Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ISIS





Στις πρόσφατες φονικές επιθέσεις στο Παρίσι διαπιστώθηκε  πως  αυτοί που τις εκτέλεσαν είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Γαλλία και το Βέλγιο, σε περιοχές πόλεων που έχουν από καιρό  γκετοποιηθεί.
Η γκετοποίηση όμως, από ότι φαίνεται, δεν τους  οδηγεί σε πολιτικοποίηση  που πιθανόν θα κατέληγε  σε ακραίες και ταυτόχρονα επαναστατικές κατευθύνσεις.  
Όντας απολιτικοί  για να διαφύγουν  τελικά από το ασφυκτικό περιβάλλον που μεγάλωσαν οδηγήθηκαν  στην θρησκεία, που όπως όλες  οι μονοθεϊστικές, επαγγέλλεται  μια καλύτερη ζωή μετά τον θάνατο.
Το Κοράνι, όπως η Βίβλος και το Ταλμούδ, βιβλία γραμμένα πριν χιλιάδες χρόνια με τις αναχρονιστικές πια σήμερα αντιλήψεις της εποχής τους , αποτελούν ιερά κείμενα περιέχοντας το δόγμα της κάθε θρησκείας από αυτές.
Ως εκ τούτου αφ΄ενός μεν δεν επιδέχονται από το ιερατείο οποιαδήποτε αλλαγή ή εκσυγχρονισμό, αφ΄ετέρου δε πολλοί φανατικοί οπαδοί τους  θεωρούν υποχρεωτική την κατά γράμμα εφαρμογή των αναγραφόμενων σε αυτά.
Και ο μεν χριστιανισμός αφού πέρασε δια πυρός και σιδήρου τους  ειδωλολάτρες για να τους εκχριστιανίσει,  μετά τον μεσαίωνα οδηγήθηκε  από τον διαφωτισμό στο να  απεμπολήσει  τον βίαιο προσηλυτισμό, τουλάχιστον στην Ευρώπη.  
Αντίθετα το Ισλάμ αφού μεγαλούργησε στο παρελθόν στον πολιτισμό, δείχνοντας επίσης σημαντική ανοχή στις άλλες θρησκείες, έφτασε στις μέρες μας  με ένα ακραίο τμήμα του να εκφράζεται από τους τζιχαντιστές.
Το πρόβλημα  σήμερα στην Ευρώπη είναι ότι οι υπάρχουσες μουσουλμανικές κοινότητες στα διάφορα μέρη δεν έχουν πετύχει να ενσωματωθούν στην υπόλοιπη κοινωνία των πόλεων που ζουν, γιατί ούτε μεν οι ίδιοι το επιθυμούν αλλά ούτε και οι ντόπιοι τους αποδέχονται εύκολα.
Όλο αυτό το κλίμα εκμεταλλεύονται μερικοί θρησκευτικοί τους ηγέτες και φανατίζουν ορισμένους νέους που αναζητούν λύση των προβλημάτων τους στα τζαμιά.
Είναι χαρακτηριστικά αυτά που δήλωσε πριν ένα χρόνο  με περισσή κυνικότητα ο αδίστακτος ιμάμης του Λονδίνου, Αντζέμ Χουντάρι (Anjem Choudary).



«Η τρομοκρατία του εχθρού είναι για να είμαστε ειλικρινείς αναπόσπαστο κομμάτι του Ισλάμ. Αυτό είναι κάτι που ισχύει, πρέπει να το ενισχύσουμε και να το υπηρετήσουμε μέσα από τη Τζιχάντ» 
«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι οι Μουσουλμάνοι στον πόλεμο δεν διαχωρίζουν τους στρατιώτες από τους πολίτες, γιατί ακόμα και αυτοί οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Είναι αυτοί που ψηφίζουν επικεφαλής της χώρας τους τον Ομπάμα για να έρχεται μετά αυτός να βομβαρδίζει τα σπίτια μας» 
Και όπως  ο Κατρούγκαλος  διαχώρισε την βία σε "καλή" και "κακή", έτσι και αυτός την διαχωρίζει, στο παραλήρημα του, σε αυτή που είναι «υπέρ της ζωής» και σε αυτή που είναι «κατά».
Συγκεκριμένα δήλωσε πως :«πιστεύω ότι υπάρχουν δύο μορφές βίας. Αυτή που χρησιμοποιείται κατά της ζωής και αυτή που επιστρατεύεται για να την υπερασπιστεί. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να τρομοκρατήσουμε τον εχθρό μας για να διασφαλίσουμε την ταχύτερη λήξη του πολέμου. Για αυτό το λόγο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κάνουν ό,τι κάνουν, ώστε να φοβίσουν τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους στη Συρία και το Ιράκ».
«Από την άλλη υπάρχει και η τρομοκρατία που είναι ενάντια στη ζωή, όπως είναι οι βομβαρδισμοί και τα πυρηνικά όπλα, το δόγμα σοκ και δέος που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ ισοπεδώνοντας το Ιράκ» 
Ακολουθώντας προφανώς κάποιο αντίστοιχο θρησκευτικό ινστρούχτορα και οι δολοφόνοι του Παρισιού αιματοκύλισαν το Παρίσι.
 Η επιλογή των στόχων δεν ήταν τυχαία
Το 10ο και το 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, περιλαμβάνουν περιοχές όπου η καλλιτεχνική έκφραση βρίσκει το χώρο της και διαθέτουν νυχτερινή ζωή, που προσελκύει  πλήθος νέων που απολαμβάνουν τη βραδιά στα μπιστρό, τις μπρασερί και τα μπαράκια  Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκτήσει την ονομασία «bobo», από το συνδυασμό των λέξεων «bohemian bourgeois». Ήθελαν έτσι να χτυπήσουν ένα τρόπο ζωής που τα αναχρονιστικά κείμενα του Κορανίου τον θεωρούν αμαρτωλό.



Χαρακτηριστικά το Ισλαμικό Κράτος στην ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης για τις επιθέσεις έγραψε ότι «οι τοποθεσίες επελέγησαν προσεκτικά, όπως το Μπατακλάν όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ειδωλολάτρες σε μια γιορτή ανωμαλίας».
Αντίστοιχα η επίθεση στο Stade de France είχε προφανή στόχευση αφενός το πλήθος του κόσμου αφετέρου δε να δώσει ένα  «μήνυμα» στον παρευρισκόμενο εκεί πρόεδρο της Γαλλίας.
Στόχευαν τελικά  αφ΄ενός στον σύγχρονο τρόπο ζωής και διασκέδασης των ανθρώπων, που δεν είναι σύμφωνος με την μουσουλμανική θρησκεία, αλλά και στην τρομοκράτηση των απλών πολιτών και των κυβερνήσεων τους.
Αυτό που δεν χωράει το διαβρωμένο από την θρησκεία μυαλό τους είναι ότι οι κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών κρατών είναι ισχυρές και το μόνο που πετυχαίνουν τέτοιες ενέργειες είναι τα κτυπήματα στον ISIS να γίνουν αποτελεσματικότερα, ενώ ταυτόχρονα πετυχαινουν να γιγαντώνονται οι ακροδεξιές μειοψηφίες και οι επιθέσεις τους στους συμπατριώτες τους με τελικό αποτέλεσμα  την μεγαλύτερη περιθωριοποίηση τους .
Βέβαια η πλειονότητα των μουσουλμάνων δεν είναι τρομοκράτες  και αξίζει τον κόπο να δει κανείς στο παρακάτω βίντεο πως ένα νέο παιδί έδεσε τα μάτια του, και στάθηκε με τα χέρια ανοιχτά στην πλατεία Δημοκρατίας, στο κέντρο του Παρισιού, θέλοντας να αγκαλιάσει όσους Γάλλους πολίτες θρηνούσαν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής. 
Μια επιγραφή κάτω από τα πόδια του, ανέγραφε: «Σάς εμπιστεύομαι, εσείς με εμπιστεύεστε; Τότε αγκαλιάστε με!». Πολλοί από τους συγκεντρωμένους  έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου