Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΚΟΡΝΦΛΕΪΚΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ!




Ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική εκτόνωση του σεξουαλικού ενστίκτου, είτε γιατί έτσι προτιμούν, είτε γιατί  οι αυνανιζόμενοι είναι άτομα που δεν μπορούν για διαφόρους λόγους να έχουν σεξουαλική επαφή με το άλλο φύλο ή και ορισμένοι και με το ίδιο.
Στην παραπάνω μελανόμορφη αττική αρύβαλλο  (μικρό σφαιρικό δοχείο με στενό στόμιο) του Νέαρχου, του 6ου πΧ αιώνα (Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Ν. Υόρκης) βλέπουμε 3 σάτυρους να αυνανίζονται.
Στην αρχαιότητα, όπως μας πληροφορεί ο Δίων ο Χρυσόστομος (40-120) ο Διογένης  ο Κυνικός δικαίωνε τον αυνανισμό γιατί τον είχε διδάξει ο θεός Ερμής στον γιό του Πάνα για να ανακουφίζεται  μιας και δεν μπόρεσε να σαγηνεύσει την Ηρώ. Ο ίδιος ο Διογένης αυνανιζόταν δημοσίως στο πιθάρι του και σε ερώτηση κάποιου που τον είδε και τον ρώτησε αν ντρέπεται απάντησε: «μακάρι να μπορούσα να ανακουφίσω και την πείνα μου, τρίβοντας την κοιλιά μου» (Είθε και την κοιλίαν ην παρατρίψαντα και μη πεινήν) 
Δυστυχώς με την επικράτηση της χριστιανικής θρησκείας το  ιερατείο πέτυχε τον έλεγχο των πιστών του επιβάλλοντας την άποψη πως η σεξουαλική  πράξη είναι μόνο για την αναπαραγωγή του είδους και η ικανοποίηση του ατόμου με αυτή είναι αμαρτία.
Έτσι προέκυψε όλο αυτό το θλιβερό πλήθος των καλογέρων και ασκητών οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να καταπνίξουν τις φυσιολογικές ανάγκες του σώματος τους φτάνοντας μάλιστα ορισμένοι και στον αυτοευνουχισμό τους όπως περιγράφω στο ποστ μου ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Εκτός όμως από το ιερατείο ήρθε και η ιατρική επιστήμη να συμβάλλει στην δαιμονοποίηση του αυνανισμού θεωρώντας πως αυτός συμβάλλει στην εξασθένηση του οργανισμού.




Κυκλοφορούσαν δε και εξαρτήματα κατά του αυνανισμού, όπως αυτά στις παραπάνω φωτογραφίες.
Το κωμικοτραγικό δε ήταν ότι από τον 5ο έως τον 19ο αιώνα θεράπευαν την υστερία με  αυνανισμό  χωρίς να το αντιλαμβάνονται! ( σχετικά στο ποστ  ΟΤΑΝ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!)
 Οι αντιεπιστημονικές αυτές απόψεις έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα για να καταπέσουν και ήδη έχω αναφέρει στο ποστ μου Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ! την δίωξη που είχε υποστεί ο πατέρας του Ζουράρι  για το βιβλίο του  Αυνανισμός το πάθος εις το φως της Επιστήμης  για το οποίο μάλιστα είχε οδηγηθεί  και στο στρατοδικείο με την κατηγορία «την υπονόμευση του μαχητικού φρονήματος του στρατεύματος»!


O John Harvey Kellogg  (1852-1943) ήταν ένας αμερικανός ιατρός, ασχολούμενος με την διαιτολογία  και διεύθυνε το   Battle Creek Sanitarium, ένα σανατόριο που ανήκε  στην Εκκλησία  των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας.



Στις φωτογραφίες το σανατόριο το 1915 και σήμερα, ως Hart-Dole-Inouye Federal Center.
Το σανατόριο είχε πολλούς διακεκριμένους πελάτες όπως τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ William Howard Taft,τον εξερευνητή του Νότιου Πόλου Roald Amundsen, τον βραβευμένο με Νόμπελ συγγραφέα George Bernard Shaw, τον αθλητή και μετέπειτα γνωστό ηθοποιό στο ρόλο του Ταρζάν   Johnny Weissmuller, τον ιδρυτή της βιομηχανίας αυτοκινήτων  Henry Ford, τον εφευρέτη Thomas Edison και την ηθοποιό  Sarah Bernhardt.
Ο  Κέλογκ, πίστευε ότι το σεξ ήταν ανθυγιεινό για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Έτσι  έμεινε παρθένος και έμενε σε ξεχωριστά δωμάτια με τη σύζυγό του με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει μεν παιδιά αλλά να υιοθετήσει 42!
Θεωρούσε δε ότι ο αυνανισμός έχει περισσότερες αρνητικές επιδράσεις από το σεξ και σε ένα από τα βιβλία του περιγράφει 39 διαφορετικά συμπτώματα που προκαλούνται από τον αυνανισμό!
Γαλουχημένος με αυτές τις αρχές και πιστεύοντας στην χορτοφαγική διατροφή των Αντβεντιστών, ο John Harvey Kellogg σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα φαγητό που θα ήταν σύμφωνο με τις διατροφικές οδηγίες της εκκλησίας του και ταυτόχρονα θα απέτρεπε τους νέους από το να αυνανίζονται!
Στο Σανατόριο αυτός και οι συνεργάτες του δοκίμαζαν παρασκευή τροφών με διάφορους κόκκους δημητριακών, όπως σιτάρι, βρώμη, ρύζι, κριθάρι και φυσικά καλαμπόκι.
Μια φορά το 1894,ξέχασαν στην κουζίνα μαγειρευμένο σιτάρι και διαπίστωσαν αργότερα πως αυτό είχε μπαγιατέψει και για να μην το πετάξουν αποφάσισαν να πιέσουν το ζυμάρι για να φτιάξουν φύλλα ζύμης αλλά διαπίστωσαν πως αντί για φύλλα αυτό γίνεται νιφάδες.
Όταν τις έψησαν και τις έδωσαν να τις φάνε οι νοσηλευόμενοι στο Σανατόριο διαπίστωσαν πως αυτές τους άρεσαν. Αυτό τους οδήγησε  να συνεχίσουν  να πειραματίζονται και με άλλα δημητριακά.
Έτσι δημιουργήθηκε  ένα φυτοφαγικό θρεπτικό γεύμα για πρωινό με νιφάδες καλαμποκιού τα κορνφλέικς  Κέλογκ.


Το προϊόν  πατενταρίστικε  το 1895 και ο αδελφός του Will Keith Kellogg   προέβλεψε  ότι αυτό είναι ένα προϊόν που μπορεί να γίνει  ιδιαίτερα δημοφιλές, όπως και έγινε και έτσι δημιούργησε  την εταιρία – κολοσσό Kellogg’s.
Η συνεργασία τους συνεχίστηκε μέχρι το 1906, οπότε και διακόπηκε, γιατί ο Will ήθελε να προσθέσουν και ζάχαρη, αλλά ο  John δεν ήθελε και έτσι αυτός ξεκίνησε μια άλλη εταιρεία.
Στο Σανατόρειο οι νοσηλευόμενοι στα πλαίσια  της χορτοφαγικής διατροφής έτρωγαν φυστικοβούτυρο, που ο ίδιος το είχε πατεντάρει , βούτυρο από καρύδια, Nuttose και Protose, που ήσαν υποκατάστατα κρέατος από καρύδια,σιτηρά και δημητριακά και ταυτόχρονα έκαναν ασκήσεις αναπνοής, όπως στην φωτογραφία,


 αλλά και ηλεκτροθεραπεία και φωτοθεραπεία με λάμπες φωτισμού, μασάζ, κρύα λουτρά και βέβαια δεν γλύτωναν τα κλύσματα.




Στις φωτογραφίες η συσκευή της φωτοθεραπείας και αντίστοιχη συσκευή ηλεκτροθεραπείας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα διαδεδομένης θεραπείας τότε.
Δεν αποκλείεται  ο Kellogg αφού τους ξεπάτωνε με όλες αυτές τις «θεραπείες» να είχε διαπιστώσει πως στους «θεραπευόμενους» σαφώς θα μειωνόταν η σεξουαλική τους επιθυμία.
Για να αποφεύγουν δε τα νέα παιδιά τον αυνανισμό πρότεινε να γίνεται στα αγόρια περιτομή και στα κορίτσια τοποθέτηση φαινόλης στην κλειτορίδα!
Αν ζούσε σήμερα θα διαπίστωνε με έκπληξη πως εκατομμύρια άνθρωποι πριν από σεξουαλική επαφή ή αυνανισμό καταβροχθίζουν μπολ ολόκληρα με κορν φλέικς και η σεξουαλική τους διάθεση διατηρείται ακέραια ή και μπορεί και να βελτιώνεται!

2 σχόλια:

  1. Όταν βλέπω τέτοια, που συνέβαιναν όχι την εποχή του Μολιέρου παρά στον 20ό αιωνα, αναρωτιεμαι πόσα από τα σημερινά μας φάρμακα και αγωγές είναι αποτελεσματικότερα από τα κοπανιστά ελαφοκέρατα και τις ηλεκτροθεραπείες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν λέτε ότι τον αυνανισμό τον απαγορεύει και ο Απόστολος Παύλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή