Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΡΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ;



Εμπαθής ψηφοφόρος του λευκού επιδεικνύων εμπράκτως την εκτίμηση του προς τα κόμματα



Παρακολουθώ αυτές τις μέρες τις διάφορες απόψεις που γράφονται στην μπλογκόσφαιρα σχετικά με τις εκλογές.
Διαβάζεις λοιπόν πχ στα σχόλια του εξαιρετικού ποστ του π Όχι λευκά, όχι άκυρα, όχι αποχή! να γράφουν μερικοί:
..το συμφέρον κανενός κόμματος δεν συνάδει με τα δικά μου…
προς
το παρόν δεν υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα υπέρ των Ελλήνων να ψηφίσουμε…
η αποχή αποτελεί μια μη βίαιη επαναστατική πολιτική στη διάθεση του πολίτη που δεν τον εκφράζει το διαμορφωμένο κοινωνικό καθεστώς
.
Αυτό θα έχει κατά τον σχολιαστή ως αποτέλεσμα :Επομένως μια κυβέρνηση με ποσοστό αποχής έστω 80 τις εκατό ουσιαστικά είναι πολύ περιορισμένη ως προς την δράση της λόγω των κοινωνικών αναταραχών που a priori θα εκδηλωθούν.
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά κανένας από τους παραπάνω δεν μας λέει ΤΙ ΠΡΟΤEIΝΕΙ σαν εναλλακτική λύση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που υπάρχει στην χώρα μας.
Θεωρούν όλους τους πολιτικούς και όσους ασχολούνται με την πολιτική , άχρηστους, διεφθαρμένους και λαμόγια (λέξη που είναι και της μόδας!) ενώ αυτοί ζουν σε μία κοινωνία αγίων και συναναστρέφονται μόνο με άτομα τίμια, έξυπνα και δημιουργικά που προφανώς ήρθαν από τον Άρη τα οποία οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν τα έχουμε συναντήσει.
Πιθανώς λόγω αυτοσυγκράτησης και σεμνότητας δεν θέλουν να πουν ότι ,σαν τους περισσότερους Έλληνες , αν ήταν αυτοί στην εξουσία θα ήξεραν πολύ καλά τι να κάνουν.
Βέβαια μερικοί φωτισμένοι ηγέτες αυτό το έχουν πετύχει, όπως στο Πακιστάν, την Αίγυπτο, στα Εμιράτα, στην Λιβύη, η την Κούβα.
Επίσης αλλού κάποια φωτισμένη επίσης κάστα έχει την εξουσία όπως στην Κίνα η το Ιράν.
Το περίεργο όμως είναι ότι από όσους δεν βρίσκουν κανένα ικανό να ψηφίσουν δεν εκφράζεται η επιθυμία να πάνε να ζήσουν σε αυτές τις χώρες η να εφαρμόσουμε και εμείς εδώ ένα τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης.
Είναι δε χαρακτηριστικό, όπως έγραψα και πρόσφατα , ότι συνήθως αυτοί είναι και οι πρώτοι που θα διαμαρτυρηθούν ,και πολύ σωστά, για ότι στραβό γίνεται από αυτούς που κάποιοι άλλοι όμως θα έχουν εκλέξει.
Έτσι ως γνήσιοι Επιμηθείς μπορούν μετά να λένε με άνεση και με την ανωτερότητα του μη μετέχοντος–όλοι άχρηστοι είναι!
Από τόσα δε κόμματα από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά όταν δεν μπορεί κάποιος να βρει κάποιον να τον εκφράζει, έστω και όχι 100% αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό ,τότε μάλλον θα πρέπει να φτιάξει και αυτός ένα δικό του κόμμα !


Αισίως αυτό είναι το 200στό ποστ και θα προτιμούσα να περιέχει κάτι πιο προσωπικό αλλά η επικαιρότητα όμως έχει και αυτή τις δικές της ανάγκες.
Δεν πειράζει, θα είναι το επόμενο
.





18 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις απόψεις σου στο θέμα αυτό κύριε Αθεόφοβέ μας! Και στα δικά μου αυτιά ηχεί απαράδεκτο το να μην μπορούμε να βρούμε κανέναν καλύτερο από τους υπόλοιπους. Στο κάτω-κάτω δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για ΤΟΝ πολιτικό, για τον αλάνθαστο & σοφό ηγέτη. Γιατί έτσι πιθανότατα ...τους κάνουμε τη χάρη! Το θέμα είναι να ψηφίσουμε έστω, όποιον θεωρούμε κατά τί αξιότερο ή εντιμότερο. Πάντως να ψηφίσουμε!!!
    Ο άνθρωπος -ας μην ξεχνάμε- είναι από τη φύση του "πολιτικό όν"! Η αποχή θα ταίριαζε ίσως καλύτερα σε άβουλα όντα, όχι σε σκεπτόμενα & ευφυή... Το "λευκό" & για μένα είναι προσβολή, είναι απαξίωση του εαυτού μου, η αποχή στα αυτιά μου φαντάζει σαν καταδίκη του δικαιώματός μου να ψηφίζω... Ας μην είμαστε τόσο πια αφελείς!

    ΥΣ: Αν δε σε πειράζει, λέω να κάνω ένα post με παραπομπή σ΄αυτό το δικό σου. Μπορώ;

    Την Καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απόψεις μου για το θέμα είναι ξεκαθαρισμένες.
    Ο καθένας μπορεί να πάρει και να δημοσιεύσει είτε ολόκληρο ποστ είτε μέρος του, με την αυτονόητη υποχρέωση να αναφέρει από που το πήρε.
    Απλά όταν χρησιμοποιεί κανείς μεγάλο μέρος η όλοκληρο ποστ στο δικό του, ευγενικό είναι να ενημερώνει αυτόν που το έγραψε ότι το έκανε.
    Οι απλές παραπομπές σε κάποιο μπλογκ δεν χρειάζονται πιστεύω ούτε αυτό.
    Πως θα μπορούσα άλλωστε να σου αρνηθώ κάτι τέτοιο εκλεκτή μου δεσποσύνη; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα

    σε περιπτωσεις που ολοι οι πολιτικοι ειναι αχρηστοι , κανεις ικανος κτλ κτλ τοτε υπαρχει ο κινδυνος να εμφανιστει ενας σωτηρας να μας σωσει απο το αδιεξοδο ,

    επικινδυνα πραγματα αυτα , μαρκια απο μας , και ναι το προβλημα του νεοελληνα ειναι οτι εχει γνωμη για ολα και για ολους , λυσεις δεν μπορει να προτεινει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "..Από τόσα δε κόμματα από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά όταν δεν μπορεί κάποιος να βρει κάποιον να τον εκφράζει, έστω και όχι 100% αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό ,τότε μάλλον θα πρέπει να..."
    ...πάει σε κανέναν ψυχολόγο ή σε κανέναν οφθαλμίατρο!!
    Κλασική περίπτωση "απροσάρμοστου" θα είναι.
    Και μην ξεχνάμε ότι η καλλιέργεια κλίματος κατά πως το περιγράφεις "..Θεωρούν όλους τους πολιτικούς και όσους ασχολούνται με την πολιτική , άχρηστους, διεφθαρμένους και λαμόγια.." είναι επικίνδυνο και μόνο δεινά έχει προσφέρει στον τόπο μας.
    Με τρελαίνει η πολιτική σου άποψη αλλά χαίρομαι που έχεις το θάρρος και την διατυπώνεις.
    ( για να μπορώ να σου αλλάξω τα φώτα εάν κατά λάθος βγείτε κυβέρνηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας το μάθαιναν και στο σχολείο παλιά. Το λευκό δεν είναι ψήφος. Διαμαρτυρία είναι.......
    Να τα χιλιάσετε τα Post και νάστε καλά να γράφετε και μεις να σας απολαμβάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eparxiakosaloni-
    Εμ το πρόβλημα πάντα είναι οι λύσεις,στις διαπιστώσεις των προβλημάτων όλοι είναι ξεφτέρια.

    kapetanios-
    1-Εδώ στην πραγματική ζωή μου δεν δίστασα να πω την γνώμη μου ελεύθερα και μερικές φορές το πλήρωσα ακριβά,αλλά δεν το μετάνιωσα, στο μπλογκ θα διστάσω;
    2-Η μόνη πολιτική θέση που έχω εκφράσει είναι ότι όλοι πρέπει να ψηφίζουν εάν θέλουν μετα να τους βρίζουν με ήσυχη συνείδηση!
    Δεν έχω εκφέρει θέση υπέρ κάποιου κόμμματος πλήν της πλήρους αντίθεσης μου με την ΝΔ.

    zouzouna-
    Δεν είναι καν ούτε διαμαρτυρία, είναι απλά ψήφος υπέρ του πρώτου κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό πιστεύω εγώ (και νομίζω είναι το νόημα του άρθρου σου):
    Όσο "άχρηστοι, άπληστοι, διεφθαρμένοι κλπ κλπ κλπ είναι όλοι τους" κάποιος πρέπει να κυβερνά τη χώρα. Αν απορρίπτεις τους πάντες, καλό είναι να κάνεις δικό σου κόμμα, οπως επισημαίνεις.

    Είμαι υπέρ της άποψης "ψήφο στα μικρά κόμματα" και ουδέποτε έχω ψηφίσει μεγάλο κόμμα, όμως έχω μία απορία: εφόσον θέλουν να ηττηθεί ο δικομματισμός και να μην υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε μετεκλογική συνεργασία, τι ακριβώς προτείνουν; Απουσία κυβέρνησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα τα χιλιάσεις! Προς το παρόν βάζε κι εσύ κανα χεράκι (όταν επιστρέψει ο cyrusgeo θα βάλουμε και αυτό το ποστ σου ως λινκ στο δικό μας), γιατί μερικοί με ξελιγώσανε. Δεν ξέρω αν είδες ότι σήμερα εμφανίστηκε εμβριθής υποστηρίκτρια του λευκού, που εμμέσως με κατηγόρησε και για παραπληροφόρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ορθη η απορια του Αταιριαστου!

    Επισης θα με ενδιεφερε η γνωμη σου για το απιστευτης βλακειας αυτογκολ με την υποψηφιοτητα της υπερΦωφης!Ουτε ο Τζιγκερ τετοια αυτογκολ!

    Κατ'εμε,εαν μετα τοσων χρονων αμαρτωλο βιο,και μετα 3,5 χρονια στην αντιπολιτευση δειχνεις τοσο αλαζονικα την περιφρονηση σου στο Συνταγμα,δεν σου εχω καμια εμπιστοσυνη να κυβερνησεις και σου αξιζει να θαυμαζεις τον Βυρωνα για αλλα 4 χρονια υπουργο!(εμεις οι υπολοιποι τι φταιμε?)

    Οσο για το κυριως θεμα σου,φοβουμαι οτι οι "εξετασεις" που πρεπει καποιος να δωσει ειναι τοσο πολλες για να ανελιχθει στην κομματικη ιεραρχια οποιουδηποτε κομματος,οσες και οι αρνησεις του εαυτου του και οσων καποτε πιστευε,στις οποιες πρεπει να προβει.για να ανεβει ενα σκαλοπατι,ωστε οταν φτασει ψηλα,να ειναι ενας κλωνος αυτων που αρχικα πολεμουσε.

    Δεν περιμενω τιποτε απο κανενα κομματικο μηχανισμο.Ειμαι υπερ "της ασσυμμετρης αφυπνισης" των διπλανων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αταίριαστος-
    Τα μικρά κόμματα είναι όπως είναι και αναμενόμενο,υπερ της απλής αναλογικής.
    Από την άλλη λένε ότι δεν συνεργάζονται με κανένα !
    Εκεί είναι και ο παραλογισμός.
    Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να καταλήγει ο κόσμος να ενισχύειτον δικομματισμό κατά 80%.

    π-
    Τα διάβασα και δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να δώση πιό εμπεριστατωμένη απάντηση.
    Ακόμα και να γινόταν δεκτό το λευκό στα έγκυρα θα ήσαν στην Βουλή 2-3 λιγώτεροι βουλευτές.
    Ε,και;

    squarelogic-
    Το θέμα της Γεννηματά έχει για μένα ποικίλες όψεις.
    1-Την ασυνέπεια της ίδιας όταν δήλωνε ότι θα μείνει στην υπερνομαρχία για όλη την θητεία και δεν το κάνει όπως δεν το έκανε και η Ντόρα.
    2-Την πιθανή εμπλοκή του Αρειου Πάγου σε θέμα μάλλον αρμοδιότητας του εκλογοδικείου.
    3-Την αντιμετώπιση του νόμου με την κοινή λογική που σωστά δεν επιτρέπει την κάθοδο από τέτοιες θέσεις σαν υποψήφιοι κόμματος αλλά εκεί που μπορούν να επηρρεάσουν ψηφοφόρους.
    Ουτε η Γεννηματά ,ούτε ο Χηνοφώτης εκτίθενται σε ψηφοδέλτιο που να χρειάζονται σταυροδοσία.
    4-Η ανοησία του ΠΑΣΟΚ τόσο να την βάλει στο ψηφοδέλτιο όσο και με την ενασχόληση του τόσο διάστημα με αυτό το θέμα σε μία προεκλογική περίοδο που υπάρχουν τόσα άλλα σημαντικά θέματα.
    Χεστήκαμε αν θα είναι υποψήφια η όχι η Γεννηματά.
    Οσο για την ανέλιξη στα κόμματα έχεις σε ένα σημαντικό μέρος δίκιο.
    Αλλά πές μου,η ανέλιξη σε ένα κόμμα έχει μεγάλη διαφορά με την ανέλιξη ενός ατόμου πχ σε μία εταιρεία;
    Ειναι εκεί όλα ιδανικά;
    Και τα κόμματα όπως και οι εταιρείες είναι αντανάκλαση των δομών της ίδιας κοινωνίας που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αθεόφοβε, μπορεί να μη με φοβάσαι, άκουσέ με όμως. "Αν ηξεύρει το τί κάνει, ο μωρός αυτός λαός, να μν είμαι εγώ Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Χριστόδουλος όμως αν θυμάσαι μίλησε για την δεξιά του Κυρίου όταν μας βγήκε η θεόσταλτη αυτή κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάνε ένα test. Ζήτα από κάποιον που έχει αυτές τις ιδέες να σου πει την ιδεολογική διαφορά μεταξύ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ... θα εκπλαγείς με αυτό που θ' ακούσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχο άρθρο. Είναι αυτονόητη η συμφωνία μου. Αφήνω απλά την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. chris-
    Δεν θα εκπλαγώ,στην ίδια κοινωνία ζούμε.

    δείμος-
    Αν δεν σου άρεσε θα σε έστελνα σε κανένα ψυχίατρο! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό είναι αλήθεια. Το καλό είναι ότι θα τους είχα κοντά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δείμος-
    Μμ,σώθηκες αν τους έχεις κοντά σου!
    Έχεις δεί κανένα φυσιολογικό να γίνεται ψυχίατρος;
    (Ευτυχώς που δεν με διαβάζει ο κουμπάρος μου!)

    o kairos-
    Κακή πρόγνωση καιρού!
    Το έπομενο δεν ασχολείται με την πολιτική.
    Το μεθεπόμενο όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή