Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΠΕΝΤΕ




Η εύλογη απορία που δημιουργείται βλέποντας αυτή τη φωτογραφία είναι βέβαια τι σχέση μπορεί να έχει το αιδοίο της κοπέλας με τον τίτλο του ποστ.
Η φωτογραφία όμως αυτή δεν έχει σκοπό να προκαλέσει ,κάτι που ήδη το είχε κάνει με πολύ καλλιτεχνικότερο τρόπο από το 1866 ο Gustave Courbet με το έργο του L'origin du monde*.


Απλά έχει σκοπό να αποδείξει πως πολλές φορές το προφανές είναι μπροστά στα μάτια μας και εμείς δεν το προσέχουμε !


Το ίδιο συμβαίνει και με την παραπάνω φωτογραφία που το μάτι των περισσότερων αμέσως θα καταγράψει τα γυμνά οπίσθια της κοπέλας που έχει γυρισμένη την πλάτη της σε μας.
Και στην επόμενη φωτογραφία θαυμάζοντας κανείς αυτές τις ατελείωτες ποδάρες δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει ποιά από όλες είναι προφανώς η μόνη ξανθιά!


Πριν όμως δοθεί η εξήγηση για τις φωτογραφίες αυτές ας ασχοληθούμε για λίγο με τον αριθμό 5 και το πόσο σημαντικός είναι.
Έτσι λοιπόν από παιδιά αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση όταν μετρήσουμε για πρώτη φορά τα 5 δάκτυλα του χεριού μας και βέβαια όταν μεγαλώσουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ρίχνουμε σε μερικούς Μαυρογιαλούρους μια γερή μούντζα λέγοντας : πάρε 5!


Βέβαια το ίδιο λέει και ο Dave Brubeck με το Take five αλλά εκεί έχει τελείως διαφορετική έννοια.
Η δε λαϊκή θυμοσοφία από παλιά πίστευε πως είναι πάντα είναι προτιμότερο - κάλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι.
Η Πεντάλφα επίσης από την εποχή των Σουμερίων είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε από πολλούς και διαφόρους στην πορεία των αιώνων .
Ας μην ξεχνάμε δε πως ο Διγενής Ακρίτας κυνηγώντας ένα Σαρακινό έφτασε μέχρι την Κύπρο και καθώς πιάστηκε από την κορυφή ενός βουνού άφησε έτσι τα σημάδια από το χέρι του στον Πενταδάκτυλο που κάθε φορά που τον βλέπω από την Λευκωσία, μα την γιγάντια τουρκική σημαία επάνω του, σφίγγεται η ψυχή μου.


Όταν δε καταφέρουμε να αποφύγουμε κάποιον κίνδυνο την τελευταία στιγμή τότε λέμε πως γλυτώσαμε στο παρά 5!, όπως και η ομώνυμη δημοφιλής σειρά.
Βέβαια ακόμα και αν επέλθει το μοιραίο υπάρχει η δυνατότητα αν αρχάγγελοι είναι ο Πιατάς και ο Βαλαβανίδης να δώσουν στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο 5 λεπτά ακόμα για να κλείσει τους λογαριασμούς του με τον κόσμο των ζωντανών.
Πάντως μετά τα 5 λεπτά σίγουρα θα πάει να συναντήσει τους 5 Έλληνες στον Άδη που το έχουν στήσει στο γλέντι, ενώ ο 5 χρόνια δικασμένος δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους 5 μάγκες στον Περαία που πήγαν στον τεκέ, ενώ βέβαια κάποιος που είναι ερωτευμένος δεν ασχολείται με την πρέζα αλλά ανεβαίνει και κατεβαίνει 5-5-10 τα σκαλιά για να βρει την αγάπη του φεύγοντας για την ξενιτιά, δίνοντας της και αντίστοιχα 5-5-10 φιλιά !
Η δε ΝΔ μας πρόσφερε, όπως γίνεται φανερό και στο παρακάτω βίντεο, 5 χρόνια μοναδικής και ανεπανάληπτης σταθερότητας.



Βέβαια θα μου πείτε τι με έπιασε σήμερα να ασχοληθώ με τον αριθμό 5.
Όπως έγραψα και παρά πάνω ο λόγος είναι απόλυτα προφανής και είναι μπροστά στα μάτια σας αλλά θα πρέπει κανείς να τον προσέξει!
Η νεάνις της πρώτης φωτογραφίας δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με μαρμαρωμένους βασιλιάδες και την Κόκκινη Μηλιά, αλλά η πλειονότητα αντί να προσέξει πως είναι εξαδάκτυλη εστιάζει το μάτι της εκεί που είναι η origin du monde!
Στην επόμενη φωτογραφία είναι σαφές πως αυτό που βλέπουμε είναι βέβαια ο ώμος της κοπέλας που κρατάει την κάμερα και όχι ο πισινός της άλλης!
Τέλος στις ποδάρες μόνο μια ξανθιά θα είχε κάμψει το δεξί της πόδι όταν όλες οι άλλες έχουν το αριστερό!


Το προφανές λοιπόν είναι ότι όπως το μάτι των περισσοτέρων δεν πάει στα δάκτυλα των ποδιών της κοπέλας και στον ώμο της άλλης έτσι και δεν πάει στην παραπλεύρως αναγραφόμενη ημερομηνία που ξεκίνησε το παρόν ιστολόγιο που συμπλήρωσε αισίως 5 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον χώρο, οπότε σήμερα γιορτάζει τα πέμπτα γενέθλια του εξ ου και η ενασχόληση του με τον αριθμό 5!
Βέβαια ένα σοβαρό ιστολόγιο θα έβαζε μια τέτοια επετειακή μέρα στην αρχή του την φωτογραφία μιας τούρτας με 5 κεράκια και θα ευχαριστούσε τους αναγνώστες του που το διαβάζουν τόσα χρόνια.
Πιστεύω όμως πως οι δικοί μου αναγνώστες όλα αυτά τα χρόνια που με τιμούν με την προσοχή τους και έχουν επίσης διαβάσει τα παραπλεύρως παρατιθέμενα αποφθέγματα, έχουν καταλάβει πως το μπλογκ αυτό διαθέτει πολλές φορές μια φιλοπαίγμονα και σουρεαλιστική διάθεση οπότε κατανοούν πλήρως την σημερινή ανορθόδοξη επετειακή εισαγωγή.
Ένας δεύτερος λόγος που άξιζε η σύντομη αναφορά στον αριθμό 5 είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έγιναν περίπου 500.000 επισκέψεις στα 555 ποστ που έχω δημοσιεύσει μέχρι στιγμής !
Κάνοντας λοιπόν μια σύντομη ανασκόπηση αυτής της πενταετίας διαπιστώνει κανείς ότι τα ποστ αυτά προκάλεσαν πάνω από 8.300 σχόλια, πολλές φορές σε έκταση πολύ μεγαλύτερη από ίδιο το ποστ.
Από τον Μάιο 2009 , που ο blogger άρχισε να μας δίνει και τις στατιστικές επισκεψιμότητας στις αναρτήσεις, οι 10 πιο δημοφιλείς αναρτήσεις μου είναι κατά σειρά οι εξής (δίπλα οι ημερομηνίες που δημοσιεύτηκαν) :
1-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΡΝΟ; 25-10-08
2-ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ 5-1-10
3-ΙΙΙ- ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΚΟΛΑΝΟ 15-6-09
4-ΠΕΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ 26-1-09
5-Η MARIANAONICE, Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ,Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ 6-12-10
6-Β΄ ΤΟ ΠΕΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΥΠΤΙΚΗ 30-1-10
7-ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ 12-3-09
8-ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ 15-10-10
9-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ 2-4-11
10-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ 20-11-08

Όμως ίσως το πιο δημοφιλές ποστ, πριν τον Μάιο 2009 που άρχισε να καταγράφει την επισκεψιμότητα ο blogger ,ήταν ένα σχετικά με την Νατάσα Καραμανλή και τις σπουδές της, που τον Ιανουάριο του 2008 είχε για αρκετές μέρες πάνω από 1000 αναγνώστες ημερησίως, κυκλοφόρησε σε e-mail και αναδημοσιεύτηκε σε αρκετά άλλα μπλογκ, άλλοτε με αναφορά της προέλευσης του αλλά και αρκετές φορές με οικειοποίηση του από μπλογκ και φόρουμ, σε τέτοιο αριθμό που ενώ αρχικά επεσήμαινα σε μερικά την κλοπή, τελικά όμως παραιτήθηκα της προσπάθειας λόγω του μεγάλου αριθμού τους.
Επίσης το ποστ της 23-3-08 Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση και το ενδιαφέρον πολλών αναγνωστών.
Δύο ποστ επίσης για τον Χριστόδουλο Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΩΣ ΑΣΘΕΝΗΣ της 23-6-07 και ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ της 1-2-08 είχαν μεγάλη αναγνωσιμότητα και προκάλεσαν αρκετά σχόλια.
Τέλος τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου σημαντική αναγνωσιμότητα είχε τόσο για το κείμενο της ανάρτησης αλλά και για τα σχετικά σχόλια που προκάλεσε το ποστ :ΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑΣ

Αναφορά του μπλογκ στον τύπο έχει γίνει, απ΄ ότι έχει πέσει στην αντίληψη μου γιατί βέβαια δεν παρακολουθώ και όλο τον τύπο, από τον Χρήστο Μιχαηλίδη (29-8-07) ,τον Βασίλη Βασιλικό (9-07) και την Μαρία Μυστακίδου (25-9-07,29-3-11) ενώ έχουν δημοσιευτεί αποσπάσματα από τα εξής ποστ:
9-9-07 -ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ. Στις 12-9-07 και 13-9-07
17-6-07-ΠΑΡΘΕΝΟ ΘΕΛΕΤΕ; ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ! Στις 21-6-07
28-11-08-Ο ΤΗΛΕΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Στις 6-12-08
26-1-09-ΠΕΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ Στις 31-1-09

Όλα αυτά τα χρόνια αυτό που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το υψηλό μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο όσων σχολιάζουν τα κείμενα που έχω δημοσιεύσει, με αποτέλεσμα μόνο 2-3 φορές να φτάσω στην ανάγκη να διαγράψω σχόλια υβριστικά ή χυδαία.
Κλείνοντας αυτό το επετειακό ποστ θέλω από βάθους καρδίας να ευχαριστήσω όλους τους διαδικτυακούς φίλους, παλιούς και νέους που τα 5 αυτά τα χρόνια παρακολουθούν το μπλοκ μου και με την παρουσία τους αλλά και τα σχόλια τους μου προκαλούν την διάθεση κάθε 3-4 μέρες να αναρτώ ένα καινούργιο κείμενο, επί παντός επιστητού, άλλοτε με θέμα την επικαιρότητα. άλλοτε με το παρελθόν, άλλοτε με ταξιδιωτικές εντυπώσεις, μερικές φορές με σοβαρό τρόπο αλλά και αρκετές φορές με περιπαικτικό γιατί όπως λέει και ο George Bernard Shaw, αστειευόμενος μπορείς να πεις την αλήθεια που είναι το πιο αστείο πράγμα στον κόσμο.

*Σχετικά με τον πίνακα του Gustave Courbet , L΄origine du monde (Η καταγωγή του κόσμου) είχα γράψει σε σχόλιο μου στο ποστ μου :Γυναίκες Α΄ TO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟ ΦΥΛΟ
Ενας μαθητής του Gustave Courbet (που είναι τέτοιοι μαθητές σήμερα!) ο Αμερικανός ζωγράφος James Whistler είχε γκόμενα ένα μοντέλο την Joanna Hiffernan γνωστή τότε ως Τζό.Από αγάπη και εκτίμηση στον δασκαλό του την "δάνεισε".Λέγεται ότι ο πίνακας έγινε μετά από ένα καλό πήδημα.Τον πίνακα τον παράγγειλε ένας μερακλής Τούρκος ό Καλιλ Μπέης που είχε εγκατασταθεί στο Παρίσι και ήταν πρώην διπλωμάτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Αθήνα και στην Αγία Πετρούπολη.Αυτός είχε μεγάλη συλλογή ερωτικών έργων τέχνης και ήθελε ένα πίνακα που η αίσθηση του ερωτισμού να προκύπτει -μόνο από τα ευαίσθητα όργανα της γυναίκας. Τέλος προς ολοκληρωτική επιμόρφωση σας ο Αμερικανός ζωγράφος είναι αυτός που "περιποιείται" τον πίνακα του ο μίστερ Μπίν στην γνωστή του ταινία της οποίας δεν θυμάμαι το όνομα.
(Τελικά η ταινία ονομάζεται Bean: The Ultimate Disaster Movie (1997) και η σκηνή με τον πίνακα του Whistler υπάρχει εδώ )

ΥΓ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση για ένα ηθοποιό από αυτό που είπε, ένα απλό λαϊκό παιδί, στον Βέγγο και αναφέρω στο ποστ μου: ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ





14 σχόλια:

  1. Να κάνω υπεραντλαντικό σεφτέ με τις ευχές μου. Ελπίζω πράγματι να κρατήσεις πολύ ακόμα, γιατί έχεις θάρρος, πνευματικότητα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Η θεματολογία σου είναι επίσης τρελούτσικη αλλα πολύ ενδιαφέρουσα. Τα ταξιδιωτικά σου εξαιρετικά. Εξαιρετικά και τα ανα καιρούς αφιερώματα και διθύραμβοι σε φαλλούς, αιδοία και άλλες κουφές σεξουαλικές παραλλαγές απο Ευρώπη μέχρι Ασία, για να ξέρουμε και που κινούμαστε. Πολύ καλά και τα ιατρικά (βιταμίνες, εμβόλια, dna, δωρητές οργάνων, κλπ), πράγματα δυσεύρετα ακόμα και στο ίντερνετ. Είμαι ειλικρινά χαρούμενος που σε γνώρισα και απο κοντά. Νάσαι καλά και να συνεχίσεις. Οι μέρες της μοναξιάς μεγαλώνουν, μαζί με μια αμάθεια και σοβαροφάνεια που δυστυχώς απλώνεται παντού στον κόσμο μας. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι 5 και τι 6. Μ'αρέσει ο τρόπος που ανατρέπονται πράγματα και καταστάσεις. Ή όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι δεν πρόσεξα τα 6 δάχτυλα της κοπέλας το αποδίδω στο νεαρό της ηλικίας μου :)
    Χαρά στο κουράγιο σου και τις αντοχές σου αυτά τα 5 χρόνια , αν και υποψιάζομαι ότι το blog σε 'ανανεώνει' , θα ευχηθώ μόνο καλή συνέχεια .
    Υ.Γ Είναι η δεύτερη φορά που γράφω το ίδιο σχόλιο , την πρώτη με το που τέλειωσα τον 'καλό λόγο' μου για σένα , τα φτυσε η σύνδεση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H απάντηση στον τίτλο σου, θα έπρεπε να είναι "στα μούτρα σου"!!

    ομως, επειδή ξέχασα να ευχηθώ για το αυγό, και πέρασα και την ονομαστική στο "ντούκου", με το μυαλό... ε, το κενό, που κουβαλώ, με τιμωρώ, μου δίνω μια μπούφλα κι απλά σου εύχομαι τα καλύτερα!!!
    ... και 5, 10, 20 φιλιά, νάχεις να πορεύεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα της Αγίας Ειρήνης έμαθα ότι είναι γιά εμάς και διπλή γιορτή.
    Σου εύχομαι λοιπόν να μην .. ειρηνεύσει ποτέ το blog σου !

    Συνφαλακρός γείτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέω και γω,τι έπαθε με το "5"...
    Εύχομαι να αντέξεις να κάνεις και το αφιέρωμα για το "10",με ανάλογα πιπεράτες φωτογραφίες και ομολογώ,οτι και μένα μου διέφυγε ο λόγος ύπαρξης της 1ης φωτο στο ποστ.
    Η αντοχή σου,παράδειγμα για όλους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδα ότι ....αργούσες, και για να είμαι ειλικρινής, κάτι μαύρες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου, ευτυχώς ήταν για (πολύ!) καλό.

    Και άλλα 95 λοιπόν από μένα για να τα εκατοστίσεις και να μας χαρίζεις πάντα τα πολύτιμα δώρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε και στα δέκατα γενέθλια, πάντα με το ίδιο κοφτερό πνεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έκλεισες 5 ολόκληρα χρόνια βρε αθεόφοβε!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήθελα να ’ξερα πού θα πρωτόπεφτε το μάτι μας αν μας έδειχνες γυμνό τον εξαδάχτυλο Βασιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να είσαι γερός για πολλά χρόνια και να μας γράφεις...
    Ευχαριστώ πολύ.
    Πρεσβύωψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πέντε ε;
    Δε σε διαβάζω από την αρχή , ωστοσο την εποχή που σήκωσες τα χεράκια σου και έβγαλες τα ματάκια σου, τότε δηλαδή που έκλεισες γιά λίγο το μπλογκ σου κατά λάθος, θυμάμαι είχα πάθει ένα στερητικό.Υποθέτω πως το πάθανε κι άλλοι,΄
    και από τότε παρατήρησα πως δεν ξαναχρειάστηκε να ματαγκρινιάξεις γιά τον αριθμό των σχολίων.
    Πέντε ε;
    πώ πω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλοι μου ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή