Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2006

ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ…



«Οι Έλληνες έχουν εις το να γράφουν ελευθέρως το αυτό επίσης δικαίωμα καθώς και εις το να πνέωσι και ζώσι » γράφει ο Μάγιερ από το πολιορκημένο Μεσολόγγι στις 19 Ιανουαρίου 1824.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26-10-2006

Τα μπλόγκ αποτελούν σήμερα την πιο σύγχρονη, λαϊκή και δημοκρατική κατάκτηση στον αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης.
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκφράσει από την πιο σοφή μέχρι και την πιο ανόητη άποψη και η οποία θα γίνει αποδεκτή η θα απορριφθεί από όσους θα την διαβάσουν.
Βεβαίως και δεν έχει κανείς δικαίωμα να συκοφαντεί κάποιον άλλο, καλυπτόμενος και από την ανωνυμία που του παρέχει το μέσον, και είναι απόλυτο δικαίωμα του θιγόμενου να ζητήσει την πραγματική ταυτότητα του συκοφάντη του για να τον μηνύσει.
Συκοφαντία όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί η σάτιρα, όσο σκληρή και να είναι, γιατί τότε τα δικαστήρια δεν θα έπρεπε να κάνουν άλλη δουλειά από το να εκδικάζουν μηνύσεις, ιδίως πολιτικών προσώπων, που βρίσκονται στο καθημερινό στόχαστρο των διαφόρων έντυπων και ραδιοφωνικών η τηλεοπτικών μέσων.
Αυτό όμως που είναι αδιανόητο, εάν τα πράγματα έχουν όπως έχουν αναφερθεί, είναι η σύλληψη ενός απλά ενδιάμεσου ο οποίος δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα γραφόμενα κάποιου τρίτου.
Με αυτή την λογική θα πρέπει να συλλαμβάνεται και υπεύθυνος του πρακτορείου που κάνει την διανομή του τύπου αλλά και γιατί όχι και ο περιπτεράς που πουλάει εφημερίδες!
Ακόμη περισσότερο θα πρέπει να διώκονται και όσοι πουλούν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα γιατί χωρίς δεν αυτά μπορώ να δω η να ακούσω τον Λαζόπουλο, τον Μητσικώστα τον Αναστασιάδη ,τον Πανούση η και τόσους άλλους που περνάνε γενεές 14 όλα τα πρόσωπα της επικαιρότητας.
Τέλος η μεγαλύτερη απορία μου είναι γιατί η σύλληψη.
Δηλαδή εάν εγώ θιγώ από ένα ανώνυμο δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και κάνω μήνυση θα πάνε αμέσως να συλλάβουν τον Φυντανίδη;

13 σχόλια:

  1. Τίποτα δεν είναι σοβαρό σ'αυτή την χώρα , τι άλλο μας μένει από το να σατυρίζουμε χωρίς φόβο και δέος ;
    την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..o πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται..νομιζω..καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπωσδήποτε φαρσοκωμωδία θυμίζει το σκηνικό. Ενας εισαγγελέας να παρίσταται στη σύλληψη της... νύφης για να τ' ακούσει η... πεθερά! Φαντάζομαι ένα ικανό αριθμό αστυνομικών πλήρως εξοπλισμένων να εισορμούν στο σπίτι του φουκαράκου που δούλευε ένα πρόγραμμα με επιδότηση του ΟΑΕΔ για ανέργους (κατά δήλωσή του), με χίλια προβλήματα στη πλάτη του (όπως όλοι μας σχεδόν), με το φόβο μη χάσει την πελατεία του, να συλλαμβάνεται με όρους ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ και να οδηγείται ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ (ούτε ο Πάσαρης να ήτανε), να του παίρνουν ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ (να τα συγκρίνουν με εκείνα του πληκτρολογίου άραγε?), να τον βάζουν να ξενυχτίσει ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ (για επιπλέον εκφοβισμό ή επειδή δεν είχε ταξί εκείνη την ώρα;), και, τελικά, να τον αφήνουν "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" -σε εισαγωγικά.

    Πόσο ελεύθερος είναι (νιώθει) ο Αντώνης έκτοτε;
    Πόσο ελεύθεροι είμαστε (νιώθουμε) εμείς οι υπόλοιποι, από τη στιγμή που το μάθαμε;


    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα ακόμα μένει η απορία.

    Αν τα γεγονότα όπως περιγράφονται στα διάφορα blog είναι αληθινά...

    Πως γίνεται ένας γραφικός να κινεί τον κρατικό μηχανισμό και να ταλαιπωρεί έναν αθώο την στιγμή που ο νόμος είναι σαφώς εναντίον του γραφικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. molis twra diavasa to thema ston ovi....apisteuto ti na pw....aparadekto mallon...einai kalyteros xarakthrismos....oso gia to fydanidh!ennoeitai!mh sou pw kai ton kwsta boulh...wx?mhpws me to boulh diapratw poiniko adikhma?
    ;P

    (sygnwmh gia ta greeklish!provlhma sto pc pou de xerw pws na lusw...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό εις την αγγλικήν, ονομάζεται third party liability -ευθύνες τρίτων;;;- και ναι κάποιος θα μπορούσε όντως να κάνει μήνυση στον περιπτερά που πουλάει εφημερίδες, ακόμη και σε αυτόν που έδωσε το μελάνι για να τυπωθούν. Τρέλα θα μου πεις...Ευτυχώς τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι τόσο τρελά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ellinida-
    Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
    Παραφράζοντας τον Κηλαϊδόνη -δεν μας τρομάζουν εμάς τα νέα ήθη...

    με το φεγγαρι αγκαλια-
    Καλώς ήρθες.
    Εαν τα πράγματα είναι όπως υποψιαζόμαστε μόνο πνιγμένος δεν είναι,κολυμπάει καλά στην ανθρώπινη ανοησία.

    rodia-
    Θέλω να ελπίζω ότι η έφοδος της αστυνομίας έγινε γιατί άλλο πράγμα έψαχναν η τους είχαν καταγγείλει ότι υπάρχει εκεί.Μου φαίνεται αδιανόητο να πήγαν για μια μήνυση οποιουδήποτε.

    chris-
    Αυτό λέω και γώ.

    pwlina-
    Μπούλης;Φτού κακά!!

    nemertes-
    Μόνο αν ο Γιοσάκης ήταν εξω ίσως να εύρισκε τον κατάλληλο δικαστή :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πάντως και ο Πανούσης που αναφέρεις, τραβήχτηκε στα δικαστήρια γιατί σατύριζε τον Νταλάρα και αν θυμάμαι καλά,στο δικαστήριο, του ζήτησαν να μη ξανααναφέρει το όνομα Νταλάρας. Κι εκείνος στο πρόγραμμά του,επειδή πολύ φοβήθηκε,το έλεγε 4-5 φορές μαζεμένες...Νταλάρας,Νταλάρας,Νταλάρας,Νταλάρας....και πολύ το φχαριστιόταν!!
    Και ο Λαζόπουλος δεν είχε τα ίδια τραβήγματα??
    Μήπως να αρχίσουν να ανησυχούν και οι κληρονόμοι.... του Αριστοφάνη??

    ..έχουμε πόλεμο ..μην το γελάς μωρό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικα δυσκολευομαι να δεχτω αυτη την καταντια.
    Ποιος θα το πιστεψει ρε παιδια πως ειμαστε ερμαια του καθε..... γραφικου.
    Αν το δουμε ομως λιγακι πιο ψυχραιμα και τον αντιμετωπισουμε σαν εναν ακομη τρελο του χωριου, ισως να πονεσουμε λιγοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέστα ! Αλλά τί γίνεται με αυτόν άνθρωπο που βρέθηκε ξαφνικά στα κάγκελα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. maika-
    Με τόν Πανούση είναι τελείως διαφορετικό.Ο Νταλάρας΄του έκανε μήνυση γιατί θεώρησε ότι τον εξύβρισε.Είναι απόλυτα θεμιτό δικαιωμα του.Δεν έκανε στις εφημερίδες που το έγραψαν.

    annamaria-
    Δεν πιστεύω ότι είμαστε έρμαια κανενός γραφικού.Η ιστορία δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχει λογική αυτή η χώρα! Πάει τελείωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. johny b. good-
    Πιστεύω ότι μπορεί στο τέλος να βγεί και από πάνω για ψευδή καταμήνυση.Αφού βεβαίως θα έχει ταλαιπωρηθεί προηγουμένως.

    debby-
    Ίσως αυτή η ιστορία να οδηγήσει σε ένα ξεκαθάρισμα των ευθυνών του καθενός στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή