Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ NOVARTIS;





Όταν η υπόθεση της Novartis ήταν στην επικαιρότητα είχα ασχοληθεί με αυτήν και είχα γράψει τα παρακάτω ποστ


Ήδη το 2022 είχε γίνει πλέον φανερό ότι η όλη ιστορία, όπως γράφω και στο Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ  (14-6-2022) ήταν μια κακοσχεδιασμένη σκευωρία με στόχο τις εκλογές του 2019 και με προοπτική το  σύνθημα από τον ΣΥΡΙΖΑ: από εδώ οι τίμιοι και από την άλλη οι κλέφτες και απατεώνες.
Η κατηγορίες όμως των κουκουλοφόρων μαρτύρων για τα 10 πολιτικά πρόσωπα κατέπεσαν πλήρως, όταν με την ομόφωνη απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον Αύγουστο 2022 και  την απαλλαγή από κάθε κατηγορία  και του τελευταίου υπό κατηγορία πολιτικού, του Λοβέρδου αθωώθηκαν όλοι.
Έκτοτε και μετά την εκτόνωση της κατάστασης η υπόθεση της Novartis έφυγε από το προσκήνιο, αν και σε κάθε ευκαιρία οι αδίκως κατηγορηθέντες πολιτικοί ζητούσαν την άρση της κάλυψης των κουκουλοφόρων μαρτύρων ώστε να μπορέσουν να εκδικαστούν οι μηνύσεις που τους έχουν υποβάλλει.


Στις 14-7-2024 ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα μέχρι τότε νερά.
Σε αυτό αναγράφεται ότι οι κουκούλες έκρυβαν λύτρα 56 εκατ. ευρώ, πως ο δικηγόρος πήρε 30 εκατ. και οι ψευδομάρτυρες  μοιράστηκαν άλλα €26, πως πλήρωσαν τον φόρο οι Αμερικανοί και πως από €5 έως €6 πήραν ο «Μάξιμος Σαράφης» και η ¨Αικατερίνη Κελέση»!
Οπότε εύλογα  αναρωτιέται  ο Γιώργος Παπαχρήστος στις 20-21/7/2024 στα ΝΕΑ:


Για να μη χανόμαστε σε αναλύσεις και συζητήσεις και να μην ξεφεύγουμε από το πραγματικό περιεχόμενο της υπόθεσης με τα «30 αργύρια» που δόθηκαν και κάποιοι τα πήραν στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis, είναι απαραίτητο να βάλουμε ξανά τα πράγματα στη θέση τους. Τι έχουμε λοιπόν; Το πραγματικό στοιχείο, ότι δόθηκαν από το αμερικανικό Δημόσιο ως αμοιβή ή ως «λύτρα» 56 εκατομμύρια δολάρια.
Έχουμε και λέμε.
Ερώτημα πρώτον : Ποιος τα πήρε;
Ερώτημα δεύτερον: αυτός που τα πήρε τα κράτησε για τον εαυτό του; τα μοίρασε; Και αν τα μοίρασε, ποιοί πήραν λεφτά από την μοιρασιά;
Ερώτημα τρίτον: από αυτά που μοιράστηκαν, πόσα πήγαν στους προστατευόμενους κουκουλοφόρους και πόσα στον λοιπό πληθυσμό που δραστηριοποιήθηκε επί του θέματος;
Ερώτημα τέταρτον: αν δεχτούμε ότι ο Σαράκης, ο δικηγόρος και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, πήρε από τα 56 εκατομ. τα 30, αυτός τα κράτησε για την πάρτη του,  ή λ.χ. έδωσε και σε κάποιους άλλους χρήματα; Και αυτοί οι άλλοι ήταν κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες, τι;
Ερώτημα πέμπτον: από τα 26 εκατομ. που απομένουν, έλαβαν χρήματα οι προστατευόμενοι, οι κουκουλοφόροι; Αν ναι, η πράξη είναι προδήλως παράνομη και ως εκ τούτου ερευνητέα από τις Αρχές για πλείστα όσα κακουργήματα, αρχής γενομένης ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν παίρνουν χρήματα όταν καταθέτουν για ποινική υπόθεση.
Ερώτημα έκτον: έχει συμβεί ότι έχει συμβεί, μια εφημερίδα αποκαλύπτει το deal των 56 εκατομ. ένας δικηγόρος, ο Σαράκης, αποδέχεται στην Βουλή ότι έλαβε 30 εκατομ. για τις «υπηρεσίες» του, η Αρχή που διερευνά οικονομικά εγκλήματα γιατί δεν έχει κινητοποιηθεί ακόμη; Δεν χρήζουν διερεύνησης όλα αυτά;
Ερώτημα έβδομον: πότε και πως θα μάθουμε πραγματικά από επίσημα χείλη τι ακριβώς έχει συμβεί με την υπόθεση αυτή; Δέκα άνθρωποι, πολιτικές προσωπικότητες πρώτης γραμμής, κατηγορήθηκαν άδικα για χρηματισμό από την Novartis, δεν πρέπει να πληροφορηθεί η κοινωνία ποιος έστησε την σκευωρία και προς όφελος ποιου;
Όγδοο ερώτημα δεν έχει. Εκτός ίσως από ένα: απαντήσεις στα επτά που τέθηκαν ήδη, θα δώσει κανείς;
Ή μπα…
Μέχρι στιγμής δεν είδα απάντηση στα ερωτήματα αυτά.

Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

9 σχόλια:

  1. "....αθωώθηκαν όλοι" ΟΧΙ δεν υπάρχει αθώωση , δεν έγινε καν δίκη απλά απαλλαγή. Επίσης θυμίστε μου: Ο Παπαχρήστος είναι ο ίδιος που αποκάλυψε τη "βίλα" του Τσίπρα και μετά ζηταγε συγνώμες για να μη πληρώσει? Τέλος για να μη ξεχνιόμαστε (καποιοι δεν ξεχνάνε) τι έγιναν τα αδιευκρίνιστα του Άδωνι και τα 20000 του Λοβέρδου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έγινε δίκη γιατί δεν έστεκαν οι κατηγορίες και για τους 10.
      Δεν ξέρω αν ο Παπαχρήστος ζήταγε συγνώμες για να μην πληρώσει τις 20.000 από το 1.000.000 που ζήταγε ο Τσίπρας, ενώ ταυτόχρονα το δικαστήριο δεν δέχτηκε να γίνει κατέβασμα των άρθρων και απαγόρευση αναφορών στον Τσίπρα και την βίλα του, και ταυτόχρονα καταδίκασε τον Τσίπρα, να καταβάλει στην Alter Ego Media το ποσό των 16.100 ευρώ για δικαστικά έξοδα της εταιρείας.
      Μάλλον λοιπόν δεν βλέπω πιθανόν τελικά για 3.900 να ζήταγε συγνώμες όντας βασικό στέλεχος στα ΝΕΑ που εκδίδει η Alter Ego Media.
      Όσο για τα «αδιευκρίνιστα του Άδωνι και τα 20000 του Λοβέρδου» προφανώς είναι μαζί με εκείνα που με τρέιλερ τα πήγαιναν στου Μαξίμου σύμφωνα με τους απόλυτα αξιόπιστους κουκουλοφόρους μάρτυρες μετά από όσα εισέπραξαν!
      Μήπως όμως έχεις καμιά απάντηση στα ερωτήματα που θέτει ο Παπαχρήστου;

      Διαγραφή
  2. το θέμα για σένα δεν είναι ούτε η βρώμα της Ν.Δ ούτε του ΠΑΣΟΚ απλά θέλεις να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα για να μοιράζεται η βρώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μπόχα του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται πως δεν ευαισθητοποιεί την οσφρητική σου λειτουργία που επιλεκτικά οσφραίνεται μόνο την βρώμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Θαύμα,Θαύμα που έλεγε και ο αείμνηστος Γιάννης Ιωάνννου.


      Διαγραφή
  3. Εγώ βλέπω την μπόχα του ΣΥΡΙΖΑ εσύ δεν βλέπεις την βρώμα της Ν.Δ ΠΑΣΟΚ εκτος αν πιστεύεις κι εσύ σαν πολλά ΑΡΔΑΚΙΑ οτι μας χρεωκόπησε η γιαγιά στην λαική που δεν έκοβε αποδείξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα ΑΡΔΑΚΙΑ κατάλαβα από που ενημερώνεσαι! Ξέχασες βέβαια να γράψεις και για τα βοθροκάναλα!

      Διαγραφή
  4. Ζήτω η Ελλάδα Ζήτω η θρησκεία Ζήτω η ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο μεγάλη μεταστροφή;
      Σου ζήτησαν να γράφεις τέτοια συνθήματα από την ΝΔ για να σε γράψουν σαν μέλος του κόμματος;

      Διαγραφή