Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ




Στο ποστ μου Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.. γράφω για το ιντερνετικό βιβλίο του Δημήτρη Φύσσα,  «Τα σινεμά της Αθήνας 1896 – 2013. Ιστορίες του αστικού τοπίου».
Σε αυτό γράφω πως  ο Φύσσας είναι ένας γνήσιος κινηματογραφόφιλος που κατέληξε  στην συγγραφή του βιβλίου του μετά την συγκέντρωση για χρόνια ενός τεράστιου όγκων στοιχείων για τους κινηματογράφους και από την αγάπη του γι΄αυτούς  και τις ταινίες που είδε σε αυτούς.
Η έρευνα που έχει κάνει,  εκτός από τα σχετικά με την  τοποθεσία των κινηματογράφων κτλ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με άτομα που γνωρίζουν σχετικά με την προϊστορία κάποιου  κινηματογράφου και έχει και αναφορές από κείμενα που αναφέρονται σε γεγονότα σχετικά με αυτούς.
Στο πλήθος των αναφορών που παραθέτει  έχει και  5  από κείμενα παλαιότερων ποστ μου .
Το ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο είναι πως δεν έχει την στυγνή δομή ενός καταλόγου αλλά με διάφορα κείμενα που περιέχει σχετικά με γεγονότα που αφορούν τους κινηματογράφους αποτελεί και μια ιστορική αναδρομή στην σύγχρονη ιστορία της πόλης τον περασμένο αιώνα.
Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η σημαντική επίδραση που είχε παλιότερα ο κινηματογράφος στην ζωή και την διασκέδαση των Αθηναίων.
Από το βιβλίο αυτό θα μεταφέρω εδώ ορισμένα αποσπάσματα που αφορούν γεγονότα που έγιναν σε κινηματογράφους από την αρχή της εμφάνισης τους στην πόλη.
Ήδη στο παραπάνω ποστ έχω μεταφέρει ένα τέτοιο σπαρταριστό απόσπασμα.
Στο τέλος του κάθε αποσπάσματος αναφέρεται η σελίδα από την οποία είναι παρμένο, σε ποιόν κινηματογράφο αναγράφεται και το πότε αυτός άνοιξε και πότε έκλεισε. .
Ευλογώντας τα γένια μου βάζω αρχικά τρία  αποσπάσματα από το βιβλίο που έχουν ληφθεί από ποστ μου. 



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου