Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Χ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ





Μερικά αποσπάσματα από την χθεσινή ειδησεογραφία στα  ΝΕΑ:
Κόκκινο στην κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στο Μαρκόπουλο άναψε σε χθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Το ίδιο που πριν από τρεις μήνες ομόφωνα είχε υπερψηφίσει την πρόταση για την κατασκευή του, ταυτόχρονα με αυτό της Θεσσαλονίκης. Με την παρουσία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τεσσάρων ιερωμένων και διακοσίων πιστών που χειροκροτούσαν θερμά κάθε φορά που ένας δημοτικός σύμβουλος επέκρινε την κατασκευή του κέντρου καύσης, έπεσαν οι τίτλοι τέλους.
...................................................................
Στο γαϊτανάκι των δηλώσεων και των κινήσεων ενεπλάκησαν ο δήμαρχος του Μαρκόπουλου, δημοτικές παρατάξεις, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Η... αναμέτρηση τελείωσε με νικητή τον μητροπολίτη, έστω και στην παράταση.
.............................................................................
 «Μπορεί τα κοιμητήρια να είναι δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά η εξόδιος ακολουθία και η ταφή αποτελούν αποκλειστικά υπόθεση της Εκκλησίας, την οποία είναι υποχρεωμένη αυτή να τελεί για όσους της το ζητούν με τους δικούς της και μόνο όρους», επισήμανε ο μητροπολίτης.
.......................................................................
«Το κείμενο συνδυάζει το αισχρό με το γελοίο. Το αισχρό συνίσταται στην άκριτη υιοθέτηση όλων των επιχειρημάτων των φανατικών θρησκόληπτων εχθρών της αποτέφρωσης. Το γελοίο είναι η συγγνώμη την οποία ζητάνε ευθαρσώς για την αρχική τους απόφαση», αναφέρει μεταξύ των άλλων ο κ. Πάγκαλος που ζητάει από τον δήμαρχο του Μαρκόπουλου συγγνώμη γιατί στις εκλογές υποστήριξε τον συνδυασμό Ανθρώπινη Πόλη - Λύσεις Ζωής! Τελικά μαζεύτηκαν οι υπογραφές 2.200 κατοίκων που ζητούσαν την ακύρωση του έργου, κάτι που επικύρωσε η χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από τα παραπάνω εκδόθηκε από την Ε.Σ.Χ.Ο.Σ (Ένωση Σωματείων Χριστιανών Ορθοδόξων Σκωλήκων) η παρακάτω ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την απόφαση του δήμου Μαρκόπουλου να αποτρέψει την κατασκευή του τρισκατάρατου αποτεφρωτηρίου νεκρών στον ιερό χώρο του Μαρκόπουλου.
Την ιστορική αυτή πόλη δεν μπορεί να καλύπτει το μιαρό νέφος από την καύση νεκρών, που οι κατασκευαστές δηλώνουν ψευδώς  πως δεν υπάρχει, όταν οι κάτοικοι της πόλεως απολαμβάνουν καθημερινά τον καθαρό της αέρα με την ζωογόνο σκόνη από τα νταμάρια της περιοχής.
Εκ βάθους καρδίας και εδάφους, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον φιλοπρόοδο επιστήμονα της ΝΑΣΑ, που ως μητροπολιτικός πύραυλος εκ Θεού έχει προσγειωθεί στην περιοχή μας και έδωσε με σθένος την μάχη κατά της καύσης, που θα προκαλούσε την οικονομική καταστροφή των προσφιλών μας ιερέων, νεκροθαφτών, ανθοπωλών, ταφοκατασκευστών αλλά ιδιαίτερα τον εκ πείνας θάνατο των μελών των Σωματίων μας.
Ήδη το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί , λόγω μνημονίου, σαφής μείωση της κατ΄ άτομο καθημερινής μερίδας μας λόγω λιποβαρών πτωμάτων.
Είναι δε γνωστό πως τα μέλη των σωματίων μας διαπνέονται από γνήσια χριστιανική πίστη και επιδεικνύουν  ιδιαίτερη εγκράτεια όταν το ταφέν πτώμα  είναι ιερού προσώπου.
Με αυτό τον τρόπο τα λείψανα των αγίων όχι μόνο δεν διατίθενται για την σίτιση των μελών μας αλλά  αντιθέτως τα διατηρούμε ανέπαφα και τα αρωματίσουμε για να ευωδιάζουν  αιωνίως όπως ακριβώς τα περιγράφει ο σεβαστός μας μητροπολίτης.
Έτσι πχ παρέμεινε αναλλοίωτο το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου για 30 χρόνια και στις 3 ταφές και εκταφές του που με ιδιαίτερο σεβασμό προέβησαν σεβάσμιοι ιερείς. Με τον τρόπο δε αυτό  έγινε δυνατό να κοπούν τμήματα του ώστε να μπορούν οι πιστοί να προσκυνούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλού την σπάλα του και αλλού το δάκτυλο του.
Η αντίθεση μας δε στην καύση δεν σχετίζεται μόνο με την επιβίωση μας, αλλά επίσης με την ανά τριετία μεγάλη εορτή μας όταν γίνεται η εκταφή των περισσοτέρων πτωμάτων και έτσι μπορούμε να απολαύσουμε τις ακτίνες του ήλιου περιδιαβάζοντας μετά της οικογενείας μας με τα καλά μας στο μισολιωμένο πτώμα.
Τέλος θέλουμε να καταγγείλουμε εκείνο τον κατάπτυστο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο ο οποίος κατά απαράδεκτο τρόπο  μίλησε κατά της ταφής.
Προκαλεί ιδιαίτερη λύπη άτομα σαν τον κ. Πάγκαλο να είναι τόσο ανάλγητα και να μην συνειδητοποιούν  ότι  τα μέλη των σωματίων μας περιμένουν ως Μάνα εξ ουρανού  σώματα σαν το δικό του για να κάνουν Πάσχα.
Προειδοποιούμε δε και τους άλλους δήμους να μην αποτολμήσουν την δημιουργία αποτεφρωτηρίων γιατί θα μας αναγκάσουν να κατεβούμε στο Σύνταγμα με ένα και μόνο βασικό σύνθημα:
                                                 ΚΑΘΕ ΠΤΩΜΑ
                                        ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ
                                                  


                                        Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Χ.Ο.Σ
                                          Σκωληκόβρωτος Αηδής

16 σχόλια:

  1. Εγώ περιμένω να διαβάσω την ανακοίνωση των ιερέων και πιστών του Ιερού Μακαρονοτέρατος. Ϊσως και της ιπτάμενης τσαγιέρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω αν οι ιερείς του Ιερού Μακαρονοτέρατος έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση ,αλλά ο δημιουργός της ιπτάμενης τσαγιέρας Μπερναρντ Ράσελ έχει κάνει!
      Στο βιβλίο του Unpopular Essays, Routledge, Oxon and New York 2009 γράφει:
      «Σ’ αυτήν τη συνάφεια οι ορθόδοξοι έχουν μια περίεργη αντίρρηση στην αποτέφρωση, που φαίνεται να δείχνει μια ανεπαρκή συνειδητοποίηση της παντοδυναμίας του Θεού. Υπάρχει η σκέψη ότι ένα σώμα που έχει αποτεφρωθεί θα είναι πιο δύσκολο γι’ Αυτόν να το ξανα-συναρμολογήσει απ’ ότι ένα που έχει τοποθετηθεί υπογείως και έχει μεταμορφωθεί σε σκουλήκια. Αναμφιβόλως, η συλλογή των σωματιδίων από τον αέρα και η αναστροφή του χημικού έργου της καύσεως θα ήταν κάτι εργώδες, αλλά είναι σίγουρα βλάσφημο να υποθέσει κανείς ότι ένα τέτοιο έργο είναι αδύνατο για τη Θεότητα. Συμπεραίνω, ότι αντίρρηση στην αποτέφρωση συνεπάγεται φοβερή αίρεση. Αλλ’ αμφιβάλλω αν η άποψή μου θα έχει αρκετή βαρύτητα για τους ορθοδόξους. Ήταν μόνον με μεγάλη αργοπορία και δισταγμό που η Εκκλησία επέτρεψε τον τεμαχισμό των πτωμάτων σε αναφορά προς τη μελέτη της ιατρικής»

      Διαγραφή
  2. Σκληρό καρύδι αποδείχθηκε η συντεχνία των σκωλήκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δηλώσω καταρχήν ότι συνυπογράφω την ανακοίνωση του Ε.Σ.Χ.Ο.Σ (Ένωση Σωματείων Χριστιανών Ορθοδόξων Σκωλήκων), και να συγχαρώ τον πρόεδρο του συλλόγου για την παράθεση των επιχειρημάτων, προκειμένου να αποτρέψει τόσο τη μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και τη μόλυνση της ορθόδοξης πίστης μας..
    Στη συνέχεια να ζητήσω πληροφορίες για το πώς μπορώ να γίνω μέλος αυτού του θεάρεστου σωματείου και τέλος να συγχαρώ κι εγώ μια φορά τον Πάγκαλο, που κάπου - κάπου ανοίγει το στόμα του όχι μόνο για να λέει χοντράδες..
    Αρκεί βέβαια να μην ανακαλέσει-όπως το συνηθίζει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τακτικό μέλος αποκλείεται να γίνεις.
      Επίτιμο όμως μπορείς να γίνεις, όπως πχ ο Μητροπολίτης Μεσογαίας!
      Αποκλείεται πάντως να ανακαλέσει ο Πάγκαλος την σχετική δήλωση γιατί είμαι σίγουρος πως διαισθάνεται ότι τα μέλη του Ε.Σ.Χ.Ο.Σ.τον βλέπουν σαν ξερολούκουμο!

      Διαγραφή
  4. Έτσι! Έτσι! Νίκησεν το δίκαιον και η παράδοσις! Προτείνω να γίνεται παρέλασις εξαπτέρυγων σε κάθε επέτειο της ιστορικής αποφάσεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστή πρόταση!
    Επικεφαλής της παρελάσεως ο νικηφόρος Μητροπολίτης Μεσογαίας, μαζί με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Χ.Ο.Σ.Σκωληκόβρωτο Αηδή, την κ. Λουκά,τον πατέρα Μάξιμο, τον Εφραίμ και τον μητροπολίτη Πειραιώς για να έχει και μια νότα προοδευτικότητας η παρέλαση!
    Ξέχασα, και τον Γιοσάκη!
    Η φιλαρμονική δε Μαρκοπούλου θα παιανίζει το τραγούδι του Θεοδωράκη -Στον άλλο κόσμο που θα πας κοιτά να μην σε κάψουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αναγέννηση και ο Διαφωτισμος ειναι πραγματα που συνεβησαν ...αλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να μην έχουμε διαφωτισμό, έχουμε όμως φωτισμό μιας και κουβαλάμε το άγιο φως από τα Ιεροσόλυμα με τιμές αρχηγού κράτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε, το κείμενο σου Αθεόφοβε.
    Δεν είναι η εκκλησία και οι εκπρόσωποί της αυτοί, που ήξερα εγώ παλιότερα.......
    Καθώς και οι δημοτικοί άρχοντες , επίσης.

    Εδώ μυρίζει χρήμα από μακριά , στήνοντας μια τέτοια επιχείρηση, και στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν την αφήνεις να περάσει έτσι....
    Τι διάολο;
    Η εκκλησία είχε πάντα ευαίσθητη όσφρηση στο χρήμα, να την έχασε άραγε με την δημοσιουπαλληλία που εγκαθιδρύθηκε σ΄αυτήν τα τελευταία 40 χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίσα ίσα κάτω από τον μανδύα της θρησκευτικής παράδοσης κρύβεται ακριβώς η απώλεια του παρά!
    Όπως λέει και Ράσελ στο κείμενο του, που έβαλα στην απάντηση στον Δείμο, μάλλον είναι βλασφημία στην Θεότητα να θεωρείς πως ένα σώμα που έχει αποτεφρωθεί θα είναι πιο δύσκολο γι’ Αυτόν να το ξανα-συναρμολογήσει απ’ ότι ένα που έχει τοποθετηθεί υπογείως και έχει μεταμορφωθεί σε σκουλήκια!
    Όμως από τα νεκροταφεία ζουν πλουσιοπάροχα οι παπάδες τους με τρισάγια,μνημόσυνα, εκταφές κτλ
    Ο δε μητροπολίτης της περιοχής για να παραστεί σε αυτά έχει και ξεχωριστό τιμολόγιο γιατί η ψαλμωδία του έχει μεγαλύτερη απήχηση στο Θεό!
    Μαζί με αυτούς από τα νεκροταφεία ζουν και όλα τα σχετικά επαγγέλματα από νεκροθάφτες,λουλουδάδες, κολυβοκατασκευαστές,μαρμαράδες, κτλ που σίγουρα απετέλεσαν και το ευλαβές κοινό που μαζεύτηκε για να διαμαρτυρηθεί στο δημαρχείο.
    Ενώ με τη καύση παίρνεις μια τεφροδόχο, συνήθως σκορπάς την στάχτη στα αγαπημένα μέρη του νεκρού και πάπαλα!
    Εκτός αν την βάλεις στο σαλόνι σου σαν τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στην ταινία ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (MEET THE PARENTS)και έχεις για γαμπρό τον Μπέν Στίλερ με το γνωστό αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα διαφωνήσω.

    Ένα "Παν-αττικό" αποτεφρωτήριο , νομίζω θα δημιουργούσε επιπλέον μεγάλα έσοδα σε πάρα πολλούς επαγγελματίες του θανάτου και με αυτούς που διαμένουν στην εν λόγω περιοχή , να έχουν τον «πρώτο λόγο», (θα είχαν τα "κονέ" με τους σημάρχους και λοιπά....) χωρίς να χάνουν ταυτόχρονα και τα σίγουρα, θα συνέχιζαν να θάβουν τους ντόπιους , όπως κάνουν και τώρα.
    Απλώς θα αύξαναν τις επιχειρηματικές δυνατότητες.
    Όταν η ηγεσία δεν έχει όραμα , ο λαός παρασύρετε σε λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαφώς και το αποτεφρωτήριο θα δημιουργούσε μεγάλα έσοδα σε πολλούς νέους επαγγελματίες ,αλλά βεβαίως όχι σε αυτούς που κερδίζουν σήμερα από το νεκροταφείο.
    Επίσης θα προσέφερε και άκοπα έσοδα στον δήμο γιατί όπως είπε και ο δήμαρχος υποστηρίζοντας το σχέδιο: «Ο δήμος χρειάζεται κατεπειγόντως έσοδα για στοιχειώδεις ανάγκες του» είπε. Σημείωσε ότι η δημοτική Αρχή παρέλαβε «έναν διαλυμένο και υπερχρεωμένο δήμο, με συνολικό χρέος 18 εκατ. ευρώ, και μείωση κρατικών εσόδων της τάξης του 60%. Το έργο θα γινόταν με αυτοχρηματοδότηση από ιδιώτη επενδυτή, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δήμος ούτε με ένα ευρώ, και θα είχε καθαρά ετήσια έσοδα, της τάξης των 300.000 – 500.000 ευρώ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά η καύση θα φέρει πολλές παρενέργειες.
    Πως θα βράζουν οι αμαρτωλοί στα καζάνια με την πίσσα και τα σκατά στην κόλαση;. Θα ρίχνουν μέσα τη σκόνη; Θα πήξουν τα καζάνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΑΨΕΤΕ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΚΑΨΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο, ΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΡΩΜΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΕΙΝΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΑΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή