Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΑΤΕΡΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ;






Από μικρό παιδί δεν είχα καλές σχέσεις με τον αθλητισμό.

Ειδικότερα δε με το ποδόσφαιρο ακόμα θυμάμαι εκείνες τις καταθλιπτικές Δευτέρες στο σχολείο που αισθανόμουνα σαν την μύγα μεσ΄ το γάλα, γιατί το κύριο θέμα συζητήσεων εκείνη την ημέρα, ήσαν οι αγώνες του ποδοσφαίρου της Κυριακής. Ήμουνα από τους λίγους που ήσαν παντελώς άσχετοι από ποδόσφαιρο γιατί από τότε μέχρι σήμερα έχω βρεθεί σε γήπεδο μόνο για να παρακολουθήσω συναυλίες!

Σαν φοιτητής αναγκάστηκα να παρακολουθήσω αγώνες μπάσκετ στον "τάφο του Ινδού", ένα άθλιο γήπεδο σκέτο φούρνο κάτω από τις κερκίδες του Παναθηναϊκού, για να πάρω τις αναγκαίες παρουσίες για την γυμναστική που ήταν υποχρεωτική τα δύο πρώτα χρόνια του Πανεπιστημίου.(Γι΄αυτό και η γενιά μου έγινε τόσο καλλίγραμμη!)

Η κ. Αθεόφοβου που δεν ήθελε να υποβληθεί σε αυτό το τραγικά μαρτυρικό χαμάμ, αλλά ούτε από την άλλη μεριά να πάει στο γυμναστήριο να πάρει τις παρουσίες κανονικά κάνοντας σουηδική γυμναστική, αναγκάστηκε στο τέλος της χρονιάς για να πάρει την ρημάδα την υπογραφή, να συμμετάσχει σε ένα αγώνα δρόμου γύρω από τον λόφο του Αρδηττού!

Ως πιστός σύντροφος και συμπαραστάτης της από τότε σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής της , πήγα και παρακολούθησα αυτό το αξέχαστο θέαμα που ήταν ο γνήσιος ορισμός της λέξεως κλαυσίγελος!

Παρά τα πάνω από 20 κιλά κομψότερη από σήμερα, παντελώς αγύμναστη σε όλη της την ζωή, με αθλητικό σορτσάκι που είχε αγοράσει ειδικά για την περίσταση, ύστερα από τα πρώτα 200 μέτρα είχε ένα κοκκινοχαλκοπράσινο χρώμα, είχε γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα με την γλώσσα έξω ,και ήταν έτοιμη ως εμπροσθοβαρής, λόγω πλουσίου στήθους, να πέσει μπρούμυτα στο χώμα με σκοπό να μην ξανασηκωθεί , οπότε ο γυμναστής την λυπήθηκε και της υπέγραψε τις παρουσίες.

Έκτοτε κανείς από τους δυό μας δεν είχε καμία σχέση με αθλητισμό ή με αθλητικές γενικότερα εκδηλώσεις.

Έπρεπε να έρθει η εποχή του Γκάλη για να αρχίσω να παρακολουθώ τους αγώνες του μπάσκετ με ενδιαφέρον, επειδή θαύμαζα αυτόν τον ιδιοφυή εγκέφαλο που είχε ο ανεπανάληπτος αυτός παίκτης, εγκέφαλος οποίος κατάφερνε να δίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου τις σωστές εντολές στο μυϊκό του σύστημα με τα καταπληκτικά αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε .

Όλο αυτό το πτωχό αθλητικό μου παρελθόν μου ξαναήρθε στην μνήμη διαβάζοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες που συγκλονίζουν σήμερα την Ελλάδα, και οι οποίες προκαλούν γενικότερη αίσθηση στον κόσμο με όλη αυτή την αναδυόμενη δυσωδία από τον ποδοσφαιρικό υπόκοσμο.

Παρά το ότι είμαι φανατικός εφημεριδοφάγος ξεκοκαλίζοντας με ιδεοψυχαναγκασμό όλες τις σελίδες, αισθάνομαι μεγάλη ευχαρίστηση όταν φτάνω στα αθλητικά γιατί τα προσπερνώ ταχύτατα καθώς δεν με ενδιαφέρουν, τελειώνοντας έτσι ουσιαστικά την εφημερίδα.

Επίσης και σαν φυσικό επακόλουθο της πλήρους άγνοιας μου για τα ποδοσφαιρικά, δεν είχα ποτέ καμία σχέση με Προπο και με όλα αυτά τα σχετικά στοιχήματα που υπάρχουν

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι δεν έχω την στοιχειώδη γνώση όλων των σχετικών με το ποδόσφαιρο, από χρόνια ήμουν πεπεισμένος ότι σχεδόν όλο αυτό το κύκλωμα είναι βρωμερό, τελείως διεφθαρμένο και ύποπτο.

Την εντύπωση δε αυτή μου την εδραίωνε απλά και μόνο όταν έβλεπα στην τηλεόραση τις ευγενείς και πνευματώδεις αυτές φάτσες των διαφόρων παραγόντων και ιδιοκτητών των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οπότε δεν αισθάνθηκα καμιά έκπληξη όταν βγήκε τώρα στην φόρα όλο αυτό το κύκλωμα της Σούπερ Λίγδας όπως προσφυώς έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Όταν όμως εγώ ο άσχετος από χρόνια ήμουνα σίγουρος για την βρωμιά όλου αυτού του συρφετού και για το στήσιμο τόσων αγώνων, όλος αυτός ο κόσμος που είναι ποδοσφαιρόφιλος δεν τα γνώριζε και περίμενε τις πρόσφατες αποκαλύψεις για να αντιληφθεί τι γίνεται μπροστά στα μάτια του τόσα χρόνια;

Δυστυχώς και τα γνώριζε και τα συζητούσε αλλά, όπως θα διαβάσετε σε ένα άλλο ποστ που σύντομα θα δημοσιεύσω, όπως είχε πει και ένας κυβερνητικός επίτροπος πριν από 85 και πλέον χρόνια, θεωρούσε πως -η σκοπιμότης είναι και η νομιμότης!

Αυτό σημαίνει πως η πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων είναι το ίδιο ηθικά διαβρωμένη όσο και οι ηγεσίες των ομάδων γιατί δεν είναι τελικά φίλαθλοι αλλά οπαδοί και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νίκη της ομάδας τους με κάθε τρόπο.

Η αντίληψη δε αυτή είναι τόσο πολύ εδραιωμένη σε ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού ώστε ολόκληρες πόλεις όπως η Λάρισα πχ πριν μερικά χρόνια να ξεσηκώνεται και να αποκλείει την μισή Ελλάδα από την άλλη για 5 ολόκληρες μέρες για να υποστηρίξει την τοπική ομάδα!

Η ομάδα έτσι αποκτά έτσι μια υπερβατική οντότητα στο μυαλό τους ώστε η νίκη της δεν έχει σχέση ούτε με την ικανότητα των παικτών της αλλά ούτε με την ηθική ή την νομιμότητα αλλά απλά αποτελεί αυτοσκοπό.

Έτσι δεν τους ενδιαφέρει ποιός θα είναι πρόεδρος της ομάδας φτάνει αυτός να εκπληρώσει την μοναδική τους επιθυμία για νικηφόρα αποτελέσματα της ομάδας τους, με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο.



Αυτή ακριβώς την προσδοκία των οπαδών, από χρόνια την έχουν αντιληφθεί οι διάφοροι επιτήδειοι τύποι όπως πχ ο Κοσκωτάς, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι αναλαμβάνοντας μια ομάδα αποκτούν πάραυτα και μια μεγάλη φυλή οπαδών που θα τους προασπίζει από επιθέσεις αντιπάλων στα προσωπικά τους συμφέροντα, τοποθετώντας τους επίσης στο απυρόβλητο από μεγάλο μέρος του τύπου και των ΜΜΕ που δεν επιθυμούν να δυσαρεστήσουν την φανατική και τυφλή αυτή φυλή .

Έτσι όταν ο Κοσκωτάς που ανάφερα προηγουμένως, ανέλαβε τον Ολυμπιακό, δεν είδα κανένα από τους οπαδούς του να αναρωτιέται που βρήκε τα χρήματα, αλλά αντίθετα είδα μισό εκατομμύριο κόσμο να είναι στην υποδοχή του Ντέταρι στον Πειραιά που η μεταγραφή του στοίχισε, μόνο(!) 1.100.000.000 (ένα δισεκατομμύριο εκατό εκατομμύρια δραχμές) .Με τον τρόπο όμως αυτό κατάφερε να χρησιμοποιήσει τους πολυπληθείς οπαδούς του, σαν ουσιαστική ασπίδα για την επιδίωξη των επιχειρηματικών στόχων που είχε βάλει και τους οποίους θα πετύχαινε αν δεν έμπλεκε στο άλλο συζητήσιμο κύκλωμα του τύπου .

Βέβαια μπροστά στους σημερινούς κατηγορούμενους ο Κοσκωτάς ήταν μεν ευφυής κομπιναδόρος αλλά δεν ανήκε στον υπόκοσμο.

Το σημερινό πάνθεον των μπουμπουκιών που ακούμε τις μεταξύ τους σπινθηροβόλες και σοφιστικέ συνδιαλέξεις για το στήσιμο αγώνων, σαφώς ανήκουν σε αυτόν και γνωρίζουν πως να συντηρούν και να υποθάλπουν τις συμμορίες των οπαδών των ομάδων τους που αλληλοσκοτώνονται με τους αντιπάλους τους στα γήπεδα. Είναι αυτονόητο πως και οι συρφετοί αυτοί τέτοιους προέδρους θέλουν .

Ο ευρύτερος όμως κύκλος των φιλάθλων χαμπάρι δεν έπαιρνε τι σόι είναι αυτοί οι πρόεδροι και το ότι πολλοί αγώνες είναι στημένοι;

'Η μήπως δεν ήξερε για τους διάφορους ημίθεους με τα κοντά παντελονάκια ,το αξίωμα πως - ότι και να κάνουν οι απέξω, αν δεν βρίσκονται στο κόλπο αυτοί που πατούν χορτάρι δεν μπορεί να "στηθεί" αγώνας ;

Σαφώς και τα ήξερε αλλά για το καλό της ομάδας, όπως οι θρησκόληπτοι για το καλό της εκκλησίας, έκανε μόκο φτάνει η ομάδα να κέρδιζε για να μπορεί να καμαρώνει για την ομαδάρα του και την προεδράρα της στο καφενείο του.

Βέβαια και η πολιτεία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της όταν χάριζε απλόχερα τα δις στις διάφορες ποδοσφαιρικές εταιρείες για να τα έχει καλά με τα πλήθη των φανατικών οπαδών που η πολιτική τους τοποθέτηση έρχεται μετά ομαδάρα.

Η ποδοσφαιρική σαπίλα είναι η πιο εμφανής εκδήλωση της σήψης μιας κοινωνίας που βρίσκεται όπως η Ελληνική σε ουσιαστική παρακμή.

Η μόνη ελπίδα που εμφανίστηκε με αυτή την υπόθεση είναι οι δύο αξιοθαύμαστες εισαγγελείς που δεν δίστασαν να τα βάλουν και να ξεσκεπάσουν αυτά τα κυκλώματα που πολλοί τα υποψιαζόντουσαν αλλά κανείς δεν τόλμαγε να βάλει μέχρι σήμερα το χέρι του επί τον τύπον των ήλων.

Εύχομαι αυτή την φορά το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο με την ουσιαστική κάθαρση του όλου κυκλώματος ώστε πλέον όλοι όσοι αγαπούν αυτό το άθλημα, και είναι βέβαια πρώτα φίλαθλοι και μετά οπαδοί, να μπορούν να πάνε με τα παιδιά τους να απολαύσουν ένα αγώνα και όταν χάνει η ομάδα τους φεύγοντας να μην πλακώνονται στο ξύλο με τους αντιπάλους αλλά να λένε χαμογελώντας αυτό που λένε αλλού, It' s only a game!

23 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Αθεόφοβε,
    Επειδή ενδεχομένως να διαβάσουν το άρθρο σου οι οπαδοί, ΠΑΟΚτζίδες και λοιποί, επέτρεψέ μου να μεταφράσω:

    Εν ολίγοις:

    Ουουγκ, ρε, ουγκα ουγκα νι ντι πρρρρρ... πρρρρ.. ρε.
    Ναι, ρε, ΜΠΑΟΚ. Τρρρ μπρρρρρ ου ου ουγκα, ντι ντι ντι ουστ. Ρε. Γκολ!

    Ευχαριστώ

    Ο ξενιτεμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι μούτρα που έχουν όλοι τους... οι σχέσεις μου με το ποδόσφαιρο από τότε που σταμάτησα να φορώ ο ίδιος κοντά παντελονάκια και να παίζω τερματοφύλακας στη γειτονιά (λόγω τεμπελιάς η πιο ταιριαστή μου θέση) παρομοίως 'πάγωσαν' και δεν ξανασχολήθηκα. Ο μοναδικός αγώνας που παρακολούθησα στη ζωή μου για λόγους κοινωνικής ενσωμάτωσης ήταν, θυμάμαι, μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ουγγρικής Χόνβεντ στο Ολυμπιακό Στάδιο τέλη δεκαετίας του '80. Άσχετος καθώς ήμουν, όταν πετάχτηκα όπως έκαναν κι οι άλλοι για να πανηγυρίσω ένα γκολ, σκάλωσαν τα πόδια μου στο κάθισμα και παραλίγο να τραυματιστώ σοβαρά!

    Θυμάμαι σχετικά έλεγε ο Κορνήλιος Καστοριάδης ότι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο σαν πολιτική (με τη σοβαρότητα, τον φανατισμό, που θα άρμοζαν στην πολιτική) και την πολιτική (κυρίως το ντέρμπι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) σαν ποδόσφαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστος ο παιχτης! Το μονο που εχω να προσθεσω ειναι για τις φωτο: Κοψε φατσες και βγαλε συμπερασμα!!

    (σαν βαζελος, αλλα ουχι φανατιλα νμζ πως κ τα μουτρα του Πατερα κολλανε διπλα σε αυτους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αναγνώστες σου τα χουν μπερδέψει , λογικό είναι καμιά σχέση με Θεσσαλονίκη ή ποδόσφαιρο δεν έχουν όσοι βλέπουν στις φωτογραφίες φανατικούς , σαν ΠΑΟΚτζης και γω από παιδάκι , έχω να σε/τους πληροφορήσω ότι αυτό που βλέπουν είναι χιούμορ , οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι απ τους ελάχιστους που σε κάνουν να γελάς , βγάζουν συνθήματα και ατάκες αυθόρμητα , άλλη ράτσα ανθρώπων , αν ανήκεις στη ράτσα τους... καταλαβαίνεις , αν όχι τότε τους παρεξηγείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτή η μανία των Παογκτζήδων προς αυτοευνουχισμόν και αυτοϊκανοποίησιν , ομολογώ πως δεν την καταλαβαίνω.Ας μη τους χαλάμε το χατηρι όμως...
    Παρόλο που εγώ είχα σχέσι με τον αθλητισμό,και παρότι ο συχωρεμένος ο πατέρας μου μας έδωσε τη χαρά (εμένα και του αδερφού μου) να παρευρεθούμε σε τελικούς στο καλλιμάρμαρο ,μεγαλώνοντας το μόνο που μου έμεινε από το ποδόσφαιρο ήταν η βρώμα ,που αντιλαμβανόμουνα και από μακρυά η νοικοκυρά ,και κάτι υπέρογκα ποσά που πληρώνανε χωρίς λόγο σε διάφορους γιά να κλωτσάνε μιά μπάλα.
    Οπότε τίποτα δε μου λέει η .... αποκάλυψις.
    (Γιά τον Γκάλη, συμφωνούμε απολύτως στους χαρακτηρισμούς .Η τέλεια αρμονία σε παίχτη.
    Και πολύ καλύτερος από τον Πετροβιτς. )

    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, μέσα στους λίγους άσχετους με το ποδόσφαιρο γράψε κι εμένα. Διάβαζα τις πρώτες παραγράφους της ανάρτησης και νόμισα ότι τις είχα γράψε εγώ!
    Άσχετο (που λένε και στο χωριό μου), αυτοί οι τέσσερις που έχεις πρώτη θέση στην ανάρτηση, ποιοί είναι; Αλήθεια λέω, δεν τους ξέρω. Ειδικά ο πρώτος με το πούρο είναι όλα τα λεφτά!

    Όλοι τα ξέρανε κι όλοι κάνανε την πάπια. Γιατί μήπως θα τιμωρηθεί κανείς; Αφού το σύστημα τους αναζητά αυτούς τους ανθρώπους. Κι αν τους ξηλώσεις αυτούς, άλλοι τόσοι θα ξεπηδήσουν από το πουθενά και θα κάνουν ακόμα χειρότερα. Η λύση πρέπει να είναι ριζοσπαστική, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ξενιτεμένος-
    Ευχαριστώ πολύ για την μετάφραση!

    gerasimos-
    Νομίζω πως και μόνο τις φωτογραφίες να είχα βάλει θα ήταν πλήρως κατανοητός ο τίτλος!

    Zaphod-
    Δεν είμαι τόσο προωθημένος στα ποδοσφαιρικά και βρήκα μόνο τις φάτσες που ασχολείται η δικαιοσύνη.

    eparxiakosaloni2-
    Δηλαδή μπορούμε να δούμε με κανένα T-shirt τον μονογενή σου που να γράφει-Είμαι και θα μείνω μοναχογιός γιατί ο πατέρας μου είπε πως δεν θα ξαναγαμήσει ποτέ του γιατί τον έκοψε για την ΠΑΟΚΑΡΑ!

    demetrat-
    Τι μου θύμισες τώρα με το καλλιμάρμαρο!
    Μα Κυριακή βραδάκι επί δικτατορίας βρισκόμαστε στο Μοναστηράκι και βλέπαμε να έρχονται από πάνω μεγάλα πλήθη κόσμου που παρά το ότι δεν έδειχναν να αποτελούν το σύνηθες κοινό των βιβλιοπωλείων κρατούσαν όλοι και από μερικά βιβλία στο χέρι!
    Όταν πλησίασαν λύθηκε το μυστήριο.
    Ερχόντουσαν από το καλλιμάρμαρο από κάποια γιορτή της χούντας και τα βιβλία που κράταγαν ήταν το Πιστεύω του Παπαδόπουλου!

    teleytaios-
    Ο πουροφέρων είναι ο επονομαζόμενος Μάκαρος ή Μπιγκ Μακ κατά κόσμον Ψωμιάδης καταζητούμενος.
    Οι επόμενοι κατά σειράν είναι- τα παιδιά, τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά που έλεγε ο Κοινούσης, Μπέος, Μαρινάκης και Τσακαγιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι και θα μείνω μοναχογιός γιατί ο πατέρας μου είπε ότι θα μου κάνει αδερφάκι με το που πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα ,
    αυτό παίζει να το δεις σε μπλουζάκι του μικρού .

    Επίσης , άρρωστος ΠΑΟΚτζης , στα τελευταία του , πετά ότι έχει το σπίτι μέσα από φωτογραφίες , λάβαρα της ομάδας και το γεμίζει με σύμβολα του Άρη , μέχρι και το δωμάτιο έβαψε κίτρινο , περιμένει το θάνατο με κασκόλ του Άρη , οι δικοί του έχουν σοκαριστεί , αλλά δεν λένε τίποτα , πριν ξεψυχήσει , τους μαζεύει όλους γύρω του και λέει "πεθαίνω , ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ " .

    Χιούμορ είναι , το ότι είναι ακραίο χιούμορ , ιδιαίτερο , περίεργο για τους άλλους , το κατανοώ .

    Τώρα ότι υπάρχουν παντού βλαμμένα είναι γεγονός , αυτό δεν αλλάζει και δεν θ αλλάξει ποτέ , απλά ελπίζω κάποια στιγμή τα βλαμμένα να απομονωθούν και να απομακρυνθούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά είναι τα καλόπαιδα που ακούω τόσες μέρες; Είναι όλοι διαλεγμένες φάτσες. Ειδικά ο "Μπιγκ Μακ" (!) είναι λες και βγήκε από κινηματογραφική ταινία! (Το Νονό ας πούμε;)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. eparxiakosaloni2-
    Κατάλαβα,μοναχογιός θα μείνει!
    Δεν πειράζει και εγώ μοναχογιός είμαι αν και ο πατέρας μου δεν ήταν καν φίλαθλος!

    teleytaios-
    Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο ποδόσφαιρο κυριολεκτικώς η Πολιτεία ανέθεσε στα άγρια να φυλάνε τα ήμερα!
    Δείτε την συμπεριφορά των Αθλητικών Αρχών, της διαιτησίας, της λεγομένης αθλητικής "Δικαιοσύνης" (αλλά ίσως και της εποπτεύουσας Δικαιοσύνης), την μεταξύ τους διαπλοκή των Αρχών αυτών και θα αναρωτηθείτε γιατί μόνον αυτά, και όχι περισσότερα, συνέβησαν!
    Και δείτε στην Τουρκία, μία Χώρα στην οποία αποδεικνύεται ότι υπάρχει και Αστυνομία και Δικαιοσύνη, χθες ενώπιον των καμερών να συλλαμβάνεται και σιδηροδέσμιος να κρατείται ο Πρόεδρος της πρωταθλήτριας, ύποπτος για πολύ μικρότερα αδικήματα των καταγγελλομένων στην Ελλάδα. Ούτε Αρχή προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, ούτε τίποτε άλλο ηχηρό παρόμοιο!. Κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον τερματοφύλακα αντιπάλου ομάδος. Βραχιόλια και μέσα. Και η Πρωταθλήτρια πάει για υποβιβασμό!
    Διαβάσαμε ότι σε κασέτα της δικογραφίας κάποιος από τους ενεχομένους φέρεται να συνομιλεί με κορυφαίο παράγοντα και να του λέει για τον κ. Α. Κούγια « Εντάξει… δεν πρέπει να φάει πέντε σκαμπίλια» (δηλ. σφαίρες) «στα πόδια τώρα… τέλος πάντων… ξέρεις κάτι; Μην μασάς… μην του κάνεις καμιά χάρη τώρα με τον μαλ…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αθεόφοβε είσαι αφελής αν πιστεύεις πως θα αλλάξει κάτι στον χώρο. Αύριο θα ξεχαστεί. Θυμήσου τι είχε γίνει πριν μερικά χρόνια με τους παπάδες. Άλλαξε τίποτα; Η βρώμα δεν φεύγει με δυο εισαγγελείς και μερικές κασέτες. Την οσμή του σάπιου την χρειάζονται οι εξουσίες όπως οι θεοί την τσίκνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα απέδιδα τα "εύσημα" και στην κυβέρνηση, η οποία εποίησε την ανάγκη φιλοτιμία βεβαίως, βεβαίως, στις δύσκολες μέρες που ζει....

    Οι εισαγγελείς, άξιες κατά τα άλλα, δεν θα κατάφερναν τίποτα αν ο ΓΑΠ δεν τις παραχωρούσε το "υπερόπλο" που ακούει στο όνομα "κοριός της ΕΥΠ", και για να δοθεί ένα τέτοιο "όπλο" , πράγμα "επικίνδυνο" αν βρεθεί σε ακατάλληλα χέρια, μόνο ο πρωθυπουργός αποφασίζει...

    "Άξιον απορίας" είναι γιατί δεν χρησιμοποιούν τον "κοριό" για τις προμήθειες των νοσοκομείων και του δημοσίου γενικότερα...να γελάσουμε λιγάκι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΑΡΔΑΚΑΣ -
    Τίποτα πια δεν με εκπλήσσει σε αυτή την χώρα ! Ακόμα και ο Κούγιας να βρεθεί τελικά ότι ήταν υποψήφιο θύμα του κυκλώματος γιατί φρόντιζε για την κάθαρση του ποδοσφαίρου!

    Eleni K.-
    Οι παπάδες είχαν τότε τον Χριστόδουλο που ήταν πιτσούλα ,και σαν την γάτα ήξερε να σκεπάζει τα σκατά της εκκλησίας και τα δικά του.
    Εδώ δεν βλέπω να έχουν κάποιο αντίστοιχο για να το κάνει.

    glam -
    Προφανώς από ότι φαίνεται η απόφαση για κάθαρση έχει δοθεί από ψηλά.
    Πάντως για τις προμήθειες των νοσοκομείων δεν χρειάζεται κοριός γιατί είναι γνωστό πως γίνονται οι υπερκοστολογήσεις και ποιοί είναι υπεύθυνοι γι΄ αυτό.
    Τα έχει γράψει λεπτομερώς και με χιούμορ ο Έρμιππος και έχω βάλει τα σχετικά λινκ στο ποστ μου ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. α τώρα που βλέπω τη φάτσα του Ψωμιάδη .
    Θυμήθηκα πρίν χρόνια που τον είχαν καταδικάσει δε θυμάμαι γιά τί.Και μόλις βγήκε η απόφαση κάτι χρόνια φυλακή.. Τον χώσανε στο Σωτηρία , από όπου βγήκε με χαρτί σοβαρής πνευμονοπάθειας, και φωτογραφήθηκε στην έξοδό του (λόγω ανηκέστου βλάβης) με την πουράκλα στο στόμα.
    Σιγά τι έγινε!!Απλώς, επειδή δε μπορούνε να καθαρίσουνε τα δικές τους κοπριές οι βολευτάδες,καθαρίζουνε απάνω απάνω (όπως λέμε οι νοικοκυρές ) τα εύκολα.
    Μπας και βολέψουνε τον θυμό του κόσμου..
    Αυτά τα περίεργα βαλιτσάκια με τους κοριούς γιατί δεν τα στήνανε να προλάβουν τον Χριστοφοράκο άραγε;ή τον Τσουκάτο; Να δούμε και με ποιούς μιλάγανε βρε αδερφέ.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. demetrat-
    Αντιγράφω από εδώ προς ενημέρωση σου τότε που ο Λαλιώτης κατάφερε να καταδικαστεί αλλά βέβαια να μην μπεί στη φυλακή! :
    http://patrinaki.blogspot.com/2011/06/blog-post_2168.html
    Η πρώτη καταδίκη του Ψωμιάδη ήρθε, στις 2.4.1989 από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, που τον τιμώρησε ερήμην αυτόν και τη σύζυγό του Ελένη Σταμέλου με φυλάκιση δύο χρόνων για «υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως», μετά από καταγγελία της συνεταίρου τους σε επιχείρηση εμπορίας τουριστικών ειδών και χρυσού, Γεωργίας Βένδρα.
    Το 1995 γίνεται εκδότης της εφημερίδας Το Όνομα και ξεσπά τεράστια κόντρα με τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, αφού σε δημοσίευμα της εφημερίδας του Ψωμιάδη κατηγορούσε το Λαλιώτη ότι δωροδοκήθηκε με 4,5 δισ. δρχ. για να αναθέσει την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων σε γερμανική εταιρεία, μάλιστα δημοσίευε και σχετικό έγγραφο. Τον Ιούνιο του 2001 στο δικαστήριο αποδεικνύεται η πλαστογραφία του εγγράφου που παρουσίασε και καταδικάζεται σε φυλάκιση τριών χρόνων για συκοφαντική δυσφήμηση και 26 μηνών για ψευδή καταμήνυση.«Λειτουργούσε σαν βαποράκι σκευωρών με πρόθεση να εξυπηρετήσει τις άνομες συναλλαγές του με οικονομικά συμφέροντα» καταγγέλλει τότε ο Κ. Λαλιώτης. Το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο Ψωμιάδης έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και έμεινε ελεύθερος εξαγοράζοντας το υπόλοιπο της ποινής.
    Τον Οκτώβριο του 2002 κάθεται εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου. Καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών, αλλά ούτε και αυτή τη φορά περνάει την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού. Επικαλούμενος προβλήματα υγείας νοσηλεύεται για λίγες ημέρες φρουρούμενος στο νοσοκομείο Σωτηρία. Στο διάστημα αυτό το Πενταμελές Εφετείο αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής του, δεχόμενο ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας «Για να είναι έξω έχουν συνεργήσει και γιατροί και λειτουργοί της δικαιοσύνης» δηλώνει ο Κ. Λαλιώτης, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα ο Ψωμιάδης γίνεται... περδίκι μόλις εκδόθηκε η απόφαση αναστολής εκτέλεσης της ποινής ώσπου να εκδικαστεί η έφεσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο χώρος του ποδοσφαίρου πάντα συγκέντρωνε τύπους που δεν ήταν ακριβώς και ...του κολλεγίου!
    Ακόμα κι αν ο μεγαλοπαράγων είχε αγαθές προθέσεις,πάντα βρίσκονταν άνθρωποι της πιάτσας να τον διαφωτίσουν(για ίδιον συμφέρον βεβαίως) οτι "δεν γίνονται έτσι τα πράγματα",και ότι πρέπει να επηρεάσει το παρασκήνιο με άφθονο μαύρο χρήμα.
    Απ τα χρόνια του οξύθυμου Καπετάνιου(Γ.Βαρδινογιάννη) ο οποίος μπορεί να είχε μπουκάρει ορισμένες φορές αλλά χωρίς να στήνει αγώνες(απόδειξη και τα ελάχιστα πρωταθλήματα που κέρδισε στα χρόνια της ακμής του),περάσαμε στα pampers του Κοσκωτά,και μετά ολιγόχρονο διάλειμμα στην Παράγκα Α,των Κόκκαλη-θ.Μητρόπουλου,που αποσκοπούσε στην εξασφάλιση με κάθε τρόπο του τίτλου και κατά συνέπεια στα εγγυημένα χρήματα του εν τω μεταξύ δημιουργηθέντος Τσάμπιονς Ληγκ.
    Ε,απ όταν προστέθηκε και το Στοίχημα,ήταν βέβαιο οτι και ο κοινός υπόκοσμος,ακόμα και καταδικασμένος(Big Mac/Achilles),θα έβρισκε κάθε δυνατό τρόπο να είναι στο παιχνίδι,ακόμα κι αλλάζοντας πόλεις και ομάδες σαν ...πουκάμισα.
    Δυστυχώς,ο χώρος του ποδοσφαίρου υπήρξε καθρέφτης της γενικευμένης Ανομίας που "επιτρεπόταν" σε αρκετούς τομέίς της ζωής,μιας έτσι κι αλλιώς,ξεχαρβάλωτης χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. squarelogic-
    Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις και έχεις από ότι βλέπω και καλύτερη από ένα γνώση του θέματος.
    Απλά ελπίζω ότι μερικές φορές αυτά τα κυκλώματα έχουν την ατυχία να πέφτουν στα χέρια μερικών δικαστικών που έχουν την όρεξη, την ξεροκεφαλιά και το πείσμα ώστε να μην κωλώσουν μπροστά στις διάφορες και ποικίλες πιέσεις που σίγουρα θα δέχονται.
    Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις μου έρχεται στο μυαλό ο Σαρτζετάκης που ως ένας νεαρός ανακριτής ξεσκέπασε όλο το παρακράτος της δεξιάς καμαρίλας της Θεσσαλονίκης παρά τις πιέσεις που είχε δεχθεί ακόμα και από τον Κόλλια τον πρώτο μετέπειτα πρωθυπουργό της χούντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχώς Αθεόφοβε δεν πέφτουν πολύ συχνά στα χέρια ξεροκέφαλων νεαρών διακδτικών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα πείτε μου...
    Σε μια θεωρητική κινηματογραφική μεταφορά της πολύκροτης υπόθεσης ποιοί ηθοποιοί θα μπορούσαν να
    υποκριθούν-επάξια- τις ανωτέρω μούρες?

    Ποιός να συγκριθεί με τον original Μάκαρο?
    Μόνο τον ΝτεΝίρο θα μπορούσα να φαντασθώ αλλά του λείπει το επιβλητικό παράστημα(ο Μάκαρος είναι 2μετρος πρώην πυγμάχος...)
    Ποιός να παίξει τον Αχιλλέα Μπέο?
    Ο Joe Pesci ενδεχομένως να πλειοδοτούσε σε δολοφονική κυνικότητα,αλλά του λείπει η αβίαστη επιβολή του εύσωμου Αχιλλέως...
    Για την demented μπεμπεδόφατσα του Μαρινάκη,ιδίως με το μούσι,θάπρεπε να ψάξει κανείς μεταξύ των ανθυποπριγκήπων της σαουδαραβικής αυλής,για να βρει τον σωστό συνδυασμό πάχους,χρήματος και τυφλής πίστης...
    Ο Τσακογιάννης είναι ίδιος ο Ντε Νίρο στα νιάτα του,στο πιο τετράγωνο.Δε λέω πολλά γιατί μοιράζει...μολύβι!
    Αρα ο υπεύθυνος εν;oς τέτοιου κάστιγκ θάκανε οτι μπορούσε για να εξασφαλίσει τους original πρωταγωνιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είδατε τι κάνει ο συνδυασμός ποδοσφαιροφιλου και σινεφίλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. squarelogic-
    Μια και μου κέντρισες το σινεφίλ ενδιαφέρον μου οι δικές μου προτάσεις για ηθοποιούς είναι οι εξής:
    Μάκαρος, θα ήταν ιδανικός ο μακαρίτης ο Άντονυ Κουήν. Από τους εν ζωή μάλλον Μπαρδέμ.
    Μπέος, ιδανικός θα ήταν ο Αντώνης Λουδάρος !
    Μαρινάκης, ο μακαρίτης Ζήρο Μοστέλ και από τους εν ζωή ο Ζακ Γαλιφιανάκης
    Τσακαγιάννης, σαφώς ο Ντε Νίρο που είναι μοναδικός στο να αλλάζει φάτσα χωρίς ιδιαίτερη μεταμφίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αντονυ Κουήν,ΟΚ από αγέρωχο ύφος,αλλά παράστημα?
    Πουράκλα? Να περπατά και να υποκλίνονται και οι φωτιστικοί στύλοι?

    Ε,οχι και Μπέος ο μπεμπέ Λουδάρος...αυτός παίζει όλο το γιόκα της μαμάς!Αν δε βρεις καλύτερη πρόταση δεν σε κάνω συμπαραγωγό!

    Ο Μοστέλ μου διαφεύγει,και ο Ζακ Γαλυφιανάκης θα έσκαγε μόνος του στα γέλια αν έπρεπε να βγει τσαντισμένος σα να επρόκειτο για την συντέλεια του κόσμου επειδή κάποιος διαιτητής έδωσε στραβά ένα φάουλ ή ένα πέναλτυ!

    Περιμένω υποψηφιότητες κι απ την υπόλοιπη παρέα...ευχάριστη απόδραση απ την ζοφερή μας πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή