Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΞΙ



 Στο ταξίδι στην Ινδία, που πήγα μαζί με την κόρη μου, το βράδυ εκεί που κουρασμένος από το ολοήμερο τρέξιμο προσπαθούσα να εγκαταλειφθώ αμέριμνος στην αγκαλιά του Μορφέα, ένα γέλιο σε άτακτα διαστήματα ερχόταν από το διπλανό κρεβάτι που βρισκόταν το  βλαστάρι   μου με αποτέλεσμα να αναθεματίζω, επηρεασμένος από το μέρος που βρισκόμαστε, όλους τους τοπικούς θεούς από τον Βισνού μέχρι τον Βούδα την ώρα και την στιγμή που την πήρα μαζί μου.
Παρά όμως τις φωνές μου αυτή απτόητη συνέχιζε να  διαβάζει  μανιωδώς ένα βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη με τον αστυνόμο Χαρίτο και να γελά από τα  αρκετά ευφυή σχόλια από την καθημερινή ζωή στην πόλη και το σπίτι που έχουν τα βιβλία του.
Τελικά το αποτέλεσμα ήταν να μου κολλήσει την Χαριτομανία με αποτέλεσμα να πάρω σερί  και  να διαβάσω και εγώ με την ίδια απόλαυση και τα έξη βιβλία του Μάρκαρη με τον αστυνόμο Χαρίτο από το Νυκτερινό Δελτίο μέχρι τα Ληξιπρόθεσμα Δάνεια.
Βρήκα δε ότι έχω ένα κοινό σημείο με τον ήρωα των μυθιστορημάτων του, την συνήθεια του δηλαδή  να καταφεύγει κάθε φορά που είχε να λύσει κάποιο πρόβλημα στο Λεξικό του Δημητράκου και να διαβάζει το αντίστοιχο λήμμα.
Έτσι λοιπόν διαβάζω και εγώ στο λήμμα έξ :

έξ (οί, αί, τά) κ. μσν κ. νεωτ., Επίγρ. κ. έκ κ Fέξ, δημ. έξι και έξε [ίδιωμ.] άκλιτ.('Επιγρ. δοτ.πληθ.έξάσιν) άπόλυτον αριθμητικόν εκφράζον ποσότητα συνισταμένην έκ πέντε και μίας μονάδων:Ίλ.Ε270,Έπιγρ. έκ ποδών 2).........3)....4)όμ. νεωτ.επί χρονολογίας, ώρας, ήλικίας και γενικώς επί χρόνου άντί του τακτικού έκτος: το χίλια έννεακόσια είκοσιν έξ, έκλεισε τα έξι.   


Μόνο που το παρόν ιστολόγιο δεν κλείνει τα έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας στο διαδίκτυο το 1926, αλλά  το δύο χιλιάδες δώδεκα στις 5 Μαΐου, και λόγω των εκλογών στις έξι Μαίου γιορτάζει τα γενέθλια του λίγο νωρίτερα.
Μετά δε το ταξίδι του στην Κίνα έμαθε πως οι Κινέζοι θεωρούν το έξι σαν ένα τυχερό αριθμό.
Αυτά τα 6 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, στο μυαλό μου σχηματίζουν  ένα σύνολο σφιχτοδεμένο με επίκεντρο το ιστολόγιο, όπως όταν βάζεις έξη ίδια νομίσματα γύρω από ένα ίδιο στο κέντρο, με αποτέλεσμα  καθένα να ακουμπάει στο διπλανό του και όλα στο κεντρικό.
 Μπορεί ο Γιαχβέ, όπως γράφει το Βιβλίο της Γένεσης από την Παλαιά Διαθήκη να χρειάστηκε έξη μέρες για να φτιάξει τον κόσμο ο Αθεόφοβος αντίθετα, πολύ πιο αποτελεσματικός δεν χρειάστηκε παρά μόνο μία μέρα για να ανοίξει αυτό το μπλογκ.
Και χωρίς τότε να ξέρει τίποτα σχετικά από την παραδοσιακή ινδική ιατρική,  από καθαρή έκτη αίσθηση,  φρόντισε έκτοτε να σας προσφέρει κείμενα που να διαθέτουν κάποια από  τις  έξι  γεύσεις που πρέπει να διαθέτει η σωστή διατροφή σύμφωνα με την Αγιουβέρδα.
Έτσι λοιπόν σας προσέφερε κείμενα γλυκά, ξινά, αλμυρά, πικρά, πικάντικα και στυφά, πολλές δε φορές δε και με τις 6 γεύσεις στο ίδιο κείμενο. 


Επίσης επειδή είχε πάντα ανοικτά τα μάτια του  προς κάθε κατεύθυνση η θεματολογία του  απλώθηκε  και στις έξι βασικές κατευθύνσεις του ορίζοντα και δεν θεώρησε πως  υπάρχει θέμα που πρέπει να το θάψει Six Feet Under γιατί είναι τολμηρό, ανατρεπτικό ή αντιδημοτικό.
Για να τιμήσει δε αυτά τα έξι χρόνια ο Αθεόφοβος  είχε σκεφτεί να πάει ένα σαφάρι στην Αφρική μόλις είχε δει την διαφημιστική αφίσα του πρακτορείου για σαφάρι που έχω βάλει στην κορυφή , που διαθέτει έξι έμπειρα ,σοβαρά και εχέμυθα κορίτσια για συνοδούς.
Δυστυχώς η κ. Αθεόφοβου μόλις είδε τα "όπλα" της ομάδας με απείλησε ότι θα με στήσει στα έξι μέτρα αν πάω οπότε με εξαπέστειλε στην Ινδία συνοδεία με τον έμπιστο πράκτορα που διαθέτει, δηλαδή  την κόρη της.
Ακούγοντας δε τον Νταλάρα να τραγουδά στο ραδιόφωνο ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΕ ΗΤΑΝ ΕΞΗ, μου δημιουργήθηκαν αμφιβολίες και έτσι αναγκάστηκα να ξαναβάλω τα γυαλιά μου για να επιβεβαιώσω  ότι στην φωτογραφία είναι  πράγματι ΕΞΗ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΑΦΡΑΤΕΣ  όπως τραγουδά και ο Μάρκος Βαμβακάρης.


Βέβαια αν είχα καταφέρει να πάω στο σαφάρι, και είχα αφεθεί  με εμπιστοσύνη στις έμπειρες αγκαλιές των κοριτσιών, που μπορώ να  τις παρομοιάσω  για την ομορφιά τους με τις ΕΞΙ ΛΑΪΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ του Μάνου Χατζηδάκι , είμαι σίγουρος πως θα έβλεπα και εγώ σαν τον Γιάννη Πουλόπουλο, όχι μόνο ένα αλλά  ΕΞΗ ΦΕΓΓΑΡΙΑ  στον ουρανό, άσχετα αν αργότερα αποκτούσα σαν τον Ελύτη ΕΞΗ ΚΑΙ ΜΙΑΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ αυτό .
Όταν βέβαια η κ. Αθεόφοβου πήρε χαμπάρι ότι ακούω αυτά τα λαϊκά αυτά άσματα και η σκέψη μου τρέχει στο  sextet των κορίτσαρων, κατάλαβε επειδή με ξέρει από αμνημονεύτων χρόνων, πως φαντασιώνομαι sex με όλο το sextet οπότε τα πήρε στο tête και άρχισε να μου βάζει στο πικάπ σοβαρή μουσική των Les six που είναι ο Darius Milhaud, ο  Francis Poulenc,ο Arthur Honegger,ο  Georges Auric, ο Louis Durey και ο Germaine Tailleferre.
Μετά λοιπόν από την απότομη αυτή προσγείωση είπα να σας δώσω μερικά πρόσφατα στοιχεία σε σύγκριση με το περσυνό εορταστικό των 5 ετών.
Το μπλογκ, αυτή την 6ετια  έχει δεχτεί 603.000 επισκέψεις, και έχει 181 εγγεγραμμένους αναγνώστες.
Τα πιο δημοφιλή ποστ που έχουν δημοσιευτεί, από τον Μάιο 2009 που ο Blogger άρχισε να καταγράφει την επισκεψιμότητα, είναι τα παρακάτω:

ΠΕΝΤΕ με 732

Επίσης στο ίδιο διάστημα από τον Μάιο 2009 έχουν γραφτεί 9.500 περίπου σχόλια.
Στο επετειακό ΠΕΝΤΕ έχω γράψει και ποιά ποστ είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα
πριν από τον Μάιο 2009.
Τέλος από τις 2656 λέξεις κλειδιά  ή φράσεις που οδήγησαν μερικούς στο μπλογκ μου σας παραθέτω ένα μικρό απάνθισμα με   μερικές όπως ακριβώς έχουν καταγραφεί, προς τέρψιν σας.

πετυχημενη μαλακια
οι.παραεκκλησιαστικες.οργανωσεις.και.το.σεξ.
πωσ γινεται το τσιμπουκι
pos prepi na skeftete to mialo gia na kanis lefta
Aynanismos antrikos odhgies
I katathlipsi se sxesi me tin ekklisia
Modela andres xoris trixes
O kapnistis xasis theoreitai paranomos?
Odhgiew gia kalytero tsimpouki
Otan o antras mathena pws i kopela tou einai parthena
Plasta ptyxia roumania iasio
Pos linetai entoixismeni doulapa
Pou exu poutanes
Ta 10 kala tis xountas
Ti onoma na balo stin kori mou
αθλητικο τσιμπουκι
γαιδούρι καυλωμένο
γιατι καθεται ο γλάρος στον ηλιακο θερμοσιφωνα
γιατι να εχω παρθενικο υμενα
ελεγχος παρθενιας απο τον πεθερο
εχουν ολες παρθενικο υμενα??
θελω ενα γαμο με γουστο χωρις να στοιχισει πολλα χρηματα
με τι μεγεθος πεους ειναι ευχαριστημενες οι γυναικες
μεγαλοι κολοι στη παραλια μυκονος
ξεσχισαν το κολομου
ο διαβολοσ να κανει ερωτα με την παναγια
οι ινδουιστες δεν εκσπερματιζουν
ολοι οι γνησιοι ελληνεσ εχουν ενα ειδικο σημαδι στο σωμα τουσ
πως γινονται τα επαγγελματικα τσιμπουκια
ωριμες με παχυ κωλο

Ξεκινώντας για τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του παρόντος ιστολογίου θα ήθελα εκτός από τους συνήθεις σχολιαστές , όσοι το διαβάζουν όλο αυτό το διάστημα χωρίς να σχολιάζουν, να γράψουν ένα σύντομο σχόλιο για να δώ και τις δικές τους απόψεις ή και συστάσεις.
Για τις εκλογές αυτή την φορά δεν θα γράψω τίποτα σχετικά γιατί ήδη αποτελεί για πολλούς, αλλά και για μένα, ένα μεγάλο πρόβλημα τι να ψηφίσουν.
Πρόβλημα που σχετίζεται με την όλη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και που με μια βίαιη αλλά αποτελεσματική λύση προσπαθεί να λύσει  ο δολοφόνος στο τελευταίο βιβλίο  Περαίωση του Μάρκαρη με τον αστυνόμο Χαρίτο, , που έχω ξεκινήσει να διαβάζω.
 Δυστυχώς από ότι προβλέπω και αυτόν θα τον βρει ο Χαρίτος.

12 σχόλια:

  1. Πέρα από την πλάκα, ήσουν ένα από τα πρώτα ιστολόγια που γνώρισα (ο δείμος μετράει από το Σεπτέμβρη του 2006). Είναι μεγάλη μου η χαρά και είμαι βέβαιος για ακόμα καλύτερες αναρτήσεις κι εποικοδομητικές συζητήσεις και ίσως διαφωνίες (αν και είχαμε λίγες σε τόσα χρόνια, εδώ που τα λέμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε και στη δωδεκαετία. Τώρα πάω να φτιάξω τις βαλίτσες μου για το σαφάρι με τις αφράτες (αλλά ξεκαθαρίζω ότι ζώα δεν κυνηγάω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα πας για κυνήγι με τέτοιες γαζέλες θα έχεις όρεξη να κυνηγάς ελέφαντες; :))

      Διαγραφή
  3. Στο ΠΕΝΤΕ σου είχα γράψει και σ' ανώτερα. Έφτασες στο ΕΞΙ, τώρα αν πω πάλι και σ' ανώτερα θα επαναληφθώ κι αυτό δε μου αρέσει. Οπότε μάλλον θα ευχηθώ να είσαι πάντα καλά και να να φτάσεις τα ΕΞΗΝΤΑ ΕΞΙ!

    Προσωπικά διαβάζω το ιστολόγιό σου τακτικά, όχι όμως καθημερινά. Δεν αφήνω σχόλια όχι τόσο γιατί δε θέλω όσο γιατί είτε δεν έχω γνώμη για τις αναρτήσεις σου (πχ. ταξίδια κλπ) είτε γιατί πραγματεύεσαι πράγματα που δε γνωρίζω (όπως η περίπτωση τώρα τελευταία της κυρίας που πεισματικά αρνιόταν ότι πάσχει από AIDS) κι έτσι δε θέλω να γράφω μόνο για να γράφω. Αν έπρεπε να κάνω μια καλοπροαίρετη παρατήρηση, αυτή θα ήταν μόνο να προσπαθείς να απλουστεύεις λίγο τον τρόπο με τον οποίο αποδίδεις τα κείμενά σου. Κι αυτό όχι γιατί είναι κακό, αλλά απλώς επειδή βάζει τον αναγνώστη να σκεφτεί και να ψάξει περαιτέρω κι έτσι (τουλάχιστον εγώ) δεν αφήνει σχόλια γιατί (προφανώς) δεν ξέρει το αντικείμενο.

    Και πάλι, εύχομαι να γράφεις για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.
      Όσο για αυτό που γράφεις :
      ..όχι όμως καθημερινά

      θα ήθελα να πω κάτι που ίσως πολλοί δεν ξέρουν.
      Στα ιστολόγια που παρακολουθείτε δεν χρειάζεται να τα επισκέπτεστε καθημερινά ή τακτικά αν φτιάξετε δωρεάν ένα λογαριασμό στο Google reader.
      Εκεί βάζετε στο subscribe την διεύθυνση του ιστότοπου που θέλετε να παρακολουθείτε πχ:
      http://atheofobos2.blogspot.com/
      οπότε κάθε φορά που έχει δημοσιευθεί κάτι νέο ο ιστότοπος εμφανίζεται με μαύρα γράμματα.
      Έτσι με μια ματιά ενημερώνεστε καθημερινά για ότι τι νέο έχει δημοσιευτεί.

      Διαγραφή
    2. Καλό αυτό, θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία! Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  4. Το μπλογκ σου το ανακάλυψα προσφατά, ελπίζω να βρω και τον χρόνο να το εξερευνήσω. όπως και αν έχει το πράγμα ένα σοβαρό μπλογκ είναι πάντα χρήσιμο ακόμα και αν δεν συμφωνείς με πράγματα μαζί του.

    Παραμονή εκλογών ας σου αφιερώσω το πιο κάτω.


    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3KO1sger7Bc#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παρμένο από το γνωστό ντοκυμαντέρ CATASTROIKA των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη.

      Διαγραφή
  5. Πολύχρονο ιστολογείν εύχομαι. :)

    Οι αναζητήσεις από το γκουγκλ απλά ΔΕΝ υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το πολυχρόνιο.
      Δεν έγραψα πως οι αναζητήσεις είναι του Google.
      Προέρχονται από το ShinyStat.

      Διαγραφή