Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ




Μετά την ολοήμερη ενημέρωση που φάγαμε στην μάπα χθες, από τους διάφορους επαΐοντες δημοσιογράφους και τους ποικιλόχρωμους πολιτικούς που είχαν μπερδέψει τα μπούτια τους και έλεγε ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, δεν θα μπορούσα να μην καταθέσω και εγώ την  πολύτιμη και βαρύνουσα γνώμη μου για το αλισβερίσι που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής.
Ο μεν ΓΑΠ πέτυχε τελικά την πύρρεια νίκη του να αναγκάσει τον Σαμαρά να πει αυτό που θα τον οδηγήσει και αυτόν να συμπεριληφθεί μαζί του, στους προδότες, Τσολάκογλους , κουίσλιγκ και σε όλα αυτά τα εύοσμα κοσμητικά επίθετα που με χαρακτηριστική ευκολία οι μισοί Έλληνες χαρακτηρίζουν τους άλλους μισούς, δηλαδή πως θα ψηφίσει το κούρεμα με όλα τα συναφή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.
Βέβαια ο Σαμαράς ψέλλισε πως: Προφανώς, διατηρούμε τις διαφωνίες μας με τα μέτρα πολιτικής που σήμερα εφαρμόζονται. Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά με το μίγμα της πολιτικής που μας έχει, άλλωστε, οδηγήσει μακριά από τους στόχους αυτούς.
Βέβαια δεν μας εξήγησε τι σημαίνει αυτό το μίγμα πολιτικής αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
 Θα μας το εξηγήσει με την γνωστή σαφήνεια του λόγου του ο Πολύδωρας.
Ο ΓΑΠ δε εκεί που όλοι τον περίμεναν να παραιτηθεί ,αυτός άρχισε να σφυρίζει αδιάφορα και να μας λέει για την ψήφο εμπιστοσύνης που θέλει να πάρει , και αφού την πάρει να αρχίσει να συνεννοείται με τον Σαμαρά για την μεταβατική κυβέρνηση  και κάτι άλλες παπάρες γενικότερου φιλολογικού ενδιαφέροντος.
Όλα αυτά έκαναν την υπουργό Frau Blucher, όπως την αποκαλεί  ο κουμπάρος μου επηρεασμένος από την ταινία Young Frankenstein αλλά και από την αντιπάθεια που έχει γενικά για την πόλη της Κοζάνης, να πεταχτεί και να πει:
«Περίμενα πως με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο θα ξεκινούσε άμεσα η συζήτηση για το πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι επαφές με τη ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» είπε η υπουργός Παιδείας.
«’Όχι εκλογές, Όχι δημοψήφισμα, και άμεσες συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης μέχρι να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση».
Στο σημείο αυτό ο ΓΑΠ την αποστόμωσε λέγοντας μια φράση που θα μείνει  -εις τας χρυσάς δέλτους της Ιστορίας-όπως έγραφα συχνά στις γυμνασιακές μου εκθέσεις   : «Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης είναι η δικής μας».
Βέβαια ο Σαμαράς θέλει προσωρινή κυβέρνηση περιορισμένης δικαιοδοσίας, που θα φέρει άμεσα τη χώρα σε εκλογές δεν θέλει  ούτε συγκυβέρνηση, ούτε οικουμενική.
 Αντίθετα ο  αναρρώσας με θεαματική ταχύτητα από την σκωληκοειδίτιδα, ο κομψότερος εκ των αντιπροέδρων, μίλησε για κυβέρνηση που θα πρέπει να μείνει κανένα 5μηνο τουλάχιστον για να μπορέσουμε να πάρουμε το μπαγιόκο από τους απαίσιους δανειστές μας που ξεπουπούλιασαν προχθές τον δικό μας στις Κάννες.
Περιχαρής αυτός  που τον κάλεσαν επειγόντως  εκεί, πήγε νομίζοντας πως θα του δώσουν το Α΄βραβείο Ηθοποιίας στο Φεστιβάλ αλλά τελικά αντί για βραβείο αισθάνθηκε σαν να βρίσκεται αντιμέτωπος της Μπόνυ και του Κλάιντ, σε κάπως μεγαλύτερη ηλικία, και με λίγο περισσότερα κιλά.
Εκεί του εξήγησαν να βάλει το δημοψήφισμα εκεί που ξέρει αν θέλει να πέσει το παραδάκι και θα λυπηθούν μεν αλλά δεν θα στεναχωρηθούν κιόλας, αν θα αποφασίσει αυτός και ο ιδιόρρυθμος λαός του, να ενθυμηθούν το παλιό τους νόμισμα.
Οι υπόλοιποι ηθοποιοί της Βουλής έπαιξαν τον εκ των προτέρων γνωστό τους ρόλο αναπτύσσοντας ο καθένας τους  τις γνωστές τους θέσεις και εν πλήρη ομοφωνία ανέκραξαν :εκλογές.
Σήμερα το πρόγραμμα της τηλεόρασης θα έχει πολλούς βουλευτές να μας εξηγούν τι θα ψηφίσουν, θυσιάζοντας πάντα το προσωπικό τους συμφέρον  και  πάντα έχοντας στο μυαλό τους το καλό της πατρίδος, και τελικά το βράδυ θα έχουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα έχει 2 πιθανά σενάρια.
Το ενα να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης οπότε θα έχει την δυνατότητα συνεννοήσεων για τα περαιτέρω.
Το άλλο είναι να μην πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης οπότε ο ΓΑΠ  θα έχει πάλι δύο επιλογές:
Η μια θα είναι να παραιτηθεί από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και να πηγαίνει με το ποδήλατο στην Ραφήνα να κάνει παρέα και να παίζει τάβλι με τον  Καραμανλή.
Η άλλη θα είναι να αρχίσει να καταγγέλλει τους διάφορους σκοτεινούς κύκλους που τον απομάκρυναν από την εξουσία και να περιμένει πως στο μέλλον - πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα΄ναι .
Και όσοι γελάσουν με αυτή την πρόβλεψη δεν έχουν ζήσει το 1965.
Αν τότε έλεγες ότι θα έρθει η ώρα που ο Μητσοτάκης θα γίνει κάποτε πρωθυπουργός της χώρας, είχες εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Δρομοκαϊτιο.     
Πάντως όλη αυτή η ιστορία ίσως να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Να αρχίσει να γίνεται συνείδηση από τον κόσμο πως όσο και να διαδηλώνεις και να διαμαρτύρεσαι η ρήση του κυνικού φιλοσόφου Μένιππου από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού-«ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»- έχει διαχρονική ισχύ, και το μόνο που μας μένει είναι να πάρουμε όλοι το χρησιμότατο εργαλείο της φωτογραφίας για νέες τρύπες στις ζώνες μας.
Τέλος άσχετα από την οποιαδήποτε εξέλιξη της ιστορίας υπάρχουν  κάποιοι που  θα παραμείνουν σταθεροί στις απόψεις τους  και στις θέσεις τους μέχρι να εξαφανιστεί το καπιταλιστικό σύστημα.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ με σημαίες και πανό έξω από την Βουλή και τα υπουργεία αγωνιζόμενα σθεναρά να πληρώσει το χρέος η πλουτοκρατία και να μην γίνονται απολύσεις.
Φήμες πως θα διαδηλώσουν και έξω από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ για τις απολύσεις που έκανε ,θεωρούνται απολύτως ψευδείς και προβοκατόρικες.

16 σχόλια:

  1. Μια μόνο λέξη: θλίψη. Ζούμε ιστορικές ώρες με πολιτικούς του σωρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπανδρέου βρέθηκε απ το πουθενά σε μια win win situation ( για τον ίδιο ) , αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης , η δανειακή σύμβαση θα ψηφιστεί και από τη μείζονα αντιπολίτευση , αν τον ρίξουν οι ίδιοι του οι βουλευτές , αποστασία , ακόμη και το όνομα ταιριάζει ιστορικά , πάλι κερδισμένος , δεν παραιτήθηκα με ρίξαν τα συμφέροντα , τότε άνετα μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό , κανένας δεν πάει χαμένος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι αν οι αγανακτισμένοι είναι ευχαριστημένοι, τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. gerasimos-
    Γι΄αυτό έβαλα και την σχετική γελοιογραφία.

    eparxiakosaloni2-
    Όπως βλέπεις πέτυχε μερικούς από τους στόχους που έγραφα στο προηγούμενο ποστ.

    Darthiir the Abban-
    Γιατί σε playstation;
    Μην κάνουνε θόρυβο με τα πούλια και τα ζάρια και ενοχλούν την Νατάσα από τις επιστημονικές της μελέτες με τις οποίες θα μπορέσει να διεκδικήσει καθηγητική θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. athinovio-
    Πολύ φοβάμαι μην τελικά οι αγανακτισμένοι αρχίζουν να παίζουν ξύλο με τους αποφασισμένους του ΠΑΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι βρε, γιατί απλά θα δυσκολευτεί ο καραμανλής να βγεί από την εικονική πραγματικότητα και να χρησιμοποιήσει πάλι τα χέρια του!
    Φαντάζεσαι να μπερδεύεται και να ψάχνει για τζόιστικ να κουνίσει τα πούλια του;
    Αυτό δεν θα είναι τάβλι πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλιά, επαναλαμβανόμενη ανα τακτά χρονικά διαστήματα ιστορία:
    "Αν το προσωπικό μας συμφέρον είναι αντίθετο με το συμφέρον της χώρας , τόσο το χειρότερο για την χώρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν το αντάλλαγμα της εκβίασης του ΝΑΙ του Σαμαρά ήταν να χάσει ότι ίχνος διεθνούς αξιοπιστίας διέθετε ο Πρωθυπουργός,στο πρόσωπο του οποίου οι Ευρωπαίοι βλέπουν τον "μέσο Ελληνα",τότε αυτό είναι απόδειξη της θεμελιωδώς λάθος καλωδίωσης του εγκεφάλου του ΓΑΠ...
    Προσθέστε και την απώλεια της όποιας καλής διάθεσης θα μπορούσαν να δείξουν οι δανειστές στο θέμα των Ορων του νεου μνημονίου,την πολύ πιθανη,οριστική πλέον, απόφαση τους οτι είμαστε ένας πολύ ενοχλητικός αστάθμητος παράγων που καλό θα είναι να εκλείψει μόλις είναι έτοιμοι,και καταλαβαίνετε οτι οι συνέπειες της απόπειρας του ΓΑΠα να μοιάσει στον απρόβλεπτο Πατέρα που στοιχειώνει την ζωή του,θα είναι ολέθριες για μας ,για πάρα πολλά χρόνια.
    Και σήμερα,ο τακτικισμοί των πολιτικών νάνων,θα του δωσουν και ψήφο εμπιστοσύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. squarelogic-
    Τα πράγματα είναι σαν τον Ιανό!
    Το ίδιο πράγμα μπορείς να το δεις ακριβώς ανάποδα!
    Έπρεπε να φτάσουν εκεί τα πράγματα και να φτάσουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί να πουν ότι δεν δίνουν τα λεφτά αν δεν συμφωνήσει και ο Σαμαράς στην Βουλή;
    Η καλωδίωση αυτού του εγκεφάλου που με καθαρά μικροπολιτικά κίνητρα ήθελε να κάνει τον αντιμνημονιακό για να βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα προφανώς έχει πάθει βραχυκύκλωμα όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως θα ψηφίσει την συνθήκη.
    Μόλις δε τώρα άκουσα πως δήλωσε πως αν η κυβέρνηση ζητήσει να ψηφιστεί από 180 δεν θα την ψηφίσει!
    Μάλλον έκανα λάθος γράφοντας για βραχυκύκλωμα!
    Στο κενό δεν μπορεί να γίνει βραχυκύκλωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αθεό,καθένας τελικά βλέπει οτι θέλει να δει.
    Εγώ μιλησα για την τεράστια,ΑΝΕΠΑΝΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ,που προκάλεσε από μόνος του ο πανύβλαξ πορφυρογέννητος που ΕΠΕΛΕΞΕ εξαρχής να μας βαλει στο τρενάκι του τρόμου.
    Κι εσύ,που τόσο εκτιμώ το πνεύμα σου,το εξισώνεις και προτιμας να μου μιλήσεις για τις ανιπολιτευτικες αποστάσεις που πρέπει να τηρήσει ο εξαρχής παγιδευμένος στην μνημονιακή περιπέτεια(μια και απ την αρχή ήταν δρόμος χωρίς γυρισμό) Σαμαράς,έστω και μόνο για τη διατήρηση του προσχήματος του δικομματισμού.
    Λες να έβρασαν στο ζουμί τους Μερκελ-Σαρκοζύ-Γιουνκερ για να πει το ΝΑΙ ο Αντωνάκης?
    Για την μετατροπή όλων των δανεικών στο ΑΓΓΛΙΚΟ δικαιο άκουσες τίποτε ως όρο της συμφωνίας της 27/10?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. squarelogic-
    Η απάντηση μου είναι ουσιαστικά το σημερινό ποστ.
    Όσο για το αγγλικό δίκαιο αφορά τα κουρεμένα ομόλογα.
    Δηλαδή τι περίμενες αν βαρέσουμε πτώχευση θα έχουν χάσει ήδη τα μισά τους λεφτά και τα ρέστα θα τους τα δίναμε σε δραχμές;
    Θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε το ελληνικό δίκαιο αλλά κούρεμα γιοκ.
    Είναι προτιμότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οντως το εργαλειο της φωτο θα βρεθει χρησιμο,καθως την τελευταια εικοσαετια οπως εχω παρατηρησει,εχετε παρει απο τριαντα κιλα ο καθενας... Προξενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προξενος-
    Το εργαλείο είναι χρήσιμο κυρίως για να ανοίγεις τρύπες για στένεμα της ζώνης.
    Εμείς δυστυχώς από καιρό αγοράζουμε μακρύτερες ζώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή