότεινε τον Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
      Ο Αλαβάνος!

      Διαγραφή
  2. Η πόλωση που επικρατεί πλέον στην ελληνική κοινωνία μεταξύ "μνημονιακών" (κακώς λέγονται έτσι κατά τη γνώμη μου) και "αντιμνημονιακών" δυνάμεων είναι πρωτοφανής. Μου θυμίζει εκείνο το διαχωρισμό (κατά τη δεκαετία του 90) σε πατριώτες και ανθέλληνες. Και όταν τα νέα μέτρα αρχίσουν να εφαρμόζονται (αν φηφιστούν βέβαια) η λογική θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο.
    Η αγανάκτηση είναι κατανοητή και δικαιολογημένη, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η σιγουριά πως υπάρχει άλλος δρόμος, "αναίμακτος". Μερικοί βέβαια ισχυρίζονται πως αξίζει να προσπαθήσουμε, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας, το θέμα είναι όμως πως -καλώς ή κακώς- αυτή τη στιγμή παίζουμε ένα σύστημα. Ειναι δυνατόν λίγο πριν το τέλος της παράτασης να απολύσουμε τον προπονητή μας και να αλλάξουμε το σύστημα; Ούτε οι αντίπαλοι θα μας περιμένουν ούτε φυσικά ο διαιτητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Θωμά αυτά που γράφει βασίζονται στην κοινή λογική η οποία όμως δεν είναι τόσο κοινή όσο κοινώς νομίζουμε!

      Διαγραφή
  3. Το πρώτο άρθρο αναμασά τη γνωστή ρητορεία. Δεν ξέρω τι σε εντυπωσίασε... Οι προσκυνημένοι κλπ πολιτικοί με αιωρούμενο το επιχείρημα (που δεν τόλμησε να διατυπώσει) ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά... Κι όμως παραβλέπει ότι η πολιτική που υιοθετούν δε διαφέρει από τις δικές τους επιθυμίες. Με διαφορετικό ρυθμό τα ίδια έλεγαν στα προγράμματά τους τα δύο κόμματα επί χρόνια. Απλά τότε άκουγαν το λαό, φοβόντουσαν τη λαϊκή κατακραυγή. Τώρα το χρέος που εκείνοι δημιούργησαν (αυτό άραγε γιατί το αποσιωπά ο συντάκτης) με το πελατειακό κράτος και τους ανύπαρκτους έλεγχους, το χρέος που στηρίχτηκε σε δεκάδες σκάνδαλα ανάλογων της "λίστας", απλά αυτά το χρέος λειτούργησε ως η τέλεια επικοινωνιακή δεξαμενή ώστε να επιβληθούν οι νεοφιλελεύθεροι όροι που τόσα χρόνια πρότειναν σιωπηλά.
    Το άρθρο λοιπόν, όχι μόνο μυρηκάζει γνωστές προπαγάνδες, αλλά εντέχνως αποφεύγει να μιλήσει για τις ευθύνες των κυβερνώντων, καθιστώντας τους και διαπραγματευτές...
    Το δεύτερο άρθρο-λίβελλος, απέχει από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πολύ όση και η αδυναμία του να αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την πολιτική που ακολούθησαν οι ΝΔΣΟΚ τόσες δεκαετίες. Για το συντάκτη μόνος δρόμος είναι η υιοθέτηση του νεοφιλελευθερισμού και απομονώνει (ούτε καν copy-paste) θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πριν να αναζητήσει επιβεβαίωση σε όσα γράφει στο site του κόμματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Δείμο, και τα δύο άρθρα δεν ασχολούνται με το πως έχουμε φτάσει ως εδώ και για το ποιος ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση.
      Όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει εκτενώς στο παρελθόν, τόσο για τις ευθύνες των προηγουμένων, εκλεγμένων όμως από τον λαό, κυβερνήσεων, όσο και για τις δικές μας ευθύνες στο "μαζί τα φάγαμε"
      Και τα δύο άρθρα ασχολούνται με την πιθανή περίπτωση να γίνουν εκλογές και να έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε όσα γράφουν βασίζονται σε όσα έχουν πει μέχρι τώρα ο Τσίπρας και οι συνιστώσες του, που δεν αντικρούονται με την φράση "γνωστή ρητορεία" .
      Το μοναδικό λοιπόν ερώτημα που προκύπτει σε αυτή την περίπτωση είναι ένα και μοναδικό :
      ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ;
      Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από αοριστολογίες και ευχολόγια δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.
      Λες μόλις εμφανιστεί στην Ευρώπη ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη, να τρέξουν έντρομοι στα κοινοβούλια τους και να πουν:
      Κάντε το σκατό σας παξιμάδι για να δώσουμε λεφτά στην Ελλάδα και τους Έλληνες, γιατί κινδυνεύει να παραλύσει η λειτουργία των κρατών μας, εάν σταματήσει να μας στέλνει την βιομηχανική της παραγωγή η Ελλάδα και αρχίσει να την στέλνει στον φίλο του τον Τσάβες, που του έστειλε ήδη για να τον καλοπιάσει, κινητό με λογισμικό αντιπαρακολούθησης!

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι σίγουρη ότι η Ευρώπη θα έτρεχε έντρομη με τους Λαφαζάνη και Στρατούλη, αλλά με την ...Κωνσταντοπούλου, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα το έκανε!

      Διαγραφή
    3. Εδώ που τα λέμε έχεις δίκιο!
      Σκέψου να στείλεις πρώτα στον Σόιμπλε τον Λαφαζάνη με τον Στρατούλη και εκεί που θα είναι μισολιπόθυμος από αυτά που θα ακούει να του στείλεις την Κωνσταντοπούλου να τον αποτελειώσει!
      Θα ήταν δυνατόν να τον σηκώσει όρθιο ακόμα και από την αναπηρική του καρέκλα και να αρχίσει να τρέχει φωνάζοντας: Δώστε τους ότι θέλουν δεν αντέχω άλλο!

      Διαγραφή
  4. Αντιγράφω από εδώ :
    Ας κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ζοφερή πραγματικότητα των μέτρων και των περικοπών διαβάζοντας λίγο Αλαβάνο ..

    «Εγώ τη φαντάζομαι (την Αριστερά) σύντομα αλλιώς, σε ένα άλλο πλαίσιο, με το δικό μας νόμισμα. Μέσα στα εργοστάσια και τα γραφεία, πρωταγωνιστή σε έναν πυρετό δουλειάς και δημιουργίας, μέσα σε μελίσσια από νέους ανθρώπους, που μένουν στο χώρο εργασίας με τη θέλησή τους μέχρι το βράδυ, γιατί δεν είναι μόνο για το μισθό, αλλά γιατί οικοδομούν μια νέα Ελλάδα. Όπως μετά τους πολέμους. Και μετά ξεχύνονται στις μπιραρίες και τα ψητοπωλεία και πλημμυρίζει χαρά η ψυχή των γονιών τους»* !!!

    *(απόσπασμα από τη συνέντευξη στη Real News, 4/11/2012)

    Όπως είπα και πιο πάνω ο πνευματικός πατέρας του Τσίπρα έχει και χιούμορ και την βεβαιότητα πως όταν επικρατήσει ο διάδοχος του θα έχουμε το πολυαγαπημένο δικό μας νόμισμα, δηλ. την δραχμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κομμουνιστής Κύπριος Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την Τρόικα, γιατί η Ρωσία του το υπέδειξε (άλλο δάνειο δεν έχει, του είπε, αν δεν πάρεις πρώτα δάνειο από την Τρόικα). Και αυτός, αντί να κάνει σοβαρές προτάσεις στη διαπραγμάτευση, κοιτάζει να παίξει το μάγκα. Από τη μια παρακαλεί για βοήθεια και από την άλλη βάζει «κόκκινες γραμμές», λέει ότι θα κατέβει με τον κόσμο να διαδηλώσει και άλλες ανοησίες. Αποτέλεσμα? Η Τρόικα δεν του απάντησε ακόμα, περιμένοντας να σοβαρευτεί και να κάνει σοβαρές προτάσεις για περιορισμό των δαπανών και μεταρρυθμίσεις (βλέπε εδώ ). Και, εν τω μεταξύ, η κυπριακή οικονομία καταρρέει συνεχώς και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος παύσης πληρωμών. Ας τα βλέπουν αυτά οι του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν το μάγκα εκ του ασφαλούς (από τη θέση της αντιπολίτευσης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο μεν Χριστόφιας μπορεί να παραιτηθεί και να πετάξει την καυτή πατάτα του μνημονίου στους άλλους, ο Τσίπρας που θα έχει καταγγείλει το μνημόνιο σε ποιούς θα πετάξει τότε την ανάγκη ενός νέου και πολύ χειρότερου μνημόνιου ;
      Στην Χρυσή Αυγή ή στο Καμμένο;

      Διαγραφή
  6. Διαβάζοντας την περικοπή του Αλαβάνου, δεν μπορείς να μείνεις ψύχραιμος και να μην τρομοκρατηθείς.
    Αν σκεφτείς μάλιστα ότι αυτός ο άνθρωπος, ήταν επικεφαλής κόμματος και προώθησε στην ηγεσία του, τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανόν, πρωθυπουργός της χώρας αύριο.....
    Νομίζω ότι η μετανάστευση είναι η μόνη λογική επιλογή, όσο ακόμη υπάρχει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μετα απο 40 χρονια κλεψιας βρωμιας και κουκουλοματος απο δυο συμοριες ΠΑΣΟΚ ΝΔ απορω πωσ υπαρχει ακομα και στο χαρτη αυτη η χωρα μερικοι εχουν ακομη τισ ελπιδες τους στους ιδιους ανθρωπους να μασ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ [οπου τοτοσ βαλε βενιζελος εσυ]μεγας νομοθετης ο βαγγελης ,,,,ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΕΙΛΟΣ ΠΩΣ ΛΕΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ... ΜΕ ΤΙ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιστεύω εγώ και εσύ δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία.
      Το τι πιστεύει ο ελληνικός λαός έχει σημασία.
      Έτσι όσο και αν μας αρέσει ή όχι βάσει της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης της GPO, μετά μάλιστα τα τελευταία επώδυνα μέτρα, ο Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος του Τσίπρα από το 44,5% έναντι 33% παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ελαφρά υπεροχή στην πρόθεση ψήφου με 22,3 έναντι 20,1%.
      Ο δε κόσμος δεν επιθυμεί αλλαγή της πολιτικής κατάστασης γιατί οι 7 στους 10 είναι αντίθετοι στο να γίνουν εκλογές και το 73,9% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

      Διαγραφή